icon

Zaberie mi tabletka Escapelle?

vivi334
11. júl 2020

Ahojte baby potrebujem sa súrne poradit dnes sme mali s priatelom pohlavny styk ale stym ze mam menštruáciu no a spravil sa domna dala som si escapelle myslite ze to zabrani tehotenstvu?

Strana
z2
vivi334
autor
11. júl 2020

@viestta za kolko dni by sa malo teda ukazat ze niesom tehotna? Mala by som si spravit aj test po niekolkich dnoch ci nie?

viestta
Odpoveď bola odstránená
bluka2
11. júl 2020

Pozri tá pravdepodobnosť, že otehotnies počas ms je 0,01% a tá, že po užití tabletky povedzme max. 10%, teda dokopy 0,001% akože jedna z 10000 žien by takto otehotnela. Ja by som sa teda kľudne stavila, že tehotná nebudeš. Nechce sa niekto z tých čo predomnou komentovali stavit?

bluka2
11. júl 2020

@vivi334 kašli na test, škoda 1€

viestta
Odpoveď bola odstránená
vivi334
autor
11. júl 2020

Uz 1 dieťa mam a druhe teraz neplanujem az po 5 6 rokoch tak preto som sa pytala ze ci to je mozne pocas ms otehotniet len polovica z vas pise tak a druha tak neviem teraz sama comu mam verit a comu nie

bluka2
11. júl 2020

@viestta mne išlo o to, ako to je rádovo a nie presne...

bluka2
11. júl 2020

@viestta mne išlo o to, ako to je rádovo a nie presne...

veronice
11. júl 2020

@vivi334 takto, dovolím si otvoriť biologické okienko 🙂 ked žena ovuluje, uvoľní sa vajíčko (vo väčšine pripadov). Vajíčko cestuje a ci uz je oplodnenie alebo nie, pride do maternice a tam sa usadí. Ak je vajíčko oplodnenie, zahniezdi sa a začína sa vyvíjať nový život, to nám je jasne 🙂 No a menštruácia je proces odlupovania sliznice maternice v prípade, že vajíčko nebolo oplodnenie alebo nastala nejaká patológia a tým pádom sa s odlupenou sliznicu maternice dostane z tela von aj prípadné oplodnene/neoplodnene vajíčko. Z toho vyplýva jedna podstatna vec.
Aby si otehotnela, vajíčko sa musí zahniezdit do sliznice maternice ktorá sa však pri menštruácii odlupuje takže vajíčko sa proste nemá kde uhniezdit a spermia tak dlho v tele nevydrží aby mohlo počkať na vajíčko z ďalšej ovulácie. Takže brat tabletky "po" počas menštruácie je viac ako zbytočne 😉
PS: ľudské telo je neskutocne synchronizovany, komplikovaný a častokrát aj prekvapujúci súbor procesov, ktorý vie aj prekvapiť takže môže sa stať v jednom prípade z miliónu a viac že otehotnie počas menštruácie ale technický je to proste nemožné 😉

medeaa
11. júl 2020

Tak ja na menstruacii ani na penise nevidim nic nehygienicke, sexujem aj cez menzes, takze bude nas viac takych 🙂 a to ozaj nekrvacam iba po kvapkach 😂. Inak je naozaj miziva sanca otehotniet pocas menstruacie, aj ked stat sa to moze.

mondolina
11. júl 2020

To je také " koníkovské" odpovedať na to načo sa nikto nepýtal.
Ak obom vyhovuje sex cez menštruáciu kde je problém?
Ak otázke...nemusíš doštudovať biológiu, záleží od ovulácie a tá nemusí byť v strede cyklu.
Ak dieťa neplánujete nech sa do teba nerobí.

vivi334
autor
11. júl 2020

No ved hej nabuduce budeme davat lepsi pozor niekorim babam dakujem za odpovede dost ma ukludnili ale stale som v takej neistote ves uvidim este skusim spravit test po niekolkich dnoch

bluka2
11. júl 2020

@veronice no, v tom 1 prípade z xxx ide o to, ze to bolo na nejaký 7 deň menštruácie, čo už podľa mňa aj ťažko povedať, či máš menštruáciu a či nie, proste že to krváca tak niekedy nieco trošku a väčšinu dna už nie...a teda máš z nejakého dôvodu super krátky cyklus a tie spermie niekde vydrzali 4 dní a zázrak. To k tým pár prípadom, čo sa tu pár ľudí spomínalo, že oni alebo kamoška otehotneli počas menštruácie

vivi334
autor
11. júl 2020

Kdo povedal ze to bol 7 den menštruacie? Dnes mi len zacala

bluka2
11. júl 2020

@vivi334 tak potom určite si dnes neotehotnela na 100%

ukulela
11. júl 2020

@vivi334 áno, je možné otehotnieť aj počas menzesu. A to v prípade, že máš posunutú ovuláciu. Ale to my nemáme ako vedieť kedy ty ovuluješ a či ovuluješ pravidelne. Ak máš cyklus pravidelný a ovuláciou ukážkovo v strede cyklu, tak tehotná nebudeš. Ďalšia vec, že aj tabletka ti ale úplne rozhádže cyklus. Možno budeš krvácať opäť o dva týždne slebo ti bude meškať v ďalšom termíne ... Pochopila by som, keby vám praskla guma. ale skrátka keď nechcem mať dieťa, tak sa pre kristove rany chránim. nie že on sa do mňa urobil A ja potom zháňam tabletku, ktorá mi tak rozdrbe hormóny, že to budem cítiť ešte pár mesiacov možno. Ja som ju vzala, keď na zlyhala antikoncepcia, ale teda mávalo mnou statočne. Celkom zahul.

veronice
11. júl 2020

@bluka2 ano ano, ved toto ze niekedy sa proste stane aj keď je to nepravdepodobné 🙂

patusikk
12. júl 2020

keďže tu všetky zožrali múdrosť sveta...tak vám poviem, že moja kamoška otehotnela počas toho ako mala cez krámy sex...teraz je v 8 mesiaci tehotenstva...

vivi334
autor
12. júl 2020

Ano lenze ja som si hned sla kupit escapelle a hned som ju užila

dominika7990
12. júl 2020

@vivi334 mne vždy prišla po tabletke po ms do týždňa. Len vtedy raz nie a ms meškala 9m 😂 mne vyšli // čiarky na 10. Deň od styku. Tak ak test vyskusaj tak 2tyzdne po styku. Som sa čudovala čo stále nekrvacam tak som že a však vyskúšam test zo srandy 😂 sranda to potom nebola keď som videla výsledok 😂 tiež som chcela druhé neskôr 😂 ale tak keď už okabatil tabletku po brala som to tak že je bojovník,chce byť s nami a to tak byť 🙂

vivi334
autor
12. júl 2020

No len dufam ze ja takto nedopadnem a bude vsetko ok

lenkasgt
12. júl 2020

Neboj sa, ze si otehotnela cez menzes a aj po uziti tbl je tak malo pravdepodobne ze keby sa predsa zadarilo, z takeho zazraku sa mozte jedine tesit 🙂🙂

Strana
z2