Možné tehotenstvo v 17. rokoch
Ahojte, mám na vás otázku. Mám 17 rokov. 22.5. som mala "sex" s mojím už teraz ex priateľom. Dnes je to presne 9 deň, čo mi meškajú krámy. Môžte si myslieť, že som hysterka. Ale vyšli mi dva tehotenské testy (Dr.Max Pregnancy test 2in1 ) pozitívne. Obávam sa toho, že sa nám to podarilo. Sex nebol chránení ale trval "len" do 5 minut. Pretože sa potom vrátili jeho rodičia. Ani jeden s nás sa neurobil. Prosím nezdrbte ma teraz, že sme nezodpovedný a že máme platiť za svoje nezodpovedné rozhodnutie. Ja si to plne uvedomujem a nechcela som to bez a tiež si uvedomujem koľko je na svete párov ktorý sa snažia a nejde im to. Inak žiadne prinznaky nemám.
Mohol mi test(y) vyjsť pozitívne aj preto že idem dostať krámy?
Viete mi poradiť nejaký kvalitný test ktorý funguje na 99.9% správne? Nechcem to riešiť s rodičmi. Mám len otca a obávam sa toho, že by to zobral veľmi zle.
A ešte jedna otázka, môžem ísť k p. gynekologičkeaj sama?
Ďakujem za každú slušnú odpoveď.
@petulisko
Mozem sa spytat, preco ste nepouzili kondom alebo inak sa nechranili?
Ak ti dva tehot. testy vysli pozitivne, s velkou pravdepodobnostou si tehotna
Tehotná určite si keď ti to zachytili dva testy a tak dlho ti meškajú.. zavolaj čím skôr lekárke, ísť sama samozrejme môžeš
@petulisko ak ti meska ms 9 dni a 2 testy ti vysli pozitivne, tak si tehotna... Nie je o com. Podla mna je zbytocne kupovat dalsie testy.
Najlepsie by bolo povedat to partnerovi, rozhodnut sa co dalej a samozrejne to konzultovat aj s rodičmi...,a nasledne ist k lekarovi.
Jemi ľúto... Bohuzial sa stalo. To, ze to trvalo kratko je nepodstatne.
@petulisko ak ti vyšli dva pozitívne testy a krámy meškajú 9 dní, tak si tehotná.
Ak dobre rátam, tak 22.5. si bola cca v polovici cyklu, čiže veľmi pravdepodobne si tam mala plodné dni.
Ku gyn môžeš ísť bez problémov aj sama.
A keď si nechcela sex bez ochrany to ako mám chápať že ťa k takému sexu donútil tvoj partner?
Neviete ako to je keby som sa rozhodla že bábo nechcem. Musel by tam so mnou ísť ocino?
@petulisko
Ako ak chces dat babatko zabit, porad sa vopred s gynekologom, ci je potrebne aby tvoj otec o tom vedel.
Ak babatko nechas zit, mozes ho dat na adopciu alebo ak byvaly priatel sa rozhodne, ze ho chce mat, moze sa on starat a ty budes platit vyzivne. Tiez je tu moznost anonymneho porodu.
Skus pozriet https://alexisporadna.sk/
@zmrzlinka2021 určite on nie. Vždy som bola proti interupci ale neviem tato situácia mi na to dala iný pohľad.
@petulisko určite by musel ísť s tebou, keďže je tvoj zákonný zástupca, kým nemas 18… určite to obnáša mnoho papierov a súhlasov atd… a tie si sama podpísať nemozes…
@petulisko skus kuknut na ten link
@veronika3110 nie, nemusel. Žena môže podstúpiť ukončenie tehotenstva od veku 16 rokov bez vedomia a súhlasu zákonných zástupcov.
Keď si mala nechránený sex, mešká ti menzes, a tehotenske testy si mala pozitívne, tak na 99,9%si tehotná. Otehotnieť sa dá aj z "kvapky lásky" a ty sa nemusíš vôbec "urobiť" na to, aby si otehotnela.
A nie pozitívny test nebude z toho, že máš dostať menštruáciu.
A hlavne pozri, či fakt si robila tehotensky test. Ako píšu tu ženy, či to nebol ovulačny
V prípade, že sa tehotenstvo potvrdí, tak skus kontaktovať poradňu Alexis, majú tam veľa podobných prípadov a skúsenosti.
Tetaz pozerám, že si mala "pregnancy" test, takže správne tehotensky.
@miskamicha píše, že to bol "pregnancy test 2in1"cize kočka robila správny test
@jaskolka ano zle som precitala. Ale predsa. Moze sa stat.
@petulisko ahoj ak chceš nápis do súkromnej správy bola som na tom rovnako pred pár rokmi. Rada pomôžem

Sama mozes ist a dr max testy su dost spolahlive.. pokial mas dve ciarky na oboch testoch, tak budes tehotna.