A kedy už budete mať dieťa?

vronni
20. nov 2015

Neviem ci sa len ja stretavam s takymito otazkami, ale pripada mi to uz ako zly sen, ked sa s niekym stretnem po dlhsej dobe a zakazdym je ta otazka tam...Mate aj vy taketo skusenosti?? Co odpovedate??
My sa snazime uz styri roky a teraz sme sa rozhodli ist na IVF. Uvidime ci vyjde.. Dufam ano 😉

vvicka
20. nov 2015

Tak vam drzim palce.
Najlepsie na tej otazke, ze je to vlastne taka "retaz". Uz niekoho mas? Ked uz teda mas, tak nasleduje: A kedy bude svadba? Po svadbe samozrejme, ako pises ty - kedy budete mat dieta? Ked uz jedno mas, najlepsie tak mesacne, alebo dvojmesacne, tak nasleduje otazka: a kedy bude druhe? A ked uz nahodou mas dve, a povies, ze cakas tretie, tak sa kazdy opyta: a to ste planovali? Dalej radsej ani nepisem. To ja len tak na odlahcenie...

zuz02
20. nov 2015

Medzi prvym a druhym synom mam presne 3 roky a 11 mes., co nie je vela. Ale tiez som vtedy pocuvala otazky, ci este planujeme druhe a kedy. Druhy syn sa narodil, tak bol isty cas pokoj. Ked mal dva roky, tak som otehotnela po treti raz s dcerou. A vtedy sa tie otazky zmenili na : A co tretie? A planovane? Nezavidim ....a podobne "dristy". Ono v dnesnej dobe su mnohi nastaveni na max.dve deti a ked mate tri, prip.viac, tak na vas pozeraju ako na opicky v zoo. Pritom ja sama som z troch surodencov a mat tri deti mi pride normalne. Osobne pliest sa druhym do ich sukromia takymito otazkami mi pride necitlive a netaktne. Hlavne ak sa jedna o ludi z ulice, ktorym ide hlavne o klebety.

zuz02
20. nov 2015

@vvicka presne moj pripad

livka_
20. nov 2015

@vronni a kolko mate obaja rokov?
@vvicka ..a ked uz je brusko tak "co to bude"? 😀

siska53
20. nov 2015

@vronni my sme sa sice nesnazili len neskor spoznali a dlhsie dieta neriesili. Na vety typu,ze mi tikaju biologicke hodiny,som.odpovedala,ze ja ich nepocujem. Takisto na otazky typu svadba - to by nas museli donutit.
My sme potom pocali nahodne,ale to bolo v case,kedy zrazu moja tuzba mat babatko,vytryskla naplno. Mesiac na to,vo som drahemu povedala,ze po 4r.by sme uz mohli posunut nas vztah,zacat byvat spolu a skusit babatko,som.otehu.
Ale tiez som.sa napocuvala..aj sestra,len im sa nedarilo,uz ma.noveho partnera a nic. Ale tiez sa ju anazime nejak netlacit,ked to nejde...

Neviem,kolko mas rokov,ja som.prve porodila v 35r., ale dve moje spoluziacky z vysky porodili jedna v 40 a druha v 42r.

Ja by som vsetkym,ktore tuzia po dietati,ich dopriala,strasne si zelam,aby aj moja segricka bola maminou,tak dufam,ze sa aj jej,aj tebe podari. A reci bolia,zvlast ak sa nedari. Treba si vymysliet nejaku blbu odpoved. Deti? A kto ich bude zivit? Vy/?

spirit16
20. nov 2015

Tie otazky su len dokazom o tom ako je cela spolocnost naprogramovana a ako mnoho ludi stratilo schopnost samostatne uvazovat. Miesto toho, aby ich clovek zaujimal ako realna jedinecna osoba, tak chcu vediet v akom stadiu programu spolocnosti sa nachadzaju. Pretoze odpovedou na tieto otazky sa o Tebe ako cloveku vobec nic nedozvedia.

