icon

Otehotnenie po vysadení antikoncepcie. Poraďte

ni_pe
15. sep 2011

Baby, potrebujem od vas poradit, alebo povedat, ci mate niektora podobnu skusenost.... Vysadila som antikoncepciu, posledny menzes som mala 21.-27.augusta, potom som bola u gynekologa a on mi povedal, ze v dnoch cca 4.-7.septembra mam ovulaciu, ze by sa malo podarit babatko, ale ja som si par dni nato robila test a bol negativny. Dnes je 15.september a mna boli brucho ako keby som mala dostat menzes, aj prsia ma pobolievaju, a dnes rano som mala aj hnedy vytok s naznakom krvy, ale od vtedy nic, ale brucho ma stale boli. Co to moze byt???? zacina sa mi zasa menzes??? to nejak skoro nie? tehotna asi byt nemozem, kedze som mala taky vytok, vsak??? dakujem za rady.

ni_pe
autor
15. sep 2011

@zuzkag2 tak ako kazda zo snaziliek aj ja chcem byt ta, kt. sa to na prvy krat podari.....ale mam pocit, ze tak to nieje a moje pocity ma vacsinou neklamu bohuzial

zuzkag2
15. sep 2011

@pici tesim sa, ze sa pamatas...fakt si bola jedna z tych, co sa ma super ujali 🙂 obcas si citam, ako "bojujes", plna optimizmu .... ako ste na tom teraz? moc ti drzim palceky 🙂
Ano, my sa stale snazime, je to pol roka, ale zaciname to, ak to tento mesiac nevyjde, riesit s dokim. povedal mi, ze vzhladom na nas vek, nemame az tolko casu 😀 😀 😀 Mam totiz ukazkovy cyklus, s extra bolestivou ovu a ms, tak ze nech sa tolko netrapim.

pici
15. sep 2011

@zuzkag2 my ideme teraz na vklad v oktobri, takze takisto stale bojujeme... niekedy mam pocit ze s veternymi mlynmi, ale nevzdavam to :D mozno je problem/ riesitelny/ na partnerovej strane.. hor sa do toho, budem drzat palce...

pici
15. sep 2011

@ni_pe zlatko. z vlastnej skusenosti ti poradim bud trpezliva... nikam sa neposunies a nic si tym nepomozes, ked budes takto upjata na prvy kvazi nevydareny pokus... navyse nic nie je stratene... mozno tehu naozaj si... a ked nahodou aj nie, treba verit ze coskoro budes... trpezlivost, to je to, comu som sa za tie roky aspon v tejto veci naucila

zuzkag2
15. sep 2011

@ni_pe juj ja viem...ja som sa prvy mesiac co to nevyslo uplne zosypala, nie si v tom sama. Ale ono aj na to aby si zmenila postoj treba cas. Ja by som na tvojom mieste brala prvu samostatnu ms po vysadeni HAK ako obrovske vitazstvo.
Drzim palceky. Moc. 🙂

hameeda
15. sep 2011

viete babi co mne uz dlhsie vrta hlavou, ja si pamatam ked som dakedy ja brala antikoncepciu co bolo tak pred 10 rokmi a viac,,tak mi lekarka stale dala len tri mesiace a potom mesiac som musela dat pauza, neviem ci to len ja nechapem alebo sa myslim ale ked tu tak citam ze niektore babi tu pomerne dlho beru bez prestavky to vam ako lekar tak predpise,,ja viem ze moja vtedy ani pocut nechcela ze by som mesiac nevynechala

ni_pe
autor
15. sep 2011

@hameeda ja som brala antikoncepciu tiez asi 5 rokov, potom som vynechala cca na rok a po roku som zasa zacala brat a teraz som ukoncila bratie antikoncepcie po 8mich mesiacoch.....Mne nikdy lekar nekazal na mesiac vynechavat, praveze som pocula, ze to nieje moc dobre, taketo skoky robit....Ba som niekde citala, ze zena nemusi vynechavat ani ten tyzden na mensturaciu, ze zene staci, ked takyto tyzden vynecha raz za rok na menzes, ja som to urobila sice len dva krat za 8 mesiacov, ze som nevynechala aby som dostala menzes a to len kvoli dovolenkam, ale telo si to vytalo, bolel ma cely clovek, len ms nedosla.....

