Možné tehotenstvo
S manželom sme mali sex, ktorý ale skončil tak, že kondom ostal vo mne. Nevyzeral, že by z neho niečo uniklo, ale predsa sa už začínam báť. Máme spolu dve deti, obe na sekciu v priebehu 10 mesiacov. V priebehu 3 rokov nesmiem otehotnieť, druhý syn bude mať 3 roky až v apríli, to mi robí najväčšie starosti. Okrem toho, nie som pripravená na to mať 3 dieťa. Dnes je presne 19 dní od meštruácie, cyklus mam nepravidelný, teraz som mala za posledné 4 mesiace vždy menzes 9teho. No odvčera mám ovuláciu. Teda myslím, že ovulujem. Už sa toho začínam naozaj báť. A posledná vec, tabletku po nechcem užiť, neviem si to predstaviť, že by som to urobila. Ďakujem za rady a prípadne povzbudenie. No pri mojom šťastí to vyzerá na tehotenstvo. ☹
@nikolet_89 ja som proti tým tabletkám, no a HAK by mi teraz ako pomohol?
preco si proti tabletbe po? ona predsa plod nezabija ale zabranuje uhniezdeniu. Ja tiez nie som za aby sa tieto tabletky papali ako cukriky alebo zneuzivali. ale v tvojom pripade by som to fakt zvazila, nakolko ohrozujes prip. teho aj seba, ci nie?
@henrieta16 nechceš tretie dieťa, nechceš tabletku po, no tak ti ostáva len držať si palce a veriť, čo iné ti máme poradiť ? 😅
pravdepodobnosť, že by si otehotnela je síce malá, kondómy aspoň kedysi obsahovali látku, ktorá spermie zabíja, ale tak nič nie je 100%-né...
@henrieta16 no ze keby si ju brala tak nemusis mat az taky stres
@nivi neviem o tých tabletkách nič, stále nad tým premýšľam, najbližši menzes mám o 2 týždne, dovtedy sa asi zbláznim, ☹
@sissy27 ja viem, trochu sa toho bojím, som zúfala, manžel ma veľmi podporuje, dokonca sa teší, no ja sa neteším, nie som na to pripravená, chcela som nastúpiť do práce, v januári štátnicujem, v júni tiež a ked si to vyrátam, práve vtedy by som mala mať termín, ak sa mi to potvrdí. Nejako nie som stotožnená s tými tabletkami, stále si myslím, že je to zlo, že sa mi to raz vráti, že nebudem vedieť, či to naozaj nezabije ten plod. ☹ neverím tomu...
plod to určite nezabije 🙂 tie tabletky treba užiť do 72 hodín a to vlastne ešte vajíčko nieje ani uhniezdené takže nemá ani čo zabiť. A presne ako napísala nivi tá tabletka práve zabraňuje tomu aby so to vajíčko vlastne uhniezdilo.Takže neboj sa 🙂
no tak držím palce nech to dopadne ako má.....ja by som tabletku po nevzala....
a pre ostatne k tej tabletke po....same pišete že to plod nezabíja "iba" zabráni uhniezdeniu....a to je potom čo??
zas otehotnieť nie je až také ľahké,ale ak by si mala "vnútri" Pharmatex a stala sa nehoda ako táto,tak šanca na teh.sa rapídne znižuje,tým chcem napísať,že porozmýšľaj v čase ovulácie použiť túto kombináciu...toto dopadne ako má,osobne si myslím,že teh. nebudeš,ono to až také ľahké nie je..skôr by si sa mala zamyslieť...máš pred sebou koľko ešte plodných rokov?20?30? a len kondomom sa chrániť?koľkokrát ešte môžeš riešiť podobnú situáciu?...nie ,neradím hak,to je svinstvo,ale asi treba niečo zmeniť 😉

@henrieta16 ahoj a preco nechces tabletku po ? ja neviem, ale keby som si mala vybrat v tomto pripade tak tabletka po je urcite vhodnejsia ako 3-tie dieta ked ho nemozes mat ci ? a HAK tiez nechces ?