icon

Kedy sa zlepší starostlivosť o náročné bábätko?

5. apr 2025

Zienky kedy to zacne byt s babatkom lahsie?😭 maly ma 7 mesiacov a ja uz nevladzem psychicky, fyzicky.
Maly je stale upistany, nechce spavat, vnoci je hore kazdu tristvrte hodinu s placom a ja len kojim, uspavam, kojim, uspavam..stale len boj😭 Vobec ma tie dni netesia a stale len cakam kedy to prejde.
No prejdu koliky, zacne bolievat brusko z prikrmov. Prejde reflux, zacnu ist zuby.. jedno prejde, zacne ine, horsie.. nechce spavat v kociku a ani v autosedacke. Nikam sa nevien z domu vzdialit aby to nebolo stresujuce..
Ako ste to pri narocnych babatkach zvladali vy a kedy ste si tu matersku zacali aj uzivat?

Strana
z2
biba_18
5. apr 2025

tak ti poviem - bude mať 24 a ty si na to čo zažívaš teraz ani nespomenieš… ☺️
tým nechcem povedať že to trvá tak dlho - len že to proste prejde ani nevieš ako… 😉 je to dočasné, tak sa k tomu postav…

mamamasama
5. apr 2025

Rok je prelomový, v dvoch rokoch su parťáci, v troch uz nevies, ze ich máš. Preto zacnes premýšľať nad ďalším. 🤣A takto to ide dokola. Je to tazke. Verim ti. Vsetky sme si tym presli. Pamatam si ako som pri prvom bola na tom presne ako ty. Ako som plakala, ze si uz v zivote nepozriem v kľude film,lebo maly stale place a ja nemam cas ist ani na zachod. Je to peklo, ale skonci to, uvidis. 🙂
A inak. Odporucam ergonomicky nosič. Mna to zachranilo. Trikrat.

dzulli1980
5. apr 2025

Tak ono je to tak, keď sa rozhodneš byť mamou ... v tomto veku také problémy, bude staršie iné problémy ... furt dačo ... napíšem to takto, milujem svoje dieťa nadovšetko, dýchala by som zaň, no niekedy sa cítim na guľku do hlavy ...

ivik4
5. apr 2025

A musim byt uprimna ?
Bolo to az po materskej a aj skolka bola velmi narocne obdobie a roky. Syn od narodenia velmi plakaval, pistal, hneval sa za vsetko a chodili sme vsade mozne po vysetreniach skrz to.Az ked mal 6 som si vydychla, potom skola a super. Ale to bolo u nas, u Vas mozno dieta nebude tak velmi narocne ako to nase. Teraz akoby som mala druhe dieta

betulinka1
5. apr 2025

Od 5 rokov. Konecne prestali zuby, choroby, obdobie vzdoru a vsetky detske blbosti. Tiez som si neuzila materskú a preto uz ziadne dalsie dieta 😉. Ale 7 mesačný sa uz nema budiť kazdu 3/4 hodinu. Daj mu uz kasu na noc, vodicku. Mne sa osvedčila teória, ze ked sa v noci zobudil inokedy ako o 1:30, tak som zvyšovala davku jedla pred spanim.

tetapetra
5. apr 2025

Malé deti malé problémy, veľké deti veľké problémy. O chvíľu začneš riešiť úplne iné problémy. Vitaj vo svete rodičov, neboj prežiješ

autor
5. apr 2025

@betulinka1 len jeho z prikrmov bolieva brusko. A cim viac dostava (zeleninka, ovocie, kasa) tak tym horsie noci mame😭 uz sme 2x zacinali odzaciatku, zemiacikom..a postupne sli na to..a stale to iste, pekelne noci, puci sa, krci brusko

hederamonstera
5. apr 2025

Welcome to hell alias motherhood.
Posielam silu

hederamonstera
5. apr 2025

Espumisan davas? A asi tak v 1r a 9m som si uvedomila, ze cca mesiac som nebola v totalnych nervoch. Ale ja mam dve male deti, takze pri jednom to mozno pride skor

bororka
5. apr 2025

Moja má cez 3. Prvý rok bol najhorším rokom v mojom živote.
Od 1.roka je to stále niečo ale omnoho, omnoho, omnoho lepšie.
Moja nikdy nespala v kočíku a na dlhe prechádzky som mohla zabudnúť. Bola kontaktné dieťa. Doma nosič zniesla, vonku nie. Ja som sa jej naplno prispôsobila. Prechádzky v kočíku zvládla až keď mohla vykukat. Tak sme kupili kočík z ktorého videla aj na bruchu, kým ešte nesedela. Mala cca 6m. Prechádzky som plánovala medzi spánkom, čisto len nech vypadneme z domu.
Rozjedla sa viac okolo 10m. Prv ma z toho išlo picnut, ale kojila som a ona prosperovala. Odmietla som sa zblázniť a robiť niečo nasilu. Akože reálne začala jesť okolo 1,5r.
Ak mu to nesedí v brušku, odlož to o 2 týždne, vyspi sa nato a skús znova.

Všetko je to výzva. Stále bude niečo.
Mne pomohlo odstrániť očakávania a prijať realitu. Drž sa a bojuuuuuuuj

deti95060810
5. apr 2025

môže mať separačnú úzkosť...
niektoré detičky ju majú veľmi výraznú. trvá pár mesiacov.

mandarinka555
5. apr 2025

Všetky sme si tým prešli, ale ak prestaneš používať plurál a stupídne zdrobnrliny, uľaví sa ti...(vysvetlím...zeleninka a zemiačiky) Potom to trápne: mali SME horšie noci...začínali SME od začiatku...Nie vy, ale to dieťa... (keď mu pôjdu zuby, napíšeš, že idú "NÁM ZÚBKY" ???? Hádam jemu, nie aj tebe, že?

bronkax
5. apr 2025

Je to brutálne náročné a vyčerpávajúce ale nato ťa veru nikto nepripraví pred dieťaťom. Takisto to dieťa nedostaneš s presným návodom. Ale zvládnete to a aj zabudneš aké to bolo ťažké a bude ti chýbať to bábätko v náručí. A najťažšie je vidieť ako sa tie deti rýchlo menia a rastú tak si uži aj takéto chvíle sú len vaše. 🌞

denkabemommy
6. apr 2025

Úprimne? Keď začneš veci brať také aké sú, tak ťa to nebude moc trápiť. Proste menej emócii, viac faktov. V každom prípade prejde aj toto obdobie, začne iné, prejde to ďalšie, začne ďalšie.. 🤷🏼‍♀️ kým nebude dospelé, vždy sa nájde niečo, čo je ťažšie.. ja som nemala so synmi ťažké obdobie a to mal prvý syn pretočený režim, extrémne koliky, vstával aj 10x za noc a + do toho všetkého som študovala 🙂.

mikitilik29
6. apr 2025

Keď vravíš ze ho boli bruško z prikrmov, boli ste s tým u Dr? Ci nemá nejakú intoleranciu?

buxy
6. apr 2025

Súhlasím so všetkými dievčatami ☝🏻 vyššie. Treba len vydržať 💪🏻 a neprežívať všetko. Každé dieťa je iné.
Také ako máš ty, som ja mala 2 x. Kojené do 2 rokov. Všetko toto čo opisuješ som si prežila 2 x. Plus pri prvom ťažký pôrod, ktorý, keď tak spätne pospomínam, sme nemuseli obaja prežiť a druhý, ľahký pôrod, ale potom brutálne koliky. A od ich 10 mesiacov som navyše chodila aj do práce, pekne od 7,00 do 16,00. Takže to veeeeľmi dobre poznám.😔 Večne nevyspatá, unavená, so silami v koncoch, niekedy aj vyrevaná z tých nervov,....
A poviem ti: prežili sme, všetci 😉, bez ujmy.
Je to len obdobie. Užívaj si tie pekné chvíle, ktoré spolu máte (a neverím, že sú len zlé). Zapoj ostatných členov rodiny do starostlivosti a ty si medzitým oddýchni. Neboj sa, 💪🏻 dáte to. Vyrastie a budete riešiť iné problémy 😊

ika02
6. apr 2025

Ahoj. Všetky sme si pri takto náročných deťoch mysleli, že už horšie to ani nemôže byť. Ale.... omyl! Príde škola a puberta🤯😤😭! Tak pevné nervy a veeeeeeľa pozitívneho myslenia. Veď oni raz z toho domu odídu😁.

lusyc
6. apr 2025

Ergonomický nosič. Aj z domu sa pohnes, aj si porobiť, čo treba, či chceš. Skús, ale výber si taky, aby vám obom sedel. Sú aj požičovne na diaľku, pokúšajú viac značiek a potom si kúp. Odporúčam ísť už do čísla 86-104.

andrea2323
6. apr 2025

Dávaš mu do príkrmov olej, aby si vedel vykakať? 🙂 je to veľmi dôležité, aj na dobré trávenie aj na vstrebateľnosť vitamínov..

janinah
6. apr 2025

Len preživaš zo dňa na deň a cakaš kedy to bude lepšie.Užívaj si kazdý deň a prítomnosť,nech je akakolvek,raz na to budeš len spominať a rada by si to vratila.To dieta bude maturovať ani sa nenazdaš a pojde z domu ziť svoj vlastný zivot.A ty zostarneš lusknutím prstov.

basulaak
6. apr 2025

Som mala male babo jak ty cca…podobne som sa citila. Kamoska s podrz-podaj dievcatkom mi povedala, ze od 2 rokov sa citila konecne stastna ze mala je uz partacka. Mam bezkolikoveho bezrefluxoveho syna. V 2 rokoch udrelo u nas peklo na zemi - vzdor, taky intenzivny trval do 3,5roka. Ide mat 4 a zacinam sa konecne ja citit stastnejsie. Chcem tym povedat, ze kazde dietko je ine. Niekto povie v 2 partak, ja poviem u nas to bol v 2r diablov syn. 🤣 neboj bude lepsie, dieta mi prespalo celu noc po odstaveni, v 22mes, spal tyzden s tatom. A odvtedy taha cele noci dodnes. Mna presne tato “facka reality” odradila od dalsieho potomstva. 😅✌️

ruza123
6. apr 2025

Ja som si pri kazdom dietati povedala, ze uz je to ako tak pohode, ked mali 5 rokov.

zuzanockamt
6. apr 2025

Držím ti palce. Ja som si veru materskú a rodičovskú neužila. Pri prvom dieťati to bolo ok okolo 5.roku, pri druhom to zatiaľ povedať nemôžem (mal 5 rokov).

domka222
6. apr 2025

Ešte tak 18 rokov a bude to v pohode 😂 vieš ono v každom veku sa riešia iné veci. Jedno prejde a objaví sa zase niečo iné.

lenkakravcova
6. apr 2025

@autorka
Však keď ho bolí brucho, tak mu ich nedávaj.
Moje deti jedli prikrmy približne od roka, roka a pol tak nejako normálne že raz denne. Dovtedy to bolo skôr že 1* za tri dni oblizali lyžičku. Proste boli na mlieku. Ani zuby nemali (v 1r 1.zub a potom dlho zase nič).
Niektoré deti proste jedia neskôr. A nič sa im nestalo. Keď budeš dávať dosť mlieka, bude mať dosť všetkého.

betulinka1
6. apr 2025

Vodicku teplu stale treba davat pit. Ale vzdy tak 20 min po jedle, pred jedlom, nie s jedlom.

terezkaarthuramax
6. apr 2025

Ked ho bolo bruško co ak ma alergiu na nieco
Povedz to doktorovi

ysseba
6. apr 2025

@mandarinka555 A ja že len mne to kole oči. Mne sa nožíky vo vrecku otvárajú keď dospelá žena sa s iným dospelým človekom baví štýlom zemiačik, zeleninka....

vreckovka2
6. apr 2025

Zacala som si uzivat, ked som sa zmierila s tym,ze je vsetko narocne. Ked som sa zmierila s budickom aj 12krat za noc, tak som prestala pocitat, byt nervozna a aj som sa vyspala. Pomohol mi fakt, ze aj ine zeny to tak maju. Nie som v tom sama. Ja vnimam vek cca 2 roky, kedy sa to zacalo zlepsovat. Mohla som aspon chvilku varit bez dietata. Dalo sa s nim uz celkom dobre dohodnut (rozpravat zacalo skoro). Ale ono vzdy bude nieco.

autor
6. apr 2025

@lusyc mame satkovy NoMa🥹 zaspi v nom a musim ho vyklopit do postele.. ale ist niekam von to nehrozi, strasne sa v nom puci a jeduje

Strana
z2