Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
@ikuza @josenka @danatalu @nenocka @ask @janulkan @marienkamyd @emily_666 @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @liesi @ywett @moninka1 @jlp
Babulky iste ste uz v plnom prude tvorenia. Ja tiez, ale zatial akosi vo faze pokus-omyl. Ani som netusila, aku narocnu aktivitu na material a hlavne na fyzikalne zakony som si vybrala. Vyzera dost obycajne, ale aby to dobre fungovalo, uz som co-to poskusala. Takze pridavam aj ja fotky z vyroby prototypu magnetickeho labyrintu a blizsi popis.
Povodne som chcela vytlacit jeden labyrint a dat to zalaminovat, ze to by bola vlastne podlozka. Myslim si,ale ze jeden labyrint by deti rychlo omrzel, tak som hladala nieco, kde by sa dali vymienat predlohy. Nakoniec som vymyslela toto: je to z modelovacej podlozky a na nej je na jednej strane lepiacou paskou prilepena prestige folia z hrebenovej vazby. Medzi tieto dva plasty sa bude vkladat labyrint. Je to dost pevne a neprehyba sa to, ked sa to v rozku drzi. Chcela by som spravit viacero labyrintov (foto je len ilustracne, bude to trochu jednoduchsie) a jednu drahu pre auticka. Labyrint bude aj farebny, aj nejake ciernobiele, mozete si ich potom s detmi vymalovat. Vytlacene budu na kancelarskom papieri, hrubsi papier uz dost narusa magneticke spojejnie. Chcela by som vam kazdej pribalit jedno auticko, jednu figurku a jednu vodiacu magnetku. Mam rozne postavicky z kinderiek. Mozno ich este nafotim a vyberiete si. Len nebudu velmi zodpovedat labyrintom (napr. myska ma najst cestu k syru a na magnetke budete mat Šmolka) Nevadi? Alebo je to odveci? Po skusani roznych magnetov som nakoniec zvolila take vacsie v plaste a postavicky a auticka na ne lepim tavnou pistolou. Nie vzdy je to ale uplne krasne, ked to zaschne, je to okolo vidiet. Neviem, ci by sa detom dobre pracovcalo s vodiacim magnetom aj keby bol len samostatny, tak som skusala prilepit figurku z clovece alebo drevenu tycku, co sa dava pod policky do nabytku. Je to celkom funkcne, ale nejako sa mi to na vzhlad velmi nepaci. Aj som to prelakovala tmavym lakom na nechty, ale stale je tam vidiet ta hmota z tavnej pistole. Navyse je to aktivita urcite pre starsie deticky, moju kazisvetku zaujima akurat tak, ako postavicke odtrhnut hlavu. Napiste mi cokolvek, co si myslite o prevedeni, pripadne nejake tipy na vylepsenie tejto technickej stranky. Ja budem zatial pracovat na labyrintoch a cestickach, ale aj tak mam z tejto aktivity take zmiesane pocity. Ked mi napisete, ze je to takto OK, nakupim material a zacnem velkovyrobu. Alebo ak poviete, ze je to cele zle, budem musiet vymysliet nahradnu aktivitu.
@martina646 Za mojho maleho mozem povedat ze ked tam bude mat prilepene auticko, alebo traktor odvezie na nom "akoze" mysku k syru velmi rad🙂 Napad s vymenitelnymi labyrintami sa mi velmi paci🙂 To ze tam vidiet hmotu z tavnej pistole je pre deti uplne nepodstatny detal, nebude im to vadit-ovela viac ich bude zaujimat moznost demontaze😉-ako uz vies🙂 Ta figurka z clovece je vyborny napad, bude sa im to lepsie drzat. Ocenujem premyslanie a kopu dobrych napadov🙂 Super! 😵
@martina646 Ja sa stotoznujem s ask🙂 tiez si myslim, ze aj smolko je s myskou kamarat a rad jej pomoze najst cestu🙂 alebo ved aj smolko napr., moze mat chut na syr🙂 Len to treba detom spravne slovne podat🙂 Tiez sa mi paci ta moznost vymienat predlohy a tie auticka a cesticky pre ne🙂 Sikulka🙂 A ohladom tej tavnej pistole, detom to vadit urcite nebude. A este ma napadlo, mozno miesto tych figuriek z clovece, by sa dali pouzit korkove (aj plastove su) zatky, ale neviem ci by to drzalo. Nech si nenicis hru:/
@martina646 no vyzera to skvelo..a suhlasim babami... lepidlo ani postavicky detuchy neriesiaaaaaaa🙂
@martina646 uzasne 🙂 pripajam sa k ostatnym
@martina646 Vyzerá to super 😵 , u nás takisto, ak tám dáš"tratru alebo trator" (tatra, traktor 😀 ), tak mu bude jedno, čo a kam má voziť 😀 . Zvyšky tavnej pištole nerieš, absolútne v pohode. 🙂 Takže za mňa palec hore!
