Kedy sa má dieťa posadiť?
ahojte neviem ci to tu patri ale Stela som sa spitat moja mala ma 10 meniacou e ešte sa ani neplazí ani nestvornoskuje ani sa sama neposadi chodíme na rehabilitácie a nič sato nezlepšuje poradte mi čo mam robyt
@misinka0611 mala prvich 5 mesiacou chcela byt len alen na brusku aj spat na brusku stale len na brusku a jak dovrsila 6 mesiacou tak na brusku ani za svet a hlavicku hned da do boku asiu polozi iba tedi ju udrzi ked sa pozera na reklami ale inac nechce
Ja mamm cviky ktore mi dava sestricka
@mana201 Na rehabilitácii sestry ukazujú, ako dieťatko dávať do polôh, resp. viesť k takým polohám, z ktorých si nakoniec samo dokáže sadnúť. Ďalšie cviky sú zamerané na posilnenie svalstva... A to treba doma presne cvičiť podľa pokynov rehabilitačných sestier.
Ani mne sa nechce veriť, že by ti kázali malú dávať do sedu. Tým odďaľuješ výsledok, ktorý sa od rehabilitačných cvičení očakáva.
Skús sa na to ešte raz jednoducho opýtať: Mám dávať dcérku do sedu? (Aj ju obložíš vankúšmi, aby sa udržala?).
To je asi voľaká cigľa čo nevie po slovensky a nevie ani čo s vlastným dieťaťom, lebo neexistuje, aby jej akákoľvek doktorka poradila, že má dávať dieťa do pasívneho sedu, či chodítka... to každý lekár zakazuje.
@lenkakravcova aj mobil som skusala ani sa neposunula jak ju dam na brusko tak automaticky sa da na chrbatik a tak sa posuva nohami a ked je pri mobile tak sa obrati na brusko ana je prefikana ake sami chiti ruk tak sa posadi sama a aj ked polo lezi taksa posadi ale z lahu ani zasvet a plazit som sa ani ja neplazila ked som bola mala a stvornoskovat som zacala tedi jak som zala chodit dufam ze neni pomne
Mozemsa spitan viem zeto. tu nepatri ale stela somsa spitat ci britax B motion plus cima koritkove sedenie? Dakujem
@mana201 ale dieta si nema sadnutz lahu ani pololahu,ked sa uci.najprv sa musi plazit potom ist na 4 a z toho si sadnut cez skrizenu nozicku.pololahom v koviku ani postrkovanim veci po ktorych sa ma tahat jej len skodis.dievcata dobre radia. Normalny fyzioterapeut vam nedovoli posadzat a uz vobec nie choditko.
Neska sme boli na rehabilitaci ma ruciky a nozicky ochabnuti inac by vsetko robila coma
@mana201 prosím ťa, to myslíš vážne, že s dieťaťom cvičis vojtovku a pritom ho pasívne posadzujes a dávaš do chodítka??????!!!!! Prečo to robíš, veď to mu len škodí dieťa sa ti neplatí, nesedí ,ale ty ho už dávaš do vertikálnej polohy do chodítka a čakáš ,že bude mať potom snahu sa ešte poraziť??? Si 2x do roka si v Luznej a toto nevieš? Ešte ju aj ťahač dosť éru za ruky, pritom by si mala chcieť aby posilnila skôr šikmé brušné svaly, nie priame ... Niekde je chýba.. a neporovnávajte ju so sebou, ak si ty nemala problém so svalovym tonusom...
@katrin21 Ja mám z jej komentárov pocit že pride na rehabilitaciu, odcvičia si to a doma už ide si po svojom. Toto je zbytocne " trápenie" dietata Vojtovkou, ked robí hovadiny doma ...
@misinka0611 presne tak
..
@misinka0611 presne... ono nie vsetky matky si uvedomia ake devastacne nasledky ma predbiehanie pohybov bo vyvoji... na cviceni je drazdene spravne pohybove stereotypy a vyvolavanie tych ktore dieta neovláda z roznych dôvodov, len potom ked matka dieta napr posadi cez vypodlozenua, pripadne stavia do behaku dieta vtedy zapaja uplne ine svalove skupiny a pretazuje sa jednak svalovy a jednak vazivovy aparat, ktory este nie je zrely...potom mozu vzniknit casom jedine deformity...
Tuto diskusiu dam precitat svokre...moje nervy porazit ma ide, ked matky takto kantria zdrave deti nieto este chudatko s problemami...
