Nezhoda medzi ultrazvukom a menštruáciou
Ahojte, rada by som sa spýtala ci ste sa stretli niektorá s tým že test vám vyšiel pozitívny aj hcg stupa ale podľa menštruácie vychádzal iny tyzden tehotenstva ako na ultrazvuku?
Mne vychadza podľa menštruácie 9+4 tt ale podľa usg 6+4 tt... reakcia srdiečka dnes ešte nebola... kontrolny usg mam o týždeň... preto neviem ci sa mam obávať toho najhoršieho alebo je tam nádej... ďakujem za každú normálnu odpoveď...
Mavas dlhsie cykly? Vieš, kedy si mala ovulaciu?
Toto vyzera vselijako, len nie velmi dobre ☹. Co povedal lekar na to?
Ak mas nepravidelnu menstruacia, dlhsie cykly, tak je to relativne bezne. Ono to meranie v tomto obdobi je tiez nie uplne presne, kedze ide o menej ako mm a uz je to iny tyzden. Ak HCG stupa a na dalsej kontrole uz bude akcia srdiecka, tak by to mohlo byt v poriadku. Silno drzim paste ❤️.
Ja napr. som mala posunutu ovulaciu (skor) a posun som mala opacnym smerom, ze bol vacsi ako podla poslednej menstruacie. Ten posun cca. +-10 dni je relativne casty, ty mas vacsi, takze tazko povedat ale ak mavas nepravidelne a dlhsie, este by to mohlo byt okej.
3 týždne je strašne veľa,ak máš pomerne pravidelný cyklus. Hcg môže stúpať, aj keď to je neprosperujúce tehotenstvo. Za mňa by som sa pripravila aj na zlú správu.
Ja som mala pri prvom tak. Ale mala som nepravidelny cyklus. Vedela som ale kedy bola ovulacia. Rozdiel v terminoch bol necele 3 tyzdne. Narodil sa presne na termin podla utz v 12.tyzdni
pokial je cyklus pravidelny, je to problem.. pokial mas dlhe cykly, netusis kedy bola ovulacia... je to +- v poriadku, ukazu nasledujuce tyzdne
Doktorka mi povedala ze môže ísť o zamlcany potrat lenže je tam gestacny vak a aj tekutiny je dostatok a vyzeral ze sa tam črtá embryo a je šanca ze sa ešte rozbehne reakcia srdiečka...
Cize je to take 50na 50...
Cyklus mavam 24-28 dňový... podla doktorky som otehotnela neskôr a pravdepodobne som mala aj posunutu ovulaciu... (nie vzdy som ovulaciu mala preto som si to ani nasledovala nikdy...)
Preto som sa pýtala ci sa aj s týmto niekto stretol ze podla ms je iny týždeň ako aj podla usg...
Ďakujem za každú jednu odpoveď...
Doktorka mi povedala ze môže ísť o zamlcany potrat lenže je tam gestacny vak a aj tekutiny je dostatok a vyzeral ze sa tam črtá embryo a je šanca ze sa ešte rozbehne reakcia srdiečka...
Cize je to take 50na 50...
Cyklus mavam 24-28 dňový... podla doktorky som otehotnela neskôr a pravdepodobne som mala aj posunutu ovulaciu... (nie vzdy som ovulaciu mala preto som si to ani nasledovala nikdy...)
Preto som sa pýtala ci sa aj s týmto niekto stretol ze podla ms je iny týždeň ako aj podla usg...
Ďakujem za každú jednu odpoveď...
@anonym_autor kedy si mala prvý pozitívny test a ako vyzeral (čiarka silná alebo slabá)? Podľa toho by sa dalo odhadnúť, kedy cca mohla byť ovulácia a či fakt mohla byť takto veľmi posunutá.
To je privelky rozdiel.Ak dobre pocitas,ak si si ista tak by som pocitala s tym ze doslo k zamlcanemu potratu.Aj keby bolo naozaj 6+4 tak srdiecko by uz bilo.Priprav sa skor na tuto moznost.
@anonym_autor kedy si mala prvý pozitívny test a ako vyzeral (čiarka silná alebo slabá)? Podľa toho by sa dalo odhadnúť, kedy cca mohla byť ovulácia a či fakt mohla byť takto veľmi posunutá.
@dixitka prvý test 26.11. čiarka slabšia ale krasne viditeľná a ďalší test 29.11 a čiarky úplne viditeľné...
To je privelky rozdiel.Ak dobre pocitas,ak si si ista tak by som pocitala s tym ze doslo k zamlcanemu potratu.Aj keby bolo naozaj 6+4 tak srdiecko by uz bilo.Priprav sa skor na tuto moznost.
@maminkadeticiek ja som pripravená na všetko... len som chcela počuť aj iny názor... a nádej zomiera posledná... aj pri dcere som v 6 tt nemala reakciu srdiečka až v 7tt... čiže aj preto hľadám odpovede inde...
@dixitka prvý test 26.11. čiarka slabšia ale krasne viditeľná a ďalší test 29.11 a čiarky úplne viditeľné...
@anonym_autor tak ak bola slabá čiarka 26.11, to si mohla byť cca 12 dpo, plus mínus 2 dni. Čiže ovulácia okolo 14. novembra. Podľa tohto by si už reálne mala končiť 9. alebo začínať 10. týždeň, zhruba ako to vychádza aj podľa menštruácie. Ak by si mala ovuláciu posunutú o 3 týždne, to by si mala pozitívny test až niekedy v polovici decembra, isto nie ešte v novembri. Čiže mi to vychádza na ten missed abort, je mi to ľúto :(
@maminkadeticiek ja som pripravená na všetko... len som chcela počuť aj iny názor... a nádej zomiera posledná... aj pri dcere som v 6 tt nemala reakciu srdiečka až v 7tt... čiže aj preto hľadám odpovede inde...
@anonym_autor ja som to mala uplne rovnako ako ty, do dna. 🙏🏻 ale ja som mala nepravidelny menzes, posunutu ovulaciu. Akcia srdiecka bola az 7+1tt. Dopadlo to dobre, vedla mna v postielke spi 2 mesacna dcerka. 🩷 drzim palce. Daj vediet ako to prosperuje. 🙏🏻

A co ti povedala lekarka? Ono par dni rozdiel je v norme, ale tri tyzdne je asi vela. :( Ja som prisla o malicke v 12+6, no velkostou zodpovedalo 10+5 (teda sa skor prestalo vyvijat🥺). Len ma prekvapuje, ze lekar to s tebou nijako nekonzultoval. Kazdopadne drzim palce a vsetky prsty🙏🙏🙏