@martina646 ahoj pripajam sa k mamkam ... Nam je jedno aka tam bude postava alebo figurka - vlacik alebo bus pripadne dedko by bol naj, alebo myska ...
@martina646 skvele, ako pisali baby vyssie, ja uz nemam co viac ani/dodat...u nas bohato staci tiez auticko alebo vlacik, ten dokaze previest cokolovek a/kamkolvek 😀
Kocky co sa tyka mojej aktivity rocnych obdobi, tak ju urobim ako puzzle a pridam k nej zalaminovanu predlohu, ako to ma vyzerat po spravnom zlozeni. Originalka sa vkladala do obruby, ale kedze by to bolo rozmerovo dost velke a na vyrobu naricnejsie - a ja som na rizikovom tehu kvoli otvaraniu sa a taktiez popri rok a pol starom synatorovi mierne nestiham, tak to spravim bez tej obruby. Moze byt tak? Alebo ju vyzadujete, lebo pokial by ste mali byt nespokojne, tak skusim spravit aj tu. Jednotlive diely puzzle budu z lepenky resp. tvrdeneho kartona.
@ikuza @josenka @nenocka @ask @janulkan @marienkamyd @martina646 @emily_666 @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @liesi @ywett @moninka1 @jlp
čaute babule ja nestíham pc poslednú dobu,nevedela som že teraz máme toľko toho na výber skoro u každej viac možností, takže ospravedlňujem sa že sa neozývam, teraz som sa snažila pooznačovať čo by som od koho chcela, dúfam že som nikoho nezabudla. 🙂
@marienkamyd @emily_666 @nenocka @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @danatalu @josenka @moninka1 @jlp @martina646 baby ake domino by vam viac vyhovovalo https://www.modrykonik.sk/blog/annamariaivanico... (prvych 5 obrazkov) alebo https://www.modrykonik.sk/blog/janulkan/album/d... teda lepsie obrazky som zatial nenasla 😅 prip ak mate typ alebo chcete ine, dajte vediet...len som chcela rovnaku seriu, nech nie je kazdy iny
@janulkan ahoj, ja by som asi este potrebovala upresnenie k tvojej aktivite. Ja DOMINO chapem ako obdlznikovu karticku/dosticku rozdelenu na 2 casti, pricom na kazdej z nich je cely obrazok. Pri hre sa maju domina spajat tak, aby boli vedla seba 2 rovnake obrazky (tak ako pri bodkovanom) domine. Podla obrazka, co ma @nenocka v nasom albume to ale vyzera inak. Je to akoby taky "had" obrazkov a maju sa napajat polovice. Ako to planujes robit? A pises, ze v prvom linku 5 obrazkov, to je malo, nie? A ani sa mi prvych 5 az tak nepaci, nemyslim ako obrazky, ale ako skupina dohromady, je to take halabala z kazdeho rozku trosku. A k obrazkom v druhom linku mam vyhrady k fialovej macke a modremu konovi. Nemam to rada ani na hrackach, tak ja by som si taketo neprosila ani v aktivite pre deti. Dakujem. Skus prosim napisat podrobnejsi popis, ako si to predstavujes a ako sa s tym ma hrat a mozno poradime aj s obrazkami. Este pohladam jednu fotku, mame obrazkove domino v materskom centre.
Ahojte 🙂 rada by som sa ku vam pridala. Mam 11mes. dcerku a chystam sa jej vyrabat vsakovake hry. Ako fungujet
@martina646 no mne je jedno aku verziu budem robit, mozem robit aj klasicke domino - dva obrazky na karticke, ale zmensenu verziu, nie 7 druhov 🙂 plan povodny bol ale prave taky had ako puzzle, na jednej casti jedna cast obrazka, na druhej druha a pospajat, ma to len jedno riesenie tym padom, cize je to aj pre malych a dieta by to malo dokazat poskladat same...no tie farby sa ani mne nepacia, macka a kon sa daju premalovat ked tak, vramci toho som preto chcela rovnay typ obrazkov ale je mi jedno ci tam budu rozne oblasti alebo napr len zvierata, necham to na vas, kedze sebe vyrabam druhu aktivitku...ak mas nejaky typ kludne daj, sme v stadiu tvorenia, ked sa bude tlacit, navrhy uz neprijmam 😀
@zuzickaaak ahoj, momentalne sme v plnom prude tvorenia a tato vymena je plna, koncime 31.3. Mozes byt tichy pozorovatel a inspirovat sa aktivitami. Potom sa obrat na veducu temy @janulkan, ci sa planuje dalsie kolo, ale vzhladom na to, ze tato skupina je uz dost pokrocila (4.kolo?-ani neviem, ja som tu prvy raz), by som ti skor doporucila najst nieco, kde su tvorilky-zaciatocnicky,co este nemaju tolko aktivit doma, tam skor najdes nieco, pre svoju malu Lindusku. Su tu aj vymeny 10-20 mes. Moja Linduska bude mat 21mes a tiez este kopec aktivit odlozime na neskor.