@chulieta Súhlasím. Je to tym ze ženy chcú vsetko urýchľovať a potom sa chváliť co ich dieta uz robí :( A pri tomto babatku co ma navyše nejaké problémy som si dávala sakra pozor navyše ze co s nim robim. Ja si myslim ze najlepšie co môžeme urobiť je dieta dat mam podložku a skusaj si. + v tomto prípade tie potrebné cvičenia. K tomu behali okrem toho co si napísala dieta vie v ňom vyvynut veľkú rýchlosť a malo by sa naučiť aj padať no v behaku s nenaučí okolo neho len kopa plastu. Nie nadarmo ho v Kanade zakázali kedže strašne veľa deti tam chodilo s urazmi práve kvôli nemu.
@misinka0611 ano je to tak, a potom sa zbytočne deti ucia supereniu kvôli zbytocnostiam... ved nie je predsa jedno, ci dieta sedi 7 alebo 8, ci 9 mesacne? Ved aj tak dedline je v 10m na tento ukon, ak to neurobi dieta same, matka vedome skodi, nici ligamentozny aparat...atd.. potom mi pridu poniektore na rhb a len krutia hlavou, preco ma len to dieta vpadnute clenky, a preco ma slabr brucho a preco skoliozu a plno ineho, ved ziadny uraz nemal 🙂 ale to ze vyskladaju niecim len aby pasivne "sedelo" (s rotaciou panvy, gulatym chrbom, s intrarotacnym postavenim ramien atd) mu fakt pomoze
@chulieta Ty si rehabilitačná? Super, tak to dufam, že si mamička ktorá založila túto tému zoberie to, čo píšeš k srdcu, ved predsa vyznáš sa do toho viac. Ja všetko píšem len tak laicky z môjho pohľadu. Mne superenie nič nevraví a ani urýchlovať nič nechcem, lebo raz budem vravieť že kde je to babatko co sa hralo na podložke. A tiež nemusím byť dr. aby mi prišlo neprirodzené davat sedieť dieta kt. to same nedokaze, stavať ho na nohy ked to nedokáže a extra také, ktoré má problémy :/
@misinka0611 ano som.
Rozumne robis 👍
@katrin21 do vartikalnej polohi sme zacali davat teras pri cviceni jaju do nicoho nenutim jak tu po nektore pisete za cala sa prevracat 8 mesiacou po tizdni zacala mi skakat. Na rukach a ano pri krmeni som.ju davala sediet nemudem.ju krmin lizickou ked lezi !ona si na sedenie zvikla chrbatik ma pekni rovni co som prekvapena udrzi sa sa sediet aj kocari.mne povedal doktor ze je lepsie natom ako bola aj ked sa sama ne posadiale ked jej podam ruku tak si sadla ale jak minule sa stela postelke posadnut tak spadla a buchlasi hlavicku otedi caka kim ju ja posadim a doktor tovie jak sa chitila ticky a sa stela posadnut. Tak asi sa zle chitla a buchlasi hlavicku otedi sa boji sama sadnut a doktor aj neurolg povedal CITUJEM jak si buchla hlavicku tak sa zlakla a bojisa sama posadit ale vidim ked jej dam ruku tak sa posadi ona sa musi necoho chitit aby sa posadila ale sa boji tak caka navas zeju posadite.a na rehabylitaci to vie preto mame vertikalne cvicenie na stavanie. Moj laska je sikulka . Ja snou doma cvicim ale ona vie ako na mna ze ked sa srosplace tak prestanem snou cvicit lebo nemoze plakat ale u setricky na rehabilitaci tam cvici asa pritom smeje .

@mana201 Ako ono, podla mna poloha na brušku je veľmi dolezitá, lebo z tejto polohy dieta robí všetko daľšie, plazí sa, stavia sa na 4, šikmý sed, štvornožkuje. Ale to ti pisem ako laik. Moj malý ako babatko neznasal byť na brušku, plakal, hneval sa. Najprv mi to srdce dralo a tiez travil na nom malo casu, iné babatka dvihali už hlavičku a on ešte nie. Povedala som si a dosť. Kazdu chvilu som ho na nu davala ( jasne ked nebol najedený alebo nespal ) pomaličky som skusala, cim dalej vydrzal viac a viac. Hlavu mi dvihol ked mal 11 týždnov. Niekedy treba tie deticky aj prinutit k niecomu, samozrejme neist cez mrtvoly ale pomaličky na to. Ale fakt to ti pisem len ako laik čo si myslím. Porad sa na rehabilitáciach, nemyslim si ze tam schvaluju ze davas malu pasivne sedieť, alebo do chodítka. Nám velmi dobrá neurologicka ho doslova zakázala. Niezeby som ho niekedy chcela ale len ma utvrdila v tom ze nechcem do toho malého dávať 🙂