Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Vidno mimomaternicové tehotenstvo na ultrazvuku?

janka48
19. júl 2012

ahojte mam problem pozitivny test ale na ultrazvuku mi nic nevidno a meskaju mi uz tri tyzdne je to mozne? a keby som mala mat mimo tak to tiez nevidno alebo ako to je som uz z toho na nervy a vysledky krvy budem mat az v pondelok a bude sa dat z nich vycitat ci som normalne alebo mimo fakt dik za odpoved

lusiana55
19. júl 2012

na ultrazvuku to ešte nemusí vidieť...ešte počkaj na výsledky a potom zase sono možno sa už ukáže 😉

moukuska
19. júl 2012

na USG by malo byt vidno plodik az od hodnoty HCG cca 1200-1800 podla toho aky kvalitny je ten ultrazvuk.

mici11
19. júl 2012

ahoj, este to nemusi byt vidno ani ked je mimo ani ked je normalne tehu, ale o par dnu uz urcite. Pri oboch mimomaternicovych som mala nizke hodnoty HCG okolo 400 a to mi meskali cca 2 - 3 tyzdne...Pri prvom mi mimaternicove bolo vidno aj na sone, ale to som bola skoro uz 7.tt....pri druhom uz nechceli riskovat (museli mi pri prvom zobrat vajcovod) a robili mi laparku v cca 4.tt.
Ale ja som mala aj spinenie, pri kazdom mimomaternicovom a aj na teste ta druha ciarka bola ovela slabsia.Takze hlavu hore, verim, ze to nebude mimomaternicove 🙂.
Ja som si svoje vytrpela, ale nakoniec tretie tehu dopadlo super, mam trojrocneho synceka a cakame druhe babo 🙂.
Prajem ti vsetko dobre 🙂

zubrienka1
19. júl 2012

@janka48 ahoj, ja som tiez takto mala pri prvom tehotenstve, test pozitivny a na usg nebolo nic vidiet. zobrali mi krv na hcg a o tyzden som mala ist znova na sono. uz tam bolo pekne vidiet aj tlcuce srdiecko 😉 tak sa neboj stava sa to... ja som mala posunutu ovulaciu 😉 teraz uz mam doma 5-rocnu velku babu 🙂

noname26
19. júl 2012

presne ako hovori mici11 - nemusi byt vidiet, pri mimomaternicovom to trva dlho, vela ale napovie hcg - pri mimomat. je nizke, co je zas vsak tazko odlisit od potratu, kedy je tiez nizke. Ja som ale mala aj spinenie, ako pise mici. Pockaj si na vysledky, ak by bolo hcg nad 1000 tak by ho malo byt uz vidno tam alebo tam. vydrz do vtedy, snad to bude posunuta ovulacia. drzim palce

lucka1987
19. júl 2012

meskaju ti 3 tyzdne, no mozno k oplodneniu dosli tesne pred tym ako ti mala prist mrcha .. a utz naozaj nemusi vsetko hend vidiet.. ja som bola bezne na utz podla MS napr v 6 tt + nieco a az vtedy mi bolo nieco vidiet, ale to len obal, a doki musel dllho hladat. a to som mala meskanie 2 a pol tyzdna... nic neboj..
pokial by si mala v tmto stadiu mimomaternicove , myslim, ze uz by nastavali bolesti silnejsie v podbruska, tiez vacsinou spinis, hgg moze ,/ ale nemusi/ byt nizsie ...
neboj bude to maly plodik v tebe pekne zahniezdeny 🙂

tarapaper
27. júl 2012

kocky poradtemi bolasom dnes u dr ze mam pozitivny test ... vysetrenie vsak neukazalo plod ... su dve moznosti mozno som malo tehotna len 10 dni alebo je to mimomaternicove ..... zatial nekrvacam ani velke bolesti nemam ... tak neviem co bude dalej -.

