icon

Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?

michala11111
27. júl 2014

Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................

ivanapetrasova
28. júl 2014

@sonicika tiez mam ten pocit ze baba mala od odpovedi iste ocakavania. A to take ze jej zeny napisu ze je to v poriadku a utvrdia ju v tom ze je dobra mama a nema na aktualnom style nic menit...

mirkita
28. júl 2014

@michala11111 vies co, ste proste s muzom taki ze ste radi spolu aj sami a babke asi vyhovuje byt s malinkou sama hoci aj kazdy vikend... po tom co si tu ziskala nejake nazory a sama si nad tym asi intenzivnejsie premyslala, tak by som si v tom upratala - malu max kazdy druhy vikend k babke a jednu dovolenku s nou a jednu bez nej...mali by ste cas byt s nou aj bez nej, zazit si aj rodinne vikendy, rodinnu dovolenku...ono je pravda ze s malym dietatom je ta dovolenka bezstarostnejsia...asi sa to nezda ked doma vstava skoro rano a je mrzuta...ale na dovolenke to moze byt uplne ine, vypadnete vsetci zo streotypu, mozno prides aj na to ze nemusi spinkat kazde 3 hodiny v postielke a daju sa s nou podniknut super vylety...existuju aj nosice, v nich vedia deticky spat a vy mozete ist do restiky, na prechadzaky...
chapem ta, ten cas kedy si clovek mozes robit co chce bez deticiek ma svoje caro,hlavne ked uz mame deti 😀 kazdy ma iny pohlad na to co este ano a co nie...osobne by som len radila vyskusat si oboje, az potom naozaj zistis ci by ta dcerka nebavila aj na dovolenke, ci by si nezvladla aj tie mrzute chvile...urcite nesuhlasim ze dovolenka s detmi je len o inom vyhladne z okna...my sme boli d 10 mes a 3,5 rocnym pri mori 1.x a bolo to neskutocne, deti neboli ziaden problem...a s malym sme boli ked mal 7 mes, dokonca bol na lanovke v nosici, na ture, vsetko prespal, mohli sme ist kam sme chceli, ked spal na izbe, oddychovali sme ... 🙂

michala11111
autor
28. júl 2014

@sonicika Neviem na čo bola to blbosť............ takéto reakcie som fakt nečakala, dobre, že zo mňa niektorí neurobia vraha, niektoré komenty beriem, ktoré sú písané aj v negatívnejšom svetle, ale niektoré to fakt preháňajú................... fakt blbosť už to tuším ani čítať nebudem. Ja viem že malú lúbim že sa o ňu pekne starám a to že si aj keby raz do týždňa urobíme vlastný program bez nej no a čo. A neverím, že každú matku to so svojím dieťaťom baví, keď mrnčí. Lebo sa tu pozastavujú, ako som to mohla napísať. No normálne. Keďže prvé 3 mesiace mala koliky a reflux do piateho mesiaca. Keďže denne plakávala 3 hodiny v kuse, bol režim že len plakala, alebo spala. Nič iné......... to som bola pri nej lebo som ju kojila do 8meho mesiaca. Je náročné dieťa, stále plače, ideme v kočíku mrnčí, ideme na preliezky tiež.......... že som z toho na nervy a potom si to vybíjam na mužovi, keďže pri malej sa snažím byť usmiata. Tak aspon ten deň v týždni si to vynahradíme.......... Kto má dobré dieťa, ktoré plače sem tam jasné že to nechápe........... Ona keď je dobrá že dve hodiny v kuse tak nechápem čo jej je a vtedy si poviem, mať takéto dieťa, och to by bolo sveta žiť. Ale to neznamená že ju lúbim menej, len potrebujem oddych

gabriela255
28. júl 2014

@emily_666 vieš, ono možno takéto chvíľky ten vzťah dvoch oživujú a držia pokope...Nevidím na tom nič zlé...