kliara
20. nov 2015

A keď sa im zdá bruško väčšie tak, a čo čakáte dvojičky? A keď máte dvoch synov a čakáte tretie tak, to už bude dievčatko? Alebo opačne, ak máte dve dcéry. Proste stále niečo.
@vronni - skús tie rečičky odfiltrovať, nikoho do toho nič nie je. Držím palce.

margarita
20. nov 2015

@vronni
jasne, vsetky to doverne pozname...ja navrhujem si vymysliet nejaky "odpis", ktory sa Ti pozdava, a pouzivat ho pausalne. Najlepsie funguje polozit protiotazku...
Nieco v zmysle >

Preco vas to zaujima?
Preco, chcete mu uz kupovat vybavicku?
Mate zaujem ist za krstnych...?
a pod.

bonaqa2013
20. nov 2015

ja mám iné skúsenosti. Pri 4 tehu som počúvala. Preboha ľudia čo to robíte v dnešnej dobe 4 deti.... A prečo nepoužívaš antikoncepciu?.....Kedy si už kúpite televízor?..... A to je plánované?..... Na tie tvoje deti si už kúp autobus.... Ešte podotknem, že to boli komentáre všetko chlapov vo veku 55+. dodnes som nepochopila čo ich to tak strááášne sr....že som zas tehu. Mala som ich poslať rovno do zadku. Aký požičaj taký vráť....

meluela
20. nov 2015

@bonaqa2013 to preto ze si tiez bola mimo "normu" ... na slovensku prve dieta okolo 30 resp. po svatbe (mimo BA mozno skor), druhe presne o tri roky neskor, chlapcek a dievcatko, obe vcas=v 3 rokoch umiestnit do skolky. potom je to ok, inak su dovody na vselijake reci.

janinah
20. nov 2015

Jeden starý pán mi raz povedal- buď rada,ak ťa niekto niekam pozýva,buď rada,že sa o teba niekto zaujíma,buď rada,že ľudia okolo teba neprejdú bez pozdravu. No tak sa pýtajú a to je také strašné? Či majú sa pýtať "po čom sú u vás paradajky?" 😉

spirit16
20. nov 2015

@janinah

Skutocne sa zaujimat o druheho cloveka je jedna vec.
Pokladat mu zbytocne otazky len preto, aby si zo slusnosti preukazal zaujem a naviac pritom ani netusit, ze sa pytas absolutne nevhodne je zase nieco ine. A ano je to obraz aktualnej povrchnosti, ktora je bezna.

mamaruta
21. nov 2015

no nam sa podarilo prve dievca, druhy chlapec tak sme mali koncit. Pri tretom ludia uz divne pozerali ze tretie. A najviac zabolelo od krstnej coz je sestra mojej maminy ze to naco vsak mate parik. A dalsie uz urcite nemajte a reci mojmu manzelovi co si nevies dat pozor na vajcia. A vysvetluj im, ze my sme chceli a vsetky su planovane. Pri stvrtom este horsie. To uz aj taky ktorych pozname len tak z videnia sa pytali ze ci este nemame dost a ci neprestaneme

liuliu
21. nov 2015

Mne tie otazky pridu absolutne normalne ; vsetko je to sucastou zivota; co s vami maju preberat atomovu fyziku ? necitat tu zeny ktore maju dake otehotnovacie problemy ani ma nenapadne ze to tak prezivaju. A aky problem niekomu povedat ze sa ti nedari otehotniet ? Ja neviem mme to pride absolutne normalne ved nie vsetky veci nam v zivote vychadzaju ako chceme; nebudem kvoli tomu teraz chodit po kanaloch a zatajovat sa aby nahodou niekto nevedel. A vobec ma neobtazuje otaxka ci cakam chlapceka ci dievcatko; preboha vsak vidia ma s bachorom tak neprejdu mlcky okolo aby sa ma to nahodou nedotklo. A nakoniec som si ista ze 99 percent tych ludi v skutocnosti vase problemy absolutne nezaujimaju jednym uxhom dnu druhym dnu ; ved maju dost svojich.

atomica87
21. nov 2015

A este ste zabudli ked uz jedneho chcapveka mate a str tehotne....a kazdy co to bude? Chlapec...ale nic si z toho nerob, do tretice sa zadari. Co sa ma zadarit? My sme chceli dvoch chlapcov...a kazdy kuka ze co? To preco?

