Výmena vrecúškových aktivít - 1,5 až 2 roky
ahojte,
som mamina 15 mes. dcerky a velmi ma zaujali tieto vymeny, ale nepodarilo sa mi pridat do ziadnej skupiny.
Tak skusim zalozit dalsiu.
Mohlo by nas byt tak 10, resp. ako sa dohodneme🙂
Najdu sa dalsie maminky?
🙂)))
@michalajulka : aj mne sa paci ta vkladacka z vrchnacikov, naozaj krasna 🙂 , ak neprejde v hlasovani, urcite taku skusim vyrobit..ani tie rybicky nie su zle, tvar uz mame z inej vymeny (resp. vyhladovo dostaneme),ale je to tiez dobry napad.
@ivianocka : aj mne sa to paci. tiez by som bola za realne obrazky, asi najjednoduchsie bude vyhladavat ich jednotlivo cez google a pre vacsi vyber a rychlost asi v anglictine.. tu som napriklad nasla krasneho datla aj s dierami v strome, ktore vyrobil a par nechutnych cervikov 🙂
@delideli tie cerviky si kuknem vzdy, ked budem mat chut na cokoladu🙂))))
@michalajulka tie vrchnáky sú BOMBA!!!!
ženy ja som totálne zúúúfalá.... kde prosím Vás čerpáte také skvelé nápady? ja som ako vygumovaná... prepáčte... ak by bola nejaká žiadaná aktivita, ktorú budem schopná urobiť tak veľm irada tak učiním... no už som ozaj bezradná.... brázdim vody internetu a hoci je už po polnoci.... stále takmer nič... zatiaľ som našla len toto ... tak neviem čo poviete? rozvíja to motorické schopnosti (mohlo by sa to dať navliekať na motúz, alebo na špilky -závisí od veku dieťatka... učí priraďovať farby... a aj predstavuje začiatky+ oboznámenie sa s plastelínou.... Zaujalo ma to, lebo sa to dá meniť a vylepšovať postupne ako dieťatko rastie... najskôr začína so šnúrkou, ktorou si neublíži a pomaly im to robíme zaujímavejšie,,,zmyslupnejšie" ... napr. by takto mohol vzniknúť aj ježko.... Tak neviem.... čo vy na to?
@ivianocka Ahoj 🙂 aj mne sa Tvoj nápad veľmi páči. Skús v googli uviesť ANIMALS (alebo potom konkrétne zvieratko) a zmeň WEB na OBRÁZKY a tam ich nájdeš plno...
@lilivka to co si navrhla, nie je vobec zle, ale to je akurat take n ieco, co fakt mam urobene z materialu co mam doma za 5 min - je dost mozne, ze vela maminiek to uz ma porobene. chcem ti dat iny navrh. ked kuknes na album aktivit, tak hned prva a druha fotka - su moje navrhy.
zrejme vyhra ta magneticka flasa, ale aj hmatove pexeso ma velmi vela hlasov - kuk komenty pod fotkou.
mozno by nebolo zle, urobit to hmatove pexeso.
nabehnes do vacsich potravin, kupis zavaraninove vicka, zozenies nejake materialy - filc, bublinkova folia, polystyren, hubka na umyvanie riadu, a pod. kupis univerzalne lepidlo, nastrihas, nalepis a hotovo - co myslis?
inak vela inspiracie njades aj tu
https://www.modrykonik.cz/blog/klara.t/album/busy-bags-pytiky-inspirace-zallak/
@lilivka : alebo aj tu : https://www.modrykonik.cz/fotoblog/garzonka/alb...
ale inak to hmatove pexeso je aj za mna super 🙂
plastelinovu aktivitu som mala v navrhoch, ale potom sme ju zrusili, okrem ineho aj kvoli obmedzenej trvanlivosti plasteliny..inka zaujimavy navrh (dam si ho do vyrobneho planu 🙂)
@katkae1 mozes plis ku kazdej aktivite napisat kratucky popis?
