icon

Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?

michala11111
27. júl 2014

Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................

monuska342
28. júl 2014

@michala11111 bola tvoja dcera niekedy chora?ci hned ked ochorie ju das k svojej mame? 🙄 naco si chcela dieta ked ta to s nim nebavi?rovno ju mozes dat svojej mame nech si ju adpotuje 🙄 ze ta to bavi len ked je dobrucka a usmiata.....no radsej sa k tomuto ani nevyjadrujem ty si myslis ze ked bude mat 2-3 roky tak sa bude len usmievat?stale to bude tazke bude plakat hadzat sa o zem budes sa hanbit ist s nou aj na prechadzku.....ale ty to urcite hned vyriesis a das ju svojej mame ja zasnem nad tvojim pristupom a lahostajnostou k svojmu dietatu......aj mi dame kazdy druhy vikend deti k babke ale len na par hodin este nikdy tam nespali a to ma starsi uz 4 roky tak sa nad sebou zamysli...a vies preco sa malej u babky tak paci a neplace?lebo uz asi povazuje ju za svoju mamu.....teraz ma dolezite obdobie navazovania sa na matku a takto sa na teba nenaviaze ale asi to tak je lepsie........ 😠

mircalla
28. júl 2014

@ozi ale nebud trapna prosim ta, vobec si nepochopila tuto temu

koniarova
28. júl 2014

@ozi Tebe ozaj pripadá normálne, čo napísala? Teraz sa nebavíme o tom, či ho dáva alebo nedáva rodičom na víkend. Ale o tom, ako sa o tej malej vyjadruje.

0silvia0
28. júl 2014

@terezka1947
@horana
ja som síce nemala studený odchov, ale vžťah matka-dcéra bol a aj je dosť narušený. Ani to neviem pomenovať, nazvala by som to hlboké nepochopenie alebo totálne odlišná vlnová dĺžka. Jednoducho sme si nikdy nerozumeli, ani si nerozumieme, rešpektujeme sa, ale vzájomná blízkosť chýba.
Nie každá žena je schopná byť dobrou matkou, aj keď sa snaží, možno jednoducho to nedokáže aj keby veľmi chcela. Vždy boli dobré matky, aj chladnejšie matky, aj vyslovene zlé matky. Neverím, že kedysi boli všetky matky dokonalé, milé a so širokými srdcami. A neviem si predstaviť, že žena ktorá materstvo až tak nepreciťuje, sa po prečítaní rôznych príspevkov teraz zrazu premení na milujúcu matku? Neviem, či je to vôbec možné... Aj keby ste dali takejto matke prečítať všetky reakcie, ktoré sú tu napísané, obávam sa, že aj tak by nebola schopná zmeniť svoje zmýšľanie a pretvarovať sa dlho by nevydržala.

lady511
28. júl 2014

@ozi ja sa takej osobe ako ty nemusím zdoverovať čo robí alebo nerobí moje dieta 😠

koniarova
28. júl 2014

@0silvia0 A ja si zase myslím, že ak to číta, trochu aj o tom porozmýšľa. Napísala. To znamená, že ju to asi trápi. Takže dúfam, že bude hľadať sama v sebe, prečo to tak je.

terezka1947
28. júl 2014

@0silvia0 tak ano...precitanie by zrejme nepomohlo,resp.nezmenilo by zenu-zmyslanie....ale rozhodne je to hodne zamyslenia.

babulka82
28. júl 2014

@michala11111 jedna vec je že ju sem tam odložite to mi pride ako ta lepšia možnost a ta druha pre mna horšie je že vas to s dcerkou nebavi mi pride trošku divne prepač 😨 Každa jedna mamička ma občas toho plne zuby lebo všetko sa toči len okolo deti ALE........podla mna si tie chvile treba važit lebo su to nezabudnutelne chvile ktore nikdy nevratite ,naozaj nikdy. Bavit sa ,oddychovat ,dovolenkovat atd. sa da aj neskor bez deti ved o chvilku vyrastu a starosti ubudnu (myslim take tie prebalovacie) Myslim že skor mate problem prisposobit sa jej potrebam .Naozaj sa netreba robit zo seba obet a pride mi chore aby mamička naemala na seba ani 5 minut ale ja sa rada detom venujem.Takže ja by som to zhrnula ,vikend alebo noc bez dietata ano ,dovolenka v mojom priapde nie! A to som tiež uvažovala nad tym že by sme našho menšieho tento rok nevzali ale sme rodina ! 🙂

