Na čo si dávať pozor, keď som tehotná v 17?
Na čo si mám dať veľký pozor chcem sa spýtať aj niekto kto ma viac skúsenosti nakoľko mám v decembri 18 neviem čo ma čaká ak by som naozaj bola tehotná čo všetko mať nemať ako moc je to náročné , ale viem že som už moc dlhu dobu túžila mať malé
Slová " pani zlatá "... si jasná.
@anonym_f1e300 Nikde som nenapísala, že školu ani prácu nepotrebujem. , že túžim po dieťati, ešte neznamená, že očakávam, že sa o všetko postará niekto iný.Odkiaľ ste nabrali že chcem aby sa niekto iny staral keď asi túžim mať dieťa tak sa aj budem starať
@anonym_autor o všetko možno nie, ale o minimálne bývanie, čo je asi najdôležitejšia vec sa stará niekto iný a aj sa spoliehaš, že bude. Lebo ty sama nemôžeš ani nájomnú zmluvu uzavrieť. A aj keď ti prajem, nech starí rodičia žijú ešte dlho, musíš rátať aj s tou možnosťou, že tu raz nebudú a nepodporia ťa. A naozaj bez chlapa a bez starých rodičov si v zadku. Preto ak nie vlastné bývanie, tak maj na začiatok aspoň príjem kedy uživíš sama seba a dieťa v podnájme. Z brigády si to úprimne predstaviť nedokážem. My ti nechceme zle. Len máme vo svojom okolí prípady, kedy ženy skončili veľmi zle. A bohužiaľ, tým ťa nechcem uraziť, to je konštatovanie reality, sú to skôr typy ako ty bez poriadneho príjmu a vlastného bývania. Ja som v 19-tich túžila po dieťati ako šialená ale chvalabohu počkala som do tých 22. Ani to nebol ideál, nemala som materskú a kariéru mi to do veľkej miery zhoršilo, ale neľutujem.
@oblecenie99 ja som nikde nenapisala ale že som už tehotná , priateľ si dáva na to veľký pozor ma 20 rokov zachvilu tak isto vie že sme mladý a čakáme ja mám v decembri 18 ..ja sa prejavujem tak ako sa aj druhý ľudia ku mne správajú keď sa bavia slušne tak aj ja .. ale keď niekto tvrdí že som čierna čo vôbec pravda neni prečo nežijem s mamu a podobne veci
@anonym_autor nie, nie si slušná na toho, kto je slušný na teba. Normálne som sa ťa spýtala na tvoju situáciu ohľadom bývania a zákonných zástupcov aby som ti vedela poradiť a vyletela si na mňa, že čo je mňa do toho. To nepovažujem za slušné správanie.
@anonym_autor nie, nie si slušná na toho, kto je slušný na teba. Normálne som sa ťa spýtala na tvoju situáciu ohľadom bývania a zákonných zástupcov aby som ti vedela poradiť a vyletela si na mňa, že čo je mňa do toho. To nepovažujem za slušné správanie.
@anonym_ab8d36 ja nemám ale pravo mám hovoriť kto ma výchova s kým žijem a kde mám maminu ja som vám slušne povedala keď vám niekto veľmi blízky zomrie nebudete to hovoriť cudzím ludom pekný večer prajem
@anonym_ab8d36 ja nemám ale pravo mám hovoriť kto ma výchova s kým žijem a kde mám maminu ja som vám slušne povedala keď vám niekto veľmi blízky zomrie nebudete to hovoriť cudzím ludom pekný večer prajem
@anonym_autor prečo pokladáš otázku na čo si dať veľký pozor? Za teba majú v mnohých veciach zodpovednosť zákonní zástupcovia. Takže je to úplne relevantné pri tvojej otázke. Lebo na toto si treba dať pozor. Nevedeli sme o tebe nič. Bola to dôležitá otázka, lebo sa rieši TP teba a dieťaťa, nájomná zmluva… preto som sa na to pýtala. Nie nech vyzvedám drby, na čo by mi to bolo? A nič som sa na tvoju maminu nepýtala
@anonym_5e6c7c ale to už budem mať aj viac rokov ja netvrdím že si školu nechvem dokončiť mám veľa kamaratiek čo majú deti už a dokončili si školu po pri tom
@anonym_autor s malým dieťaťom na rukách a 8h robotou si budeš dorábať školu? A platiť ti ju bude kto? Keď sa budeš učiť tak frajer bude s malým tri hodiny alebo pol dňa? Ty neuveriteľne naivne premýšľaš. Odlož to dieťa tak o 5 rokov keď si život upraceš do nejakej podoby