1, pexeso - nemyslela si puzzle?
3. co je to tretie I spy? co sa s tym am robit?
4. mozes k tomuto napisat, co sa s tym ma robit?
inak zaujimavo vyzeraju vsetky navrhy🙂
maminky
@delideli @cicamica1980, @sony2002 @vepiku @fada @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil
@alenitka @christina87 @petolub @lilivka @ivianocka @martina05 @gooobi @macicky98 @katkae1
prosim do zajtra sem napiste navrhy aktivit, ja ich vo stvrtok doobeda donahadzujem do albumu, nech mozeme hlasovat.
kto nema navrh, a suhlasi s tym, ze urobi nejaku aktivitu, od inej mamicky, ktora sice envyhrala, ale mala vela "druhotnych hlasov", nech mi napise, je to tiez riesenie🙂 lebo ako tak kukam do albumu, fakt mame krasne navrhy, ja by som prijala mat urcite aspon 2/3 z navrhovanych aktivit🙂
@delideli @cicamica1980, @sony2002 @vepiku @fada @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil
@alenitka @christina87 @petolub @lilivka @ivianocka @martina05 @gooobi @macicky98 @katkae1
este vas chcem takto vopred vsetky upozornit, ze ked mi budete posielat aktvity o par tyzdnov, bolo by dobre ich psolat v krabici, a ja krabicu poslem spat - tak ak budete mat pod rukami krabicu, nezahodit🙂))
a ked budete na poste, zoberte si podaci listok - ten mi poslete predvyplneny, aby som aj nemusela vypisovat🙂)))
pisem to takto dopredu, aby ste na to pripadne mysleli🙂)))
@cicamica1980 a ostatne baby, takze ja sa nakoniec nezucastnim, budeme sa v priebehu juna zase stahovat, nestihala by som. Do dalsej sa velmi rada pridam.
@alenitka @christina87 @petolub @lilivka @ivianocka @martina05 @macicky98 @katkae1
tak ahojte baby, vcera vecer som padla za obet svojho dietata a spolu s nou som zalomila, takze som nestihla dat fotku prototypu ..
Konzultovala som to s lektorkou na monte kruzku, tak mi odporucila dat tie vecicky do zakladaca na papiere a spojit to s hmatovou aktivitou, kde budu aj tvary, ale mam tam dat viacero materialov, ze to bude na jemnu motoriku - odopinanie sucheho zipsu a skumanie materialov ...
A kedze som vcera vobec nezohnala co som potrebovala, urobila som len par zakladnych veci - vrchnak od flase, vacsi ploskaty kamen - ten na fotke ja maly, ale do aktivity by som dala take velke ovalne, aby to bolo bezpecne .... potom je tam bublinkova folia, potom je tam machova guma - dva druhy zlepene k sebe aby to dieta mohlo porovnat, potom je tam flis -to by som este prepracovala lebo je to makke a Timi to tak vobec nebavilo davat dole, bavili ju len tie tvrde veci - najviac kamen, ten zlty trojuholnik z machovej gumy a to drevene srdiecko ... To drevene srdiecko by som v aktivite vymenila za kvietocek aby tam nebola ostra hrana - pre istotu 🙂
Lektorka mi este odporucila dat tam jemnulinky smirglovy papier, ja by som mozno este pridala vlnkovity karton a mozno by som na nieco este prisla ...
Inac mala to od vcera trikrat vytiahla a super sa s tym stale zahraje, odliepa to, dava to vedla do misticky a potom sa snazi to naspat nalepit ale zatial sa jje dari len ten vrchnak a ten kamen dat napsat 🙂 Ale ja si myslim, ze je to super hracka a vybavia sa s tym deti ... A este som nanu pysna, lebo ked ten zakladac zavrie, znakuje ze "NIEJE" .. to je otacanie rucickou ...
