Tehotenstvo v 17?
Dobrý deň,
mám 17 rokov a už týždeň mi mešká menštruácia. Robila som si asi 4 tehotenské testy a všetky vyšli pozitívne. Takže som zrejme tehotná. Mám priateľa (18), ktorého nadovšetko ľúbim a sme spolu 5 mesiacov, no nevedela som, na koho sa mám obrátiť s tak chúlostivou situáciou. Bojím sa jeho reakcie a neviem ako na rodičov, nakoľko moji rodičia sú dosť prísni. Uvedomujem si vážnosť situácie, no musím priznať, že netuším, čo mám robiť.Chodím na gymnázium a veľká otázka je, čo a ako ďalej. Ak by ste mi vedeli poradiť, bola by som nesmierne vďačná.
Ďakujem.
@ayanamirei treba pohnut hlavičkou a všetko bude. 😉
@taskataska nie, ja som len naučena starat sa o seba. A isť si za svojim aj cez mrtvoly. A ja som šla a stále idem. 😘
@lenka_the_winner choď hlavne ku gynekológovi,aby potvrdil tehotenstvo a treba o tom komunikovat s priateľom a rodičmi.
@lenka_the_winner v skole si vies vybavit individualny studijny plan, treba skor riesit z coho a kde budete zit a zrejme sa v tomto bez pomoci rodicov nepohnete. Takze im to budes musiet povedat tiez. K lekarovi mas cas este ist tak za mesiac, takze mas cas porozmyslat. Nie si prva, ani posledna.
@ayanamirei V Nemecku ako 18stka 1300 mesačne...to len k tomu platu, že sa nedá v tomto veku 🙂
Dá...
@ayanamirei Inak s tebou súhlasím.
Bez pomoci je to veľmi ťažké.
Ja ako bezdetná som si ťažko našla tu dobrú prácu.Ale našla...No deti nemám ani dnes.Lebo stabilita je gro.
Hlavne zázemie a stála práca.
@modrykoniicek tak v nemecku mas ine vydavky na tych 1300e🙈🙈🙈
@vevesh 1300 mi ostalo na účte. Po vyplatení nájmu.
🙂
Myslím, že super.Rovesníkov živili rodičia.
Ja som si za leto pekne zarobila.
Ale všetky výdavky na oblečenie cestovné aj jedlo som si potom hradila sama doma.
Celý pobyt v nemecku mi rodičia peniaze neposielali.Ale počas školy som brigádovala na jej úkor.Takže nebolo to nič moc tu na sk.
Ale povedzme si pravdu.Nemám už 17 mám muža, riešime vlastné bývanie a dieťa neprichádza do úvahy ešte také 2 roky.
V 17 si to predstaviť bez pomoci neviem.
@modrykoniicek no povedzme si pravdu- ako 17tka som sice tolko v nemecku zarobila , ale byvala som na byte s dalsimi 8 ludmi a zila na toastoch s marmeladou a svet gombicka🙈ako matka zaplatim teraz tak akurat najom 2izboveho bytu (ktory stoji momentalne nejakych 1300e s energiami) a este som nejedla a ani dieta nezaopatrila a mozem sa ist past- ak som na dieta sama....
@vevesh Tá strava top 😂 to sme jedli asi všetci.Najlacnejšie pečivo tam 😂
No u nás sa toľko neplatí chválabohu.To by nám nestačil ani plat nás dvoch s mužom.
Hypotéku by sme si nemohli ani zobrať.
Ako podľa mňa je zázemie a stabilný príjem oboch rodičov veľmi dôležitá vec.
Môj muž má po 30tke a deti nemáme.Ja som mladšia a presne preto, že je blbá situácia a chválabohu sme ešte nezobrali hypotéku.
Najprv vlastné bývanie a až tak dieťa.
A ďalšia vec.Môj chlap už nezdrhne keď mu oznámim tehotenstvo.
18 ročný chalan vie ledva čo má dole.
Česť výnimkám.Sú aj zodpovední chlapci.
Moji rovesníci by zdrhli 😂 lebo ešte to sú nezrelé osobnosti.A polovica z nich žije ešte u rodičov z ich platu.A to sú dospelí ľudia.Takže som zvedavá ako sa k tomu postaví ten jej.
Veľká láska u mňa vydržala od 16 do 19 a potom dovidenia.Chlapci v tomto veku sú ešte tak o 3 roky dozadu za nami.
Vzťahy v tomto veku málokedy vydržia v dnešnej dobe.Dnes nie sú mladí ľudia vedení k zodpovednosti a dnes už 20 ročný nie je muž ale chlapec.
Kedysi to bolo inak.
