icon

Už som zúfalá. Som tehotná?

majulienkadobra
11. dec 2012

Dobrý deň. Mám tušenie že som tehotná. Poslednú menštruáciu som mala 16.11 a nechránený pohl.styk som mala s partnerom od 9-11. novembra. Posl. dni sa cítim divne. V robote sa mi chce spať, asi pred 3 dňami som mala neskutočnú svalovicu-a to ani netuším z čoho, keďže som učiteľka klavíru a moc sa pri tom nepohybujem. Stalo sa mi to,keď som šla na nákup po schodoch som začala au-kať, bolo to dosť nepríjemné ako keby ste bežali maratón asi dva dni som to cítila a potom sa to nejako samo upravilo. Teraz ma ale trápia iné ťažkosti, okrem toho,že chodievam spať skoro o 21:00 tak je to mierne kŕče v podbrušku-ako keby som to mala dostať, a tiež plynatosť- neskutočným spôsobom ma nadúva, mám brucho ako balón, a stále prdím, nie je to zápcha-pretože stolicujem normálne ...no, okrem poprdkávania 🙂 sa mi stále grgá-viac ako za normálnych okolností. A tuším že v pondelok 3.12 som sa v noci o 4tej v noci zobudila na neskutočné kŕče, obracala som sa z jednej strany na druhú..k tomu som mala pocit,že ma nadúva pri tom,..trvalo to asi 10 min a opäť to bolo v pohode- ako keby sa nič nestalo. Nedávno som zistila že som alergická na laktózu,... a mlieko som vylúčila, prechádzam detoxikáciou-podľa jonáša, a cítila som sa super... mávala som hnačky-no to sa urpavilo-keď sa zistila príčina-mlieko... no teraz zrazu takéto probl. a dosť sa obávam. okrem toho som si začala merať bazálnu tepotu- zabudla som dodať, že výtok nemám posl 3 dni žiadny, a bazálnu teplotu som si začala merať pred 5 dňami stále to je 37,1 a merám si ju vždy ráno no 10teho vyskočila na 37,3 a dnes to bolo 36,9 mam 2 dni do menštruácie. dnes cítim svalovicu v bodbrušku, neviem ci je to normálne,ale ked chodím, mám pocit,ako keby ma nieco tlačilo dolu.- ako svalovica-alebo tlak... neviem to opísat. :/ k tomu sa pridala neskutočná bolesť hlavy :/ točí sa mi celý svet. a to pijem veľa vody. je to divne, keby som ovulovala týždeň pred kramamy- hovorí sa že sa ovuluje v strede cyklu- tak to je iná sranda-lebo nikdy predtým som takéto probl. nemala. robila som si aj test- no vyšiel negativny. asi je na to este skoro. tak, pardon za tak dlhú otázku, no nerozumiem tomu, :/ ďakujem za odpovede. 🙂 m. ?

xlucia
•
11. dec 2012

no vestecku gulu nemam, ale vyzera to ze tehotna si. este pockaj par dni a sprav si test.

stanislavao
•
11. dec 2012

chodte k doktorovi a budete vediet

katka5584
•
11. dec 2012

kup si test taky citlivy rapid to by si už mala vedietť ak si ho aj teraz urobiš

andiekens
•
11. dec 2012

ostava len pockat dva dni. ani lekar ti tak skoro nic nepovie, lebo este nic nie je vidiet. jedine z krvi hladina HCG.
mozes, ale nemusis byt tehotna.. ked som ja otehotnela, nemala som absolutne ziadne priznaky a bola som si 100% ista, ze nemozem byt tehotna a bum, bola som 😀 ked sme sa chvilku snazili, resp. nechali tomu volny priestor, tak kazdy mesiac som si nasla milion priznakov, ze uz urcite som a bum, nebola som 🙂 drzim prsteky, aby to vyslo, ak teda chcete babo 🙂

ivik4
•
11. dec 2012

@majulienkadobra no kedze Ti teplota klesla z 37,3 na 36,9 tak sa Ti podla mna posunula ovulacia a mas ju teraz . ale nic nieje nemozne

ikke
•
11. dec 2012

ak si neurobila preklep v datumoch, tak podla mna tehotna nie si, lebo to uz by si musela byt davno v 2. alebo aj 3. mesiaci a tehotensky test by to uz s velmi velkou pravdepodobnostou ukazal. ak si ale nie si ista, skus este raz test a potom gynekolog.