@anonym_autor s malým dieťaťom na rukách a 8h robotou si budeš dorábať školu? A platiť ti ju bude kto? Keď sa budeš učiť tak frajer bude s malým tri hodiny alebo pol dňa? Ty neuveriteľne naivne premýšľaš. Odlož to dieťa tak o 5 rokov keď si život upraceš do nejakej podoby
@anonym_f1e300 Existuje aj externé či individuálne štúdium. každá rodina si to nastaví podľa svojich možností
S priatelom ste obaja velmi mladi, podla mna mate este cas 🙂 Skor by som sa upriamila na vyssie vzdelavanie, cestovanie, najst si stabilnu pracu a prax v nej. Ak ale po dietatku tuzite obaja a si si vedoma, ze to zvladnete sa o neho postarat ci uz spolu (alebo ber do uvahy, ze aj ty sama, lebo clovek nikdy nevie) tak smelo do toho. Napisem ti ako matka dvoch deti, ze byt rodicom je uzasna vec, ale zaroven aj najvacsia zodpovednost na svete, lebo mat dieta nie je hracka, ktoru odlozis ked ta uz omrzi. Snad sa rozhodnete spravne- vela stastia 🍀
@anonym_db5e6a jaj tak za to že mám 17 som mladá nemôžem mať sen túžiť po dieťaťi🤦🏽♀️jasne že neužívim ho s brigády moja mama bola vždy na nás sama a zvládla to
@anonym_autor tvoja mama nebola na vas sama,jej pomahaki jej rodicia,ty uz rodicov nemas ked sa nieco stane nepomoze ti uz nik.Stari rodicia ru nebudu donekonecna.
@anonym_f1e300 Existuje aj externé či individuálne štúdium. každá rodina si to nastaví podľa svojich možností
@anonym_autor Tvoja mama zomrela? To bola podla tvojich informacii a mojich vypoctov tak cca o 10 rokov mladsia odo mna... myslis, ze mala dobry zivot? Daj svojmu dietatku to najlepsie zo seba - dopraj mu lepsiu buducnost, nez mas ty. Moji rodicia boli jednoduchi ludia z dediny - otec nemal ani maturitu, zobrali sa mladi, ale cely zivot pre mna a brata vytvarali podmienky, aby sme sa my mali lepsie ako oni. Obaja sme vystudovali VS a mame dobre prace, sme zavezpeceni. Ja som tiez velmi tuzila po dietati uz v mladom veku. Vydavala som sa v 23 - v poslednom rocniku VS. Dieta sice prislo o cosi neskor, kvoli tomu, ze sa nam nedarilo, ale tuzbu po dietati som mala velmi silnu, preto ta chapem. Mojim detom teraz mozem dopriat lepsi zivot, ako som mala ja. Ja som nikdy nebola s rodicmi lyzovat, pri mori - moje deti to maju kazdy rok ako samozrejmost. Obe deti budu studovat v zahranici. Snaz sa aj ty svojmu dietatu ponuknut viac, zivot bude coraz komplikovanejsi, dopraj sebe aj svojim detom vzdelanie, zazitky - aby neboli v tomto svete strateni.
@modrykolibrik chápem jasne ja to v zlom neberiem ale niektoré komentáre si treba odpustiť mám túžbu nakoľko nepijem nefajcim nechodím na zábavy a nikdy som nebola taká jedna s tých čo by ma to lákalo ..preto mám takúto túžbu už nejaký rok a viac a viac je to silnejšie nehovorím že teraz hneď snažím sa to spracovať že som ešte mladá musím si počkať tak isto mi to aj priateľ hovorí s ním som 4 roky
@anonym_autor mas 17 a si 4 roky s 20rocnym priatelom? Ty si mala 13 a on 16, ked ste zacali spolu sulozit? Tak to je chlapec dobry, ze ti este neurobil decko.
@januska12323 jaaj pani rodičov nemám , tak že tak 😀vaš komentár ste si mohli nechať
@anonym_autor ako sa plánuješ živiť? Kto ti bude s dieťaťom pomáhať? Kde budete bývať?
Naozaj chceš byť celý život závislá na chlapovi?
Dúfam, že tehotná nie si.. pre tvoje dobro a aj dobro toho dieťaťa..
Studuj, pracuj, cestuj. Vytvor si zazemie.
Na dieťa máš naozaj ešte čas....
@anonym_db5e6a jaj tak za to že mám 17 som mladá nemôžem mať sen túžiť po dieťaťi🤦🏽♀️jasne že neužívim ho s brigády moja mama bola vždy na nás sama a zvládla to
@anonym_autor sen mať môžeš, to je úplne v poriadku.
Ale mala by si pracovať na tom, aby ten sen sa stal pozitívnou realitou a nie prežívaním..
Čo tomu dieťaťu ponúknes?
Vzdelanie je najdôležitejšie. Máš/ budeš mať aspoň maturitu?
Naozaj ten sen odloz, kým sa postavis na vlastné nohy.
