icon

Možné tehotenstvo

henrieta16
27. sep 2013

S manželom sme mali sex, ktorý ale skončil tak, že kondom ostal vo mne. Nevyzeral, že by z neho niečo uniklo, ale predsa sa už začínam báť. Máme spolu dve deti, obe na sekciu v priebehu 10 mesiacov. V priebehu 3 rokov nesmiem otehotnieť, druhý syn bude mať 3 roky až v apríli, to mi robí najväčšie starosti. Okrem toho, nie som pripravená na to mať 3 dieťa. Dnes je presne 19 dní od meštruácie, cyklus mam nepravidelný, teraz som mala za posledné 4 mesiace vždy menzes 9teho. No odvčera mám ovuláciu. Teda myslím, že ovulujem. Už sa toho začínam naozaj báť. A posledná vec, tabletku po nechcem užiť, neviem si to predstaviť, že by som to urobila. Ďakujem za rady a prípadne povzbudenie. No pri mojom šťastí to vyzerá na tehotenstvo. ☹

nikolet_89
•
27. sep 2013

@henrieta16 ahoj a preco nechces tabletku po ? ja neviem, ale keby som si mala vybrat v tomto pripade tak tabletka po je urcite vhodnejsia ako 3-tie dieta ked ho nemozes mat ci ? a HAK tiez nechces ?

henrieta16
autor
•
27. sep 2013

@nikolet_89 ja som proti tým tabletkám, no a HAK by mi teraz ako pomohol?

nivi
•
27. sep 2013

preco si proti tabletbe po? ona predsa plod nezabija ale zabranuje uhniezdeniu. Ja tiez nie som za aby sa tieto tabletky papali ako cukriky alebo zneuzivali. ale v tvojom pripade by som to fakt zvazila, nakolko ohrozujes prip. teho aj seba, ci nie?

sissy27
•
27. sep 2013

@henrieta16 nechceš tretie dieťa, nechceš tabletku po, no tak ti ostáva len držať si palce a veriť, čo iné ti máme poradiť ? 😅
pravdepodobnosť, že by si otehotnela je síce malá, kondómy aspoň kedysi obsahovali látku, ktorá spermie zabíja, ale tak nič nie je 100%-né...

nikolet_89
•
27. sep 2013

@henrieta16 no ze keby si ju brala tak nemusis mat az taky stres

henrieta16
autor
•
27. sep 2013

@nivi neviem o tých tabletkách nič, stále nad tým premýšľam, najbližši menzes mám o 2 týždne, dovtedy sa asi zbláznim, ☹

henrieta16
autor
•
27. sep 2013

@sissy27 ja viem, trochu sa toho bojím, som zúfala, manžel ma veľmi podporuje, dokonca sa teší, no ja sa neteším, nie som na to pripravená, chcela som nastúpiť do práce, v januári štátnicujem, v júni tiež a ked si to vyrátam, práve vtedy by som mala mať termín, ak sa mi to potvrdí. Nejako nie som stotožnená s tými tabletkami, stále si myslím, že je to zlo, že sa mi to raz vráti, že nebudem vedieť, či to naozaj nezabije ten plod. ☹ neverím tomu...

sonador
•
27. sep 2013

plod to určite nezabije 🙂 tie tabletky treba užiť do 72 hodín a to vlastne ešte vajíčko nieje ani uhniezdené takže nemá ani čo zabiť. A presne ako napísala nivi tá tabletka práve zabraňuje tomu aby so to vajíčko vlastne uhniezdilo.Takže neboj sa 🙂

mamjka
•
27. sep 2013

no tak držím palce nech to dopadne ako má.....ja by som tabletku po nevzala....

a pre ostatne k tej tabletke po....same pišete že to plod nezabíja "iba" zabráni uhniezdeniu....a to je potom čo??

janinah
•
27. sep 2013

zas otehotnieť nie je až také ľahké,ale ak by si mala "vnútri" Pharmatex a stala sa nehoda ako táto,tak šanca na teh.sa rapídne znižuje,tým chcem napísať,že porozmýšľaj v čase ovulácie použiť túto kombináciu...toto dopadne ako má,osobne si myslím,že teh. nebudeš,ono to až také ľahké nie je..skôr by si sa mala zamyslieť...máš pred sebou koľko ešte plodných rokov?20?30? a len kondomom sa chrániť?koľkokrát ešte môžeš riešiť podobnú situáciu?...nie ,neradím hak,to je svinstvo,ale asi treba niečo zmeniť 😉