Obávate sa, že ste tehotná? Zistite viac tu!
Ahoj, (mám 21 rokov) ms sa mi stáva že mi mešká (aj mesiac niekedy nemam)ale ešte sa mi nestalo aby som po týždni meškania dostala také kŕče v noci a 2hodiny som presedela na wc s dost silným krvácaním a chcením sa mi vraciat k tomu. (Vďaka že som nezvracala). No len v ten deň ráno po robote som šla blbá zubárovi, lebo som mala dohodnutý termín na vytrhnutie 8,7.
Čiže bolesť v podbrušku necítim lebo si dávať tabletku proti bolesti kvôli tým vytrhnutým zubom (divný pocit v podbrušku možno je🤷♀️ aj emocionálne citlivá sa mi zdá že som viac a aj prsia sa mi zdalo že sa mi zväčšili trocha)
No k veci, od tej noci je to 4dni ms ale mám skoro čistú vlosku keď idem na wc. Môže to byt škvrnenie? (A v ten týždeň kedy mi meškali som skúšala testy boli negatívne) chystám sa ísť si kúpiť testy pre istotu ja len či ste niektorá tiež neriešila niečo podobne. (Ps: nemam gyn a nikdy som u nijakého nebola, nie je mi ta predstava príjemná.)
Ďakujem za každú odozvu 🥹
@vzdyvstrese neverím, že máš 21 rokov. Toto jedna dospelá žena píše?
Nemáš doktora, lebo ti je tak predstava príjemná?!
Mala si dosť silný menzes a bojíš sa tehotenstva?!
S takýmto rozumom....a sexuješ?!
Mohla si byť tehotná, prasknúť cysta, hormóny, hocičo. Potrebuješ sa dať vyšetriť už len kvôli tomu "bežnému" meškaniu mesiac, to totiž vôbec nie je bežné.
@vzdyvstrese novinka pre Teba - zeny nechodia ku gynekologovi, lebo im je to prijemne.
Si dospela. Ja som chodila od 11 rokov na gyndu.
Ked mas problemy ako nepravidelny menzes, tak to ries.
Ak sa bojis tehotenstva, pouzivaj antikoncepciu alebo nesexuj. Sex nie je neprijemny?
Skvrnenie tiez neviem, co je 🙃😅.
sorry nevšimla som si že mi to autocorrect prepísal čo ste hneď také hnusne však všetci sa trápime nejako. No sorry ale tak som zabudla dodať že mám sex bez ochrany s priateľom ale vždy sa správy mimo.
@martul
@vzdyvstrese *nepríjemne je mi to nepríjemne sa nechávať penetrovat cudzími predmetmi cudzím človekom čiže hocijakým gyn okej !!??
@nevenka no tak sorry presun vajíčka jak mám vedieť jak to ma vyzerať 😐
@martul nebud na nu tak zla, ked moj 12 rocny si uz natahuje kacera, tak preco by ona 21 rocna uz nesulozila? Mna ten moj mozno o 3 roky spravi dedom, ked bude do rodiny mojej ex a tu dospela autorka aspon sleduje svoj stav 😉 ... chlapi tiez neidu v 40tke dobrovolne sa hned davat prstovat urologovi, tak nemusi ani 21 rocna mat skvelu pohodu z predstavy ukazovat svoju buchtu lekarovi...
Zarabas si na problem, gyn je bezna starostlivost v zivote zeny, prevencia, poradenstvo, my tu nemame vestecku gulu a toto vsetko patri do starostlivosti gynekologa, hladaj citliveho podla recenzii alebo znamych, ked si velka na sex tak hadam nejaky gynekolog ta na lopatky nepolozi…
Nuž ak nemáš strach mat nechránený pohlavný styk, nemala by si mat strach aj navštíviť lekára... Apropo v 21 r najvyšší čas.... Bez ohľadu na sexuálny. Život....
Ja viem, ze je to nepochopitelne, ale je to tak: ak nechces byt tehotna, nesexuj bez ochrany. 🤷♀️
Btw, 21 rocna sexualne aktivna zena by uz mala mat davno gynekologa. Neboj, on z toho "penetrovania ta cudzimi predmetmi" nema tiez ziadne potesenie.
Jaa nechapem, ci sa to neda slusne dievcata. Zaklad je, ze my ta tu nezdiagnostikujeme, s najvacsou pravdepodobnostou ale nie si tehotna, ale mas nejaky zdravotny problem. V 21 rokoch by si uz davno mala mat gyn prehliadky za sebou. Najdi si zenu a rovno sa k nej objednaj. Vysetrenie nie je nic hrozne. Nemozes nechat toto len tak, doktor je jednoducho nutny.
Pipini nenúťte ma furt ospravedlňovať sa keď ste také hnusne. Mám hormóny v pi a revem z každého vášho komentára robí mi teraz len nervy navyše že som skúšala vôbec pýtať od cudzích pomoc idem radšej do hrobu pa
Choď k lekárovi, my na diaľku ťa nevyšetrime.