ritusuk
28. júl 2014

ja len dodam,ze prave tie veci,o ktore sa dobrovolne pripravujete,su to najlepsie lepidlo vztahu.mne sem mama chodi kazdych 6 mesiacov,vtedy chodime na vecere,koncerty,kino,prechadzky-len my dvaja a moc si to vazime.su to nase baterky.ale to nie je to,na com nas vztah vyrastol.rastie prave na neprespatych nociach,placi,chorobach.ten pohlad,ked sa na seba uplne znicene pozrieme a zacneme sa rehotat,s dodatkom,ze nasa domacnost je psychiatria a zoo v jednom.prave to,ze sme v zahranici s troma detmi,bez pomoci,bez moznosti dat deti mimo,odkazani len sami na seba.ten pocit spolupatricnosti funguje.tiez mi bolo neraz do revu,ze tu nemam nikoho (ked je muz v praci) a vsetky tie sracky som si musela odniest sama.vies si predstavit starat sa o tri hnackujuce deti,ked mas sama chripku?ja uz ano 😀 a to je TO,cim sme rodina.ze sa jeden o druheho starame,v chorobe,v zdravi, bez penazi,aj s tisickami na uctoch.stale .dokazali sme si zachovat jasne hlavy-stale pocuvame led zeppelin a otvorime si vinko cez vikend.akurat,ze deti spia vtedy vedla v izbe.stale robime gulasakcie,akurat netrvaju do rana...zakomponovali sme deti do zivota,prisposobili sa im a oni sa prisposobuju nam.skus dat malej sancu a ona sa jej chyti...vekom budu jej maniere a naroky rast.lepsie to uz nebude.ide o tvoj pristup,ak teraz od nej utekas,netusim co budes robit ked zacne rozpravat,vnimat a behat a da Ti jasne najavo,co si o vas mysli 😀

0silvia0
28. júl 2014

@koniarova
@terezka1947
aj ja cítim z jej príspevku pochybnosti, takže dá sa dúfať, že vzťah s dieťaťom začne budovať na iných princípoch ako doteraz.

silacka1988
28. júl 2014

@trish31 jasne, ja to chapem, ale jeho city niesu ohrozene, pokial ho nechas na chvilu s babickou alebo niekym inym komu doverujes a o tom s atu bavime..a tak som to aj myslela...ze netreba robit tragediu z toho ked si clovek chce pomoct..nikto tu nepise ze svoje dieta nechava niekde tyrat alebo ho dava cudzej osobe...zbytocne s azvelicuje to ked matka povie ze mi dietalezie na nervy.a dam ho s k strakym...opat sa pytam : preboha, no a co ? 🙂

babulka82
28. júl 2014

@ritusuk krasne napisane 🙂

charlie1980
28. júl 2014

Baby, co tu pisete...moj syn ma len 9 mesiacov...a poviem Vam, ze laska k dietatu rastie kazdym dnom...ja ked som sa vratila z porodnice, ovplyvnena hormonmi, dva mesiace som v kuse plakala. Ked na mna upieral ocka, ked som krmila a ja som citila, ze som mu Bohom ! Ked spinkal na chrbatiku a s rozprestretymi ruckami bez dudlika, vedela som, ze vtedy spinka najspokojnejsie. Ked plackal, lebo sme mali nevhodne mliecko a do tretej som nespavala...a s laskou som ho nosila a nosila. Prve teploty a ja som bola voci nemu bezmocna. Prve srdcervuce place, ked som sa co len otocila...vystieranie ruciciek ku mne...Pretoze v tomto veku sme im Bohom ! Jaj, som sa nechala uniest 😀 Viem, pridu chvile, ked ma bude aj odmietat, ked sa bude hadzat...na to som uz pripravena...aj na to, ze jedneho dna mi vyletiti moje vtacatko z hniezda. Ale som tu vzdy pre neho. Aj v tazkych chvilach, lebo tie upevnuju vztah. Ako bolo hore spominane, nie kazdemu je od prirody dane byt laskyplnou matkou...no ja sa budem snazit, aby moj syn mi v zivote nic nemohol vycitat...samozrejme, laska k dietatu nespociva v tom, ze mu je vsetko tolerovane. To zase nie...no ked nas potrebuju, som tu vzdy pre neho ! Ach, som sa rozpisala. Asi preto, ze maly je chory a mame za sebou tazku noc ☹