mima4
28. júl 2014

mna zaujalo sudenie autorky temy na zaklade par viet/vety "mna to s nou nebavi", pretoze maloktora zena tu dokaze hovorit uprimne od srdca, vacsinou si tu mamicky zalozia anonymny nick aby vobec mohli byt same sebou, inak vacsina zien tu hra spolocensky ziadanu rolu, ci skor hru... Nevyjadrujem sa k autorke temy, ale vnimam to ako nieco cenne, ze pod svojim nickom a fotkou dokaze povedat veci, ktore citi... a je mi luto nad slovami, ktorymi ju tu castuju niektore zeny, pricom ju osobne nepoznaju a namiesto "poburovaia" by jej mohli ukazat, ako zaclenit dietatko do svojho zivota, aj ked mrnci, co im pomaha prekonavat ich stavy, ked by najradsej plieskali dverami atd...

Netreba zabudat, ze pismenka neobsahuju prvky neverbalnej komunikacie a pre porozumenie a spravne pochopenie veci sa neverbalna komunikacia podiela az na 93 %. A teda na zaklade kvazy 7 % pochopenia veci pristupovat k cloveku tak ako mnohe pristupuju... hmm...

zlate pravidlo: ukaz cloveku ako veci zvladat, riesit... zdrby ho nikam neposunu..

michala11111
autor
28. júl 2014

@mirkita hej v nosiči to som rozmýšlala aj ja takú túru, výlet, raz sme to tak urobili, ale na vrchu moc fúkalo, som sa bála že prechladne a keď muž išiel po nejakom šmyklavejšom teréne len som trpla či nespadne aj s malou. Ja zas osobne som videla chodiť na túry ludí s malými deťmi, ale tie túry boli fyzicky náročné pre dospelého udržať sa na rebríku strmom popri vodopáde, napr. to by som takému riziku v živote dieťa nevystavila. To je nebezpečné, nehovorím na také lahučké, ale niektorí preháňajú aj toto a myslím, že ísť na túru kde ide skoro malému dieťaťu o život......... tak to radšej nech je doma u babky. Prepáč, že to píšem tebe, tým nechcem naznačiť, že práve ty chodíš na také nebezpečné túry, ale je vela aj takých úžasných matiek, hlavne že idú s deťmi ale že ohrozujú ich život je dobre. Fakt nemyslím na teba 🙂 🙂

gabriela255
28. júl 2014

A my sme boli predčasom s tatinkom v Prahe na výstave Burtna na 2 noci a malý ostal u babky a strašne moc sme si to užili a už sa neviem dočkať kedy pôjdeme niekam zas 😀

veronkarisko
28. júl 2014

@michala11111 my davame maleho 1-2 vikendy v mesiaci babke....tiez na jednu noc. Teraz sme boli na pohode 4 dni a on bol u babky. Nevidim na tom nic zle.....kedysi sa deti dávali od pol roka do jasli a dobre bolo....my dame občas dieta k starým rodicom a mame byt zle matky???!!! Ja mam tiez svoje potreby ako sa v klude porozprávať s kamoskami, upratať si dokladne dom alebo sa venovat mužovi. A tym kydom o tom, ze to vsetky mami bavi 24/7 byt non stop s detmi neverím!!!! Neverim ako ich to strasne dobija energiou a blabla. Mna malý vybíja, pretoze sa mu venujem na 100% a ked ide k babke a dedkovi ja sa dobijem energijou, nervami a ked pride,, z prázdnin,, mama s tatom nie su klbko nervov.

michala11111
autor
28. júl 2014

@gabriela255 odvážna písať to takto verejne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ja len čakám, že si tu niektorá milá mamička zistí kde žijem a pôjde ma udať na sociálku, alebo pôjdu ako hon na čarodejnicu s ohňami pred bytovku 🙂 🙂 🙂

gabriela255
28. júl 2014

@michala11111 neviem, čo si čakala za reakcie, pekne sa zaraď a sama nadsebou zalom rukami, krkavčia mať jedna!

