Môžem byť tehotná, keď som mala ovuláciu a v ten deň sme mali styk?

jasmin878
20. nov 2021

Môžem byť tehotná ked som mala ovulaciu( poznám to vždy podľa bolesti vaječníkov) v ten deň sme mali pohl.styk ( snažíme sa) na druhý deň som bola u gyndu na sone a vajíčko už bolo v maternici. Môžem podľa vás byť tehotná?🤔

jaskolka
20. nov 2021

Teda ti potvrdil tehotenstvo? Alebo aké vajíčko videl v maternici? Lebo nechápem celkom príspevok.
Na druhý deň po ovulacii by oplodnenie vajíčko v maternici ešte nebolo ani náhodou, aj keby k oplodneniz došlo.
A takisto by na druhý deň po oplodnení na usg nevidel nič ani gynekológ Superman. Čiže ak teda bolo vajíčko v maternic(teda videl doktor gestacny vak) taj tehotná si bola uz skôr.
A to, že sú mala ovulaciu a nechránený styk, ešte nemusí znamenať, že na 100%otehotnies.

vevesh
20. nov 2021

@jasmin878 potvrdena ovulacia a NEoplodnene vajicko v maternici neznamena, ze sa aj na 100% oplodnilo v dany cyklus (aj ked ste mali vtedy styk). Sance su vysoke, ale tak ci sa to (ne)podarilo zistis az, ked ti bude menstruacia meskat...

vevesh
20. nov 2021

@jaskolka gynekolog videl neoplodnene vajicko v maternici. To je normalne.

emalka
20. nov 2021

Ak si citila bolesti, tak ovulacia mohla nastat hocikedy pocas najblizsich 24-48 hodin. Vajicko po ovulacii ostava vo vajcovodoch niekolko dni, tam sa aj oplodnuje. Do maternice schadza az neskor. Tvoj lekar mozno videl gestacny vak ako pise @jaskolka, co znamena ze si tehotna. Alebo tam bolo nieco ine, moznosti je vela.

emalka
20. nov 2021

@vevesh @bambulienka25 ale nie den po ovulacii. Vajicko ostava vo vajcovode, kde caka na spermie.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hanelka1
20. nov 2021

@jasmin878 no lekár isto nevidel po ovulacii vajíčko v maternici, akurát nevidel folikul vo vajecniku a tým predpokladal že už ovulácia prebehla. Ak si mala styk v čase ovulácie je veľká pravdepodobnosť že môžeš byť tehotná. Uvidíš tak o 2-3 týždne, teraz ti to nepovie nikto.

jaskolka
20. nov 2021

@vevesh ale keď mala ovulaciu deň predtým, neexistuje, aby o pár hodín už vajíčko doplavalo do maternice. Okrem toho neviem si predstaviť, ako sa dá vidieť neoplodnene vajíčko v maternici, keď aj oplodnene(zárodok) je viditeľné až niekoľko týždňov po uhniezdeni.. Jedine podľa prasknuté ho folikulu sa predpokladá že sa uvoľnilo, ale určite ho nemohol vidieť v maternici...

jasmin878
autor
20. nov 2021

@jaskolka ďakujem veľmi pekne za odpoveď a dám vedieť ako to dopadlo

emalka
20. nov 2021

Ked vidim takyto post a komentare, tak si vravim, ze by sa reprodukcny system mal povinne preskolovat po 18tke.

hanelka1
20. nov 2021

@jaskolka áno,tak je to

jasmin878
autor
20. nov 2021

@jaskolka menzes mám mať 29.11.Cyklus mávam pravidelný a posledný men som mala 2.11.

miskamicha
20. nov 2021

@jasmin878 tak to by ma zaujimalo ako ho videl v maternici😁 ked tak mohol vidiet prasknuty graafov folikul na vajecniku.

iwesska
20. nov 2021

Nebudes dcera Chucka Norrisa?🤔 Lebo len ta by mohla mat oplodnene vajicko v maternici den po ovulacii,inak to toriz technicky nie je nijak mozne.

vevesh
20. nov 2021

@emalka vajicko nikde necaka- ak praskne folikul ide pomalicky smerom do maternice a ak je neoplodnene zanika. A trva to prave 12-24 hodin, kedy sa da oplodnit. Moj gynekolog mal vzdy stasie, ze som sla na kontrolu den po ovulacii a uz viac krat mi na obrazovke ukazal neoplodnene vajicko bud vo vajcovode alebo uz v maternici...

jaskolka
20. nov 2021

Jedine počkať, či bude meškať menzes. Inak momentálne je to 50:50...mozno gynekológ sa vyjadril nepresne, ale určite vajíčko v maternici vidieť nemohol.

