icon

Som tehotná?

xxxxxnnnnn
31. aug 2016

Ahojte. Vzhľadom na to, že dnes sme uzamkli 797 stranovú diskusiu, do ktorej ste vkladali Vaše otázky ohľadom možného tehotenstva, tak zakladáme novú. Čiže všetky dohady ohľadom možného tehu, tehotenské testy ...............sem 🙂

alilka
25. jan 2017

@lasocka164 presne môžu to byť hormóny..Keby že si tehu tak 2// ti už oči vybijú 😁😁

laco3269
25. jan 2017

@zuzanka3381 od silvestra by sa to nedalo zistis u doktora este cez ultrazvuk ?

dnp
26. jan 2017

@laco3269 Laco tak tvoja priateľka je presne v situácii, v ktorej som bola posledné dni ja. Menštruácia mi meškala presne 5 dní. Ešte ani teraz to nie je celkom ono, je veľmi slabá, ale spustila sa. Takže robila som si 2 tehotenské testy a obe boli negatívne a dôvod prečo meškajú je údajný stres a veľmi silné prechladenie - je to síce povedané od známej, ktorá je gynekologička, no k doktorovi sa jednoducho ihneď dostať neviem. Ďalej budú nasledovať pravdepodobne vyšetrenia, pretože k tomu všetkému môžem mať na vaječníkoch cystu. Takže meškanie menštruácie môže spôsobiť aj stres, aj choroba, aj cysta.

Čo sa týka tehotenského testu, nie je nič ťažké ho urobiť. Ja verím tehotenskému testu Pepino - tomu klasickému. Je vysoko citlivý a nikdy ma nesklamal - stále vyšiel pravdivý výsledok. Je to len jednoduchá tyčinka, ktorú tvoja priateľka ponorí do moču. Je tam aj označené do kade ju ponoriť. Výsledok testu uvidí takmer okamžite. Mimochodom, na testoch je jednoduchý návod a tento test stojí v obchode 1,30 €.

Ono mimochodom tvoja slečna na výber ani moc nemá. Test je len pomôže odhaliť pravdu o možnom tehotenstve. Ak má možnosť ísť ku gynekológovi, tak nech ide. Meškanie menštruácie môže znamenať hoc čo a značí to, že v tele ženy niečo nie je v poriadku - ak vylúčime tehotenstvo. Stane sa že, menštruácia niekomu mešká napr. tiež 5 dní a baby to nechajú tak, počkajú si na ďalšiu menštruáciu. Môže to byť jednorázový výkyv, no môže to byť aj niečo horšie. Keď nie gynekológ, tak aspoň test. No tie nervy napr. u mňa stáli za to 🙂

sibalka21
26. jan 2017

@laco3269 Treba spravit test inak sa nic nedozvie... Ale ak si sa do nej nespravil tak je minimalna sanca, ze je tehotna.... preco si si taky isty ze nieje tehotna? .... A ano ak mala zvyseny stres v poslednom obdobi je dost mozne, ze aj koli tomu jej meska... Ak bola chora, prechladnuta alebo mala nejaky zapal moze jej meskat aj z toho.... A co sa tyka gynekologa, bola by len v nejakom 4-5tt cize nie, este by nic nevidel... Mohol by len zobrat krv na testy HCG ale to jej skor ukaze ten test a je to jednoduhsie ....

laco3269
26. jan 2017

@dnp uvidime teraz ja som kupil jeden rano stal 3 € a teraz ideme nato drzte palce nech to tak neni 🙂

nivea777
26. jan 2017

@laco3269 radsej z ranneho moču by ste mali testovat

sibalka21
26. jan 2017

@laco3269 ak meska uz 5 dni, musi byt aspon maly dusik na test, ak je tehotna... Ak bude negativny tak tehotna nieje a mozte si vydychnut :D

laco3269
26. jan 2017

@
@sibalka21 ja som kupil test ktory sa vola women secret Baby

sibalka21
26. jan 2017

@laco3269 a aky je vysledok? :D

dnp
26. jan 2017

@nivea777 testy s vysokou citlivosťou ti ukážu výsledok nech už testuješ v akomkoľvek čase 😉 overené na mne ..