simi251
15. sep 2011

@hameeda Ja som brala 17 rokov antikoncepciu a lekarka mi predpisovala vzdy len na 3 mesiace dopredu. A nikdy netrvala na prestavke po kazdych 3 mesiacoch. To pocujem teraz prvy krat. Odporucala mi akurat tak raz za rok alebo rok a pol dat mesiac pauzu;

zuzkag2
15. sep 2011

@pici zlatko, ten tvoj optimizmus je carovny, ano, mas pravdu, ked clovek caka na to ci sa zadarilo, tak sa nauci velkej trpezlivosti...ale ty by si mohla z tej trpezlivosti tusim aj rozdavat 🙂 Takze vas caka "magicky" oktober...po pravde, velmi sa v tom nevyznam, tak ani neviem, ci je to bolestive, alebo ake su sance...pokial bojujete, stale mate sancu na vyhru. Budem vam drzat palceky.
A ano, problem moze byt aj u partnera, caka nas v pondelok spg...nastastie ma k tomu normalny pristup, takze sa vieme posunut dalej .

simi251
15. sep 2011

@ni_pe Ten hnedy vytok ta nemusi znepokojovat. Bud je to uhniezdovanie alebo zaciatok menzelu alebo to moze byt vytok ktory ma kopec zien niekolko dni pred menzesom. Nie je to velky problem len nerovnovaha hormonov.

ni_pe
autor
15. sep 2011

@simi251 dakujem za info, modlim sa, aby to bolo uhniezdovanie....

simi251
15. sep 2011

@ni_pe Prajem ti to. Ja som tez otehotnela pri prvom babatku na 1. sup. Hned po 17 rokoch antikoncepcie. Teraz ked sme chceli druhe babo tak na druhy krat sa podarilo. Ale prvy mesiac som bola tiez sklamana. Ale to je nic oproti niektorym inym zenam, ja viem. Kazdej jednej z vas zelam ten pocit stastia . 🙂 🙂 🙂

Ale testuj az na nejaky 10.den po ovulacii alebo teda po styku. A najepsie je testovat az ked meska menzes. Vtedy uz ukaze kazdy kvalitnejsi test.

manamani1
15. sep 2011

@ni_pe mne 2 tyzdne meskali kramy,mala som styk pocas ovulacie, aj slabu druhu ciarku na teste, a dnes krámy dosli☹

manamani1
15. sep 2011

@asma ako vypade ten menzes pocas tehotenstva?nie je nebezpecny?

ni_pe
autor
15. sep 2011

@simi251 dakujem ti velmi pekne za podporu....pevne verim, ze to bude pre mna pozitivna sprava.... a k tvojim deturencom ti velmi gratulujem .... a co cakate? chlapceka, ci dievcatko?

ni_pe
autor
15. sep 2011

@manamani1 ☹ ale vidim, ze jedno dietatko uz mas, aspon z neho mas radost....tak hlavu hore, pride aj to druhe 🙂

hameeda
15. sep 2011

@ni_pe : no neviem ale niejak sa tejto teme nerozumiem ale viem jedno ze dost vela zien ma problemy oteotniet po dlhodobom uzivani, a viem ja napriklad som uzivala 4 roky a to s mesacnymi prestavkami a otehotnela som hned prvy mesiac ako som vysadila, a tiez viem co moje spoluziacky zo skoly tiez chodili k tej lekarke a tak isto ju tak brali tak aj po 8 rocnom uzivani s mesacnymi prestavkami hned otehotneli,,,neviem mozno sa mylim,,hovorim nemam prehlad,,ja uz dlho neuzivam nic pretoze po druhom porode mi zacalo byt strasne zle od tabletiek a to som prestriedala snad 5 alebo 6 druhov,,tak som sa na to vybodla,,takze u nas ochrana minus faza,,ziadna ochrana,,len neviem ako to budem dalej riesit

asma
15. sep 2011

@manamani1 no moja tak to si mala ducha cha aaaaaj ja pred mesiacom a teraz uz 200 percent viem ze je to bublinka a ma 11tt xixixi takze dva tri dni pockaj a urob test zas...ono ja neviem pri malej som krvacala a bolo to nebezpecne lebo som mala hematom v placente ale aj tak dalej na zaciatku som nevedela ze som tehu tak mi to divne neprislo.. teraz pri druhom somspinnila a som sa zlatkla ze sa zopakujeme a zas budeme viac v nemocke ako doma ale doky ma pozrel a vraj je to ok v období menzesu sa to do 3 mesiaca stava...

manamani1
15. sep 2011

@zuzkag2 ako dlho neberes HAK, a nedari sa?

