icon

Už som zúfalá. Som tehotná?

majulienkadobra
11. dec 2012

Dobrý deň. Mám tušenie že som tehotná. Poslednú menštruáciu som mala 16.11 a nechránený pohl.styk som mala s partnerom od 9-11. novembra. Posl. dni sa cítim divne. V robote sa mi chce spať, asi pred 3 dňami som mala neskutočnú svalovicu-a to ani netuším z čoho, keďže som učiteľka klavíru a moc sa pri tom nepohybujem. Stalo sa mi to,keď som šla na nákup po schodoch som začala au-kať, bolo to dosť nepríjemné ako keby ste bežali maratón asi dva dni som to cítila a potom sa to nejako samo upravilo. Teraz ma ale trápia iné ťažkosti, okrem toho,že chodievam spať skoro o 21:00 tak je to mierne kŕče v podbrušku-ako keby som to mala dostať, a tiež plynatosť- neskutočným spôsobom ma nadúva, mám brucho ako balón, a stále prdím, nie je to zápcha-pretože stolicujem normálne ...no, okrem poprdkávania 🙂 sa mi stále grgá-viac ako za normálnych okolností. A tuším že v pondelok 3.12 som sa v noci o 4tej v noci zobudila na neskutočné kŕče, obracala som sa z jednej strany na druhú..k tomu som mala pocit,že ma nadúva pri tom,..trvalo to asi 10 min a opäť to bolo v pohode- ako keby sa nič nestalo. Nedávno som zistila že som alergická na laktózu,... a mlieko som vylúčila, prechádzam detoxikáciou-podľa jonáša, a cítila som sa super... mávala som hnačky-no to sa urpavilo-keď sa zistila príčina-mlieko... no teraz zrazu takéto probl. a dosť sa obávam. okrem toho som si začala merať bazálnu tepotu- zabudla som dodať, že výtok nemám posl 3 dni žiadny, a bazálnu teplotu som si začala merať pred 5 dňami stále to je 37,1 a merám si ju vždy ráno no 10teho vyskočila na 37,3 a dnes to bolo 36,9 mam 2 dni do menštruácie. dnes cítim svalovicu v bodbrušku, neviem ci je to normálne,ale ked chodím, mám pocit,ako keby ma nieco tlačilo dolu.- ako svalovica-alebo tlak... neviem to opísat. :/ k tomu sa pridala neskutočná bolesť hlavy :/ točí sa mi celý svet. a to pijem veľa vody. je to divne, keby som ovulovala týždeň pred kramamy- hovorí sa že sa ovuluje v strede cyklu- tak to je iná sranda-lebo nikdy predtým som takéto probl. nemala. robila som si aj test- no vyšiel negativny. asi je na to este skoro. tak, pardon za tak dlhú otázku, no nerozumiem tomu, :/ ďakujem za odpovede. 🙂 m. ?

xlucia
11. dec 2012

no vestecku gulu nemam, ale vyzera to ze tehotna si. este pockaj par dni a sprav si test.

stanislavao
11. dec 2012

chodte k doktorovi a budete vediet

katka5584
11. dec 2012

kup si test taky citlivy rapid to by si už mala vedietť ak si ho aj teraz urobiš

andiekens
11. dec 2012

ostava len pockat dva dni. ani lekar ti tak skoro nic nepovie, lebo este nic nie je vidiet. jedine z krvi hladina HCG.
mozes, ale nemusis byt tehotna.. ked som ja otehotnela, nemala som absolutne ziadne priznaky a bola som si 100% ista, ze nemozem byt tehotna a bum, bola som 😀 ked sme sa chvilku snazili, resp. nechali tomu volny priestor, tak kazdy mesiac som si nasla milion priznakov, ze uz urcite som a bum, nebola som 🙂 drzim prsteky, aby to vyslo, ak teda chcete babo 🙂

ivik4
11. dec 2012

@majulienkadobra no kedze Ti teplota klesla z 37,3 na 36,9 tak sa Ti podla mna posunula ovulacia a mas ju teraz . ale nic nieje nemozne

ikke
11. dec 2012

ak si neurobila preklep v datumoch, tak podla mna tehotna nie si, lebo to uz by si musela byt davno v 2. alebo aj 3. mesiaci a tehotensky test by to uz s velmi velkou pravdepodobnostou ukazal. ak si ale nie si ista, skus este raz test a potom gynekolog.

