icon

Problémy s tehotenským testom Top baby po exspirácii

sosik_28
1. jún 2025

Ahojte, stala sa mi taká nemilá vec. Kupovala som v drogérii tehotenský tycinkovy test Top baby test - ešte som deti nemala a chcela som len rýchlo vedieť kvôli meškajúcej menštruácii či som v tom alebo mešká kvôli nadmernému stresu.
Na teste sa mi okamžite po použití objavili 2 čiarky. Avšak dátum exspirácie na obaloch samotných testov bol 27.10.2015 a na krabičke testov bol dátum exspirácie 16.10.2027. Šarža testov rovnaká 🙂 stalo sa to už niekomu? Podľa týchto informácií sa výsledok nedá považovať za spoľahlivý takže pre istotu kúpim ešte iný, ale som nemilo prekvapená, že sa niečo takéto môže stať a predávať.

jaskolka
1. jún 2025

@sosik_28 vážne mal exspiráciu do roku 2015? 😮No tak desaťročny test pochybujem,že by mali v predaji,skôr to bude tlačova chyba.

kitycat
1. jún 2025

Podla mna ide skor o preklep 2015/2025

jaskolka
1. jún 2025
@kitycat

Podla mna ide skor o preklep 2015/2025

@kitycat tak ale v tom prípade by bol dobrý,teda nie ešte po exspirácii,veď je teraz rok 2025

sosik_28
autor
1. jún 2025
@jaskolka

@sosik_28 vážne mal exspiráciu do roku 2015? 😮No tak desaťročny test pochybujem,že by mali v predaji,skôr to bude tlačova chyba.

@jaskolka no neviem, na oboch testoch to bolo takto. Na krabičke inak. Tak netuším 😅 ale mám aj dosť nepravidelný menštruačný cyklus tak neviem.

maximiliana
1. jún 2025
@sosik_28

@jaskolka no neviem, na oboch testoch to bolo takto. Na krabičke inak. Tak netuším 😅 ale mám aj dosť nepravidelný menštruačný cyklus tak neviem.

@sosik_28 expiracia je 15. Oktober 2027

jaskolka
1. jún 2025
@sosik_28

@sosik_28 ja by som povedala,že to môže byť aj "opačne"napísané,teda že 27 je vlastne rok (rok,mesiac a deň ). V tom prípade by to vlastne sedelo aj s tou exspiráciou na krabičke.Alebo proste tlačova chyba, desaťročny test naozaj pochybujem,že by mali ešte v obehu

maximiliana
1. jún 2025

A inak ja som v roku 2021 pouzila test, co mal expiraciu naozaj rok 2015 a ukazal sakra presne

sosik_28
autor
1. jún 2025
@jaskolka

@sosik_28 ja by som povedala,že to môže byť aj "opačne"napísané,teda že 27 je vlastne rok (rok,mesiac a deň ). V tom prípade by to vlastne sedelo aj s tou exspiráciou na krabičke.Alebo proste tlačova chyba, desaťročny test naozaj pochybujem,že by mali ešte v obehu

@jaskolka aha toto mi nedošlo 🤣 ďakujem pekne , tak však uvidíme či sa ukážu keď mám nepravidelný... Spravím ešte jeden pre istotu od inej značky

jaskolka
1. jún 2025

Pre svoj vlastný pokoj si kúp iný test a keď bude tiež pozitívny,tak to je už potom jasné 😃

kitycat
1. jún 2025
@jaskolka

@kitycat tak ale v tom prípade by bol dobrý,teda nie ešte po exspirácii,veď je teraz rok 2025

@jaskolka tak podla foto je pravda "somewhere out there" 😆

liaka
1. jún 2025

@sosik_28 opačne napísaný dátum. 27 je rok, potom ide mesiac a deň

taktotedanie
1. jún 2025
@sosik_28

@jaskolka aha toto mi nedošlo 🤣 ďakujem pekne , tak však uvidíme či sa ukážu keď mám nepravidelný... Spravím ešte jeden pre istotu od inej značky

@sosik_28 je spravny
Ak si mala dve ciarky si potom tehotna

januska12323
1. jún 2025

Aj keby bol starý, dve viditeľné čiarky označia tehotenstvo. Pre istotu správa iný.

bolarazjedna
1. jún 2025

Aj keby bol 10rokov po expiracii, skôr by sa mohlo stať, že si tehotná a neukáže ti to (keďže už vyprchlo farbivo, napr). Nie naopak. Keby si nebola tehotná, tak ti určite neukáže 2 čiarky, keďže nemáš v tele hcg, čím má reagens reagovať.
Gratulujem k tehotenstvu!

kiki68
1. jún 2025

Tu uz nastupila tehu demencia 😂 Takze ani dalsi nekupuj, ma to exp v 27. No ked meska a su kolajnice, tak by som uz objednavala o take dva tyzdne gyndu 😀