ni_pe
autor
15. sep 2011

@hameeda ja sa tomu tiez nejak extra nerozumiem, mozno dobre radila, mozno ste mali stastie, to nevie nikto, pretoze kazdy doktor povazuje svoj usudok za ten, ktory je spravny...

manamani1
15. sep 2011

@simi251 ahoj,pises ze pri druhom tehotestve sa na druhykrat podarilo,a prvy mesiac snazenie ti prisla ms a bola si sklamana.Druhy mesiac si sledovala plodne dni,alebo nie?to bolo na dtruhy m,esiac po vysadeni HAK?

manamani1
15. sep 2011

@asma takze ty si pred mesiacom krvacala normalne akopri ms, a bolasi tehotna?dobre chapem?pred krvacanim si uz mala teh. potvrdene?

jajuuus
15. sep 2011

@zuzkag2 @pici áno, pici je veľmi VZÁCNY človiečik 😉 veľa kočkám pomohla, vrátane mňa... tiež som už niekedy strácala nervy a vždy ma vedela a aj vie povzbudiť... prežíva so mnou a s ostatnými kočkami všetky radosti aj starosti, teší sa z každej, ktorá otehotnieme 😵 preto by som si veľmi priala, aby už ten bocian konečne priletel aj k nim!!!! mám ťa rada, kočka!!!! 😵 (och, takéto verejné vyznanie... ale takto to proste cítim 😵 )

jajuuus
15. sep 2011

@ni_pe nevzdávaj to, NIKDY! 😉 tiež som brala niečo cez 4 roky HAK, po vysadení sme mali nechránený styk asi 2 a pol roka vkuse a zadarilo sa nám až teraz pred pár týždňami! 😵 a to som musela absolvovať aj laparoskopiu kvôli endometrióznej cyste v decembri 2010... a drobček prišiel v úplne nečakanú dobu... riešime byt, začala som chudnúť, športovať, chodiť na bicykli, prišla som "na chuť" turistike a po dvoch týždňoch "chudnutia" zrazu neprišla mrcha, na 29DC som si urobila test a tam silné //...
takže mysli pozitívne a zamestnaj sa niečím, nech na to nemyslíš... držím ti palce!!! 😉

jajuuus
15. sep 2011

@simi251 ahoj kočka, čítala som tvoje príspevky a trochu som ostala šokovaná... pozerám, že máš 34 r., 6 r. synčeka a píšeš, že si 17 rokov brala HAK a po vysadení sa hneď synček podaril??? 😕 ako rátam, tak rátam, ty si začala brať HAK v cca 10. - 11. rokoch??? ale možno som to len nepochopila alebo neviem počítať 😀
nepíšem to ako výčitku, ani nič také, aby sa ťa to nedotklo, že čo sa starám, len som sa tak zarazila nad tým... 😉

simi251
15. sep 2011

@jajuuus Mas pravdu pomylila som sa.....Brala som to od 17.rokov. POtom som otehotnela a hned po porode som brala dalsiu taku co sa moze popri kojeni a tu som brala dalsie 4 roky. Takze dokopy je to aj tak nejakych mozno 14 alebo 15 rokov. Diky ze si ma na chybu upozornila.

nibiru
15. sep 2011

@ni_pe ja som mala toto iste 4 dni pred ocakavnou mrchou a po 2 rokoch neuspesneho snazenia to bolo implantacne spinenie a ja som v den ocakavanej mrchy zistila ze som tehotna najkrajsi den v mojom zivote 🙂 mimochodom bolo to v den ked sme boli objednany uz do centra asistovanej reprodukcie.

simi251
15. sep 2011

@manamani1 Pri druhom tehu sa podarilo na druhy mesiac ale vtedy som uz dlhsiu dobu antikoncepciu nebrala ale mali sme inu ochranu. Antikoncepciu som prestala v lete 2009 a teraz na zaciatku roka sme sa rozhodli ze by mohlo byt druhe. Jeden mesiac nic tak som bola smutna a povedala som si ze ved to nic ved uz mam dost rokov a asi to bude dlhsie trvat. A potom som lvedela kedy priblizne mam ovulku lebo cyklus bol pravidelny a ked som videla ze aj hlien tomu nasvedcoval isli sme na vec. A podailo sa.

simi251
15. sep 2011

@ni_pe Aj druhe bude chlapcek. 🙂

jajuuus
15. sep 2011

@simi251 v pohodke, tak už tomu rozumiem 😉