Môžem otehotneť po pôrode s ochranou?
Mám obavy, môžem otehotneť po porode desiatých dní aj z ochranou, vie mi niekto poradiť alebo ma stým niekto skusenosti, ďakujem vopred za každu odpoveď.
Neviem či po pôrode dojčiš,alebo ako to u teba vyzerá ,či sa už telo pripravuje na cyklus ,či máš už ovulaciu ... pokiaľ ste mali styk s ochranou je riziku asi také isté ,ako keď máš styk s ochranou keď nie si po pôrode ...ochrana funguje rovnako bez ohľadu na to ,či si tu rodila alebo nie ...
Skôr by som sa bála tej infekcie ..a neuplneho zahojenia pôrodných ciest,maternice ..ale na to je teraz už neskoro
Zeny tu na modrom konovi si tusim musia liecit svoje komplexy lebo inak nechapem tym komentarom.
Ak sa zena citi na sex po 10tich dnoch a nema bolesti tak nech sex ma, ked je s ochranou tak infekcia nehrozi a autorka, nemusis sa bat, ani tehotenstvo, iba ze. By bol kondom poskodeny.
@judmila Neboj sa urcite nebudes tehotna. Pocas 6nedelia sa cistis, maternica sa stahuje, hoja sa rany, krcok… Je nemozne aby si 10 dni po porode otehotnela. To by musel byt zazrak aby si tak skoro ovulovala a aj keby sa taky zazrak stal, tak tvoja maternica by musela byt pripravena na dalsie tehotenstvo a to po takom kratkom case nemoze byt ani nahodou. Naozaj sa nemusis obavat tehotenstva. Ukludni sa. Vysvetli muzovi, ze musite pockat este niekolko tyzdnov, naozaj je tu hrozba infekcie, kedze krcok nemozes mat este zahojeny. Kondom nie je sterilny.
@catmartina Nemas pravdu, moze dostat infekciu.
@catmartina Za aký čas po pôrode môžete mať sex? Väčšina lekárov odporúča abstinenciu po dobu šiestich týždňov, aby sa vagína zotavila a znížilo sa riziko komplikácií. Počas prvých šiestich týždňov je riziko infekcie veľmi vysoké. „Během šestinedělí je nutné dodržovat zvýšenou hygienu zahrnující častější sprchování, vynechání koupelí, důslednou sexuální abstinenci a do pochvy rozhodně nic nezavádět,“ uvádza gynekologička MUDr. Kristýna Koutná.
Nesir bludy.
@catmartina aké komplexy? Keď si žena myslí, že hneď po pôrode mala menzes. Ako,čo chce teraz poradiť? Infekcia s ochranou nehrozí? Aspoň teda,že tú použili, keď je v iných veciach neznalá
@domka222 piste si tu co chcete, ak nema bolesti a ma chut tak kludne moze mat sex,,,a ako sa tam cez ten kondom moze dostat infekcia? To by potom aj vysetrenie sondou mohlo zaniest infekciu...a nebudem sa tu s vami dotahovat, vy si nesexujte ked ste potrhane a nemate chut, nik vam nekaze..a clankov na nete co sa smie a co nie vam viem najst kopec aj ja
@jj298 ked s vaginou nic nema tak ake zotavovanie? Ked ju nic neboli tak preco by nemohla mat sex, ked ma chut a ako pisem, je bez bolesti..su zeny, co hned na druhy den(nebudem pisat etnicitu) maju sex a nic im nie je. Ked zena ma bolesti a neciti sa na to, tak samozrejme je namieste aj dlhsia sexualna abstinencia..ale aby sa to bralo uniformne je hlupost...
@whatever1 to by ste aj po kontrole vaginalnou sondou u gynekologa kde je ako ochrana iba prezervativ mohli dostat infekciu...
@catmartina no ty si zjavne tiež jednoduchšia..v dobrom ,ale názor hodný 16 ročnej dievčiny..prepáč, si najprv niečo nastuduj ,vykonzultuj s lekárom a potom sa tu tvar ,ako keby jej niekto závidel sex preboha
@catmartina skoda reci. Najdi si tu kopu clankov na internete. Skus pouzit klucove slova ako hojenie krcka maternice napr. A gynekolog ta vysetruje tym kondomom prave az po 600nedeli kvoli tej moznej infekcii. Navyse v ordinacii je sterilnejsie prostredie ako doma v posteli pri sexe.
@jj298 to su take argumenty ze dovidenia, ako vies aku hygienu maju oni doma,,,sondou vas vysetruju aj ked je problem,aj kratko po porode ak je podozrenie na problem..a hojenie krcka je aj po potrate a tam tiez malokto dodrzi 6t abstinenciu..a tam sa krcok viac a dlhsiu dobu namaha pocas zakroku...
@catmartina akože ten kondóm si nasadí sterilnou rukou? Už len z rúk sa tam dostanú baktérie. A druhá vec. Žena nemusí byť dotrhaná. Pri odlúčení placenty vznikne rana veľká cca ako tanier. A pri kontrole vaginálnou sondou hádam nemáš na maternici a krčku také veľké poranenie,aby si dostala hneď infekciu. Asi toľko k tomu tvojmu sexovaniu
@bejbypd mas ty vobec vysoku skolu ked pises kto je tu jednoduchsi? Pracujem v zdravotnictve a myslim, ze konzultovat nemam co...
@catmartina a si predstav ,ze pri troch deťoch mam 🙂 Hoci napriek tomu som stále názoru, že vysoká škola nie je zárukou inteligencie..gratulujem k takejto pracovníčke v zdravotnictve
@domka222 vies ty vobec kam dosiahne penis muza? Pises akoby sa hrabal v maternici pri tom sexe ,,to, ze naraza do krcka a zenu to neboli znaci, ze nedochadza k poraneniam...ak je zene prijemne mat sex a nijak po sexe nekrvaca tak preco by mala abstinovat..