petka015
27. júl 2012

no ja som mala Hcg vysoke skoro 2600 ale ultrazvuk mi nerobili ani spinenie som nemala len strasne bolesti v krizoch a podbrusku ako keby mi z ihlu pichali a nakoniec to bolo mimomatrnicove tehotenstvo. A to mi lekar povedal ze kazde tehotenstvo je ine a bolo vybavene aj bolo ine mimomaternicove hned som zmenila gynekologa. 😒

ladybirdie
27. júl 2012

Petra015 - Ty si mala HCG 2600 a MMT? Mne inak nevideli plod. Mala som na pravej strane cystu, mysleli ze tam je plod, aj mi bolelo na pravej strane. Plod som mala nakoniec v lavom vajcovode, co mi aj vybrali.

lucia2505
27. júl 2012

Kočky ja som mala hcg až 5200 v šiestom týždni pri mimomaternicovom, takže sa mu asi dobre darilo vo vajcovode 🙂 Tarapaper, hlavne nestresuj, ak si úplne na začiatku tehotenstva, tak to ešte fakt nemusí byť vidieť, až keď bude hcg viac ako 1000, tak by už malo byť vidieť ultrazvukom, ale niekedy aj neskôr podľa toho aký má tvoj doktor kvylitný ultrazvuk. Hlavne kľud, väčšina lekárov hneď upozorňuje na mimomaternicové, keď nič nevidia, ale vôbec to tak nemusí byť, kým nešpiníš a nemáš nejaké výrazné pichavé bolesti, tak nato netreba ani myslieť

adka12
10. aug 2012

Baby je možné, aby som mala aj mimomaternicové aj normálne tehotenstvo? Dnes som bola u DR. a najprv tvrdil, že niečo vidím na vaječníku, že to bude asi mimomaternicové a potom hladel a v maternici mi ukázal 7mm dutinku, ale že srdiečko ešte neviediť, ale veľkosť zodpovedá týždnu. Čo si mám o tom myslieť?Som zmätená 😖

marci2305
10. aug 2012

Ja som dostala dnes výsledky..Som tehotná!!! HCG cez 2500 ale na ultrazvuku tiež nič nebolo vidieť..Takže si mám počkať do utorka, urobí ešte raz ultrazvuk a hádam to bude už pekne vidieť. 😉 Oni radi strašia mimomaternicovým ale to nemusí byť. Podľa môjho dátumu, kedy by som mohla otehotnieť je pred 14 dňami, takže si ešte počkám..a uvidíme čo z toho vznikne. Držím prsty všetkým čo sa tešia.. 😲 😉

kvetinqa
10. aug 2012

@adka12 ja som mala tento problem. V maternici dutinku a vo vajcovode plod... dutinka ostala dutinkou a mimomaternicove tehu rastlo vo vajcovode... ☹

bets
10. aug 2012

samotna hodnota HCG este nic neznamena. avsak pri hodnote nad 1000 pri UZV uz by malo byt nieco vidno v maternici. mimo maternice sa to vsak tazsie lokalizuje, takze aj pri vyssich hodnotach to moze byt problem najst. pre normalny priebeh tehotenstva je vsak dolezite ako rastie HCG, nie jeho samotna hodnota. ked sa skuma mimomaternicove tehotenstvo, tak sa robi HCG kazde dva dni a skuma sa priebeh, ako rychlo narasta, vo vseobecnosti by sa hodnota za dva dni mala zdojnasobit. pri mimomaternicovom hodnota rastie pomalsie a ked plod zacina odumierat, tak postupne zacne klesat.

