Tehotenstvo na 4. deň po ovulácii
Ahojte,
Podľa merania bazalnej teploty, mi vyšiel deň ovulácie na 16. Deň cyklu. 20. deň večer sme mali styk a som tehotná. Nejde mi to do hlavy.
Po ovulácii na 3. Deň by to už malo byť "safe" .
Snažili sme sa ešte oddialiť tehotenstvo.
Dejú také veci ako druhá ovulácia?
Máte pre to niekto logické vysvetlenie?
Diky
@catherinah áno, mám k tomu graf, merala som si teplotu cez Iferttracker v podpazuší, mám to v appke
@alcadk a predtym si styk od MS nemala?
@catherinah áno, to vychádza na 11. deň cyklu....
Si si ista, ze podpazusie je nejake relevantne meranie? Nemam skusenost, ale uz oralne je nepresne, staci vacsi chlad v izbe ci spat s otvorenymi ustami a su tam odchylky... su kadejake vynimky, teplota moze skocit aj den po ovu az hore, takze ovu na 15.den - a vy ste mali 11.den sex, ako kreativny plavec spermia tie 4 dni prezije...
@alcadk preziju aj viac. Takze tam je vysvetlenie
@anjelicek26 to je taky pristroj, tiež som googlila,tam sa mera v podpazusi 🙂
@anjelicek26 keďže v noci niekedy aj každé dve hodiny sa budím k malej meranie teploty bazalnym teplomerom je u mňa nemožné, nemám 4 hodiny spánku, a pravidelnosť už vôbec nie preto som prešla na toto riešenie a par mesiacov to vyzeralo celkom fajn že to meria.... https://www.adiel.sk/vyhladavanie/?string=ifert...
@catherinah nemam skusenost, bazalku som vzdy merala vaginalne, aj teraz sa zasas chystam... ale k autorke, ono je to jedno... na sone uvidis, ktorym smerom to pojde, kedze je tam par dni rozdiel a na zaciatku sa to da dobre odhadnut... ved muz je ten isty, tak je to fakt jedno nie 😂
@anjelicek26
Rada by som sa poučila do budúcna 😉
@alcadk vysvetlenie je podľa mňa jasné, určite to bude z toho 11.dna cyklu (mam za sebou niekoľko rokov konzultacii cyklov s lekarmi - gynekologmi) A samozrejme blahoželám 🙂
veru, nie po ale pred ovulaciou si otehotnela. Spermie ziju 5-7 dni
@alcadk ak do buducna ,tak styk po ms pred ovulaciou je vysoko rizikovy, ak nechces byt tehotna. spermie naozaj dlho preziju a staci ked sa ovulacia posunie dopredu o par hodin a je to tam .
Po ovulacii 5 dni a do ms je sex bez ochrany relativne bezpecny - nedojde k otehotneniu.
Ak sa chces vyhybat tehotenstvu tak po menstruacii- vo faze pred ovulaciou sa vyhybaj styku pocas dna ked budes mat akykolvek vytok (hlien). A vyhybaj sa aj len genitalnemu kontaktu (prerus. styk, atd…)
Spermie vydrzia 3-5 dni a vo vynimocnych pripadoch dlhsie. Mame doma jedno dieta, co si spermie pockali 5 dni. Bolo to planovane tehotenstvo.
@alcadk deju a preto je to nespolahlive. Ja sama som dokazom toho , ze telo si moze jeden cyklus urobit co chce. A nepomoze nic. Hlavne si mohla byt este stale plodna, staci to posunut o dva dni tu ovulaciu. Mne sa posunula pri otehotneni zjavne o 10-12 dni. Preco nevie nikto. Ale mame doma z toho chlapceka.
@katariinam 😌
Tak gynekologička mi to podľa veľkosti plodu vyrátala na 20. deň cyklu 🤷
@alcadk tak potom asi si neodhadla presne ovulaciu... vela zdravicka. 🙂

Mas záznam z merania?