icon

Ako zvládate tri deti?

zemer
15. aug 2013

Kocky,co mate 3deti da sa to zvladnut....????cakam 3tie a neviem ci to zvladnem.... mam skoro 8r. A skoro 3r....🙂

Strana
z2
lucinka1104
15. aug 2013

ja teraz čakám tretie to ej skôr na diksusiu,ale myslím, že nedá sa zvládnuť ti nenapíše niketo ,keď je zdravie, láska a strecha nad hlavou všetko sa dá 🙂 gratulujem

anjelicek26
15. aug 2013

@zemer - no my sme 10 tyzdnov v realite s troma detmi a zatial ziadne katastrofy ci panika sa nekonala, uz mame postupne svoj rezim a kedze to male stvorenie prevazne spi a nakoji sa hocikde, tak je on ta najmensia zataz... denne chodime autom po starsie deti, robime vylety, chystame sa na dovolenku, da sa to. Len ludia cudne pozeraju, ze je nas nejako vela 😀

katren
15. aug 2013

preco by sa nedalo??? ja mam 3,5 rocnu, 2 rocneho a 10 mesacnu 😉

mirkami7
15. aug 2013

Ja mám 6 ročného,3,5 ročného a 4 mesačného a zatial to zvládam,tiež som sa spočiatku bála či to zvládnem,ale potom som do toho vhupla a všetko ide,od septembra máme prváka,takže zas to bude o niečo náročnejšie,ale neako bude,len nech sú zdraví🙂

sviezost
15. aug 2013

Ja mam 5rocneho a 2,5rochoho a cerku 1aj 2mesiace a zvladam to je to narocnejsie ale da sa to zvladnut .bala som sa toho ked som sa dozvedela ze som tehotna ze ako to zvladnem mat3deticky ale da sa to🙂

lucka273
15. aug 2013

ahoj 🙂 ja mam tiez 3 deticky 7r,5r a 2r zatial to vcelku zvladam 🙂 tiez som mala obavy pri prichode s tretim 🙂 neboj vsetko sa da ked sa chce..cez prazdniny je to trochu horsie kedze mas vsetky deticky doma treba sa im viac venovat ale cez sk.rok je to v poho doobeda mam 7rv skole a 5r v skolke doma je len 2r cize si v klude porobim a tak co treba a poobede ked deti su doma sa ucime hrame a vymyslame nejake aktivity 🙂 no ja sa obavam nastupu do prace ako to bude kedze tatino nam je cele dni v praci ...budem sa obracat ale hadam ked sme zvladli doteraz zvladnene aj potom 🙂 neboj mne aj najstarsia 7r pomaha dokonca nakrmi aj ked davam na nich pozor da pit alebo minule som vysavala som si povedala daj poor ked dovysavam prebalim nakrmin malu a pojde spinkat no uz som mala skoro dovysavane a mala dobehla:mami ja som ju uspala :D bola neprebalena a nenaobedovana ale spinkala 3hodiny 🙂 takze drzim palce 🙂 a niet sa coho bat 🙂 ja som uvazovala aj nad 4 :D ale to by som uz asi nezvladla xixi

sammy
15. aug 2013

Jasne, ze sa da zvladnut. My sme tretie neplanovali, ale teraz sme radi, ze mame 3 a je to sice niekedy o hubu, lebo zakazdym nemame ani 3-rocny rozdiel, ale tak vsetko sa da, ked nemas na vyber. Hovorim si, ze ked budu starsie, budu aj samostatnejsie a trochu si vydychneme, i ked potom zas budu urcite ine problemy, ale tie mas tak ci tak, uz aj ked mas len jedno dieta, mas onho starost po cely zivot. A ja stale hovorim, ze radsej 3 ako by sa nemalo podarit ziadne 🙂 A dost sa mi potvrdzuje, ze cim viac deti, tym sa to nejak lepsie zvlada cele 🙂

demartka
15. aug 2013

Bez problémov🙂My máme 10 r,5r,3r-všetko sa dá zorganizovať k spokojnosti všetkých členov rodiny-niekedy na úkor vyblýskaného domu či buriny v záhrade...Som na ne takmer sama-manžel chodí domov až večer,ale nájdeš si systém🙂Ja by som teraz ešte veľmi chcela bábenko,najlepšie hneď dve:o)Ale to sem už nepatrí..Držím palce,aby všetko dobre dopadlo🙂.

wewe22
15. aug 2013

tak vobec to neni lahke ale ty uz mas velke deti ja mam skoro 5 a 2 rocne a to najmensie ma 3,5mesiaca, je pravda ze uz sa modlim aby bola skolka 😀 ale da sa to hlavne ked sa na mna usmeju je setko o tonu lahsie, teba uz necaka dvojnasobne prebalovanie ci oducanie od plienok a popri tom starostlivost o mimi, aspon sa budu mat s kym hrat, neboj sa zvladnes to

tunylyk
15. aug 2013

coskoro ich budem mat 4 a nemenila by som ani za nic 🙂 vsetko sa da a tie tvoje su uz z plienok vonku 😉 ja mam doma este skolku 😀

zeytin
15. aug 2013

Presne takto pred rokom som zistila, ze čakáme tretie... ale s omnoho menším vekovým rozdielom ako ty. Medzi babami mam 16 mesiacov a tretie som mala mať tiež s rozdielom 16 mesiacov... Fúha, rozdýchavala som to 2 týždne, bolo to veľmi nečakané ale krásne... tie motýliky v brušku, to očakávanie... Tiež som sa bála ako to zvládnem, ako vyriešime autosedačky, ako to bude s financiami... Muž mi bol úžasnou oporou a veľmi sme sa naň tešili.........
....... a práve teraz, po roku sa opäť pohrávame s myšlienkou na tretie bábo... Stále máme veľa nezodpovedaných otázok, ale obaja po ňom veľmi túžime 🙂 Neboj, tam kde je láska, nie je miesto na pochybnosti 🙂 Držím ti palce 🙂

marika6
15. aug 2013

podla mna lepšie ako dve resp. jedno , pri jednom som vykladala umyvačku celý den a behala v pižame do večera pri dvoch sa starší nudil a ked su tri tak dvaja sa zabavia , resp. postrážia, pohojdaju, mám 6,5 ---, 4-- a 1 rok

tinkag
15. aug 2013

aj ja mám 3 deti, 7,5r - ide do 2.ročníka, 5,5r - bude teraz predškoláčka, a 3,5r - už druhý rok ide do škôlky. Niekedy je to o držku, ale zvládame to spoločne. Možno keby viac poslúchali, šlo by to ľahšie. U nás je najhoršie, keď sú choré - lebo sú vždy naraz - čo je v podstate super, lebo si to odskáčeme naraz. Ale napr. najmenšia chýbala len 7 dní z celého školského roka - čo mala ovčie kiahne, inak zdravá ako rybyčka, najstaršia bola až 3 týždne doma - čo mala zápaľ plúc a 2x atb, prostredná bola 2 týždne doma s ovčími kiahnami. Nám pomáhajú starí rodičia, čomu sa veľmi tešíme, aj preto to tak dobre zvládame. Celé leto som s deťmi na dedine, kde majú bazén a nie sme strčení v 3izb. byte v meste. Boli sme 2x na dovolenke s tatinom, ten nám pracuje, cez víkendy chodí za nami. Neboj, tvoje sú už veľké, zvládnete to 🙂

dadika2504
15. aug 2013

Ahoj, ja mám 3 dievčatá 13, 7 a 11 mesiacov a sme úplne v pohode 😉 Osobne si myslím, že najväčší stres a chaos je prvé dieťa 😉

elise
15. aug 2013

my by sme chceli 3 detičky máme 6,5 ročného syna a 7 mesačnu dcerku do jej 3 rokov by sme chceli etše tretie. ono sa všetko dá ked sa chce treba sa do toho vžiť a potom to už ide po čase samo. ja som sa bála ako zorganizujem 2 deti a terz od septembra 2013 íide syn doprvje triedy ale viem že to zmákneme aj ked vek mám 38 a manžel 50. a to sm ena deti samy nikto nám nepomáha svokra na anás kašle aj manželova rodina niektorý členovia moja rodina je 35 km od nás takže s anedá tak všetko zvládame sami ale je to radosť mať detičky 🙂

jarka721
15. aug 2013

ja mam koceny 13 a 11rocne a maleho 2rocneho princa a nepostrehla som ziaden velky rozdiel ,zvladnes to neboj 🙂 😉

zuzlicek44
15. aug 2013

Medzi mnou a sestrov je skoro 10 rokov..kym sme boli mensie ok,aj teraz,ale uz to zaciname pocitov ten roziel ale lubime sa velmi. Ale cim starsie budu deti,potom to bude citelne🙂

biobajo
15. aug 2013

mam 13rocneho a 4,5 rocneho syna a 5 mesacne dievcatko velmi vytuzene po dvoch chalanoch...samozrejme sa to da v pohode ,treba len svoj ritmus a ide to...v tejto dobe ,ked kazdy chce len jedno ako v cine sme trocha jak ufoni ale co tam pokom , my si rozumieme....

nicky07
15. aug 2013

@zemer Ahoj mám 10 ročnú, 7 ročného a o týždeň už ročného drobca. Väčšie deti sú už viacmenej samostatné, s tými už toľko starostí človek nemá takže sa to zvládať dá. Matejko sa nám teraz snaží chodiť takže je to teraz trochu náročnejšie všetko objavuje stále si vyžaduje pozornosť. Takže upratovanie a varenie praktizujem v čase ked spí, ale to si každý nájde ten svoj recept ako to nastaviť tak aby fungovalo všetko tak ako má. A či sa to dá zvládať? No jasné že áno. Ja ešte okrem toho končím teraz VŠ a mám aj psa s ktorým treba vybehnúť 4x denne von a dá sa. teraz je to síce trošku o držku keďže o 7 dní štátnice ale už sa teším na tú pohodu aká bude keď sa budem starať "LEN" o domácnosť, tri deti a psa :D držím palce, určite to zvládneš na jedničku... ani minimálne o tom nepochybuj 🙂

lucia20
15. aug 2013

jasne, ze sa to da.... ja mam 7rocnu, 6rocnu a 3rocnu. priatel ma 7 rocneho syna.... v dome je veselo, zhon, krik, ale nevymenila by som. vsekto sa da. nesmies to brat ako trest, ale ako stastie ze mas taku rodinku. my sa snazime este o jedno spolocne, tak bude este veselsie hadam raz. 😀

esti77
15. aug 2013

Júj, už som zabudla, koľko je to tri 😀 . Aaale nezabudla, samozrejme, že sa dá. My máme o dve viac a nemenili by sme. Keď sa nás podrývačne opýtajú, koľko ešte chceme mať, mm odpovie, že ešte by chcel syna a ja pritvrdím, že teraz sa začíname pokúšať o dvojičky 😝 . Keď Vás sem-tam stretnú hlúpi ľudia, len si pomysli, že najdôležitejšie je, že sa ľúbite a ste zdraví, a že sú aj rodinky so štyrmi, piatimi....a sú šťastnejší, ako Tí čudáci 😉 . Lebo láska sa násobíííííííííííííííííííííí 😵 . Krásne bruškovanie a všetko dobré 🙂

minnie55
15. aug 2013

Ja len chcem napisat, ze obdivujem vsetky maminky, ktore s lahkostou zvladaju 3 a viac deticiek a vsetky mate moj respekt a uctu. Ak mas fungujuce manzelstvo, tak si myslim, ze babatko bude pre vas velkym stastim.....predychas to a vsetko bude fajn 🙂

erika26
15. aug 2013

ahoj, tak touto otázkou si trafila aj rovno na mňa. Som teraz v 13.tt a tiež čakáme tretie, vždy som si predstavovala a aj sme s mm plánovali 2 detičky. Takisto som 2 týždne predýchavala to že nás bude viac, do toho sme sa sťahovali a prerábali. A aby toho nebolo málo, tak ja už ani nič pre mimi nemám, všetko som bud predala alebo rozdala. Ale veru sa už teším ako budem opäť zháňať vecičky a cítiť prvé pohyby v brušku... Takisto mám obavy ako to zvládneme ... ale my sme optimisti a myslím, že sa dá všetko zvládnuť s láskou a porozumením. No a tiež sa mi už pár krát stalo, že na mňa kukali že idem s 2 deťmi a že už mám opäť vykúkajúce bruško, no a čo však nech kukajú. 😎 😎 😎 Neboj všetko sa dá, aj ked isto to nebude vždy len ružové, držím palce

lubka72
15. aug 2013

gratulujeeeeem, ja mám troch synov a zvládnuť sa to dá, neboj,,,,,ani neviem, ako ten tretí pri nich vyrástol, bude mať 5 rokov a hlavne dvaja mladší (10 a 5 r.) sú veľkí parťáci...keď si súrodenci povahovo sadnú, je to super, keď si nesadnú a robia si zle, prípadne žiarlia na seba, to je zle, je to ťažšie, ale ak si rozumejú to je paráda, zahrajú sa..... Ja som pri troch deťoch aj študovala, keď si všetko zorganizuješ, dopredu premyslíš, nebudeš si veci nechávať na poslednú chvíľku, bude to v pohode..... 🙂 😉 🙂

hameeda
15. aug 2013

no ja mám 11 ročnú dceru, dvoch synov 4 roky a 3 roky a ročnú dcéru, takže spolu 4 detičky, zvládame to v pohode, ako tu už niekto spomenul najhoršie je keď sú choré, pretože automaticky sa nakazí jedno od druhého, ale aspoň sa zabavia spolu, dôležité je aký majú deti medzi sebou vzťah, my sme nikdy nerobili rozdiely medzi deťmi, a nikdy sme neuprednostňovali mladšie pred starším, niekedy musia počkať staršie, niekedy zasa mladšie, deti majú spolu veľmi dobrý vzťah, treba si to hlavne dobre zorganizovať, pretože nie je ľahké rovnakým dielom deliť lásku, tiež keď majú narodeniny, tak sa kupuje aspoň malá pozornosť pre všetkých, tiež keď sa nám narodila malá, tak som kúpila aj darčeky pre ostatných a dávala im priebežne keď prišla návšteva a nič nedoniesla pre starších tak som vytiahla darček pre nich, tiež mám stále schované všelijaké drobnosti, a keď sa potrebujem venovať výlučne jednému tak zabavím ostatných drobnosťami, neboj sa zvládneš to, deti sú najkrajší dar, deti sú mostom do neba.....

lucka1987
15. aug 2013

no pravdu povediac.. teraz ked uz cakas tretie, je uz neskoro sa zamyslat nad touto otazkou... 😅

zvladnes to, lebo budes musiet.. ci uz financne alebo organizacne... my sme traja surodenci a bolo nam super ako detom.. veselo a tak. 😉

voskovaeva
15. aug 2013

jasne ze da len treba mit dostatok energie ja mam 2 ,4,6 rocneho cize ovela mensi vekovy rozdiel nez ty a zatim to zvladam 😉 😉

kyruska
15. aug 2013

my máme tri detičky a nikdy by som nemenila, tri sú pre radosť, fakt... veľakrát sa moji známi čudujú, ako to zvládam s tromi, čo oni nezvládajú s jedným... a som toho názoru, že s jedným je to ťažšie ako s tromi, to tretie sa už samé "vychová", je najsamostatnejšie, všetko zvláda ľavou zadnou, aspon u nás... je to síce benjamínek rodiny, ale úplne na nej vidím, aká je pritom silná osobnosť od malička, pretože si zvykla, že musí byť priebojná... takže sa nikdy nestratí... my máme deti vo veku 13, 5 a 2 roky... ked nemáš tie deti hned po sebe, je tu super zvládnuteľné!!! držím palce 😲

annulikb
15. aug 2013

Preco by si sa mala bat? ja mam 3 deti vo veku 8, 6 a 4,5r - a teraz cakam stvrte. Velmi sa tesim a ked vidim, ako to beru deti tak som velmi rada. Dufam, ze aj realita bude taka 🙂.................. trosku sa tesim, ze si malicke trosku viac uzijem sama - lebo budem mat dvoch skolopovinnych a jednu v skolke, takze budeme mat viac cas na seba. Ale ja viac deti odporucam, je to radost a pozehnanie. A hlavne som nikdy neriesila, ze "mamka pod sa so mnou hrat " 🙂

kacatko
15. aug 2013

Jasné že zvládneš 🙂, len si netreba z toho dopredu robiť stresy, mysli len na dobré veci. Chalanov mám 6 r., 4r. a 3 mesačného. 🙂

Strana
z2