natalym
21. nov 2015

Sú to zdvorilostné otázky. Treba sa naučiť na to slušne odpovedať. Nechcem si predstavovať čo by ste tu písali, keby bol každý ticho a nič sa neopýtal. 😉

jana_eyre
21. nov 2015

Viem ze niektore otazky lezu na nervy, ked su pokladane pricasto.. Ale ja uz mam take obavy, aby som sa nikoho nedotkla beznou otazkou, ze sa radsej nepytam nic.. A to nevyznie ako nezaujem? Niekedy ani neviem ako sa spravat aby to bolo vhodne pre vsetky strany..

Kamaratke sa dlho nedarilo mat deti, okoliu zacala uprimne vraviet, ze sa im nedari ked uz otazok mala po krk.. Potom sa uz nikto nepytal, lebo nechceli zranovat..

evulikm
21. nov 2015

Ja by som odpovedala, keď Boh dá 😉 a ak ste ateisti, tak keď sa zadarí. Verím, že keď je psychika trochu na dne pri dlhšom snažení, tak takáto otázka na optimizme nepridá.
Ja keď som sa vydávala, tak mu svokra povedala, že len aby sme ju neurobili babkou veľmi skoro. Najstarší sa narodil takmer do roka a do dňa, prvé výročie som oslavovala v pôrodnici 😁 a keď sme jej oznámili, že čakáme tretie, tak sa zmohla len na "no horor". A to môžem vyhlásiť, že všetky svoje 3 vnúčatá miluje nadovšetko, zniesla by im aj modré z neba.

michaelkanr
21. nov 2015

Doverne poznam🙂 ono, keby to pre cloveka nebolo take citlive, tak to az tak nepreziva. Ale ked dieta chces ale nedari sa, tak kazda takato otazka je jatrenim ran.
My mame jednu znamu a ta je v kladeni otazok expert. Najprv nas stale musila otazkami, ze kedy konecne budeme mat dieta (sedeli sme spolu na oslave a to bolo cely vecer, ako pokazeny verklik). Potom sme sa dlho nevideli (odstahovali sa) a ked sme sa zas stretli-v parku-ja som prisla k nim, ze-ahojte, dlho sme sa nevideli. A dotycna-kedy vudete mat druhe?😄😄😂😂😂 ona ma ani neodzdravila.
Kazdopadne, odporucam pripravit si nejaku nepriestrelnu odpoved-moja kamoska vravela, ze dieta budu mat, az ked splatia vsetky dlhy (a chvalila si, ze to funguje🙂) tak pevne nervy zelam🙂

esterba
21. nov 2015

Pre mna su to tiez zdvorilostne otazky, v pohode sa odpovie a bodka. Ak vidim, ze ma niekto dlhsie partnera a po tridsiatke, tam predpokladam problem a nepytam sa. Ale inak nie som jasnovidec. Btw u nas: jej tak ste sa rozhodli pre druhe? Nie, len mam nafuknute brucho 😀

bosoriak
21. nov 2015

@vronni Ja otazky tohto typu povazujem za velmi netaktne a neslusne. Je to vec dvoch dospelych ludi a to len tych dvoch, ktorych sa to tyka. Opytanim sa takejto otazky len pytajuci sa ukaze svoju uroven. To je take male. Je milion veci, o ktorych sa da rozpravat aj s neznamym clovekom, zdvorilo a inteligentne. A inak ja som velmi rychlo vycistila zoznam priatelov, s ktorymi sa stretavam po takychto stupidnych otazkach. Nehovorim, ked dotycny z paru sam zacne o tejto teme, niekedy sa potrebuju vyrozpravat, vtedy je to samozrejme diskusia a k tej patria aj otazky. Ale len tak, z brucha vystrelene?