Pri menstruacii sa odlucuje cela vystelka maternice a zeny maju sex a dokonca bez ochrany, riziko infekcii vysoke a nik ich nehani...tehotenstvo,porod a sestonedelie je u kazdej zeny ine a na to treba brat ohlad..niekto nemoze mat sex v tehotenstve,niekto ma sex az do porodu atd atd...
@bejbypd tiez mam tri deti a dokonca doktorsky titul, nemas comu gratulovať, za to ze mas iny nazor sa nemusis hned urazat a hanit nazor ineho cloveka, hlavne ak sa snazi aj nieco vysvetlit. Tu je naozaj skoda zapajat sa a vobec diskutovat.. zaklad je tu pre zeny zhadzovanie druhych a ventilovanie si svojich frustracii,,,nulova tolerancia a pochopenie druheho cloveka. Smutne
@catmartina ďakujem za vysvetlenie pani zo zdravotníctva 😂 boh zavaruj toho,kto sa dostane do starostlivosti takého lekára. Dúfam,že si tam len ako upratovačka, max sanitár
@domka222 ked mi to napise anonymna manka z modreho konika, isto ma to urazi,,😄🙈
@catmartina ja si napríklad myslím,že som absolútne vyrovnaný, nefrustrovany a dokonca veľmi nápomocný človek, veľa ľuďom a vo veľa veciach .
Zaklad bol ,že kočka nemá žiadne sexuálne povedomie ,čo je smutné v 26 rokoch .
Nie je na tom nič hanlivé..
Tiež som v šoku, ze máš doktorsky titul ,ale vieš co možno ani nie..v našom zdravotníctve,ale ja som chvalabohu mala šťastie len naozaj na odborníkov🙂
Ak ti s doktorskym titulom príde toto ok a aj sex počas menštruácie, tak ja neviem ..ok sto ľudí, sto chutí
@catmartina uraziť som ťa vôbec nechcela. Len som chcela povedať, že dúfam nie je takých "lekarov" ako ty veľa. Lebo z tvoho písania nemá šestonedelia žiadny význam. Zrejme gynekológ nebudeš
@bejbypd ty si ozaj myslis ze zeny pocas menstruacie nemaju sex, ci co si tym chcela napisat? Nechapem...treba sa na vec pozriet v sirsich suvislostiach a hlavne, neviem preco by nemala mat sexualne povedomie...odsudzovanie je tu tiez v kurze, lebo kazdy je tu lepsi ako ten druhy v ich ponimani...
@catmartina vies, ak si z toho zdravotnictva (ani nie z gynekologie) mala by si sa trochu venovat osvete a napr autorke vysvetlit, ze by bolo vhodne pockat az kym ju prezrie gynekolog. Ze by to bolo pre nu najlepsie a najbezpecnejsie. Do tej doby mozu praktikovat ine formy sexu. To ze sa ona citi ok, nemusi znamenat, ze vsetko ok naozaj je. Maminka malickeho babatka by nemala riskovat svoje zdravie kvoli nadrzanosti. Dostane lieky a bude sa riesit ci moze kojit a neviem co dalej. Tvrdit od monitora ze je vnutorne pripravena je velmi odvazne.
@catmartina no ak ako zdravotnícka zo správ nevidíš prečo slečna alebo pani nemá sexuálne povedomie ,tak skus vnímať ty veci v širších súvislostiach.
Práveže viem ,že ženy počas menštruácie majú sex a je to ich vec ,ale nie ja taka žena nie som mam rada svoje telo a doprajem mu oddych na čistenie sa. Len dúfam,ze nie si gynekologička
@domka222 chapem ze citanie s porozumenim nie je kazdeho silna stranka, ale skus si este raz precitat co pisem, mozno napodruhe pochopis, opakovat sa mi to nechce, iba to hlavne, ze je individualne u kazdej mamicky,..sestonedelie po porode ci potrate...
@catmartina Takze tvrdis, ze pokial ju pri sexe nic neboli a nekrvaca tak jej nehrozi infekcia?
@bejbypd to ze ty svojmu telu doprajes oddych je tvoje rozhodnutie a je isto spravne lebo to tak citis. Ked ina matka to citi inak, tiez ma pravo sa rozhodnut a robit veci podla toho. Nesie nasledky ona, nik iny. Pani tu neriesi bolest po sexe,krvacanie, natrhnutie ci infekciu, riesi tu svoj strach ze ci mohla otehotniet... Myslim, ze vela zien po porode vplyvom hormonov,nespanku ma pomaly paniku ze by mohla byt znovu tehu aj ked je sanca minimalna v jej pripade...
@whatever1 s kondomom je sanca na infekciu mala,,,preto sa odporucaju pouzivat aj na prevenciu pohl.prenosnych chorob
@catmartina ako je aj rozdiel odlúčenie výstrelky maternice bežnej veľkosti pri MS a odlúčenie veľkého kusa placenty a čistenie maternice,ktorá bola mnohonásobne väčšia. Teraz píšeš, že šanca na prenos infekcie je malá, predtým, že žiadna 🤦♀️ gynekológ teda isto nie si a vieš len to,čo bolo v učebniciach. Och škoda reči. Zrušte prosím niekto šestonedelie a odporúčate sexovať hneď po pôrode,pokiaľ žena nemá bolesti . Prajem pekný zvyšok dňa a prosím rob takúto "osvetu" len v svojom obore,kde vieš toho viac🙂

@judmila ked nevies, a mas obavy, opytaj sa svojho gynekologa. Tehotna hadam nebudes