icon

Potrat alebo falošné príznaky tehotenstva

martina_martin
23. júl 2025

Po tieto dni som prežívala veľký pocit šťastia, cca týždeň pred plánovanou menštruáciou som začala pociťovať najskôr návaly ťažoby na žalúdku, potom sa pridružili pocity hroznej celodennej únavy ešte do včera. Závraty, pobolievanie v podbrušku, v intervaloch, chvíľku pobolelo potom dlho nič potom zase v priebehu dňa. O štvrtej ráno som sa budila na bolenie brucha a závrat aj keď som ležala. Pár dní pred plánovanou menštruáciou výtok biely a hlienovity, to si už hovorím Ježiš super ono je to tehotenstvo naozaj už tu, celá šťastná presvedčená na 99% , veď mám už dve deti tak viem ako to je byť tehotná. Včera som mala dostať menzes, únava rovnaká ako posledný týždeň, nič tomu nenasvedčovalo že by mali prísť, tak som si kúpila test reku bol by v tom čert ak by som nebola tehotná. Prvý šok bol , test negatívny. Hodinu na to krv , tmavá až hnedá, vravím si môže to byť výtok krvavý ten sa robieva na začiatku tehotenstva, no keď ma o druhej ráno zaliala krv už aj so zrazeninami a od vtedy už mám aj kŕče v bruchu ako keď bezne mám menzes tak mi je jasné že je to konečná. Aj závraty zázrakom zmizli. Bol to riadny šok, sklamanie, moje telo si zo mňa urobilo prdel. Priateľ je smutný, tešili sme sa....takéto niečo sa mi stalo prvý raz v živote a to už mám 40. Neviem či sa báť že sa mi niečo nie dobre stalo a deje alebo potrat. zárodku?

monicka987
23. júl 2025

@martina_martin ahoj, v tak skorom štádiu pokiaľ bol test negativny aa o potrate hovoriť nedá, skôr biochemické. Ja som mala biochemické a mala som aj pozitívny test a poviem ti netešila som sa lebo viem, že na začiatku sa môže stat vsetko a stalo sa. A krvacala som ako klasicke kramy. Zárodok vtedy žiaden nie je ešte, to skor ešte oplodnené vajíčko. V tvojom prípade mi to skôr príde ako posunutá ovulacia a klasicky menzes, telo na každé tehotenstvo reaguje inak keď máš 20, 30 alebo 40rokov. Šla by som na gyndu ak už nie je pravidelný cyklus, ci to skôr nie je tým, a ak je vsetko ok po krvácaní odsledovať ovulaciu a zas skusat

jaskolka
23. júl 2025

@martina_martin to by som ani vôbec nebrala ako tehotenstvo,ani biochemické,veď ti nemeskala menštruácia,ani test nebol pozitívny. To,že ty si mala "taký pocit"fakt nič nemuselo neznamenat a ťažoba a únava je bežná aj pred menštruáciou,telo sa časom mení.
Inak povedané, podľa toho ,čo píšeš,si vôbec tehotná nebola.As veľmi chcete dieťa,ale reálne toto tehotenstvo nebolo

marhulka13
23. júl 2025
@jaskolka

@martina_martin to by som ani vôbec nebrala ako tehotenstvo,ani biochemické,veď ti nemeskala menštruácia,ani test nebol pozitívny. To,že ty si mala "taký pocit"fakt nič nemuselo neznamenat a ťažoba a únava je bežná aj pred menštruáciou,telo sa časom mení.
Inak povedané, podľa toho ,čo píšeš,si vôbec tehotná nebola.As veľmi chcete dieťa,ale reálne toto tehotenstvo nebolo

@jaskolka tiež súhlasím s tebou, toto ani biochemicke nebolo, vtedy sú testy tiež pozitívne. Bud si si to vsugerovala, alebo proste nejaký vykyv.

anjelicek26
23. júl 2025

Si si to vsugerovala, stane sa... ked clovek tuzi po babatku, velmi sa pozoruje. PMS a tehotenske priznaky su prakticky identicke tie prve dni... v tom veku maloktora otehotnie raz-dva prvy sup... nam to trvalo 1,5 roka... trpezlivost, ono to prijde.

nika_val
23. júl 2025

Pokial si to nemala potvrdené pozitivnym testom tak by som si hlavu vecami ako potrat vobec nezaťažovala. Kedže ti ani nemeškala ms, test bol negativny to proste nebolo tehotestvo.
Tiež som si raz tak vsugerovala príznaky tehotenstva že som si bola istá že to vyšlo, citila som sa že už je, príznaky som mala asi všetky čo sa dali nájsť na skoré príznaky tehotestva. A bum menštruacia prišla vtedy o 1 deň neskôr.
Ženská psychika je v tomto velmi mocná ale bohužial aj negatívne..
Proste to ber akoby sa nič nestalo. Iba ďalší mesiac čo sa nepodarilo ale idete ďalej. 🙂