Ako vnímajú 13. dôchodky vaši rodičia a prarodičia?
@vlado19822 80% ich byva v obrovskych barakoch, splatenych bytoch, ani nekuria, lebo setria, predat ani za pana. Lieky bez doplatku, vlaky zadarmo, v busoch zlavy. Vsade seniorske zlavy, kde sa pozries. Hlavne ze ich je vsade plny Kaufland, plne Tesco a plny Lidl.
@drahomirrra máš pravdu ako ja to stále tvrdím napríklad aj moji rodičia sa nesťažujú a to ma otec 580 eur mama 450 a bývajú v dome !!!! Je pravda že si dopestuju a vychovaju aj osipanu ,sliepky ,kačky ,králiky ale to je ich šikovnosť a hlavne boli a sú naučený robiť ,je hodne dôchodcov čo plaču a sú aj zdravý ale vypestovať si niečo , poprípade nejaké mäso to nie ,len pýtajú väčšie peniaze
@drahomirrra rovnako ako dnesne matky stahovst sa za pracou ani za svet, lieky deti bez doplatku, obedy zadarmo vlaky zadarmo...o handrach pre seba a deti ani nevravim ved preco nekupit 10triciek v Pepco ked je to tak lacne. Sladke vody , fatebne jogurty "pre deti" ...
@natalka13 Strasne trepes, ale strasne. Lieky bez doplatku maju deti do 6r. A potom co? 10 rocne uz nie je dieta? Ake vlaky zadarmo? To maju studenti. Ake obedy zadarmo? Vsak obedy normalne rodicia platia 😁 No si sa dobre strapnila.
@drahomirrra predať komu? Kupila by si obrovsky dom kdesi v hornej dolnej? Píseš akoby si ty nikdy nemala byť stará...tak potom napiš ci nebudeš chodit po lidloch a hladať kde je co lacnejšie
@janinah aj te domy v hornej dolnej majú obrovskú hodnotu ,teraz sa nebavíme o domoch niekde na východe pri rómskej osade
@natalka13 Strasne trepes, ale strasne. Lieky bez doplatku maju deti do 6r. A potom co? 10 rocne uz nie je dieta? Ake vlaky zadarmo? To maju studenti. Ake obedy zadarmo? Vsak obedy normalne rodicia platia 😁 No si sa dobre strapnila.
@drahomirrra ona myslí že seniori majú vlaky zadarmo
@vlado19822 80% ich byva v obrovskych barakoch, splatenych bytoch, ani nekuria, lebo setria, predat ani za pana. Lieky bez doplatku, vlaky zadarmo, v busoch zlavy. Vsade seniorske zlavy, kde sa pozries. Hlavne ze ich je vsade plny Kaufland, plne Tesco a plny Lidl.
@drahomirrra A pre koho nakupujú v tých obchodoch? Pre mladých hlavne čo sú v práci, koľkokrát berú detské veci a podobne a asi nie pre seba... A zase nehrajme sa, že rodiny živoria, stačí isť do Actionu, Tedi a podobne že koľko blbostí majú v košíkoch. To je proste taký folklór slovenský sťažovať sa že nemám pomaly ani na chleba a obchody stále pribúdajú a praskajú vo švíkoch a nestačia dovážať tovar? Kto to tam teda kupuje? Preto ak píšem, dôchodca s nižším dôchodkom si vyskakovať nemôže, ale nehovorím že živorí. Ale proste za odpracované roky mu ten 13ty dôchodok doprajem.
@drahomirrra A pre koho nakupujú v tých obchodoch? Pre mladých hlavne čo sú v práci, koľkokrát berú detské veci a podobne a asi nie pre seba... A zase nehrajme sa, že rodiny živoria, stačí isť do Actionu, Tedi a podobne že koľko blbostí majú v košíkoch. To je proste taký folklór slovenský sťažovať sa že nemám pomaly ani na chleba a obchody stále pribúdajú a praskajú vo švíkoch a nestačia dovážať tovar? Kto to tam teda kupuje? Preto ak píšem, dôchodca s nižším dôchodkom si vyskakovať nemôže, ale nehovorím že živorí. Ale proste za odpracované roky mu ten 13ty dôchodok doprajem.
@marsmykkok Ale ved hrozive percento tie roky ani odpracovane nema, lebo sa im zaratalo kde-co!