Nič ti neujde.
@anonym_autor Tvoja mama zomrela? To bola podla tvojich informacii a mojich vypoctov tak cca o 10 rokov mladsia odo mna... myslis, ze mala dobry zivot? Daj svojmu dietatku to najlepsie zo seba - dopraj mu lepsiu buducnost, nez mas ty. Moji rodicia boli jednoduchi ludia z dediny - otec nemal ani maturitu, zobrali sa mladi, ale cely zivot pre mna a brata vytvarali podmienky, aby sme sa my mali lepsie ako oni. Obaja sme vystudovali VS a mame dobre prace, sme zavezpeceni. Ja som tiez velmi tuzila po dietati uz v mladom veku. Vydavala som sa v 23 - v poslednom rocniku VS. Dieta sice prislo o cosi neskor, kvoli tomu, ze sa nam nedarilo, ale tuzbu po dietati som mala velmi silnu, preto ta chapem. Mojim detom teraz mozem dopriat lepsi zivot, ako som mala ja. Ja som nikdy nebola s rodicmi lyzovat, pri mori - moje deti to maju kazdy rok ako samozrejmost. Obe deti budu studovat v zahranici. Snaz sa aj ty svojmu dietatu ponuknut viac, zivot bude coraz komplikovanejsi, dopraj sebe aj svojim detom vzdelanie, zazitky - aby neboli v tomto svete strateni.
@anonym_05a307 podľa mňa nezomrela. Ved ona si vymýšľa, píše piate cez deviate. Najprv ze rodičov nemá, potom už píše o mame..... O otcovi nič, ved aj keď ta mama sama vychovala deti, tak musela mať ťažký život. A autorka chce mať taký istý,chce žiť podľa mamy,to co doma videla, (ved aj ta to zvládla) 🤦🏻♀️. Autorka nemala žiadnu výchovu, od 13 ma frajera, tak sa vôbec nečudujem ze robí to co robí.
Napíšem to blbo, ale to naozaj v 17 rokoch nemáš inú ambíciu, ako rozmnožiť sa? Nechceš od života troška viac??
@tiezjednababa ale to nie je o farbe pleti, sa uvedomte, sice napisala to blbo, ale ktore normalne dievca v 17 byva s frajerom a dllllho tuzi po dietati. Tu skor narazame na zvyky a sposoby toho etnika...
@anonym_autor akoze ako? Ked dostudujes aspon strednu, najdes si pracu, vytvoris zazemie, tomu dietatilu das viac, co na tom nechapes? Ked Ta nahodou frajer kopne do zadku, tak ako sa postaras o dieta? Vsak z lasky sa nenajes. Bez vzdelania a z brigad neuzivis ani seba, nie este dieta. Takto "viac"...
@anonym_db5e6a preboha tak sa pozrite ako je ten komentár napísaný a uvedomte sa vy, vy anonym😉
@anonym_autor preboha spamätaj sa. To fakt nemáš na viac len čakať do decembra kým budeš mať 18 a hneď sa musíš rozmnožovať? Čo das tomu decku? Hole nič. Priateľ s prácou je nejaká vyhra? Si nasackovana u jeho rodičov ako taký parazit. Kokos. Dorob si školu najdi si normálnu prácu zabezpečiť si vlastne bývanie a potom rozťahuje nohy.
@anonym_autor mas 17 a si 4 roky s 20rocnym priatelom? Ty si mala 13 a on 16, ked ste zacali spolu sulozit? Tak to je chlapec dobry, ze ti este neurobil decko.
@anonym_943145 to ako môžete vy tvrdiť že už sme spolu spávali ?🤦🏽♀️neurobil mi dieťa pane boze najprv si prečítajte cele čo som napísala
@anonym_05a307 podľa mňa nezomrela. Ved ona si vymýšľa, píše piate cez deviate. Najprv ze rodičov nemá, potom už píše o mame..... O otcovi nič, ved aj keď ta mama sama vychovala deti, tak musela mať ťažký život. A autorka chce mať taký istý,chce žiť podľa mamy,to co doma videla, (ved aj ta to zvládla) 🤦🏻♀️. Autorka nemala žiadnu výchovu, od 13 ma frajera, tak sa vôbec nečudujem ze robí to co robí.
@bielasovicka vy viete akurat tak nič o mojom živote tak si nedovoľuje tvrdiť že nás mama nevychovala mala to ťažké keďže ju chlap nechal vychovala nás si myslím najlepšie ako vedela nefajcim nepijem nechodím po zabavach ako niektoré tu deti od 13 rokov 🤦🏽♀️to že mi dovolila mať vzťah v 13-14 neznamená že mi dovolí všetko stretávala som sa s ním a navštevovali sa naše rodiny .