neny12
8. sep 2012

ahojte,
neviem, ci tato tema este zije, ale dnes som zazila u dr. sok. vcera aj dnes rano som mala pozitivny tehotensky test po stvordnovom meskani, tesila som sa, ale kedze mam posledne dni akoby nejaky zapal plus mierne chyteny mocak k tomu, tak som sa ihned vypravila na pohotovost. tam mi lekar nekonecne dlho pozeral stav na ultrazvuku, zatial nie je plod vobec vidno, avsak mam zevraj vyliatu volnu tekutinu za maternicou v mnozstve asi 20ml (ak sa niekto vyzna, lebo ja neviem, co to znamena ☹ ) a hned mi povedal, ze je to podozrenie na MMT. stretol sa niekto s niecim takymto pri mimomaternicovom? odobral mi dnes krv na betaHCG, vo stvrtok sa odbery zopakuju. tak teraz vecer luskam temy ohladne MMT a je mi fakt do placu. dietatko si s mm velmi prajeme ☹

lusla28
9. okt 2012

Och babenky ..
Ja som dnes utekala k dok. s velkou radostou ze som tehula ...Urobila som si test v den ked mi meskala a bol // o 2dni som si spravila dalsi a boli tiez // ciarocky este silnejsie . No kto by pomyslel nato najhorsie ☹ doktor ma vyssetril zo spodu a potvrdil tehotenstvo ale na ultraazvuku nic neboloo tak ma poslal na lepsi a tam tiez nic nevideli akurat mi nasla cistu na LV asi 3,7mm .... Kedze mam nepravidelnu menstruaciu a ta mi posledne meskala 2mesiace tak mi povedali ze by som mala byt v 10tyz .... no asi je to mimomaternicove leze nik ma nepocuval .Podla mna to ziaden 10tyz .nieje kedze si meriam bazalnu a ta mi stupla az 17dni dozadu takze ak som otehotnela v tom case nemozem byt predsa v 10tyz . ked predtym som ju mala stale max. 36,4 .... Teraz citim mierne bolesti v podbrusku a tlak na mechur a bolest prs ... neviem co si mam mysliet moze byt ta cista ozaj mimomaternicove tehoteenstvo ? alebo jje este cas nato aby nieco videli ? niekde som citala ze vraj mimomat.nevidiet nic .. 🙄 viete ako sa bojim ...joj neda sa neplakat zaajtraa maju byt hcg testy tak som zvedava ci neskoncim pod nozom ☹ takze z velkeho stastia som prisla domou zrevana .. 😒 a bez odpovedi ze co dalej lebo oni tam vidia len to mmt. 😔

lindda
11. jan 2013

ahojte , ja som bola vcera u doki nemeskaju mi iba nejaky tyzden ale mala som test pozit. a HCG iba 243 .... strasne sa bojim ze to bude mimo maternicove ...... na ultraz. nieje vidiet vobec nic ... vravi sa ze nizke HCG je pri mimomater. ale mne to stupa najprv som mala len 72 ,,,, drzte palce nech je vsetko ok cakam uz veeelmi dho

janea234
29. jan 2013

Ahojte, včera som bola u gynekológa s tým že mi vyšli tri pozitívne testy, mala som týždeň meškanie, prvý test bol so slabučkou čiarkou, druhý silnejší a pre treťom boli // úplne rovnaké, tak som išla skoro na istotu..tak som si aspoň myslela. Na ultrazvuku však nič nebolo vidieť, tak my gynekológ povedal, že sa pravdepodobne jedna o mimomaternicové tehotenstvo. Zobrali mi krv a zajtra budu výsledky na prítomnosť HCG v krvi. Podla menštruácie som 5+2. Myslíte že by bolo možné, že tam to bábätko je, len ešte nie je vidieť? Začiatok poslednej menštruácie bol 22.12.2012 a ovu som si namerala až 10.1.2013.