@martina646 dakujem 🙂
@janulkan mne sa to pacilo ako si dala povodny obrazok, ze na 1 karticke by bola na lavej strane 1/2 prveho obrazka a na pravej 1/2 druheho obrazka. Klasickych domin mame doma uz viac,bodkovych aj zvieratkovych aj potraviny z Bille🙂 toto bolo take ine🙂 A aj tie obrazky tam boli mile🙂 Ale to uz necham na teba, a cela cierna ovecka:/ to uz skor cierny psik🙂 Ale to bolo aj na ucenie farieb, tak asi preto modry kon a fialova macka:/
@tomaskovamaminka no ako som pisala vyssie, obrazky mozeme prefarbit, kedze povodne karticky su na ucene farieb, preto su take pestre 😀 prip ja neviem najst nic lepsie co by bolo obdlznikovite a nie stvorce 😖 chcela som povone pestrejsie, aby tam bolo aj auto, aj zvieratko, mozno aj nejaky hudobny nastroj ale nic take neviem najst a po obrazkoch v rovnakej velkosti je to dost tazke hladat aby to teda malo aj ten obdlznikovy tvar aj rovnaky pomer stran atd
@zuzickaaak skus tu, prave sa tvori skupinka pre drobcov: https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vymena-vrecuskovych-aktivit-pre-najmensich-10-18-mesiacov/
@janulkan, co nieco na takyto sposob? Ze by to bolo napr. oblecenie na snure, tam by to ukladanie za sebou davalo este vacsi zmysel. Mohla by si prestriedat rozne druhy oblecenia, pripadne kazde vo viacerych farbach. Kazde by mohlo byt cez stred prestrihnute, aby sa to skladalo tak, ako si povodne zamyslala. Neviem, ako si zrucna v praci s obrazkami v PC a celkovo v ich vyhladavani na nete, ale urcite by si nieco pekne nasla a dalo by sa poupravovat, pripadne nakreslit, ak si trufas. To je len moj navrh, ale pacilo by sa mi to.
@martina646 @ikuza @josenka @danatalu @nenocka @ask @janulkan @marienkamyd @emily_666 @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @nikam @furu @liesi @ywett @moninka1 @jlp
zineky, ktore ste si vybrali frotaz, uz som sa do nej konecne pustila. nakoniec som si vybrala zvieratka, lebo sa mi pacili. prototyp je na fotke. pod tym je skusobne prekreslenie mojej 20-mesacnej dcery. je to na vykrese, lebo ten sa mi zda najvhodnejsi. ceruzou je naznacene strihanie, ak by ste to chceli na karticky, takze nie je problem ;)
zienky, ktore ste si vybrali skladanie z machovky - prototyp este nie je hotovy, machovku mam u nasich, dostanem sa k nej najskor buduci tyzden. chcete 2 A4 alebo obojstranne alebo iny namet ako listy? alebo tak ako je na fotke v albume u nenocky...
@martina646 dakujem 🙂
@majusqwa maji, je to velmi pekne. a cim to robis? ja si to prosim nerozstrihane.
@majusqwa Krasnucke, dcerka je sikulka🙂 Uz sa tesime na aktivitku🙂
@martina646 obycajne farby na sklo, kreslene na vykres. priznam sa, zvieratka som skopirovala malej z pexesa, co dostala, nejake made by tesco to vyzera byt. cize to skicujem cez pauzak, ale pocitam, ze posledny zverinec uz budem robit odruky :D
@tomaskovamaminka aaa tak toto mala len obycajnu ceruzku, voskovkou to podla mna pojde este lepsie. bude pribalena, samozrejme ;)
@danatalu @ikuza @josenka @nenocka @ask @janulkan @marienkamyd @martina646 @emily_666 @zuzzka1 @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @nikam @furu @liesi @ywett @moninka1 @jlp
babulky, tie, ktoré ste chceli slovné vejáriky, napíšte mi prosím do IP meno / mená dieťatka, ktoré chcete mať v slovíčkach, poprosím nick a meno/á dieťatka, aby som potom mohla balíčky pooznačovať 🙂

@danatalu ahoj prosim vyber si, ktoru aktivitku odo mna chces- zahlasuj v albume od nenocky, tam mam posledne dve, diky