vevesh
20. nov 2021

@jaskolka vajicko sa da vidiet normalne v maternici- len lekar nevidi, ci je oplodnene ci nie🙈

hanelka1
20. nov 2021

@vevesh neoplodnene vajíčko sa v maternici vidieť nedá

jaskolka
20. nov 2021

@vevesh ale ved vajíčko nie je strela, aby do maternice doletelo o pár hodín po uvoľnení. Ak je oplodnene, delí sa a potrebuje aspoň pár dní aby vôbec došlo do maternice. Vždy oplodnenie sa deje vo vajcovodoch, ak už vajíčko doslo do maternice, nie je už schopné oplodnenia a odíde pri menštruácii.
Ale je to dlhší proces ako pár hodín..
A nepresvedčí ma tiež nič, že sa par hodinové neoplodnene vajíčko dá vidieť na usg. Veď to je ako makové zrnko, neexistuje, aby to bolo vidno, aj keby bol super extra prístroj. Neviem co mas za doktora, ale musí to byť Superman kríženy s Magyverom, keď toto dokáže. Alebo proste ti ukazoval niečo iné a myslel ze to je vajíčko. Ale v tom prípade by, som radšej išla za iným doktorom, keby mi toto dáky tvrdil.
Veď to by aj všetci doktori mohli potvrdiť tehotenstvo doslova hneď po styku, keby videli milimetrove vajíčka v maternici a to jednoducho sa nedá.

emalka
20. nov 2021

@vevesh Vajicku trva 3-4 dni po ovulacii kym dorazi do maternice. Oplodnuje sa vo vajcovode, tam za nim pridu spermie. Preto su najcasiejsie mimomaternicove tehotenstva prave tam - lebo nezostupilo, ostalo a zahniezdilo sa vo vajcovode.
Ma len necely milimeter, na sone ho vidiet nieje. Ved ani samotny plod so zltkovym vakom nieje vidiet az do urciteho tyzdna.

jasmin878
autor
20. nov 2021

@jaskolka veď toto. Že doktor je vždy pri kontrole vybavený asi tak za 2 minúty a vyjadruje sa tak že musím potom googlit čo vlastne povedal

jaskolka
20. nov 2021

@jasmin878 tak normálne mu povedz, nech ti vysvetli, o čo ide. Ja som sa vždy pýtala a to som už menila niekoľko doktorov, ak som nebola spokojná. Momentálne mám perfektnu gynekologicku, ktorá skutočne všetko po vysvetľuje a venuje aj dosť času, ak mám otázky

emalka
20. nov 2021

@jasmin878 treba sa pytat. My sme bohuzial naucene pocuvat autority, mame respekt, ale ked ide o tvoje zdravie tak to treba prekonat a vypytovat sa.

nafka0483
20. nov 2021

@vevesh Neoplodnene vajicko sa v maternici vidiet neda. Po ovulacii cize uvolneni z vajecnika "putuje" vajickovodom a tam moze byt oplodnene. Ak k oplodneniu nedojde tak sa doslova rozpadne a do maternice nedoputuje nic.

Neexistuje vidiet vajicko - ani vo vajickovode ani v maternici. Mozne je vidiet folikuly - to je obal a tekutina a v tom vajicko. Po ovulacii vidiet volnu tekutinu s prasknuty folikul, ale samotne vajicko nie.

miskamicha
20. nov 2021

@jasmin878 nie... ak sa vajicko oplodni - to sa deje vo vajcovode...tak trva to cca 3-4 dni pokial doputuje do maternice a chce to aj nejaky cas kym sa koplente zahniezdi aby bol viditelny gestacny vak 🙂 vajicko na sone nemyslim ze je vidiet max tak ako som pisala vyssie prasknuty folikul a v douglase tekutina 🙂

jasmin878
autor
20. nov 2021

@miskamicha prasknutý folikul znamená ovuláciu hej? Že prebehla, a tá tekutina mohla byť aj moja aj mužova však?🤔 takže uvidím až cca o 2 týždne čo a ako...

nafka0483
20. nov 2021

@jasmin878 Aka muzova tekutina prosim ta???

hanelka1
20. nov 2021

@jaskolka jasné,,, nedá sa vidiet neoplodnene vajíčko po ovulacii, ten jej doktor čo vraj vidí vajíčko v maternici a vajcovodoch je asi superman so super nanosonom 🤦

emalka
20. nov 2021

@nafka0483 asi mysli spermie 😁

hanelka1
20. nov 2021

@jasmin878 aká tekutina? Tekutinu tam nevidí po prasknutí folikulu. A či vidí spermie? 😃 to nemyslíš vážne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre