Plodnosť po pôrode

28. sep 2022

Ahojte, som 2,5 mesiaca po porode. Babatko je dojcene, jedno krmenie pocas dna davam UM. S manzelom sme mali viackrat nechraneny styk - naposledy minuly vikend. Od vcera citim divne tlaky a akoby pichanie v podbrusku. MS som este nemala.
Je nejaka sanca ze som tehotna?

Je mi jasne ze ziadna nemate vestecku gulu a tehotna byt mozem aj nemusim. Skor ma zaujimaju nejake realne skusenosti, ci to niektorej z vas takto vyslo a otehotnela aj napriek tomu, ze koji.

Vopred dakujem 🙂

lenka7477
28. sep 2022

pravdepodobnosť je veľká - kojenie nie je antikoncepcia - maternica je prekrvená po pôrode a veľmi veľmi veľmi pravdepodobné je , že otehotnieš pri nechránenom styku

januska12323
28. sep 2022

Ovulácia nastáva pred MS, ak ste trafili prvú po pôrode ani by som sa nečudovala.

amelia89
28. sep 2022

ja som otehotnela pocas kojenia (ale az ked mal syn rok,inak sme si davali pozor) hned na 1x. Takze ako za mna je kojenie 0 antikoncepcia. 2.5 mesiaca po porode by som taketo srandy neskusala 😅

autor
28. sep 2022

@amelia89 no, my sme sa celkom rozsupli, kedze pocas tehotenstva a sestonedelia som absolutne nemala chut a energiu.. a teraz to na mna nejako prislo a odviazali sme sa a v navale emocii a vasne sa to stalo :D tak uvidime, co bude..

amelia89
28. sep 2022

ano chapem. no tak uvidis, nemuselo sa stat nic a uz si budete davat pozor (ak este nechcete druhe).

simik411
28. sep 2022

Kamoška takto otehu presne malá mala 3mes a bum nečakane čakali druhé. Už majú doma párik 😏čiže určite to možné aj reálne je ..

lenkike
28. sep 2022

Máme v rodine taký prípad, bábo plne kojené a na prvé narodeniny dostalo súrodenca 😁 s kojenim ako antikoncepciou je to veeeeelmi individuálne, sú ženy, ktoré vôbec nedostanú cyklus, kým úplne neprestanú kojit, ale sú aj také, ako spomínam vyššie. A aj široká škála medzi tým je normál. Kým zistíš, ako to funguje u teba, treba byť opatrnejší 😉

nevenka
28. sep 2022

Ja som pocas 3.tehotenstva mala cystu, dost velku, na vajecniku, ani porodom nepraskla, jedneho dna som dostala bolesti, sla som na kontrolu, cysta praskla a akurat sa vstrebavala. Este tam boli nejake zvysky. Lekara som sa pytala, ako to vyzera s ovulaciou, bola som 3,5 mesiaca po porode. Joooj, ze este ani zdaleka nie, ak kojim. No a vecer sme mali sex, ale vravim muzovi, ze uz teda bacha, ze mam blby pocit, ze ta cysta musela prasknut z nejakeho dovodu a najskor to bola ovulacia. O 2 tyzdne som dostala menzes. Pri plnom kojeni na poziadanie, odsavani, maly mi bol na prsniku nonstop. Po prvom porode som dostala tiez takto skoro prvy menzes, po 4 mesiacoch, po druhom po 6 mesiacoch. Takze ja som bola opatrna radsej. Keby som dala na doktora, tak presne vtedy by som otehotnela..🙈.
Sice, cakame stvrte dieta, ale o dost neskor to prislo, maly bude mat 2 roky, ked sa drobca narodi.
Toto s tou ovulaciou a kojenim je velmi individualne. Treba davat bacha 😉

elizabet173
28. sep 2022

moja kamarátka takto otehotnela, teda jej muž hovoril, že si nie je ničoho vedomý, na kojenie sa nespoliehali, ale stalo sa. A to iba kojila a na požiadanie, takže nonstop.

kiki68
28. sep 2022

Dost vysoka, mne povedat ihned 8 tyzdnov po napriek kojeniu, ze vidi, ze keby je tam prilezitost, tak mozem ostat tehu. Menzes som dostala po 14ssw od porodu. Ale to nemusi byt nejaka zaruka, nakolko on videl pripraveny folikul, cize stacilo by malinko

jeanne14
30. sep 2022

Švagriná otehotnela po sestonedeli, s jedným vajcovodom a po sekcii. Nič nie je nemožné 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre