icon

Kedy sa zmení priebežné poradie prijímačiek?

Včera o 06:44

Ahojte. V zozname prijatých detí sú aj tie, ktoré reálne majú aj inú školu ako prioritnú a sú prijaté aj tam ( kde ich automat posunie) a uvoľní sa miesto? dcéra skončila tesne pod čiarou v prvej päťke. Ak áno kedy sa priebežné poradie týmto opäť zmení?
Treba volať školy alebo automat, edupage všetko oznámi. Aby sa nezanedbalo odvolanie a tak ....

anonym_7c104c
Včera o 11:29
@amel

@biba_18 to sa teraz uz neda.
A ja som skepsa ohľadom miest pri školách 2 ,3,4.
Moja dcera ma len 2,z toho je veľký predpoklad,ze na prioritu c1 ju nevezmu.A reálne sa bojim,ze z dôvodu miest sa na 2 nedostane.
A potom je to cele v pr.eli🫣

@amel aj u nas je to tak.

anonym_4d575f
Včera o 11:35
@amel

@midka rozdiel je v tom,že clovek si smel vybrať.
Teraz mam podozrenie,ze sa neskutočne otvoria dvere korupcii,keďže posledné slovo ma skola.

@amel praveze skola ma teraz zviazane ruky. rozhodne automat a vypluje im zoznam prijatych.
Rozdiel je v tom ze niekedy dieta robilo prijmacky a potom si vybralo na ktoru skolu chce ist zo vsetkych tych kde ho prijali.
Teraz si este pred vysledkami musi zvolit na ktoru skolu chce ist najviac. Musi sa nad tym zamyslat o par mesiacov skor.

anonym_cfd686
Včera o 11:38

Čaute chcela by som sa niečo spýtať. Moja dcéra je na 2.prioritnej škole 15. v poradí. Prijmajú 36. Na prvej prioritnej škole nesplnila kritéria. Znamená to teda,že ju príjmu na tú 2. prioritu aj keď to nebola jej priorita číslo 1? (je ôsmačka a neviem či tento systém funguje rovnako na ôsmakov ako na deviatakov, jedná sa o bilingválne školy )

anonym_0117ad
Včera o 11:43
@anonym_cfd686

Čaute chcela by som sa niečo spýtať. Moja dcéra je na 2.prioritnej škole 15. v poradí. Prijmajú 36. Na prvej prioritnej škole nesplnila kritéria. Znamená to teda,že ju príjmu na tú 2. prioritu aj keď to nebola jej priorita číslo 1? (je ôsmačka a neviem či tento systém funguje rovnako na ôsmakov ako na deviatakov, jedná sa o bilingválne školy )

@anonym_cfd686 ano.

midka
Včera o 11:47
@amel

Teraz mam podozrenie,ze sa neskutočne otvoria dvere korupcii,keďže posledné slovo ma skola.

@amel ale ved si vyberas vtedy, ked si zadavas prioritu - ci uz sa ti zmeni priorita za ten mesiac?

biba_18
Včera o 11:49

@midka ako som napísala ja hore - áno, mení. tie decká v tom nemajú jasno, hlavne čo sa gymplov týka ...

bleelka
Včera o 11:51
@anonym_c1351d

Neviem teda ako čo ale my sme volali do školy povedali nam že neoficiálne je 62 teda 2 pod čiaru ale záleží ktorú školu ma prioritnú a takto nam to nakoniec vyšlo. Bolo povedane že ak ju príjmu tak na prijímačky netalentovej nemusí ísť. Druhá talentova škola viem že neprešla bohužiaľ prepočula zadanie úlohy a tým pádom neurobila písomne. Takže v e prihláške nam svieti iba jedna škola

@anonym_c1351d prečo vám povedali, že ste 62.v poradí keď na screenshote máte že 55.?

midka
Včera o 11:52
@anonym_cfd686

@anonym_cfd686 no ak nesplnila kriteria- teda zrejme nespravila prijimacky, tak je z prioritnej 1, uz mimo hru, ak na priorite 2 je ako si napisala, tak ano bude prijata, ak by na priorite 1 bola len pod ciarou, teda kriteria splnila,,, tak by si este musela pockat do finalnych vysledkov, ci niektori , ktori su nad nou a maju danu skolu ako pr. 2, su, alebo nie su, prijati na pr.1, vtedy by sa posunulo poradie

simca06022011
Včera o 12:12
@amel

@amel praveze korupcia bola predtym, teraz rozhodne automat, na konci, prehadze deti podla priorit a splnenia podmienok. Nemoze tam zasahovat skola, co sa tu roky dialo.. ked napr minuly rok dcera bola pod ciarou neprijali ju, ok, dalo sa odvolanie = nevadi ak nepojde, lae zobrali dievca co bolo este 20 miest pod nou (a to je len jedna, o kt vieme, urcite takych pripadov na kope skol je kopa, kde rodicia behaju po prijimackach, znamosti sa nahanali a presviedcalo sa riaditelov, ze prave ich dieta este treba niekde napchat)... toto sa teraz nema ako stat. Ak ti dieta prijimacky urobi ide do tej skoly na ktoru velmi chce ist, alebo dalsiu z troch, podla vlastnych preferencii. Definitivne rozhodnutie padne po netalentovom kole, lebo vtedy vela deti z talentovych skol moze vypadnut. My sme davali napr talentove skoly (a aj vacsina spoluziacok dcerinych ), iba ako istotu, nakolko gymnazia tu v bb su vychytene a ide tam o mnoho viac deti ako beru. A ani znamky zo zs ani nic nepomoze, iba riadne urobit prijimacky.
Aj teraz si smies vybrat, ale skor ako sa prihlasujes sa treba rozhodnut. Ano toto sa napr ani mne nepaci velmi, ale minuly rok to bolo horsie.. po talentovych sme mali tyzden na rozhondutie ci nastupime, ci nie :D inak smola.

stvura
Včera o 12:13
@anonym_cfd686

@anonym_cfd686 ano, zoberu ju na tu druhu ktorej podmienku splnila, jedine ak by ste sa vyjadrili ze na skolu nejde

stvura
Včera o 12:16
@biba_18

@amel no a potom čo s takými deťmi? práve to je na hlavu, pojde na učňovku bez maturity také dieťa??

@biba_18 ano, pojde na ucnovku...syn mal v triede slecnu co sa hlasila na dve umelecke skoly, nedala si ziadnu "zachytnu" lebo predpokladala ze ju vezmu - inac akoze za mna maximalny talent, vsetko vyhravala, kreslila, ZUSka a tak...no a, oni ju neprijali...ani na jednu. Takze cakala az sa uvolnia miesta, a teraz sa uci za kucharku...harcore, ze? Ale je to tak.

anonym_85bf5d
Včera o 12:22
@midka

@amel ale ved si vyberas vtedy, ked si zadavas prioritu - ci uz sa ti zmeni priorita za ten mesiac?

@midka mohli sme vyberať z 2 skol.Ak Ta vezmú na 2,vybrali si z nich.Teraz máš prioritu c2 ,co ak sa naplní stav s prioritou c 1?Toto neviem,ako majú ošetrené,nevedela to ani cieľová stredná skola a nevedela to ani naša ZS.
Nehovoriac,ze mi prisla potvrdená uplne prázdna prihláška,ale vraj sa nemam bat ,skoly ju dostali v poriadku.
Úprimne Ti napisem,ze nie som si istá ani dostanim pozvánky.
Systém je uplne iný.
A dnes som sa dozvedela,že priemerný žiak v triede mojej dcéry skoncil na prijimackach na prestížny bilingval na 1.mieste .Monitor slovenčina cca 70 matematika 43,samozrejme môžu nastať korekcie z rôznych dôvodov pri oficiálnych výsledkoch.No clovek nenaberie genialitu za noc.
No hlava mi to neberie.Ja mam reálne veľký strach a chcela by som,aby bolo 26.6.

amel
Včera o 12:29
@simca06022011

@amel praveze korupcia bola predtym, teraz rozhodne automat, na konci, prehadze deti podla priorit a splnenia podmienok. Nemoze tam zasahovat skola, co sa tu roky dialo.. ked napr minuly rok dcera bola pod ciarou neprijali ju, ok, dalo sa odvolanie = nevadi ak nepojde, lae zobrali dievca co bolo este 20 miest pod nou (a to je len jedna, o kt vieme, urcite takych pripadov na kope skol je kopa, kde rodicia behaju po prijimackach, znamosti sa nahanali a presviedcalo sa riaditelov, ze prave ich dieta este treba niekde napchat)... toto sa teraz nema ako stat. Ak ti dieta prijimacky urobi ide do tej skoly na ktoru velmi chce ist, alebo dalsiu z troch, podla vlastnych preferencii. Definitivne rozhodnutie padne po netalentovom kole, lebo vtedy vela deti z talentovych skol moze vypadnut. My sme davali napr talentove skoly (a aj vacsina spoluziacok dcerinych ), iba ako istotu, nakolko gymnazia tu v bb su vychytene a ide tam o mnoho viac deti ako beru. A ani znamky zo zs ani nic nepomoze, iba riadne urobit prijimacky.
Aj teraz si smies vybrat, ale skor ako sa prihlasujes sa treba rozhodnut. Ano toto sa napr ani mne nepaci velmi, ale minuly rok to bolo horsie.. po talentovych sme mali tyzden na rozhondutie ci nastupime, ci nie :D inak smola.

@simca06022011 ak sa nemýlim,posledné slovo ma skola.

miasias
Včera o 12:39
@amel

@amel a v com ma mat skola posledne slovo? Skola len nahodi vysledky a poradie uz urcuje automat podla poctu bodov… kde su zahrnute bonusove body napr za znamky, monitor, olympiady, body z prijimaciek (kazda skola ma ine kriteria). Nechapem, co potom moze s tym vysledkom urobit skola, ked poradie robi pocitac.

anonym_c1351d
Včera o 12:40
@bleelka

@anonym_c1351d prečo vám povedali, že ste 62.v poradí keď na screenshote máte že 55.?

@bleelka 62 poradie bolo všetci prve aj druhé kolo teda povedane primárna škola a druha v poradí škola

amel
Včera o 12:40
@miasias

@amel a v com ma mat skola posledne slovo? Skola len nahodi vysledky a poradie uz urcuje automat podla poctu bodov… kde su zahrnute bonusove body napr za znamky, monitor, olympiady, body z prijimaciek (kazda skola ma ine kriteria). Nechapem, co potom moze s tym vysledkom urobit skola, ked poradie robi pocitac.

@miasias skola ma urcite možnosť ovplyvniť poradie.Za akych podmienok,to uz neviem.

simca06022011
Včera o 12:42
@amel

@amel nema, mozno tak pri odvolaniach... nemoze napr vyradit dieta len tak, ktore automat zaradi spravne k tej skole a dat tam ine atd.

amel
Včera o 12:49
@simca06022011

@amel nema, mozno tak pri odvolaniach... nemoze napr vyradit dieta len tak, ktore automat zaradi spravne k tej skole a dat tam ine atd.

@simca06022011 toto samozrejme,ze nie

simca06022011
Včera o 12:49
@anonym_c1351d

@bleelka 62 poradie bolo všetci prve aj druhé kolo teda povedane primárna škola a druha v poradí škola

@anonym_c1351d inak toto je zaujimave, urcite? lebo teda v sprave je napisane, ze: Ak ste sa umiestnili v predbežnom poradí vyššie ako je kapacita na prijatie pre daný odbor, na Vaše ostatné prihlášky na netalentové odbory s nižšou preferenciou* sa neprihliada. V prijímacom konaní na netalentové odbory s nižšou preferenciou* už nebudete pokračovať a nezúčastňujete sa prijímacej skúšky. Cize tam by to malo byt definitivne, tak ako aj minuly rok, prost ezverejnil sa po prijimackach zoznam ale uz bol z oboch kol... cize som ratala s tym, ze to co prislo ako umiestnenie je definitivne, pokym nepustia "monitor".

simca06022011
Včera o 13:07
@simca06022011

@anonym_c1351d inak toto je zaujimave, urcite? lebo teda v sprave je napisane, ze: Ak ste sa umiestnili v predbežnom poradí vyššie ako je kapacita na prijatie pre daný odbor, na Vaše ostatné prihlášky na netalentové odbory s nižšou preferenciou* sa neprihliada. V prijímacom konaní na netalentové odbory s nižšou preferenciou* už nebudete pokračovať a nezúčastňujete sa prijímacej skúšky. Cize tam by to malo byt definitivne, tak ako aj minuly rok, prost ezverejnil sa po prijimackach zoznam ale uz bol z oboch kol... cize som ratala s tym, ze to co prislo ako umiestnenie je definitivne, pokym nepustia "monitor".

