icon

Výmena vrecúškových aktivít - 1,5 až 2 roky

cicamica1980
17. máj 2014
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte,

som mamina 15 mes. dcerky a velmi ma zaujali tieto vymeny, ale nepodarilo sa mi pridat do ziadnej skupiny.
Tak skusim zalozit dalsiu.
Mohlo by nas byt tak 10, resp. ako sa dohodneme🙂

Najdu sa dalsie maminky?
🙂)))

fada
5. jún 2014

ahojte, ja som kupila spachtle - bezfarebne, nakolko k farebnym mi napisali, ze tie radsej pre take male deti nie. lebo ktovie akou farbou ich malovali. aj ked aj pri drevenych je, ze nie su vhodne do 3 rokov - moze obsahovat male casti... farby som kupila temperove od faber castel - netoxicke, bezpecne pre deti (aspon tak to pisu na farbach), aj ked na spodku je napisane tiez - nevhodne pre male deti do 3 rokov - obsahuje male casti, ktore mozno prehltnut, moznost pozitia... snad budu ok a snad aj chytia na drevo... magneticku pasku mi predali, ale ze buduci piatok by mohla snad prist. este som rozmyslala nalepit prsty z machovej gumy... jaj a bolo by po 5 spachli a farby: zlta, cervena, modra, zelena a cierna/biela?

anikag
5. jún 2014
anikag
5. jún 2014

@fada hadam to bude ok. Ja som este zvykla pretriet pamlakom vhodnym aj na detske hracky a nabytok.

delideli
5. jún 2014

@fada : myslim, ze si to vymyslela naljepsie ako sa da.s tymi prstami z machovej gumy som to nepochopila ako si to myslela (u mna nic nove🙂)tie farby su ok, radsej by som brala bielu ako ciernu, resp. mozno aj bezfarebnu (?)

delideli
5. jún 2014

@anikag : aj navrh 2 sa mi velmi paci, len som sa chcela spytat, co je to tretie- krajne zdola, trochu mi to pripomina pava, tak mi napadlo, ci by namiesto kosostvorca nemohol byt kruh (akoze hlavka) s trojuholnikovym zobacikom - ale to je len napad na zvazenie, moze to kludne ostat aj ako to je🙂

cicamica1980
autor
6. jún 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@fada podla mna ok, ak by ti to vyslo v rozpocte, mozno by nebolo odveci pouzit ten lak ako pise anikag. tiez som nepochopila tie prsty z machovej gumy🙂

fada
6. jún 2014

@anikag ahoj, farebnost podla mna rozdielna nevadi, postupnost je (ako pisala delideli) super napad 🙂. a navrh c.2 je tiez krasny, len by som mozno pridala este hlavicku (mozno aj so zobacikom) zboku kosostvorca - ak je to pav...

anikag
6. jún 2014

@delideli
@fada jasne zmenim len kruhy uz dosli tak idem strihat 🙂 len prosim ma ospravedlnte ak tie kruhy nebude dokonale nejak mi to nejde dobre vystrihnut ale snazim sa . skusim to esdte niecim vyrezat ak by sa dalo

fada
6. jún 2014

prsty: rozmyslala som, ak mi to vyda z rozpoctu, ze miesto bodiek dam na vrchnu cast paliciek ruky s prstami (z machovej gumy alebo zo zalaminovaneho papiera), ktore budu na suchy zips (ten by bol aj na palicke) a deticky by priradovali (ked budu vacsie) prislusny pocet spiniek na spachtlu podla poctu prstov + este nejake karticky som chcela s postupnostou farieb - aby podla nich deticky prilozili spinky na spachtlu... pre lepsiu predstavu prikladam foto (1.spachtla - priradovanie spravneho poctu spiniek podla ruky s prstami, 2.spachtla - priradovanie farieb podla kartickovej predlohy). no a samozrejme zaklad by ostal - priradovanie spiniek na spachtle podla farby - tj. na cervenu spachtlu cervene spinky. spachtli by bolo 5, spiniek tiez teda po 5 na 1 spachtlu. farebnost spachtli este zavisi od farebnosti spiniek - ake farby zozeniem... ruky s prstami ak by boli zo zalaminovaneho papiera, tak by som ich mozno tiez mohla dat v tych piatich farbach.

fada
6. jún 2014

@anikag to poznam 🙂 - pre mna v pohode. mozno nejakym orezavacom by ti to slo lepsie...

fada
6. jún 2014

@anikag teraz som si spomenula, skalpelom vyrezavala tvary jedna kocka z prvej vymeny

cicamica1980
autor
6. jún 2014

@fada @anikag podla mna aj skalpelom, moze byt problem, ak to budes robit od ruky. ale napadlo ma, ak mas doma formicky na vyjrajovanie z cesta - byva taka sada kruzkov - rozne priemery kruzkov, tak mozno by to slo najlahsie tak, ze prilozis na machovu gumu kruh a po vonkajsom obvode obrezes skalpelom. alebo namiesto tych kruzkov na cesto by sa dal pouzit aj pohar prislusnej velkosti, alebo dno nejakej nadobky....

anikag
6. jún 2014

@fada ale kruh? Vyrezavacky mam to ide v poho len kruh je problem skusim formicky na kolace a klepnut kladivom 🙂

delideli
6. jún 2014

@anikag : ja som tiez kruhy vyrezavala, tou takou obycajnou vysuvacou cepelou, lebo strihanie mi velmi neslo..nevyzeralo to samozrejme ako tie hotove, ale mylsim si ,ze v pohode 🙂

delideli
6. jún 2014

@christina87 : krasne 🙂 no ale tie poniektore nazvy, ani som netusila,ze vobec volaco take existuje 🙂 Napr. : že "Vodárka lečve kafuenská" - a ono pritom aka pekna "srnečka" 🙂)

delideli
6. jún 2014

@fada : paradne vymyslene 🙂

delideli
6. jún 2014

@christina87 : tak si to prezeram, prezeram a nestacim sa divit..to s nasim drobcom asi tak skoro do tej zoo nepojdeme..co budem robit ked sa ma opyta: "mami a toto je co?" a co ja na to?, ze "muntiak maly alebo sitatunga zapadna"?🙂 alebo uplne ma zabili : potkanokengura a vakoveverica 🙂

sony2002
6. jún 2014

@fada krasne!! 🙂

fada
7. jún 2014

@alenitka @christina87 @delideli @emica55 @ivianocka @cicamica1980 @martina05 @michalajulka @petolub @silsil @vepiku @anikag @lucka.ano @lilivka @katkae1 @lucka.ano
ahojte, spinky som zohnala vo farbach - biela, zlta, cervena, modra a zelena, takze tomu prisposobim aj spachtle.
chcem sa opytat:
1. tie ruky chcete tiez farebne rozlisit? alebo ich chcete vsetky v 1 farbe, uplne odlisnej od tych piatich farieb, ktore budu na spachtliach a spinkach?
2. ma niektora z vas skusenosti so strihanim zalaminovaneho papiera? ked vytlacim tie ruky a zalaminujem ich, ci sa to nebude rozchadzat, ked ich z tej a4 budem odstrihavat
3. suhlasite s tym, aby som pripevnila suchy zips na zalaminovane ruky spinkou (tu este prelepim lep.paskou)?
dakujem

ivianocka
7. jún 2014

@fada mne sa zalaminovane a potom strihane neodliepa,ale vraj to ma kratsiu zivotnost,no s tym este nemam skusenost.a co sa tyka suchecho zipsu,tak radsej samolepiaci,drzi jak dabel.neviem si predstavit prispinkovat zips a potom ho zalepit paskou,drzal by?

fada
7. jún 2014

@ivianocka ja som myslela, ze 1 spinkou pripnem ten suchy zips k ten zalaminovanej ruke a z druhej strany ruky spinku zalepim (aby neporanila deticky), ale kuknem po samolepiacom suchom zipse - nevedela som o nom - vdaka za inspiraciu 🙂. to bude istotne lepsia volba.

silsil
7. jún 2014

@fada ja budem tiez strihat zalaminovany papier lebo inak sa mi to neda. Ale nemal by to byt problem. Kamoska tak robi bezne ked striha rozne kartičky a drzi to. Ked sa robi navyse lamunacia za tepla. .

delideli
8. jún 2014

@fada : 1. rozhodni ty, mas to lepsie premyslene 🙂 mne by inak stacili aj jednofarebne.
2.zalaminovany papier strihavam a nemala som doteraz ziaden problem s tym,ze by sa rozlepil.
3. so suchym zipsom suhlasim, pripevnenie necham na tebe, ak zozenies samolepiaci asi to bude jednoduchsie a mozno aj pevnejsie, ale uvidis aj ako ti dovoli rozpocet.

katkae1
9. jún 2014

@fada ak by sa dalo objednat iba vacsie mnozstvo toho samolepiaceho zipsu tak rada cast odkupim.. :D

delideli
9. jún 2014

@fada : takisto, ak by bolo toho zipsu prilis vela, tiez by som odkupila 🙂

fada
10. jún 2014

@katkae1 @delideli kupila som 2x1.5 m po 1 eure /ks - posledne 2 kusy. mozno este budu mat - nevedeli mi to povedat. ani kedy by im mohol tovar prist. ale casto chodim do toho obchodu, tak ak budete chciet, tak vam kupim - ak sa lepiaca cast sa spachtiach a rukach osvedci....

cicamica1980
autor
11. jún 2014

@fada @alenitka @christina87 @delideli @emica55 @ivianocka @cicamica1980 @martina05 @michalajulka @petolub @silsil @vepiku @anikag @lucka.ano @lilivka @katkae1 @lucka.ano

maminky,

ako sa vam to vyvija? ak niekto nestiha, napiste plis, pripadne ak sa to rysuje tak, ze nestihate.
ak mate cas, kludne napist, ako ste pokrocili

za mna:
material mam vsetok.
ale mam problem s magnetom - vselepiacim lepidlom ho neprilepim an vicko dost pevne a naviac ten magnet je tak maly/nizky, ze vicko je vyssie a teda ak prilozim vicko s magnetom na flasu, magnet sa flase nedotyka, lebo je tam okraj vicka a teda nepritiahne kovove predmety. magnet je vsak dost silny, ak ho prilozim samotny na flasu, pritahuje krasne. len podla mna
takze vymyslela som nasledovne:
magnet zasije do latky - mam doma vselijake zbytky, najlepsie sa mi pozdava PUL latka / latka potiahnuta umelou hmotou/ - lebo je najpevnejsia a zaroven dost tenka na to, aby neoslabovala moc magnet. skusala som aj obycajne platno/bavlnu, ale zda sa mi to tenke. skusala som aj softshell, ej to moc hrube a oslabuje magnet. takze navrhujem - urobim to z toho PULu, a zasijem do stvroceka.
prototyp som robila tak, ze zosila zrubu, prevratila, strcila magnet a este raz obsila... ale nakoniec to urobim tak, ze iba presijem zvonka. nakolko ked som sila uz s magnetom 4 strany, magnet sa mi prichytaval o stroj a som sa nad tym moc natraoila. takto, ked to bduem si iba z vonka, tak vlastne 3 straby usijem bez magnetu a az potom tam supnem magnet a dosijem. latka sa nepara, takze malo by to byt ok.

moja otazka, suhlasite? ak ano, dajte like.
pripadne ak mate nekay iny navrh/tip co s tym magnetom, aby ho deti nespapali, tak dajte vediet🙂))
pripadne komenty di piatku plis, v sobotu sa chystam sit🙂

ps: na foto je magnet zasity v PUL - PUL je cerveny s bielymi gulickami, flasa je tam na porovnanie. stvorcek je cca 4x4 cm

cicamica1980
autor
11. jún 2014

ospravedlnujem sa za preklepy, nestihla som si to po sebe precitat - mam doma trosku stres, dcere idu zuby a neda mi ani sekundu pre seba🙂)) ale hrubky tam nie su, iba preklepy🙂))

alenitka
11. jún 2014

@cicamica1980 ja som vcera urobila prototyp, vecer to tu hodim a zhodnotite, lebo musim este zbehnut do pivnice po smyrgelpapier ... a prosim ta kedy je presne deadline ? lebo idem na prazdniny s malou tak nech si to naplanujem
tvoj napad s magnetom myslim super 🙂