tilly
•
11. dec 2012

podla mna tiez nie, ale sprav si test, ak mas dva dni do ms a si tehotna, tak ti uz ukaze vysledok... hlavne sa tolko nesleduj a neupinaj sa na tehu, psychika robi svoje, chce to klidek 😉

reni1512
•
11. dec 2012

odporucam mamatest... mne ukazal 4 dni pred ocakavanou mrchou... rapid nie je spolahlivy...

quaxi
•
11. dec 2012

ja by som skor povedala, ze to mas z tej detoxikacie, zmeny stravy (kvoli intolerancii laktozy), pripadne v kombinacii s nejakou mini virozkou k tomu. MS si mala 16.11. takze najskor si mohla otehotniet niekedy na prelome novembra a decembra, to je teraz priblizne 10 dni - prilis skoro na nejake priznaky. Pockaj par dni a urob si test, teraz sa budes darmo skumat, stale budes na sebe vidiet to, co chces. Tehotna mozes byt, ale ziadny z tvojich "priznakov" priamo nepoukazuje na tehotenstvo, este aj teplota ti klesla, radsej sa netes, aby si nebola potom sklamana.

simca06022011
•
11. dec 2012

No podla mna je tie crevne a zaludocne problemy, krce, plynatost, nafukovanie, grganie je urcite z intolerancie, nie tehotnosti.
Ked mas tusenie urob si test... teraz je kopec viroz a kadecoho vsade.. mohla si prechladnu, nieco chytit.. a posunula sa ti ovulka... ale mozes byt aj tehotna..ako ine baby pisali, vestecku gulu nemame 🙂) Sup do lekarne a nemusis sa trapit.

bets
•
11. dec 2012

ja si myslim, ze nie si, vsak po styku si mala menstruaciu a test bol negativny. takze teraz mas pred dalsou a to nafukovanie moze suvisiet prave s tym, ze ju mas dostat znasobene inymi faktormi o ktorych pises.

ssussie
•
11. dec 2012

pockaj tyzden, ked neprejde, chod na gyndu 😉 mne to nepride, ze si tehotna, ale skor ze mas nejaky ten zapalik - to sa stava 🙂

piacere
•
11. dec 2012

@majulienkadobra ak to dobre chápem, tak si myslíš, že si tehotná ešte z predchádzajúceho cyklu, napriek tomu, že si mala menštruáciu. Ak áno, tak NIE, tehotná z min. cyklu nie si,ak máš stále negatívne testy. Pretože to by už test pozitívny musel byť, keďže by si už bola v nejakom cca 7tt.

Čo sa týka bazálnej teploty, ktorú si si začala merať pred piatimi dňami a máš dva dni do mrchy... no tak tá teplota 37 je v tomto prípade normálna, pretože si pravdepodobne v poovulačnej fáze a vtedy je BT vysoká. Klesnúť ti môže deň pred mrchou, počas mrchy, niektorým ženám klesá dokonca až po mrche....
Skôr si myslím, že ak by šlo o tehotenstvo, tak z tohto cyklu, čiže test mohol byť negatívny, ak si ešte málo DPO...
Ale ak si mala nechránený styk len toho 9.-11. novembra a 16. novembra si mala krámy, tak tehu nie si na 99%....

A problémy ktoré opisuješ, sú typické problémy pri neznášanlivosti mlieka (mám to tiež, takže viem, o čom je reč...) vylúčila si okrem mlieka aj sladnú smotanu a niektoré jogurty? Aj to ti môže totiž spôsobovať tieto problémy... a pozor aj na lieky, ktoré obsahujú laktózu 🙂

ustrachana
•
11. dec 2012

no, ak si mala tutu mutu 9-11. nov. a potom menstruaciu 16.11 tak asi tehotna nie si, skor by som namiesto testu utekala kupit vlozky alebo tampony 😉

yana.
•
11. dec 2012

tehotna nie si, iba by si velmi chcela byt 🙂 bazalka klesa 2-3 dni pred menzesom, takze pride nacas 😀

jokas
•
15. dec 2012

ahoj, ja som dostala menštruáciu ca 2 týždne po oplodnení, vďaka tomu som zistila, že čakám bábätko až v 6-7 týždni. Robila som si 100 testov, pretože sa mi pridružila ťažká chrípka a brala som silné atb, všetky boli negatívne. Máš tie isté prejavy, aké som mala ja a už máme 7 rokov🙂🙂