Ako by mali vnímať? Samozrejme že su radi su to smero hlaso voliči. Môjho otca zaujíma iba to aby mu neznížili dôchodok to je všetko co ho zaujíma. Bohužiaľ.... Radšej sa s ním o tom nebavím
@anonym_2e935d na to clovek nemusi byt "Simecka" aby vedel, ze toto nie je v case konsolidacie spravne, ze je to len kupovanie hlasov. Samozrejme ziaden dochodca nepojde peniaze vratit, ale aj medzi nimi sa najdu vela takych, ktori pouzivaju hlavu aj na ine ako nosenie ciapky a vedia co sa za tym skryva a ake dosledky to ma.
@viestta to takáto Ficovka nepochopi 🙂
Pravdepodobne nám dajú nejakú časť k Vianociam ( tak to robili aj minule roky) keďže majú Celkom fajn dôchodky aj bez toho 13-teho. Rovnako mi vracali aj rodičovské bonusy.
@anonym_e117c4 možno by stačilo keby prišla akákoľvek vláda,ktorá nekradne a nezodiera ľudí ako títo teraz. Ty si totálne retardovaná keď to nechápeš , že všetky tie milióny,za ktoré si stavajú haciendy na exotických miestach platis aj ty a tebe nedajú nič ?
@anonym_e117c4 možno by stačilo keby prišla akákoľvek vláda,ktorá nekradne a nezodiera ľudí ako títo teraz. Ty si totálne retardovaná keď to nechápeš , že všetky tie milióny,za ktoré si stavajú haciendy na exotických miestach platis aj ty a tebe nedajú nič ?
@barbie2023 čo prosím ? Si po sebe skontroluj, čo komu pises a komu odpovedas.
@abbey1 Ako nehnevaj sa, ale neskutocne trepes. Ocividne o realnej situacii na Slovensku nemas ani paru. Ano, su rodiny, ktore maju dokopy 1500€ z toho im len povinne platby a strava zozeru 1000. To z patstovky sa velmi zle uvazuje o novych topankach, zubarovi, a potrebnych veciach.
Hlavne ze nikdy nezabudnes spomenut, ze dochodci si chudaci.
@drahomirrra Kde spomínam, že dôchodcu sú chudáci? Aj čítaš, či len zúrivo reaguješ?. Pozri, akú zúrivý diskusiu ste tu pustili na dôchodcov. Hlúpi, finančne negramotní a podobne. Ide vás rozdrapiť, že dostanú trinásty dôchodok.
Však kydajte na tých, ktorí im to schválili. To pochopím.
Ale toto tu spustiť na adresu dôchodcov, a mnohé dokonca na vlastných rodičov. To je mimo môjho pochopenia.
V každej vekovej kategórii sa nájdu ľudia takí či onakí.
Tak sa bavíme, že niektorým netreba sirotský či vdovský, lebo však majú majetky. Detto rodinné. Pre niekoho je tých pár eur záchrana, niekto to ani nepostrehne.
Vy tu nedebatujete, či vláda má takéto veci schvaľovať. Vy sa tu odbavujete na jednej skupine obyvateľov. A úplne ich znevažujete. Môžete byť na seba hrdé.
@drahomirrra Ježiš, nauč sa čítať s porozumením...ona nepíše, že tie ženy majú vlaky zadarmo.
@marsmykkok no...aké tie xxx z tých blbých Pepco a podobných obchodov určite nie sú znakom toho, že nezivoria.
Pochybujem, že si môžu dovoliť zaplatiť deťom štúdium, že majú nejakú finančnú rezervu, že si môžu dovoliť ísť aspoň raz do mesiaca na kultúru, slušnú večeru v reštaurácii....
@drahomirrra Ježiš, nauč sa čítať s porozumením...ona nepíše, že tie ženy majú vlaky zadarmo.
@nyusika Ale veď to napísala ako hotentot. Ako sa mám vysomáriť koho a čo má na mysli?
@nyusika Ale veď to napísala ako hotentot. Ako sa mám vysomáriť koho a čo má na mysli?
@drahomirrra mi niekoľko z nás sa v pohode vysomárilo
@drahomirrra Kde spomínam, že dôchodcu sú chudáci? Aj čítaš, či len zúrivo reaguješ?. Pozri, akú zúrivý diskusiu ste tu pustili na dôchodcov. Hlúpi, finančne negramotní a podobne. Ide vás rozdrapiť, že dostanú trinásty dôchodok.