Co je koho do cudzej maternice nechapem. Co je koho do toho, ci dvaja ludia spolu ziju ako manzelia alebo nie nechapem rovnako. A ked si aj myslim svoje o vhodnosti/nevhodnosti partnera alebo poctu deti (som zena predsalen 😀 ), preberiem to doma v sukromi s manzelom alebo s kamoskou. Najhorsi nazor je nevyziadana rada.

terezka1947
21. nov 2015

@vronni to su take otazky ....no na co sa budu pytat po svadbe?kedy bude babo...a ked vidiet brusko,tak na co sa opytat?co to bude...
ani tak nezalezi od otazky,ale od cloveka a od sposobu,tonu akym sa opyta....
a to mas s kzdou oblastou tak

drzim palce,aby uz "otravovali" s otazkou: co to bude? 😉

natalym
21. nov 2015

@bosoriak Dá sa slušne odpovedať na akúkoľvek otázku a tiež sa dá povedať, že nechcem o tom hovoriť.

bosoriak
21. nov 2015

@natalym To je samozrejme. Nikde nehovorim o tom, ze pytajuceho sa urazim. Len je pre mna uplne nepochopitelne, preco sa na to vobec pyta.

rhiannon
21. nov 2015

@vronni ja som vzdy kazdemu odpovedala ako sa snazime a nejde to, ake mame problemy a dost bolo vidiet, ze mi je to luto. aj ti ludia lutovali asi, ze sa ma pytali. a uz sa potom nikdy nespytali a mozno povedali aj ostatnym, lebo stacilo par takychto vysvetleni a uz otazky prestali 🙂 a teraz ked mame uz babo, tak sa malokto pyta, ci druhe :D

spirit16
21. nov 2015

@natalym

Otazky kedy bude svatba, kedy bude dieta, kedy bude dlasie dieta su zdvorilostne? Ozaj kamarati, Ti tieto otazky vytrhnute z kontextu nedaju, pretoze Ta poznaju a o Tvojom zivote vedia.
Od tych ostatnych to povazujem niekedy az za drzost. Je to moje sukromnie a nie vec verejna.
A naviac, ked sa ta niekto pyta na sukromne a casto haklive veci preto, lebo nevie, co ine by sa opytal a v konecnom dosledku ho to vlastne ani nezaujima, len je zvedavy, tak radsej nech hovori o pocasi a mozeme sa zdvorilostne pobavit. Este lepsia situacia nastane, ked niekto, kto Ta ozaj poriadne nepozna, Ti po odpovedi na vyssie uvedene otazky zacne davat " rady" ako to urobit inak. Pritom Ty radu nepytas.

spirit16
21. nov 2015

@esterba

To je to ludia predpokladaju a robia si dopredu obrazy o druhych. Nevieme mat cistu otvorenu myslel bez toho, aby sme automaticky ludi projektovali do nejakych konstalacii podla nasich skusenosti.
Dokonca casto nie sme schopni tieto naprogramovane konstalacie, ktore uz mame v hlave zmenit podla realneho stavu, ani vtedy, ked sa s tym clovekom blizsie zoznamime.
Ludia malo vedia pracovat s realitou, vacsina pracuje so svojimi vlastnymi iluziami.

alaguema
21. nov 2015

@vronni totál netaktná otázka...rovno sa ťa môžu opýtať, ako často sexujete. Nie, nepýtal sa ma nikdy nikto také niečo a ja tiež nekladiem otázky typu a máš niekoho, a kedy bude svadba, kedy dieťa a potom druhé a...

@spirit16 súhlasím do bodky

alaguema
21. nov 2015

@michaelkanr ty si si o tu otázku v tom parku priamo požiadala. Ona sa raz niekde celý večer netaktne montovala do vášho súkromia, potom k tebe bol život milosrdný a odpratal ju kdesi do preč a keď ju po čase niekde vidíš, už sa k nej zdvorilostne hrnieš 😉 Ja by som jej pozdravila a prešla bez pristavenia sa. Normálne v pohode a bez zaváhania 🙂 Minule tu bola téma o konformizme...tak toto je dokonalá ukážka konformného chovania. Aj na tej oslave, aj v tom parku 🙂

michaelkanr
21. nov 2015

@alaguema 🙂 nedalo sa jej vyhnut, lebo uz pri nej stal moj muz so synom (ja som sa zdrazala uz neviem kvoli comu pri aute). Ju by som este odignorovala ale muza som svojho som uz nemohla, uznaj😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre