Som tehotná?
Ahojte. Vzhľadom na to, že dnes sme uzamkli 797 stranovú diskusiu, do ktorej ste vkladali Vaše otázky ohľadom možného tehotenstva, tak zakladáme novú. Čiže všetky dohady ohľadom možného tehu, tehotenské testy ...............sem 🙂
@zuzanka3381 od silvestra by sa to nedalo zistis u doktora este cez ultrazvuk ?
@laco3269 Laco tak tvoja priateľka je presne v situácii, v ktorej som bola posledné dni ja. Menštruácia mi meškala presne 5 dní. Ešte ani teraz to nie je celkom ono, je veľmi slabá, ale spustila sa. Takže robila som si 2 tehotenské testy a obe boli negatívne a dôvod prečo meškajú je údajný stres a veľmi silné prechladenie - je to síce povedané od známej, ktorá je gynekologička, no k doktorovi sa jednoducho ihneď dostať neviem. Ďalej budú nasledovať pravdepodobne vyšetrenia, pretože k tomu všetkému môžem mať na vaječníkoch cystu. Takže meškanie menštruácie môže spôsobiť aj stres, aj choroba, aj cysta.
Čo sa týka tehotenského testu, nie je nič ťažké ho urobiť. Ja verím tehotenskému testu Pepino - tomu klasickému. Je vysoko citlivý a nikdy ma nesklamal - stále vyšiel pravdivý výsledok. Je to len jednoduchá tyčinka, ktorú tvoja priateľka ponorí do moču. Je tam aj označené do kade ju ponoriť. Výsledok testu uvidí takmer okamžite. Mimochodom, na testoch je jednoduchý návod a tento test stojí v obchode 1,30 €.
Ono mimochodom tvoja slečna na výber ani moc nemá. Test je len pomôže odhaliť pravdu o možnom tehotenstve. Ak má možnosť ísť ku gynekológovi, tak nech ide. Meškanie menštruácie môže znamenať hoc čo a značí to, že v tele ženy niečo nie je v poriadku - ak vylúčime tehotenstvo. Stane sa že, menštruácia niekomu mešká napr. tiež 5 dní a baby to nechajú tak, počkajú si na ďalšiu menštruáciu. Môže to byť jednorázový výkyv, no môže to byť aj niečo horšie. Keď nie gynekológ, tak aspoň test. No tie nervy napr. u mňa stáli za to 🙂
@laco3269 Treba spravit test inak sa nic nedozvie... Ale ak si sa do nej nespravil tak je minimalna sanca, ze je tehotna.... preco si si taky isty ze nieje tehotna? .... A ano ak mala zvyseny stres v poslednom obdobi je dost mozne, ze aj koli tomu jej meska... Ak bola chora, prechladnuta alebo mala nejaky zapal moze jej meskat aj z toho.... A co sa tyka gynekologa, bola by len v nejakom 4-5tt cize nie, este by nic nevidel... Mohol by len zobrat krv na testy HCG ale to jej skor ukaze ten test a je to jednoduhsie ....
Ahoj, chcem sa opýtať na Váš názor. Cca pred polrokom som mala mimomaternicové tehu, na šťastie nebol potrebný žiadny operačný zákrok (zistila som, že som tehotná 3 dni po skončení menštruácie, ktorá bola úplne normálna tak, že som mala obrovskú bolesť v ľavom vaječníku, testy mi vychádzali pozitívne, po niekoľkých odberoch krvi sa potvrdila hcg aj tam, ale už mi ho len sledovali ako klesá. Od vtedy si vždy po menštruácií spravím test- pre istotu. Teraz som pred menš. nemala PMS ako obvykle, boli oveľa miernejšie. Ale už počas nej ma začal bolieť chrbát a veľmi zle zaspávam. Opäť mi vychádzajú pozitívne tehu testy, stále tmavšie. Ale dnes ma pár krát pichlo zase v pravom vaječníku (nie je to taká hrozná bolesť, ako pred polrokom). Čo si o tom myslíte? Ďakujem.
@lsi ze by som hned ráno naklusala na gynekologiu...vzhladom na tvoju predchadzajucu skusenost, ale to si asi čitat nechcela.
sardinka336 mon895 Ďakujem za odpovede. Určite pôjdem, pretože sa obávam, že to skončí rovnako.
Ešte raz ďakujme. Tiež ťa pichalo len v jednom?
Čaute mamičky. Chcela som sa opýtať, či dokážem zistiť, že som tehotná skôr, ako má prísť menštruácia. Niekde som čítala, že dnešné testy dokážu tehotenstvo ukázať už na 5. deň od styku. Je to možné? Ďakujem vám
@zizzinka dolezite je aby si vedela kedy si mala ovu..ak to nebudes vediet tak by som zacala testovat tak 2 dni pred ocakavanou MS.. ak vies kedy byva ovu tak tych 9dpo by som zacala,ale ani to nie je "moc dobre".. najlepsie to je az ked meska,resp. v den ocakavanej MS ale chapem ze je tazko vydrzat a cakat
@zizzinka ono je to undividualne u kazdej lebo oplodnene vajicko sa kotula po sliznici a zahniezdi sa od 5 do 10dni po oplodneni. A az ked sa zahniezdi zacne produkovat HCG co zachyti tehu testik. Preto sa odporuca od 12dpo.

@lasocka164 presne môžu to byť hormóny..Keby že si tehu tak 2// ti už oči vybijú 😁😁