Takze sumar mojej aktivity
dala by som tam teda:
- ploskacovy kamen
- jemnuliky smirglovy papier
- bublinkovu foliu
- vrchnak od flase
- dreveny kvietocek
- trojuholnik z machovej gumy - dva druhy gumy zlepene
- flisovy kosostvorec - tam by som asi zasila dva dokopy a dovnutra dala nieco - hmmm ryzu alebo tak ...
- + dalsie navhy co by vas napadlo .....
+ este ma teraz napadlo mozno to cele ponat ako krajinku - ze napr. vrchnak z flase by bolo slnko hore, stvorec by bol dom, trojuholnik strecha, bublinkova folia hore oblacik, dreveny kvietocek, smirglovy papier by bol vtacik, atd .... co ty nato @cicamica1980 ?
moj druhy navrh co som mala - ten vtacik - vcera som ho urobila - sice malu zaujal, ale aj ked som dala stipec ktory sa lahucko otvaral timi to nevedela zopnut tak aby sa otvoril .. takze si myslim, ze pre nase deticky este nevhodne .. ale opravte ma ak sa mylim, a ostatne deti to uz vedia ... mozem to kludne urobit
takze baby ja mam doteraz len tento jeden navrh s tym hmatovym a jemnomotorickym zakladacom a ked tento neprejde tak zoberiem hocijaku aktivitu ktora ostane pre mna 🙂
1, priradovacka, jednotlive auticka su rozdelene na dve casti a dieta hlada, spaja suvisiace obrazky
3. I spy - dieta hlada v obrazku rozne veci, v tomto pripade zvieratka, trochu netradicny dizajn
4. ide o sadu karticiek, tu nie je vsetko, zacina to len repou, a v priebehu rozpravania rozpravky o repe sa postupne pridavaju dalsie postavy. dokopy 8 laminovanzch kart
@alenitka ono je to na zvazenie, ci ta krajinka pod tym nebude matuca. mohli by sa vyjadrit aj dalsie maminky. inak aj moja ma 1 rok a 3 mes a stipce este nevie
@alenitka napis mi, ci dam do albumu aj vtacika🙂
@katkae1 ked myslis tie take velke cca 20x20 cm farebne, tak tu som pouzila na ten trojuholnik zlty co je na fotke - na jednej strane je ta spongiova vec a na druhej strane je machova guma z obchodu - to moju malu zaujalo - ze je to z jednej strany take strukturovane a z druhej strany uplne hladke ...
@cicamica1980 hej aj ja si myslim, ze krajinka by uz bola moc ... tak by som to tam len tak rozlozila po tom zakladaci ako to je na fotke, iba by tam toho bolo viac ....
vtacika beriem spat - to si tiez kazdy doma vie urobit za par minut .... takze ho tam nedavaj ...
@cicamica1980 a ono by to vlastne bolo akoby to hmatove pexeso ktore si tu dala ty ako navrh s tym, ze si to dieta moze odopnut a vziat do ruky omakat
ORGANIZACNE
MAMINKY, ESTE JEDNA VEC MA NAPADLA
@delideli @cicamica1980, @sony2002 @vepiku @fada @lucka.ano @emica55 @michalajulka @silsil
@alenitka @christina87 @petolub @lilivka @ivianocka @martina05 @macicky98 @katkae1
prosim mohli by ste kazda kuknut do albumu, na svoje aktivity
https://www.modrykonik.sk/blog/cicamica1980/album/vrecuskove-aktivity-na-hlasovanie-28uh4x/
a kliknut na foto a tam dole v komente pozriet, ci je popis dostacujuci a jasny.
mohli by ste tam napisat, z akeho materialu to bude, ako si predstavujete vyhotovenie.
ide o to, ze foto su ilustracne - aby sme presne vedeli pred finalnym hlasovanim, ze za co hlasujeme🙂
dakujem
@alenitka mozem sa ta opytat, ze akym sosobom si pripevnila suchy zips na papier a na tie jednotlive predmety v prototype? /to je len osobna zvedavost🙂/

@ivianocka mne sa tvoj navrh paci 🙂