babulka82
28. júl 2014

A potom poznam aj takych rodičov ktory deti "odkladaju" a ked maju vyčitky nakupia hračky a tam to konči.Bohužial deti vycitia kto ich ma skutočne rad a ked som sa raz rozhodla pre rodinu tak sa tak budem aj spravat .Zodpovedne a so všetkym čo k tomu patri ale zase určit si pravidla a venovat sa aj manželovi.

nicollettegold
28. júl 2014

Fuuhaa.Ta posledna veta mi teda dva krat normalna nepride...
Moja mala bude mat 8mesiacov a bola u babky asi 2krat po 3hodinky a to som bola cela v krci, ci je vsetko v poriadku...Nikdy, nikdy by som nedokazala svoje 10mesacne dieta odlozit na 5dni svojej alebo muzovej mame a odist na dovolenku s pripomienkou, ze ma to s dietatom nebavi.
Ja som smutna, lebo malej kozna nam zakazala ist s malou tento rok k vode, ci na dovolenku, ze az buduce letosa mozme ist rodinkovat niekde do Talianska..Tak velmi som sa tesila na nasu prvu rodinnu doovolenku, a ty napises bez hanby, ze vas to snou nebavi??? To kde zijem? Prepac, napisala si, ze si hrozna.A ANO SI!!!!! Co si cakala, ze ta tu budeme lutovat, ze si odkladas dieta k mame? Keby malo 10rokov, nepoviem ani slovo, ale 10mesiacov?????
Raz za mesiac, dva, sa ist niekam s muzom odreagovat, dobre....Ale 4krat do mesiaca a teraz aj na 5dni..To je moc...
Nehnevaj sa, ale mozes sa hanbit....Ukamenujte ma, ale zena, ktora napise, ze ju nebavi vlastne dieta pre mna nieje MATKA!!!!!Bodka....

sovica
28. júl 2014

Myslím, že vôbec nie ste hrozná matka. Už len to, že ste napísali, že vás to vaše konanie - že dávate dcérku na víkend k rodičom - trápi. Ak sa na dcérku po tom víkende úprimne tešíte, ak si na ňu s manželom spomeniete, alebo mamke prevoláte, či je všetko v poriadku, tak si myslím, že je to OK. Spokojná a vyrovnaná matka = spokojné dieťa 🙂. Ak sa jej cez týždeň dostatočne venujete a ľúbite ju, tak ten 1,5 dňa nie je nič hrozné, že proste chcete vypnúť. Čo by som ja za to dala, keby som mala aspoň jeden deň v mesiaci voľno 🙂. A to svoje deti nadovšetko milujem. Žiaľ, žijeme v zahraničí, takže žiadna pomoc nehrozí.

Treba utužovať aj partnerský vzťah. Čo si budeme nahovárať, kočky. Nenormálne veľa manželstiev sa rozpadne práve v prvých rokoch života detí, lebo matky sa točia len okolo nich, sú vyčerpané, frustrované, niektoré už ani nebaví sa o seba strať, lebo proste nevládzu a manžel je odstavený na posldenj koľaji.

Čo sa týka dovolenky bez takého malého drobca - v pohode. Idete len na 5 dní. Mimochodom, detské lekárky ani dovolenku do zahraničia pre deti pod 1 rok vôbec neodporúčajú. Lietadom a exotiku ani nehovoriac. Malej bude lepšie u babky. Dovoleniek si užijete spolu ešte dosť, keď bude dcérka väčšia. My sme boli s malým na dovolenke prvýkrát, keď mal 3 roky (predtým sme neboli vôbec) a vôbec nič si z nej nepamätá, takže sa nestresujte. Vy si to užite a potom ten prvý víkend, keď sa vrátite, si dcérku nechajte doma, aby si vaša mamka oddýchla a vy si spravte program s malou. Takému drobcovi stačí, že je s vami, že vás vidí, že si ju pritúlite. Vôbec nemusíte nič vymýšľať.