grenka
29. jan 2013

@janea234 okolo 6 tyz len zacina bit srdiecko tak mozno este nevidiet...daj vediet ako dopadli vysledky

vejvass
29. jan 2013

Ovulku si mala na cca 20dc takze urcite je tam sanca ze sa male este ukaze mozno tak za tyzden drzim palceky 🙂

miaxxx
26. mar 2014

pre tie, co hladaju odpovede teraz napisem ako to prebiehalo u mna: zacalo to stupnujucou sa bolestou pri vajecniku, (+spinenie) ktora ma budila po 3 noci. na pohotovosti mi namerali hcg nieco cez 2000, hospitalizovali ma na pozorovanie s podozrenim na mmt. 1.ultrazvuk - nic jasne, dr. videla nieco ako miom. 2. ult. - nejasny tien pri maternici, v maternici nic, 3.ult. vobec nic jasne. tehotna som bola 26-28 dni (urcite). behom 3 dni mi hcg klesalo (na cca 700), ziadne dalsie bolesti. spravili mi kyretaz, s tym, ze slo o spontanny potrat. asi 7dni mi hcg este klesalo, ale pomaly. asi po hodnotu 160. potom zacalo stupat, zas som ostala v nemocnici. na ultrazvuku dr. videla po dlhom hladani ohraniceny slaby tien. na druhy den mi spravili diagnosticku laparoskopiu, pri ktorej mi odstranili vajcovod s potvrdenym mmt aj miom, ktory tam bol tiez. na celom zakroku bolo fyzicky najhorsie odstranenie hadicky z rany, inak nic bolestive. par dni po operacii (asi 5) sa mi spravila pod ranou, kde bol vyvod, tvrda hrcka vo velkosti fazule. vygooglila som, ze hrcky su dost bezne. hrcka sa vytratila sama behom 2 tyzdnov.

lulu2007
16. dec 2014

Ahoj dievcata..neviem ci je tato tema este aktivna, ale aj tak vas prosim o vas nazor..3. novembra som absolvovala IVF - neuspesne..15.11.som dostala menzes trvajuci 7 dni (obvykle 4-5 dni)..na 12ty, 14ty a 16ty den cyklu sme mali pohlavny styk..2.12.ostre pichnutie v podbrusku..3.12. vecer som na toletaku nasla priesvitny hlien s troskou krvi a 4. a 5.12. len ruzovo hnedy hlien..odvtedy nic.12.decembra mala prist menstruacia, ale nic..tehot.test vysiel pozitivne, no len slaba ciarka..o 2 dni neskor som robila este raz ciarka bola, no tiez slabunka..tak som spravila clear blue, kde mi vyslo + 1-2..
15.12. - menzes mi v ten den meskal 4 dni, som bola u gynekologa..ten mi vsak oznamil, ze to asi bude mimomaternicove, lebo v maternici nic nevidi..po chvili nasiel nieco pri vajecniku a povedal, ze to vyzera ako gestacny vak a ze ma teda nepotesi..no pochvili povedal, ze moze to byt aj zlte teliesko..zobral mi krv a ze ked bude hcg okolo 1000, mozme sa tesit..hcg bolo len 150..mam prist zajra opat na sono a na krv...prosim vas, je este nadej, ze nepojde o mimomaternicove tehotenstvo? je mozne ze v maternici nic nevidel, lebo je skoro a mala som aj plny mocovy mechur? som strachom bez seba..snazime sa skoro 4 roky 😔
dakujem za odpoved

gani
5. jan 2015

Dobrý aj ja sa idem pýtať ak to tu ešte nahodou niekto čita. Meškali mi 9 dni, tak som si spravila test s tým že určite len obyčajna panika, ved mám nepriechodne vajcovody, a dve deti az po umelom oplodneni...Test vyšiel pozitívny, Tak som utekala k dr, kde na usg mohol potvrdit len zvýšenu vystelku maternice a nejasný malinky 1-2mm velky vak...no nedalo sa s istotou povedt či ano. Tak mi vzal hcg a že teraz neviem či som zle nepochopila a najma po tom čo som si to tu prečitala, že ak by boli hodnoty vyššie ako 1000 može ist skor o mimomaternicove, ak by bolo nižšie tak opat kontrola koncom týždna že to už by bolo vidiet niečo aj na usg. No a výsledok je HCG viac ako tisic. Nemám žiadne špinenie, bolesti nemožem povedat že ich vyslovene mám--len taký nejaný pocit v podbrušku. Tak a teraz mam mat obavu že ide o mimomaternicove alebo sa tešiť?