Však kydajte na tých, ktorí im to schválili. To pochopím.
Ale toto tu spustiť na adresu dôchodcov, a mnohé dokonca na vlastných rodičov. To je mimo môjho pochopenia.
V každej vekovej kategórii sa nájdu ľudia takí či onakí.
Tak sa bavíme, že niektorým netreba sirotský či vdovský, lebo však majú majetky. Detto rodinné. Pre niekoho je tých pár eur záchrana, niekto to ani nepostrehne.
Vy tu nedebatujete, či vláda má takéto veci schvaľovať. Vy sa tu odbavujete na jednej skupine obyvateľov. A úplne ich znevažujete. Môžete byť na seba hrdé.
@abbey1 Ja práveže čítam veľmi dobre. Dookola tu opakujem, že ide o systémovú vec, nie o zášť, keby to bolo adresné a štát má peniaze, mne je jedno, nech pokojne rozdáva. A teda nehnevaj sa, ale ak máš facebook, tak si dobre pozri, ktorú skupinu obyvateľov ide rozdrapiť pod každým politickým statusom! NO žeby dôchodcov? Agresívni, militantní, komentáre ôsmej cenovej, vadí im všetko a všetci. A že my sme neviem akí a neviem ako sa odbavujeme. No samozrejme.
@abbey1 Ja práveže čítam veľmi dobre. Dookola tu opakujem, že ide o systémovú vec, nie o zášť, keby to bolo adresné a štát má peniaze, mne je jedno, nech pokojne rozdáva. A teda nehnevaj sa, ale ak máš facebook, tak si dobre pozri, ktorú skupinu obyvateľov ide rozdrapiť pod každým politickým statusom! NO žeby dôchodcov? Agresívni, militantní, komentáre ôsmej cenovej, vadí im všetko a všetci. A že my sme neviem akí a neviem ako sa odbavujeme. No samozrejme.
@drahomirrra tak počkajme, aké budemey či veku 70 a viac rokov.
Mimochodom, väčšina z tých v komentároch sú obyčajní trollovia, fejkove profily
Moji starí rodičia so svojimi rovesníkmi vybudovali tuto krajinu, takze si to zaslúžia vzivote som to s Nimi neriešila.. dedko pracoval ešte 7rokov po nástupe do dôchodku.
Moji rodičia majú 50tku 🙂 obaja ešte pracujú a ešte pracovať aj nejaký čas budú.
@hubka51 robila som 5r v statnej sprave a mali sme sa ako prasata v zite, my radove kancelarske mysi aj sefovia. Vzdy sme ku platu mali 100% osobne ohodnotenie. A rozne priplatky a odmeny. A robota od-do v ktorej som sa nepretrhla.
@anonym_63b159 ty si mala 100% osobne lebo si v BA asi tam by im za tie prach nerobil, ale bezne v inyhc okresoch je bezne tabulkovy plat plus napr 100 osobne.
Starobným dôchodcom doprajem, viac mi vadia príspevky na hypotéku, tehotenské dávky, predĺžené rodičáky, OČR na zatvorené škôlky, vymyslené opatrovateľské príspevky a invalidné dôchodky pre ľudí, ktorí do štátu nikdy ničím neprispeli, ale stále naťahujú ruky a vždy im je málo a vôbec všetky hlúpe sociálne dávky pre ľudí v produktívnom veku, ktorým sa nechce pracovať a zvyčajne sú aj finančne negramotní.
@heleninamama 👍👍👍👍
su dochodci co sa obracali a usetrili aj detom dali myslim celkov v zivote lebo vsak byty mali za podpis 10r v praci atd. nemali hypoteky. ale pozicky nemanzelske. plus sem tam povedzme si nieco preniesli ako sa hovori zamazali sa pri tom co robili. cize si aj tak prilepsili. A vela si ich uvedomuje ze co to bude o par rokov pre nas.
ale su aj takí co ako pride minu na kdejake hovadi ako male dieta ked dostane 5 €a ide do obchodu do pepca a chce vsetko a kupuje co najviac aj ked to nepotrebuje...
takze su ludia co by to radi ozeleli a niektorí co sa tesia ze bude na minanie.
a pockajte teraz budu konecne davat peniaze zenam za cas stravaný ma MD a RD maju na to 5r aby to dopocitali. Tie zeny si to zasluzia ale tie financie bude musie nahant druha vlada co pride a nech ro pride aj havel alebo pavel niekde ich budu musiet najst...
cize tu sa bude konsolidovat do 2100 roku.