oktoberka
28. júl 2014

@mima4 hm,rozmyslam,ci si si precitala pozorne cely prispevok autorky,ale asi aj ano.
a pises,ze maloktore zena tu dokaze hovorit uprimne od srdca,ze vacsinou sa tu nieco hra
hm,tak kto iny sa tu k tejto teme ma vyjadrit ako zena-matka???
neviem,ci mas deticky,ale vychadza mi z toho,ze nemas
lebo zena moze byt aj matka,moze byt aj partnerka,moze byt aj upravena,moze byt nahnevana,moze byt aj zufala a moze svoje dieta aj "nezvladat",teda naozaj jej dieta moze "liezt na nervy"....ano...vstetko je realne

ale vacsinu tu poburil chlad,kt.z toho celeho prispevku ide...tu to nie je o zufalstve matky,kt.uz nevladze a je totalne psychicky a fyzicky na dne.a z toho "neznasa"svoje dieta....
ale cele je to o tom,ze tato mamicka ma "svoje"pohodlie,ma cas a moznost odreagovat sa a aj tak jej jej dieta "lezie" na nervy
a vela mamiciek by jej na tu prvu situaciu radu dalo
ale kedze je v tej druhej situacii,tak bohuzial tie komenty su ake su
nezaregistrovala som,ze by sa tu niektore mamicky bili do prs,ake super matky,skor naozaj kazdeho zaskoci styl prispevku
takze,prepac,ak som sa ta dotkla

ale mna sa dotko,ze tu odsudzujes vsetky zeny,ze nehovoria uprimne zo srdca a hraju nejake ulohy
nie,nikto nemusi nic hrat,ale rodicovsky drajf bud mas,alebo nemas

janulabb
28. júl 2014

určite si treba z času na čas oddýchnuť a užiť chvíle s manželom, ale z tých príspevkov zakladateľky ide chlad až hrôza. Pardon, ale ja mám takýto vzťah s našim psom, keď poslúcha je super, som šťastná že ho máme, ale keď ma naštve, hneď mi napadajú myšlienky kam ho dať, aby som mala pokoj. Nedá sa s ním chodiť ani na výlety, dokonca ani k moru nie.. teda dalo by sa, ale bolo by to náročné. Nechcem zakladateľku uraziť, to nie, takto to vidím ja.

michala11111
autor
28. júl 2014

@mima4 veľmi sa mi páčil tvoj koment 🙂 🙂 lebo asi 5 mamičiek mi napísalo len poštu, že aj oni to tak robia, ale nebudú písať do diskusie, lebo ich odsúdia.......... hej je ťažké ísť s kožou von...... a obdivujem tie ktoré napriek týmto niektorým fakt prehnane negatívnym reakciám, vpíšu niečo v zmysle, že oni nechajú tiež malé u babky............

michala11111
autor
28. júl 2014

@oktoberka hm zaujímave ako vidíš do mojej duše.........................

michala11111
autor
28. júl 2014

@janulabb dalšia expertka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 už ste mi milé mamičky nasmiech fakt, to moje malinké je možno stotisíc krát šťastnejšie ako tie vaše deti a stotisíckrát lúbenejšie............... ale mám to v.....

mirkita
28. júl 2014

@michala11111 jasne,chapem,no po rebrikoch sme nelozili 😀 ja som aj tehotna behala po horach ako vela inych,na vsetko treba rozum a obozretnost. Svokra nam po dovolenke pri mori povedala ze chvalabohu ze sme uz doma,ze uz sa nemusi modlit aby sa deti neutopili... 🙄 ja skor hladam a zistujem co vsetko sa s detmi da a nie opacne, mne taketo zazitky s rodicmi chybali,takze ked mozem,mojim detom ich doprajem 😉

koniarova
28. júl 2014

@michala11111 Čo si vlastne chcela počuť?

michala11111
autor
28. júl 2014

@koniarova rada by som vedela, ako sa vypínajú upozornenia, že niekto tu pridal príspevok. Ja to už nebudem čítať, načítané mám dosť niektorým ďakujem pekne za názory a nie len tým pozitívnym a niektorí si ich mohli nechať pre seba.............

zuzkaanicka
28. júl 2014

@michala11111 pytala si sa na nazory, tak Ti kazda napisala svoj ... ak si Ty so svojim sposobom zivota spokojna, tak Ta nema preco rozhodit negativne hodnotenie Tvojho konania 😉

mirkita
28. júl 2014

@michala11111 napis adminovi nech uzavrie temu 😉

mima4
28. júl 2014

@oktoberka
da sa chlad citit z pismenok? A myslis si, ze jej tato veta pomoze? nie su tu skusenejsie mamicky, co maju uz starsie deticky, aj viacej, prave od toho, aby povzbudovali nove mamicky, aby im ukazovali "tips" pre to, ako zaclenit dietatko k sebe a manzelovi, ako zvladat jednotlive veci?

Kazdy clovek je iny, niekto veci zvlada lepsie, niekto nie, niekto ma rezervy v tomto, iny v niecom inom... ale ja by som bola velmi rada, keby som sa dozila na slovensku toho, ze zena zene pomaha, poradi, povzbudi... skusenejsia menej skusenej... ved o tom by mal fugnovat aj tento portal, ci?

bajana
28. júl 2014

@michala11111 nie si zla matka...ja by som len napisala tolko - odhadujem, ze dobra polovica matiek, ktore ta odsudzuju, ti vlastne zavidia, ze nie si zavisla na svojom dietati, ze ho dokazes zverit inej osobe, ze si dokazes urobit cas pre seba a partnera, ze z dietata nevychovavas maleho zavislaka...robia tu tragediu z jednej noci do tyzdna...ked sa rozhodli mat dieta, rozhodli obetovat celu svoju podstatu na oltar materstva a kazda zena, ktora tak neurobi tiez, je automaticky krkavcia matka, ktora si nezasluzi byt matkou a jej dieta je vlastne nechcene uboziatko...
ja cakam vytuzene dieta vo svojich 33 rokoch po 2 rokoch snazenia a jednom MA...a napriek tomu som odhodlana nestat sa tou supermatkou, o ktorej som pisala vyssie...

brumka
28. júl 2014

@michala11111 ahoj podla mna to nieje zdrave, ale moj nazor. mam 2 deti a este nespali u babky priznam sa ze ich mame dalekko ale uzivame si kazdu spolocnu chvilku s detmi a hlavne vikendy ked je tatin doma, jasne prisposobujeme sa detom ale su nase a ten as kedy mozeme byt s nimi je kratky a hlavne o 2r nastupujem doprae tak to uz vikendy doma nebudem, lebo zial ja pracujem hlavne vikendy a sviatky takze tak.

taami
28. júl 2014

Pre zakladateľku:
Nie si hrozná, len si nezabudla kto si ....
My s malou cestujeme od 2 mesiacov, v podstate žijeme na polovicu v 2 štátoch, pričom v jednom je to akoze dovolenka, kde sa jej naplno mozme venovať, do práce som išla cca po 1m od narodenia, mam pracu kt. Si viem časovo zadeliť, bol s nou bud partner alebo rodičia, ...ale...na jeseň sa chystáme na 2-3 týždne na Kubu, sami, bez malej, lebo 1. Nic by zz toho nemala, 2. keby ochorela tak úroveň tamojšieho zdravotníctva by nebola ideálna, a najmä chcem byt aj sama so svojim partnerom, športovať spolu, nie ze najprv ide behať jeden, potom druhy atd...precestovat ostrov a tak. Ked bude mat 2-3r pojde s nami aj na taku dovolenku, ale zatial nie...
Ale každopádne tiez trávime cas bez malej, ci uz kino divadlo, posedieť s kamarátmi 2-3x do mesiaca', sport... Je o nu postarané a vsetci su spokojní.
Dnes sa zo všetkého robi veda...dieta nepustiť znovu pomaly do maturity...
Nech si kazdy robi co chce, a ako mu vyhovuje...
A teraz do mna 🙂

stanulienkat
28. júl 2014

Preco by si mala byt zla matka? Mozno si lepsia matka ako niektore, co ta za to odsudzuju. Dobru matku z teba nerobi to, ze si s nou 24 hodin. Potom ostatne vypisuju ako sa odcudzili manzelovi. Aj tvoj partner potrebuje tvoju pritomnost. Verim, ze malu milujete obaja.

edie63
28. júl 2014

@michala11111 Ty nie si zla matka,ty si stastnaaaa matka!!! 😀

oktoberka
28. júl 2014

@michala11111 ja som reagovala na inu prispievatelku
ale prepac,ak som sa ta dotkla svojim prispevkom

ano,bohuzial ide z teba chlad
bud si to tak velmi zle napisala
alebo jednoducho to tak citis a hladas podporu u inych zien podobneho zmyslania,
ale nemozes sa cudovat odpovediam
pytala si sa na nazor
a dostala si odpovede
kazda zena ti tu len napsala,ze sa -------ochudobnujes-----o starsne vela veci
pisali to z vlastnej skusenoti
a to obodie stravene s tebou a manzelom dietatu nikto nevrati
ale ani vam dvom
na dieta ste v prvom rade vy dvaja
potom stari rodicia
a ty si to napsiala tak nestatstne,ze ho vzdy pri kazdom nepohodli odlozis k starkym

pea87
28. júl 2014

podla mna nie si zla mamina 🙂 ja deti este nemam ale kamosky uz ano... mam take co mi decka zveria hocikedy na hociakodlho, ked potrebuju nieco vybavit alebo len oddychnut si alebo si umyt vlasy 🙂 potom mam kamosku ktorej som sla vozit maleho raz a stacilo - po tristvrtehodinovej instruktazi ako sa deti vozia nakoniec povedala ze ona ide radsej so mnou 😀 Z mojho pohladu su kamosky co nejsu taketo opicie matky viac v pohode ked si dokazu aj odpocinut a spravit si cas pre seba a pre muza 🙂 Inak ja som byvala s babkou a dedkom este pomaly viac ako s nasimi a myslim ze som psychicky ok a ziadne trvale nasledky to na mne nezanechalo 😀

ikaa76
28. júl 2014

@michala11111 tak ako pisala sissy27, neries to, moja ma ma 19 mesiacov a tiez ju obcas dam k nasim byvaju na dome a my s muzom v byte u nasich sa vysanti celi cas je vonku. Mame som na zaciatku vysvetlila aky ma mala rezim a to je dodrzane. Nie si zla matka. Pokial sa malej u babky paci je napapana, prebalena avyspinkana tak je to v poriadku. Teraz bola u nasich 4 dni na prazdninach a co, nie som zla matka, som ta najlepsia mama po slnkom. Nazory uskostlivych mamiciek ma vonkoncom nezaujimaju. Co sa tyka dovolenky smelo chodte. My s muzom sme boli tiez ked mala dcera 8mes. V chorvatsku na 5 dni a vsetko ficalo ako ma. Smutno mi bolo aj tebe bude ale je to prijemnyreset od kazdodenych povinnosti....

mima4
28. júl 2014

@michala11111
ja uplne ich chapem, ze to tu nenapisu tie mamky. Ono vela ludi chce aby ti druhi boli uprimni, nie falosni, aby hovorili veci skutocne tak, ako ich citia... len to ma jednu podmienku 😉 - ich nazory a postoje a činny musia byt v sulade s ich uvazovanim 😉 inak, ako sa hovori "hned je ohen na streche"...