dnp
26. jan 2017

@laco3269 no tak skúste a daj vedieť 🙂 prajem nech to vyjde tak, aby ste boli spokojní 😉

nivea777
26. jan 2017

@dnp neplati u kazdeho..vsetko zalezi$ najma od stupania hcg.. u mna poobedny test bol slabsi ako ranny

dnp
26. jan 2017

@nivea777 bol slabší - ale bol predsa 😉 + jej to mešká 5 dní, takže či ráno alebo večer, už by jej to naozaj mohlo ukázať

mon895
26. jan 2017

@dnp naozaj je lepsi s rannym mocom mne po 7 dnovom meskani poobedny test neukazal nic az ranny a to tiez len slaby duch kazde telo produkuje inak hormony

vilma30
26. jan 2017

@dnp kamoske test ukazal ducha az na 10 den meskania. Je to sice neobvykle ale stava sa.

laco3269
26. jan 2017

@sibalka21 prave som si vydychol tes bol negativny 🙂

lsi
26. jan 2017

Ahoj, chcem sa opýtať na Váš názor. Cca pred polrokom som mala mimomaternicové tehu, na šťastie nebol potrebný žiadny operačný zákrok (zistila som, že som tehotná 3 dni po skončení menštruácie, ktorá bola úplne normálna tak, že som mala obrovskú bolesť v ľavom vaječníku, testy mi vychádzali pozitívne, po niekoľkých odberoch krvi sa potvrdila hcg aj tam, ale už mi ho len sledovali ako klesá. Od vtedy si vždy po menštruácií spravím test- pre istotu. Teraz som pred menš. nemala PMS ako obvykle, boli oveľa miernejšie. Ale už počas nej ma začal bolieť chrbát a veľmi zle zaspávam. Opäť mi vychádzajú pozitívne tehu testy, stále tmavšie. Ale dnes ma pár krát pichlo zase v pravom vaječníku (nie je to taká hrozná bolesť, ako pred polrokom). Čo si o tom myslíte? Ďakujem.

sardinka336
26. jan 2017

@lsi ze by som hned ráno naklusala na gynekologiu...vzhladom na tvoju predchadzajucu skusenost, ale to si asi čitat nechcela.

mon895
26. jan 2017

@lsi urcite by som isla ku gynekologovi my nemozme urcit ci je to normalne tehu alebo mimomaternicove. Drzim palce

lsi
26. jan 2017

sardinka336 mon895 Ďakujem za odpovede. Určite pôjdem, pretože sa obávam, že to skončí rovnako.

mon895
26. jan 2017

@lsi na povzbudenie mozno.... aj mna pichalo vo vajecniku a tehu je klasicke 🙂 drzim palce nech je vsetko v poriadku

lsi
26. jan 2017

Ešte raz ďakujme. Tiež ťa pichalo len v jednom?

mon895
26. jan 2017

@lsi ano len v jednom a potom to pokracovalo skoro cely prvy trimester - nie vkuse ale z casu na cas ma pichlo

lsi
26. jan 2017

@mon895 aha, no ok, tak uvidíme.

zizzinka
26. jan 2017

Čaute mamičky. Chcela som sa opýtať, či dokážem zistiť, že som tehotná skôr, ako má prísť menštruácia. Niekde som čítala, že dnešné testy dokážu tehotenstvo ukázať už na 5. deň od styku. Je to možné? Ďakujem vám

nivea777
26. jan 2017

@zizzinka najskor testuj tak 8-10dpo...5 dni od styku urcite nie

zizzinka
26. jan 2017

@nivea777 ďakujem... to som chcela vedieť, kedy už môžem, a kedy je to zbytočné...

nivea777
26. jan 2017

@zizzinka dolezite je aby si vedela kedy si mala ovu..ak to nebudes vediet tak by som zacala testovat tak 2 dni pred ocakavanou MS.. ak vies kedy byva ovu tak tych 9dpo by som zacala,ale ani to nie je "moc dobre".. najlepsie to je az ked meska,resp. v den ocakavanej MS ale chapem ze je tazko vydrzat a cakat

zizzinka
26. jan 2017

@nivea777 pre mna je dôležité vedieť to hneď, nie kvôli nám, ale kvôli iným veciam

los_andreos
26. jan 2017

@zizzinka ono je to undividualne u kazdej lebo oplodnene vajicko sa kotula po sliznici a zahniezdi sa od 5 do 10dni po oplodneni. A az ked sa zahniezdi zacne produkovat HCG co zachyti tehu testik. Preto sa odporuca od 12dpo.