icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
fada
13. máj 2015

daj like, ak si prosis tento zeleny podklad
http://crafty.sk/21878/filc-1mm-20x30cm-zeleny

fada
13. máj 2015

http://crafty.sk/21888/filc-1mm-20x30cm-ihlicie

fada
13. máj 2015

http://crafty.sk/21882/filc-1mm-20x30cm-neonovy...

fada
13. máj 2015

daj like, ak si prosis tento podklad na cestu
http://crafty.sk/18477/machova-guma-moosgummi-2...

fada
13. máj 2015

daj like, ak si prosis tento podklad na cestu
http://crafty.sk/18485/machova-guma-moosgummi-2...

fada
13. máj 2015

daj like, ak si prosis kopce z kartonu

fada
13. máj 2015

daj like, ak si prosis kopce z novin

fada
13. máj 2015

@maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865
este napisem, ze ja som pouzila uplne inu farbu filcov (zelena, modra) aj machovej gumy - to som kupila na zhotovenie prototypu v kamennom a ze budovy su z kartonu - celkom su pevne, no stale je to len karton (ale keby boli zo slaneho cesta, tak by sa mohli zas rozbit...)

vampgirl
13. máj 2015

@fada Vyzera to perfektne! Baby vy ste take sikulky, zasnem z vas! Ja som ti teda poslusne odhlasovala, ked si to od nas chcela 😀 ale je mi to uuuplne jedno aka bude farba filcu aj cesty aj z coho budu tie kopce, prisposobim sa vacsine 😎 toto bude dalsia super aktivita 😵

fada
13. máj 2015

@vampgirl dakujem :D

kittykittyke
13. máj 2015

@maryennn1 a @mamkabeika
Dievcata prototyp pre vas, moze byt?
Na porovnanie velkosti som prilozila fixu.. 🙂

kittykittyke
13. máj 2015

joj, ale su nepekne tie fotky.. to je tak, ked fotim teraz vecer.. :-/

lucikusik
13. máj 2015

@fada super to vyzerá. Mne, prosím zelený podklad nelep na podložku. Nechaj mi to tak navoľno.

vampgirl
13. máj 2015

@mimamijami @sticza @lucikusik
Takze tu je zmenena dopravna abeceda:
Autobus
Bager
Cesta
DEFEKT
Elektricka
Formula
Garaz
Hasici
Chodec
Iveco
Jaguar
Koleso
Lod
Motorka
Navigacia
Odrazadlo
PARKOVISKO
Quad
Raket
Sanitka
Traktor
Umyvarka
VZDUCHOLOD
VolksWagen
Xenonove svetlA
toYota
Znacka Zakaz statia

Moze byt|?

ask
13. máj 2015

@fada Perfektneeeeeeeeeeee!!!!!!! 😵

fada
14. máj 2015

@lucikusik dakujem 🙂. ok, nenalepim. a mam ti farbit okraje spisovych dosiek na zeleno? asi nie potom, ci?

fada
14. máj 2015

@ask dakujem 🙂

fada
14. máj 2015

@maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865 a dievcata, moze byt teda verzia s kruhovym objazdom ako na foto? aby som vedela kolko mach.gumy mam objednat...

fada
14. máj 2015

@mamkabeika ahoj, k pismenkam - mne sa pacia aj tie s cestou, ale na precvicovanie pisania budu asi lepsie tie so sipkami. mozno tie s cestou si vytlacim kazde na a4 a budeme po nich chodit autickami a takou zabavnou formou si snad precvici zapastie a dostane "do oka" jednotlive pismenka...

tomaskovamaminka
14. máj 2015

@mamkabeika Tiez som tusim skor za tie so sipkami, ale tie s cestou su tiez zaujimave🙂

tomaskovamaminka
14. máj 2015

@fada Ma tak napadlo, ze si z toho mozeme potom urobit aj taku krajnu pre dinosaurov, alebo aj pre chrobacikov:D Ked nedame napr domy, cesty. 🙂

lucikusik
14. máj 2015

@fada nie, ani dosky pre mňa nemusíš robiť

maryennn1
autor
14. máj 2015

@kittykittyke za mňa môže byť 🙂

vampgirl
14. máj 2015

@tomaskovamaminka mna tiez napadli tie dinosaury 🙂))

fada
14. máj 2015

@tomaskovamaminka my sa s dinosaurami este nehrame, ale urcite sa to bude dat vyuzit aj s nimi - ked sa neda cesta a budovy 🙂. vlny mam viac, tak mozem urobit o 2-3 gulate kricky naviac...

mamkabeika
14. máj 2015

@kittykittyke môže byť. A chcela som sa spýtať, koľko bude autíčok a aké budú ešte tvary. Lebo na foto si dávala číselka.

mamkabeika
14. máj 2015

@fada
@tomaskovamaminka áno, presne aj ja tak rozmýšľam, že tie písmenká s cestou im vytlačím a zalaminujem a budá sa na nich hrať s autíčkami 🙂

A do knižky použijem tie so šípkami.

kittykittyke
14. máj 2015

@mamkabeika uz som tu pridavala obrazok, je na str. 5. 🙂
Tu su mackovia, ktorych som robila mojmu malemu.. Na nich su tie tvary.. Bude ich 8 ks. Ale ak chces mozem ti spravit cisla 🙂
Pridala by som sem tu foto este raz, ale neviem ju najst v mobile a tak aspon foto pri hre, aj ked tu uz farby priklada 🙂

mamkabeika
14. máj 2015

@kittykittyke noo, ja by som sa veľmi potešila tým čislam 🙂 moje decká majú tvary v malíčku, vedia ich aj v AJ. Ale s číselkami majú problém, preto som dúfala, že pri autíčkach by ich mohli zaujať 🙂 Ale ak to má byť pre teba komplikované, môžu byť aj tvary. Nerada by som ti to nejako komplikovala