A mamke resp. rodičom sa veľmi poďakujte, lebo len minimum žien má také šťastie, že im matky (babky) s radosťou opatrujú deti a pomáhajú. Vaša mama je neuveriteľne dobrá duša 🙂.

Držím palce, aby ste boli spokojní vy aj vaša dcérka 🙂

1234lubka
28. júl 2014

booooze ved toje jej dieta..nech ho dava kam chce..ked je podla nej onho dobrepostarane....mne strasne vadilo ked sa mi niekto pkietol do vychovy ked bol syn taky maly...davali mu sladkosti a blbosti amna to vytacali do nepricetnosti...teraz kedma 2 apol to jeuz uplne ine..odtoho si treba niekedy oddychnut..tak son radaked si ho nachvilu vezmu..ale nanoc im nedovolim 🙂
@michala11111 ako ta to nemozebavit zo svojim dietatom??? Ale jeto tvoja vec...ked s tym nemaju problem rodicia....

michala11111
autor
28. júl 2014

@hanka_april :D :D :D heeeeeeeeeeej práve som zistila 🙂 🙂 🙂 🙂 niektoré sa tu robia neviem aké hrdinky, že sú neustále vysmiate a šťastné matky, ktoré ani na sekundu nenechajú dieťa s niekým iným 🙂

anikazia
28. júl 2014

Podla mna je to ok. Ja som tiez dala maleho mojej mame ked mal 9mes.a to na cely vikend. Teraz ho mava kazdy druhy a malemu nic nechyba. S babkou a dedkom je rad. My si oddychneme a stary rodicia su radi ze maju vnuka u seba. A stane sa ze aj kazdy vikend si ho beru. A co? To neznamena ze som zla matka. Zena ma pravo na oddych a ked ma neposedne a hyperaktivne dieta ako ja tak to padne vhod. Co sa tyka dovolenky ideme s malym ale idu aj stary rodicia nakolko to je nasa svadobna cesta tak tam budu s malym par dni oni.

michala11111
autor
28. júl 2014

@charlie1980 veľmi hlúpa poznámka............... moja malá mala 3 týždne kiahne v šiestom mesiaci tuším, mala ich hrozne moc v očiach, ušiach, ústach, ritke.......... všade, zlá ako čert no jasné že som ju nedala k mojej mame................. pekne som sa o ňu s láskou starala. Ale keď je všetko ok a ideme preč s mužom no hroznééééééé zabite ma

ichbinich
28. júl 2014

@michala11111:
Na jednej strane je super, ze mate niekoho, kto sa vam o dieta vie postarat a mozte sa nan 100% spolahnut. A ano, aj rodicia potrebuju niekedy vypadnut sami a iste aktivity sa s dietatom robit nedaju.
Ale kazdy vikend, neviem...
Jasne, ze zivot s dietatom je iny ako bez, to sa uz nevrati, mozno, ked budu pubertaci... Neviem, mam dve male deti a je to ine. Treba si najst kompromisy. Nepojdete si zaplavat pekne "v klude" ako dospeli bez zavazkov, ale pojdete AKO RODINA, aj s dcerkou. Nepojdete plavat o preteky, ale pojdete sa spolu saliet do vody. Potom na striedacku zaplavat. Ty budes v baby bazene s dcerkoua plavat pojde manzel, potom sa vymenite.
Dovolekny s detmi? No, ine ako sami. Nehrozia 500km trasy za den, muzea a turisticke trasy. Tak trochu iny program a kompromisy. My sme mali dost sokovu terapiu, ze sme chodili do Bibione. Cista plazova dovolenka, co sme nikdy pred tym nerobili. Tak sme chodili na plaz, aby syn bol v mori a hral sa v piesku, potom sme sli na prechadzku, potom do Zoo, potom sme si pozicali ten stvorcykel, sli sme lodou na vylet do Benatok... Tohto roku sme uz Bibione nechceli, tak sme zase nasli kompromis. Sli sme na Tenerifu. All inclusive hotel, dva bazeny plus baby bazen, detksy kutik. ALE na Tenerife je toho velmi vela zaujimaveho, vo vedlajsom, zalive bola potapacska zakladna. Takze aj bazen, blaznenie s detmi, aj vylety pre nas, rodicov, aj vylety pre vsetkych: do vodneho parku a do zoo. Ale naprilkad sa da s detmi aj mestska dovolenka: predvianocne Milano, jarny Berlin,... Len proste program je iny. Nie Reichstag, ale Lego Discovery Center 😉 😝
Skus to vidiet tak a hladat kompromisy. Nemozes dcerku odkladat stale... Aj ona ma narok na spolocne chvile s vami, kotre nie su vbezy den, teda aj dovolenku, vylet a pod.
Ja osobne som tiez rada, ze mozme dat podla potreby deti ku svokrovcom. Ale my to vyuzivame iba vtedy, ked sa proste neda inak. Nejake roboty v domacnosti, majstrovanie a pod. A nepomoze, ze ja pojdem s detmi na ihrisko a manzel bude makat sam. Ked sme na to dvaja, sme ovela rychlejsi, nie sme nervozni, lebo nam behaju deti okolo vrtacky, napriklad. Ale vieme, ze do x-tej hodiny su deti u svokrovcov, uziju si to spolu a navzajom, a potom sme zase vsetci spolu.
Odkedy mate dieta, ste RODINA. Je super, ze dcerka ma takych vybornych starych rodicov, ale najma vy ste jej rodicia a vas potrebuje najviac. A potrebuje poznat rozne situacie, nie len bezne dni, aj tie vikendy a ine vynimocne dni.

mirka0703
28. júl 2014

@michala11111 my sme maleho nechali u babky na noc ked mal 3mesiace...tiez som si vypocula aka som macocha.. 😀 ked mal 1,5r boli sme v lete na troch dovolenkach a jeho sme 2x na tyzden dali tiez babke... a na tretiu sme ho vzali....tento rok sme boli zas bez neho...lebo jemu je aj tak jedno ci je pri mori alebo pri jazere a ja som si to chcela uzit...aj teraz dost casto chodime cez vikendy niekam vecer von tak raz mesacne a tiez ho nechame mimo nas..a vobec si nemyslim ze som zla...venujeme sa mu stale takze si nemyslim ze by si bola zla matka.... takze kasli na ostatnych.... 🙂

mimake
28. júl 2014

No boze, tak davas dieta k mame.No a? Aspon nemate stereotyp. Ja som sice moju este nedala na noc ale branit sa tomu nebudem ak budu moji rodicia chciet. Ak mas vycitky tak ju nedavaj kazdy tyzden ale len kazdy druhy a ten tyzden co je s vami si pripravte program v trojici. Zato ze chcete zit a uzit si cas aj bez malej este nemusite byt zlymi rodicmi. Kazda matka vsak ma na to iny nazor,ale vzdy to je na tebe ako sa k tomu budes staviat ty. Niekedy je lepsie byt od dietata ako byt s nim a byt nervozna. Ja ked vidim ze nam to spolu s dcerkou neklape,idem k nasim.Oni sa jej povenuju,ja si oddychnem a ked prideme domov mame zasa naladu jedna na druhu a je nam spolu fajn.....

michala11111
autor
28. júl 2014

@koniarova bože už mi to lezie na nervy, fakt založiť takúto tému že chlad cítiť z mojich slov, opísala som to reálne, to čo ma štvalo a nebudem nikomu vypisovať to ako malú neustále obímam, ako sa jašíme, ako ju pusinkujem, ako jej robím psíka a celé modrinové nohy mám z toho len preto aby mala radosť, ako mi ide zastaviť srdce ked náhodou spadne, ako ju lúbim......... to ma netrápilo, na to názor nepotrebujem počuť, tak asi preto to nepíšem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nicollettegold
28. júl 2014