@vzdyvstrese prosim ta dospej. Tie tvoje odpovede 🤷🤦
Nesexuj bez ochrany, vybav si gynekologa
Ja som mala 18 rokov keď som ostala tehotná, dalo mi rozum ze keď mešká menzes tak mam volať na gyndu, keby som silno krvácala mi cvakne v hlave že wau dieta to asi nebude😃 jajaj kde si stratila rozum, sprav si test a chod na gyndu
@vzdyvstrese Dostala si kopec normalnych komentarov. Ak reves z kazdeho komentara, potom je na mieste nielen gynekolog, ale aj psycholog. Mohol by ti pomoct ako jeden tak druhy. Nie je to ziadna hanba. Mamina ta ku gynekologovi neposiela?
Ty mas podľa tvojich komentárov ale aj iné problémy ako gynekologické, ked reves koli komentárom. Keby to písala matka 4 deti a muzom alkoholikom, tak aj chápem.
To co popisuje môže byť kľudne cysta, ktorá ti praskla.
Mohlo to byt aj tehotenstvo - no ja keď som pomerne na zaciatku potratila, tak som len krvacala a nemala som práve ziadne bolesti.
Na ti, ze sa priatel do teba nespraví, nie je záruka ze nemôžeš ostat tehotná.
Vies koľko takých "nespravenych" beha po svete? Dokonca aj s antikoncepčné teliesko sa dá otehotniet.
Ty si zrejme v riadne blbej situacii, keď stresujúce z tehotenstva. Nehovor8m, ze dnes je to bežné v tvojom veku rodit ale zase ani nič strašné.
Pokial mas situaciu nevhodnú na tehotenstvo prejdi fakt radšej na kondómy.
Tvoj odpor ku gynekologom chápem, nie je to otvoriť usta keď máš angínu. Mam kamosku - ona neznáša všetky vysetrenia týkajúce sa telesných otvorov 😁
Ale teraz bez srandy, pories ten tvoj odpor, lebo tieto vysetrenia sú dôležité, hlavne pri tak dlho meskavajucej ms.
Kamoska ma endometriozu - ms 2-3 krat do roka a otehotnela. Keďže bola nastavená, ze ms chodí ako chce, neruesila. Zistila to až v takmer v 5 mesiaci.
Zbehni za gynekologyckou a bude fajn, neboj.
A kedy si mala naposledy preventívnu prehliadku u všeobecného lekára? Bolo by vhodné urobiť aj základné testy na štítnu žľazu, prípadne navštíviť endokrinológiu. Tam sa primárne rieši hormonálna nerovnováha.
Autorka, trochu sa ukludni, máš 21 rokov, nepravidelny cyklus, sexuálne žiješ bez ochrany, obavas sa tehotenstva, a robíš cirkus z toho ze máš ísť "sa penetrovat" ku gynekologovi?🙈
V prvom rade si urob test, nájdi si spoľahlivého doktora, alebo doktorku, ak to ti bude príjemnejšie a ver tomu, ze žiadna žena nebeží ku gynekologovi, aby si tam užívala vyšetrenie, ale patrí to k životu a zodpovednosti za svoje zdravie. Už len kvôli tomu, ze máš nepravidelne menštruáciu, potrebuješ dôkladne vyšetrenie.
A najmä začni sa správať ako dospelá žena, lebo toto je správanie 15 ročnej pubertiacky.
Mňa by zaujímalo čo budeš robiť keď naozaj otehotnieš keď takto stresuješ kvôli pár komentárom. Ak máš nechránený sex, si mladá a zrejme plodná, je to len otázka času.
21 rokov,sexuálne aktívna a nikdy nebola u gynekológa.Sexuje bez ochrany a potom sa ide zrútiť z možnosti,že je tehotná .Kurna,čo je za matku,čo nechá dcéru takto ( ne) dospieť?Už by bolo fakt načase povinne zaviesť sexuálnu výchovu na školách,lebo tu asi fakt niečo zlyháva v tejto spoločnosti.
@ibrunova to by aj mňa zaujímalo 😃
@stellarstar nedostalo sa jej odpovedí aké očakávala 🙈
@bessie12 🤣🤣👍
@doriiis Nechápem takéto výkriky smerom k škole. Biológiu na ZŠ určite absolvovala, aj keď zrejme s podpriemernými vysledkami, navyše knižnice a internet sú verejné dostupné a človek tam nájde všetko, keď má záujem vzdelávať sa. Čo však môže škola urobiť s tým, že niekto je geneticky sprostý, lenivý a k tomu psychicky labilný a vzťahovačný? Riešením pre spoločnosť by bolo takýchto ľudí kastrovať, ale k tomu nedôjde kvôli ich právam. Navyše, možno mala úľavy potvrdené z CPPP kvôli nejakým psychickým poruchám (dnes je to populárne riešenie) a tak ju ofukovali a nenaučila sa vôbec nič a v škole boli radi, že sa jej zbavili. Teraz očividne tiež nemá záujem o akékoľvek fakty a dobre mienený rady.
Škola s hlúposťou niektorých jedincov nič nespraví. Táto nevie ani poriadne písať, tak prečo by sa učila niečo iné?Všetci v škole absolvujú všetko a predsa sú tu denne ľudia, ktorí nevedia poriadne písať,, nevedia nájsť informáciu na googli a bohužiaľ, množia sa.

Čo je to škvrnenie?