tilly
11. dec 2012

podla mna tiez nie, ale sprav si test, ak mas dva dni do ms a si tehotna, tak ti uz ukaze vysledok... hlavne sa tolko nesleduj a neupinaj sa na tehu, psychika robi svoje, chce to klidek 😉

reni1512
11. dec 2012

odporucam mamatest... mne ukazal 4 dni pred ocakavanou mrchou... rapid nie je spolahlivy...

quaxi
11. dec 2012

ja by som skor povedala, ze to mas z tej detoxikacie, zmeny stravy (kvoli intolerancii laktozy), pripadne v kombinacii s nejakou mini virozkou k tomu. MS si mala 16.11. takze najskor si mohla otehotniet niekedy na prelome novembra a decembra, to je teraz priblizne 10 dni - prilis skoro na nejake priznaky. Pockaj par dni a urob si test, teraz sa budes darmo skumat, stale budes na sebe vidiet to, co chces. Tehotna mozes byt, ale ziadny z tvojich "priznakov" priamo nepoukazuje na tehotenstvo, este aj teplota ti klesla, radsej sa netes, aby si nebola potom sklamana.

simca06022011
11. dec 2012

No podla mna je tie crevne a zaludocne problemy, krce, plynatost, nafukovanie, grganie je urcite z intolerancie, nie tehotnosti.
Ked mas tusenie urob si test... teraz je kopec viroz a kadecoho vsade.. mohla si prechladnu, nieco chytit.. a posunula sa ti ovulka... ale mozes byt aj tehotna..ako ine baby pisali, vestecku gulu nemame 🙂) Sup do lekarne a nemusis sa trapit.

bets
11. dec 2012

ja si myslim, ze nie si, vsak po styku si mala menstruaciu a test bol negativny. takze teraz mas pred dalsou a to nafukovanie moze suvisiet prave s tym, ze ju mas dostat znasobene inymi faktormi o ktorych pises.

ssussie
11. dec 2012

pockaj tyzden, ked neprejde, chod na gyndu 😉 mne to nepride, ze si tehotna, ale skor ze mas nejaky ten zapalik - to sa stava 🙂

piacere
11. dec 2012

@majulienkadobra ak to dobre chápem, tak si myslíš, že si tehotná ešte z predchádzajúceho cyklu, napriek tomu, že si mala menštruáciu. Ak áno, tak NIE, tehotná z min. cyklu nie si,ak máš stále negatívne testy. Pretože to by už test pozitívny musel byť, keďže by si už bola v nejakom cca 7tt.

Čo sa týka bazálnej teploty, ktorú si si začala merať pred piatimi dňami a máš dva dni do mrchy... no tak tá teplota 37 je v tomto prípade normálna, pretože si pravdepodobne v poovulačnej fáze a vtedy je BT vysoká. Klesnúť ti môže deň pred mrchou, počas mrchy, niektorým ženám klesá dokonca až po mrche....
Skôr si myslím, že ak by šlo o tehotenstvo, tak z tohto cyklu, čiže test mohol byť negatívny, ak si ešte málo DPO...
Ale ak si mala nechránený styk len toho 9.-11. novembra a 16. novembra si mala krámy, tak tehu nie si na 99%....

A problémy ktoré opisuješ, sú typické problémy pri neznášanlivosti mlieka (mám to tiež, takže viem, o čom je reč...) vylúčila si okrem mlieka aj sladnú smotanu a niektoré jogurty? Aj to ti môže totiž spôsobovať tieto problémy... a pozor aj na lieky, ktoré obsahujú laktózu 🙂

ustrachana
11. dec 2012

no, ak si mala tutu mutu 9-11. nov. a potom menstruaciu 16.11 tak asi tehotna nie si, skor by som namiesto testu utekala kupit vlozky alebo tampony 😉

yana.
11. dec 2012

tehotna nie si, iba by si velmi chcela byt 🙂 bazalka klesa 2-3 dni pred menzesom, takze pride nacas 😀

jokas
15. dec 2012

ahoj, ja som dostala menštruáciu ca 2 týždne po oplodnení, vďaka tomu som zistila, že čakám bábätko až v 6-7 týždni. Robila som si 100 testov, pretože sa mi pridružila ťažká chrípka a brala som silné atb, všetky boli negatívne. Máš tie isté prejavy, aké som mala ja a už máme 7 rokov🙂🙂