@bielasovicka vy viete akurat tak nič o mojom živote tak si nedovoľuje tvrdiť že nás mama nevychovala mala to ťažké keďže ju chlap nechal vychovala nás si myslím najlepšie ako vedela nefajcim nepijem nechodím po zabavach ako niektoré tu deti od 13 rokov 🤦🏽♀️to že mi dovolila mať vzťah v 13-14 neznamená že mi dovolí všetko stretávala som sa s ním a navštevovali sa naše rodiny .
@anonym_autor Tvoja mama to mala tazke a ty chces ist v jej slapajach? Tak ides spravnym smerom, ach.. ona aspon mala rodicov, krori jej pomohli. Tebe kto pomoze? Ved nemas dokoncenu skolu, nemas stabilnu pracu, svoj domov, manzela...aku stabilitu chces dat tomu dietatu?
@anonym_autor preboha spamätaj sa. To fakt nemáš na viac len čakať do decembra kým budeš mať 18 a hneď sa musíš rozmnožovať? Čo das tomu decku? Hole nič. Priateľ s prácou je nejaká vyhra? Si nasackovana u jeho rodičov ako taký parazit. Kokos. Dorob si školu najdi si normálnu prácu zabezpečiť si vlastne bývanie a potom rozťahuje nohy.
@aurora33 vy ste niektorý naozaj ach jak si dovolíte niečo tvrdiť za prvé mám brigádu nenasačkovala som sa určite k jeho rodičom
@anonym_autor Tvoja mama to mala tazke a ty chces ist v jej slapajach? Tak ides spravnym smerom, ach.. ona aspon mala rodicov, krori jej pomohli. Tebe kto pomoze? Ved nemas dokoncenu skolu, nemas stabilnu pracu, svoj domov, manzela...aku stabilitu chces dat tomu dietatu?
@dadis ach to už je asi moj život 😌lebo vy niektorý ľudia si myslite že život je len o peniazoch ..ja som nikdy nepotrebovala aby mi dali všetko a rozmaznana aby som bola ,základne veci som vždy mala postarané o mňa bolo aj o brata .
@anonym_autor Tak kde byvas? Preco mas brigadu? Ved studujes - maju ta zivit rodicia.
@dadis prečo mám brigádu ??vy sa pýtate lebo mám chcem si zarobiť sú prázdniny 🤦🏼♀️rodičov nemám a viac už nepisem
Slová " pani zlatá "... si jasná.
@anonym_0d03b2 kamarátka sa takto tiež vyjadruje, a nie je Rómka.
@dadis prečo mám brigádu ??vy sa pýtate lebo mám chcem si zarobiť sú prázdniny 🤦🏼♀️rodičov nemám a viac už nepisem
@anonym_autor Preco si chces zarobit, ked zivot podla teba nie je o peniazoch?
Po prazdninach budes zit z coho? Ved mas minimalne este 2 roky skoly pred sebou...
@anonym_autor brigáda nie je práca a keď si u frajerovych rodičov tak čo si urobila?
@aurora33 vy čakáte že si nájdem robotu v 17 keď študujem rozmýšľajte už .. prečo sem ťaháte priatelovych rodičov . Vôbec s nimi nebýva otca nemá ma len Maminu

Ako mama aj dcéry ti to tu NEnapíšem rovnako, ako by som to povedala vlastnej dcere, lebo jej by som to veľmi rázne a veľmi stručne vysvetlila, inými slovami, na teba budem teraz veľmi vecná a oveľa miernejšia, akoby som bola na vlastné dieťa s rovnakým nápadom v tvojom veku, a všetko čo ti o napíšem myslím v dobrom, a nie ako útok.
Takze na čo si dať pozor? Predovšetkým dať si pozor.
Si ešte veľmi mladá.. a vidno to aj na tvojom prejave
Nie, nie si zrelá na dieťa. Nemáš na to.momentalne predpoklady: ani vek, ani školu, ani zázemie, ani kapacitu. Nemáš žiadny stabilný príjem, ako si sa vyjadrila, že brigádu. Z ktorej vieš čo nebudeš mať? Materskú napríklad. Dokonči školu a zmaturuj. A priateľovi v žiadnom prípade neroď prosím dieťa v takom veku. Je už priateľ dospelý? A keď áno, v ktorom vesmíre sa považuje za normálne byť v pohode s tým, že oplodní 17 ročné dievča?
@oblecenie99 ja som nikde nenapisala ale že som už tehotná , priateľ si dáva na to veľký pozor ma 20 rokov zachvilu tak isto vie že sme mladý a čakáme ja mám v decembri 18 ..ja sa prejavujem tak ako sa aj druhý ľudia ku mne správajú keď sa bavia slušne tak aj ja .. ale keď niekto tvrdí že som čierna čo vôbec pravda neni prečo nežijem s mamu a podobne veci