@michala11111 nevidim ani jeden prispevok, v ktorom niektora z nas pise, ze sme neustale vysmiate.Kazda mame svoje depky, svoje dni, kedy by sme sa najradsej uzavreli pred celym svetom a vychutnavali by sme si chvilku ticha hladejuc do bielej steny v izbe.ALE!!! Nikdy to nemozes dat najavo svojej dcerke.Ved ona je ta, ktora by ti mala davat energiu uz len tym, ze existuje, jej smiech, radost, iskricky v ockach.Ved ty si pre nu vsetkym.A prave teraz, v jej utlom veku, kedy ta najviac potrebuje ju davas bokom..Myslis, ze ona neciti, ze nieco nieje v poriadku? Myslis, ze je hlupa a nevie, ze sa s jej maminkou nieco deje?
Vies, ja mam 21rokov..Ver, ze moj doterajsi zivot sa tocil iba okolo diskotek, dovoleniek, nakupnych centier, kaviciek s kamoskami..Tiez mam toho niekedy dost, ale staci mi jeden pohlad na ten batoztek stastia a lasky, ktory mi prave spokojne odfukuje do ucha je na nezaplatenie a hned som plna energie..Teraz je pre mna dovolenka, ked sa na par minut zavriem do kupelne a pustim na seba prud vody..Behanie po obchodnych centrach som vymenila za rychle prepady drogerie, kde pod pazuchu beriem vyzivku, mydielko a plienky pre malu..Posedenie s kamoskami som vymenila za sedenie doma pri stole a rychly obed zatial, co mi noha s kocikom beha po parketach a pri psss pss pss uspavam moj poklad...A vies co?? Nemenila by som za nic na svwte, pretoze svoj poklad milujem viac, ako cokolvek ine na svete 🙂

charlie1980
28. júl 2014

@michala11111 To som rada...

sonicika
28. júl 2014

@michala11111
mne je vtipne ze sa pytas ci si zla matka a ked ti napisu ze si tak sa branis :D
tak naco sa pytas ked cakas odpoved nie nie si :D

gabriela255
28. júl 2014

Podľa mňa, nieje nič zlé na tom, že máte chvíle pre seba... Deti vyrastú, opustia vás, ale partner, ten by mal ostať navždy...a aj preto treba mať chvíle pre seba, aby ste ostali partnermi a nie len rodičmi...

emily_666
28. júl 2014

@gabriela255 podľa mňa je to skôr naopak, deti ti zostanú navždy v srdci, sú predsa súčasťou ženy, ktorá ich porodila, zato chlapovi raz-dva prepne a je po vzťahu

terezka1947
28. júl 2014

ja by som uz k tejto teme napisala iba jedno...aj ked to mozno vyznie tvrdo 😒

su tzv.CIARKOVE deti...tie,pri kt.sa urobia ciarky-tak a mam uz ja toto odfajknute(ci uz kvoli naliehaniu rodicov,partnera alebo tlakom okolia,prip.patri sa,ved uz kazdy ma)

a
su tzv.OCAKAVANE deti...tam su vsetky,na kt.sa rodicia tesia a neriesia co a ako sa nieco zmeni a o co ich deti pripravia

cele to nie je o tom,ze rodicia nemaju narok byt sami....dokonca suhlasim a je to pre partnersky vztah potrebne "mat cas iba pre seba"...a cas ibe pre zenu a cas iba pre muza
ale darmo sa tu budeme vypravdovat dva tabory co a ako,kto ma na co pravo....a kto je aky rodic

raz,ked nase deti vyrastu....potom uvidime....lebo CAS,kt.do nich investujeme(neinvestujeme) sa nam raz VRATI...
nie je pravda,ze dieta nevnima,neciti....dieta citi a vnima...a viac ako dospely clovek
dieta citi,ze je CHCENE a ze je na PRITAZ...a mozno aj autorkina dcera citi z nej nervozitu a preto je taka placliva-ale nejdem sudit,nepoznam dietatko

mat super starych rodicov je na nezaplatenie,ich laska deti obohacuje....ale nikdy nenahradi lasku a najma CAS rodicov...neda sa to...necudujme sa,ze z nasich deti vyrastaju necitlivi mladi ludia...a kde sa tej citlivosti maju naucit?kde?
ked odkladame svoje deti...je dost mozne,ze raz oni odlozia nas.....mozne to je 😒