Moji starí rodičia so svojimi rovesníkmi vybudovali tuto krajinu, takze si to zaslúžia vzivote som to s Nimi neriešila.. dedko pracoval ešte 7rokov po nástupe do dôchodku.
Moji rodičia majú 50tku 🙂 obaja ešte pracujú a ešte pracovať aj nejaký čas budú.
@inulienka29 tak aj starí ľudia v napríklad Fínsku budovali krajinu a porovnaj úroveň tam a tu. Je to na zaplakanie ,ale žiaľ takto to presne vyzerá v postkomunistickej krajine kde sa žiaľ, nebudovalo iba kradlo.
Co rozdaju aspon nerozkradnu.
@anonym_45f7f6 no to isto.
Z cudzieho sa dobre rozdáva
@anonym_45f7f6 tie prachy máme na pôžičku takže to není že to je ušetrené a môžeme míňať
@inulienka29 takže poďme na to ekonomický. Lebo nikto netvrdí keby na to bolo že každému dať normálny plat aj dôchodok.
Takže ekonomický tvoja babka ak má cca 80 rokov tak už 26 rokov je na dôchodku. To je jedno či to je tvoja babka alebo moja svokra alebo niekto cudzí. + K bývaniu došli úplne inak ako moja a tvoja generácia.
Ľudia dostávajú zdravotnú starostlivosť, dôchodok, vlak zadarmo,....opakujem nikto im to nevadí
Takže keď to spocitam oni aj mali z coho šetriť.
Ty máš z coho šetriť? Po zaplatení hypotéky, družiny ktorú som ja ako dieťa mala zadarmo,.... Najom,...
Budeš mať na domov dôchodcov? Vieš dnes povedať že splatis hypotéku, ak teda zostanes so svojim partnerom a nebudeš jednorodic? Budeš mať na dôchodok peniaze?
Ja na to nemám odpoveď a to mám o pár rokov menej ako tvoji rodičia.
Myslíš že my nebudujeme túto krajinu??? Ani generácie pred nami a po nás? Že iba ročníky tvojich dedkovcov?
@inulienka29 takže poďme na to ekonomický. Lebo nikto netvrdí keby na to bolo že každému dať normálny plat aj dôchodok.
Takže ekonomický tvoja babka ak má cca 80 rokov tak už 26 rokov je na dôchodku. To je jedno či to je tvoja babka alebo moja svokra alebo niekto cudzí. + K bývaniu došli úplne inak ako moja a tvoja generácia.
Ľudia dostávajú zdravotnú starostlivosť, dôchodok, vlak zadarmo,....opakujem nikto im to nevadí
Takže keď to spocitam oni aj mali z coho šetriť.
Ty máš z coho šetriť? Po zaplatení hypotéky, družiny ktorú som ja ako dieťa mala zadarmo,.... Najom,...
Budeš mať na domov dôchodcov? Vieš dnes povedať že splatis hypotéku, ak teda zostanes so svojim partnerom a nebudeš jednorodic? Budeš mať na dôchodok peniaze?
Ja na to nemám odpoveď a to mám o pár rokov menej ako tvoji rodičia.
Myslíš že my nebudujeme túto krajinu??? Ani generácie pred nami a po nás? Že iba ročníky tvojich dedkovcov?
@bykaterina niektoré veci proste nikdy nevysvetliš.
Naučené frázy, absolútne bez premýšľania to budú citovať...

@drahomirrra predať komu? Kupila by si obrovsky dom kdesi v hornej dolnej? Píseš akoby si ty nikdy nemala byť stará...tak potom napiš ci nebudeš chodit po lidloch a hladať kde je co lacnejšie
@janinah Prave preto, ze budem stara mam postaveny bezbarierovy bungalov, s primeranou vymerou, nastavene veci do buducna, co najekologickejsie. Ale to nie je uplne merito temy. Merito je, ze hro dochoddcov je absolutne financne negramotnych a nezodpovednych.