@lenka_the_winner no neviem,mne keby sa toto v 17 stalo,nevaham ani chvilu a urcite si ho nenecham. Mala som plany,bola mlada a rodicia by ma urcite nepodporili,lebo mali iste ocakavania a plany aj oni. A uz vobec nie ze pridavat si starosti aj mne aj im,to by som nechcela a nezvladla. Niekedy to neni len o tom ze juuj nunu zlate ale velka obeta a ja by som to nebola ochotna absolvovat za cenu nicoho a uz vobec nie skolu riesit este popri tom a ostatne🤱
@tncka vieš na toto,že máš plány a pod.na to treba myslieť,keď ideš s chlapom do postele.Vieš,je nad slnko jasné,že keď ideš s chlapom do postele bez ochrany je véľka pravdepodobnosť že otehotnieš.Teraz je darmo lamentovať" čo by bolo keby ja".
Do diskusie by sa mali teraz zapojiť tie ženy , čo tu na koni už po 3 (slovom troch) týždňoch korony nariekajú že nemajú z čoho platiť úver a jedlo, ale hlavne, že majú deti( zvyčajne viaceré a náhodou), veď to je najdôležitejšie!
@ayanamirei Určite to ľahké nebude.
No veď kto má dnes bývanie bez hypotéky 🙂.
To je len na povzbudenie, že sa to dá zvládnuť.Pár rokov dozadu som mala 23 ročnú kolegyňu ktorá rodila v 16.Mala druhého partnera a pomáhali rodičia.
Bez toho ťažko.Ja byť slobodná matka tak neprežijem.
Bez pomoci určite nie.Ja už neštudujem, pracujem...ale na prežitie treba 2 príjmy.
@gabrielikta ja som napisala ako by som to riesila keby nehoda.
@lenka_the_winner Zvládneš to holka... dokonči školu externe. Pomôže ti s tým partner a mamka pri výchove...Neboj to zvládneš a budeš šťastná keď sa malé narodí. Priateľ nech si nájde brigádu aby ste peniiaze nepýtali od mamky...
@lenka_the_winner ako to dopadlo
@erickatt oznámila som to najprv priateľovi a ten nebolo začiatku nadšený, no povedal že sa to nejako vyrieši a že som sa mu to nemusela báť povedať, že on ma podporí vo všetkom. Potom som to povedala rodičom, ti mi vynadali, pohádali sme sa celkom dosť, hlavne s mojou mamou a ta ma posiela na potrat. Že pokial chcem žiť po svojom tak sa mam odsťahovať ale že ešte nemám ani školu, kariéru nič... Tak je to v štádií riešenia.
@smolinka585 miesto sexovania v 15.tich si sa radšej mohla venovať štúdiu, tvoj písomný prejav, katastrofa, nehnevaj sa na mňa...
Sestra otehotnela v 16tich. Ano 16tich ... v 17tich porodila a povedala ze nikdy viac. Chybal 1 den ... 1 jediny den a mala by tu mozno nebola ... ale ja stale vravim ze ten hore chcel aby sestra bola tehotna. Mama ked sa dozvedela ... biela jak stena ze oco ju zabije. Mame volal oco ze co a ako a mama nic nic. A oco zasa co je? Mama ze nic nic ... oco ze: je tehotna? Mama ze hej ... oco zlozil telefon ... my so sestrou sme do kostola isli v ten den 🙂 ... oco si myslim ze najvacsi hnev mal ked bol v robote ptm uz pohoda nikdy sa nepytal ako sestra ci mala ale ked v juni sestre hrozilo ze porodi v momente ako mu mama pisala ze je sestra v nemocnici tak telefonat ... v juli ked sestra rodila nejedol az kym neprisla sms ze je dedo ... sestra si spravila skolu ... malu brala so sebou do skoly mala externe tak ked sa dalo sla do skoly a mala bola doma s nami. Mala ma vsetko aj ked otex nie je napisany ( to je iny pribeh) takze je sestra sama s malou ... trz ma mala 4.5 roka a okrem toho ze mam hlavu jak balon z nej niekedy 😂 nedala by som ju za nic kolko sa smejeme pri nej 😂
Vlastne ma naucila mala nieco ... ze vlastne deti nechcem 😀 ju zboznujem ... radsej jej kupim nieco ako sebe lebo sak naj ma 😀😀😀
Ja som pred 3 týždňami porodila a tiež som ostala tehotna v 17tich...rozdiel bol v tom že priateľ mal 16😂a sme spolu... ;) rozhodne to musíš povedať najskôr jemu, sadnúť si a narovinu sa porozprávať a keď to budete mať vy dvaja vyjasnene ísť za rodičmi, môžeš skúsiť napísať list alebo ako to pre teba bude lepšie...držím palce 🙂
Daj te mi pokoj iba som jej chcela pomôcť nič ine

@saskia_98 este raz, TY si vynimka. 99% 17rocnych este ani len nebrigadovalo a nieto zarabalo a staralo sa samo o seba, toboz o "dalsie hladne usta". Treba brat veci realne...