marikac
5. jan 2015

@gani podľa mňa nie je dôvod na paniku. Ak je vak v maternici a hcg rovnomerne ob deň stupa,2 násobne väčšinou,je to v poriadku. Na usg zväčša vidno niečo až od hcg 1500 a viac🙂

editka11
4. máj 2015

Dobrý chcem sa opýtať🙂 mešká mi 8 deň(mávam pravidelne) 4 testy vyšli pozitívne a čoraz silnejšou čiarkou, nemám žiadne ťažkosti nie je mi zle, nič ma neboli 🙂 bola som u lekára ale zatiaľ nič nevidel.. zobrali mi krv a musím čakať, spomenul že to môže byť aj mimomaternicové. Mám mať obavu že ide o mimomaternicové?? Poradte. Ďakujem

mamka_lenka
21. jún 2015

Ja som po laparoskopii mimomaternicového tehotenstva - všetko sa začalo silnými bolesťami v pravom podbrušku až slabinách. Bolesť bola taká intenzívna, že som nedokázala stúpiť ani na pravú nohu. V pondelok som bola hospitalizovaná raz - zistili v maternici plodový vak, ktorý sa nevyvíjal a vyčistili ma. V utorok ma pustili domov, ale bolesti z utorka na stredu sa vrátili a boli veľmi intenzívne. Leteli sme opäť do nemocky, hospitalizovali ma, na sone nebolo nič vidno v pondelok, v stredu tam našli nejakú malú cystu a rozhodli sa pre laparoskopickú diagnostiku a potvrdilo sa aj mimomaternicové tehotenstvo. Odobrali mi pravý vajcovod a od soboty som doma. Dnes ráno sa mi na bruchu objavili dve veľké modriny a neviem, či je to OK alebo opäť letieť na oddelenie.

anny1235
3. mar 2016

Ahojte baby ja mam taky problem som tehu skoro 6 tt a som sa pred tyzdnom rozkrvacala tak som utekala na pohotovost oni si ma tam nechali na pozorovani ze budu meriat hcg hormon tak 28.2 mi brali krv a hcg bolo len 600 hned na druhy den brali tak isto a hcg bolo uz len 498 dnes rano som bola na kontrole kde mi robili opet hcg + usg a hcg sa mi zvysil zase na 613 a usg stale nic neukazuje zajtra mam ist opet rano na krv ci ten hormon bude stupat dalej alebo klesne ak stupne tak budem musiet ist zrejme na nejaky zakrok lenze oni este ani nemaju tusenie kde to tehu je co myslite baby ak by bolo tehu v maternici dalo by sa to male este nejsk zachranit? Lebo neviem fakt co si mam o tom mysliet ked raz hcg klesne a po troch styroch dnoch opet stupne stretli ste sa uz s tym niektora? Dakujem za odpoved

katrin1005
22. júl 2016

Ahojte babenky, ja som mala 19.3 laparoskopiu lebo mi zistili MMT od vtedy mam pravidelnu menstruaciu ale je nejaka slabucka a neviem preco!? Ake mate skusenosti?

tinkaronko0710
7. sep 2016

@mici11 ja mam mimomaternicove tehu a nic nebolo na ultrazvuku vidiet. Takze rano mam operaciu. A chcem sa opytat ako to prebieha a kedy ma pustia domov. Dakujem.

adulla_1
7. sep 2016

@tinkaronko0710 Prebieha to ako normalna laparoskopicka operacia. Budes mat tri male jazvy na bruchu. Domov mozno nejaky druhy, treti den po operacii.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli