icon

Ako zvládnuť pocity pár dní pred pôrodom?

Včera o 20:26

Na jednej strane sa uz velmi tesim na dietatko, ale ako prvorodicka absolutne netusim co ma caka a ako to zvladnem. Ako ste to prosim zvladli vy, co by ste odporucili? Ako to zvladnut s hlavou hore? Dakujem za kazdu radu🙏

anonym_019f05
Včera o 20:48

@anonym_autor nastuduj si ako dychat. Hrazdu si dufam masirovala. Nastuduj si cviky v porodnici pred porodom. Znama isla rodit a na sale sa jej spytala porodna asistentka, ci vie, ako ma tlacit a ona ani to nevedela 🤦‍♀️. Potom aj tak dopadla, ze bola vsade kompletne dotrhana

anonym_ae3c52
Včera o 20:52

@anonym_autor ja som v tom čase tesne pred pôrodom zachytila niekde správu ze na zemi je cca 7 miliárd ľudí a každý z nás sa niekomu narodil. Takže keď to zvládlo toľko žien pred tebou zvládneš to aj ty. Nedá sa na to pripraviť keďže každý pôrod je iný. Ale keď budeš zrazu držať svoje dieťa tak zabudneš na tie všetky bolesti. A väčšina z nás si to po určitom čase zopakovala takže keby to nestalo za to tak sa na to nedáme
Ja som ti to tu tak opísala až mam chuť si to obdobie zopakovať

maryve
Včera o 20:59

@anonym_autor Ahojky, je normalne, ze mas z toho stres, strach. Doktori su od toho, aby Ti pomohli. Aj ked nebudes vediet ako dychat ci tlacit, poradi Ti. Neboj, das to. Bude to zahul, ale stoji to za to. Keby nieco, kludne mi napis 😚

anonym_9e3d65
Včera o 21:07

@anonym_autor V prvom rade sa daj do uuuplnej pohody, ver svojmu telu a sama sebe. Je to len porod a vies ze raz ta bolest skonci, naozaj ten cas prejde rychlo. Nie je to choroba, ktora nevies kedy odide. Rany sa zahoja, za to viem dat ruku do ohna a vsetky nasledky sa daju doriesit aj neskor. Ignoruj hlupe otazky, ludia sa radi pytaju, ci mas strach. Vypytaj si co potrebujes v tom momente, bud odvazna. Je okej povedat si co ti vyhovuje viac a co sama v tom momente potrebujes. Mna dali lahnut, uprimne radsej som mala ostat stat, co najdlhsie sa dalo. Ja som napriklad sama chcela klistir lebo som vedela, ze som na zachode nebola uz nejaku tu dobu. Zvladnes to 🙂

sisaka
Včera o 21:07
@anonym_019f05

@anonym_autor nastuduj si ako dychat. Hrazdu si dufam masirovala. Nastuduj si cviky v porodnici pred porodom. Znama isla rodit a na sale sa jej spytala porodna asistentka, ci vie, ako ma tlacit a ona ani to nevedela 🤦‍♀️. Potom aj tak dopadla, ze bola vsade kompletne dotrhana

@anonym_019f05 žiadnu hrádzu som si nemasírovala, dýchala som normálne a nedotrhala som sa. Nedala som si ale epidural, aby som cítila kedy tlačiť a počúvala som pokyny pôrodnej asistentky. To bolo v zahraničí.
Zo Slovenska a prvého pôrodu mám úplne inú spomienku, aspoň v tom čase nikoho rodička nezaujímala. Nohy vo výške, Rýchlo, rýchlo vytlačiť, automaticky nastrihnuť, nech to dieťa ide rýchlo von a ty rodička buď ticho a nestaraj sa do procesu, my vieme najlepšie čo a ako. Katastrofa a traumaticky zážitok na celý život.
Takže za mňa je základ vybrať dobrú pôrodnicu

bronkax
Včera o 21:09

Nato sa nedá pripraviť a nedá sa to mať úplne pod kontrolou. Ale tak to má byť každý pôrod je iný každý je jedinečný. Ja mám dva za sebou a každý bol úplne vo všetkom iný. Vôbec som nečakala ani jedno ani druhé ale zvládli sme to. Sme tu a sme zdraví a to je cieľ. Tiež som sa bála aj pred prvým aj pred druhým každá máme strach. Ale je to normálne ideš priviesť dieťa na svet.

anonym_a7b9d6
Dnes o 00:12

Nijakym sposobom som sa nepripravovala, povedala som si, ze to zvladlo 1000sice zien tak preco by som to nezvladla ja?! ;)

anonym_c6779f
Dnes o 03:36

Rodim rychlo a s usmevom na tvari. (Hyonoporod)-opakuj si to a usmievaj sa pri tom. Ja som hysterka, ale PA mi poradila-bud budete kricat, alebo tlacit. Mala pravdu. Drobec bol za 23min vonku.🩵 Daj sa do kludu. Dychaj. Tlac ako na velkej potrebe.. bude to ok.🌸

nickneznamy
Dnes o 04:29

Nepripravovala som sa fyzicky nijak, ale zazmluvnila som si lekára, ktorému som dôverovala. S ním som si prešla možnosti, ubezpečil ma, že sú spôsoby tlmenia bolesti, zajednala som si epidurál, izbu. Mne pomohol pocit, že toto mám pod kontrolou. Inak som sa ako prvorodička nebála, brala som to tak, že nejak to dieťa von musí a zvládlo to x žien.

anonym_5958df
Dnes o 05:02

@anonym_autor ja som sa nejak nestihla pripravit. Porodila som v 7.mesiaci :D