@simca06022011 nie monitor, ale automat som myslela 🙂

anonym_7c34ca
Včera o 14:04

Viete mi poradit. Syn spravil prijimacky na skolu s prioritou 2. Na dalsie kolo ma ist na skolu s prioritou 1 a 4. Pojde na obe skoly, alebo uz len na prioritu 1, kedze skola priorita 2, tam spravil v prvej 30, cize to miesto by mal mat iste.

midka
Včera o 14:13
@anonym_7c34ca

Viete mi poradit. Syn spravil prijimacky na skolu s prioritou 2. Na dalsie kolo ma ist na skolu s prioritou 1 a 4. Pojde na obe skoly, alebo uz len na prioritu 1, kedze skola priorita 2, tam spravil v prvej 30, cize to miesto by mal mat iste.

@anonym_7c34ca tá škola s prioritou 2, bude mať ešte druhé kolo? Prípadne ešte môžu zavážiť body za monitor, ak ich berú do úvahy...

simca06022011
Včera o 14:31
@anonym_7c34ca

@anonym_7c34ca podla mna uz len na 1. Pojde. Tak je to napisane v sprave co prisla s vysledkami

simca06022011
Včera o 14:34
@midka

@anonym_7c34ca tá škola s prioritou 2, bude mať ešte druhé kolo? Prípadne ešte môžu zavážiť body za monitor, ak ich berú do úvahy...

Ak su uz vysledky tak nic uz nezavazi, ak spravil na 2hu skolu, je tam prijati ak neurobi prijimacky na prvu. Talentove skoly aspon tie co mam v okoli monitor do uvahy neberu vobec. Su na prijimackach aj 8.maci

simca06022011
Včera o 14:42
@biba_18

@amel no a potom čo s takými deťmi? práve to je na hlavu, pojde na učňovku bez maturity také dieťa??

@biba_18 tak ak neurobi prijimacky, pojde kam ho vezmu. Nam v skole poradkyna povedala, ze to potom vybavuje aj ona skoly a hlada volne miesta, a na zaciatku roka deti aj poprestupuju na ine skoly. Ale ze sa to stava minimalne.
Treba si dobre skolu vybrat. Mame 4 moznosti. Nie je mozne aby jednotkarku nikam nevzali. Chapem stresy rodicov, tiez som nervovala a prave preto so skoly aspon usporiadala podla priorit tak aby dobre bolo 😂 popravde viac som zasla nad 3-4karmi co sa u nas nahlasili na gymple dva... som zvedava ci ich vezmu, ak ano = bude mi jasne, ze system sa stale da obist 😂

amel
Včera o 14:58
@simca06022011

@biba_18 tak ak neurobi prijimacky, pojde kam ho vezmu. Nam v skole poradkyna povedala, ze to potom vybavuje aj ona skoly a hlada volne miesta, a na zaciatku roka deti aj poprestupuju na ine skoly. Ale ze sa to stava minimalne.
Treba si dobre skolu vybrat. Mame 4 moznosti. Nie je mozne aby jednotkarku nikam nevzali. Chapem stresy rodicov, tiez som nervovala a prave preto so skoly aspon usporiadala podla priorit tak aby dobre bolo 😂 popravde viac som zasla nad 3-4karmi co sa u nas nahlasili na gymple dva... som zvedava ci ich vezmu, ak ano = bude mi jasne, ze system sa stale da obist 😂

@simca06022011 ak sa nemýlim,prestupy su uz zakázané.

natalka13
Včera o 15:10
@mondolina

ako keď tu čítam tento guláš, ktorý spravili z prijímačiek🙈 nezávidím vám.

@mondolina ja do toho nevidim, ale co tu citam celkom logicky po vsetkych prijimackach sa vyhodnotia vysledky a zoradia prijatia podla priorit.

simca06022011
Včera o 15:12
@amel

@simca06022011 ak sa nemýlim,prestupy su uz zakázané.

@amel a to kto povedal, v zakone nic nove nie je.. prestup povoluje riaditel, a vybavene.

bleelka
Včera o 15:18
@anonym_c1351d

@anonym_c1351d a toto sa ako a kde dozviem? Mám volať na školu? Ja to beriem, že keď vidím, koľká je dcéra v poradí, tak toľká je aj reálne. To už sú zohľadnené obe kola talentových škôl, nie?

amel
Včera o 15:20
@simca06022011

@amel a to kto povedal, v zakone nic nove nie je.. prestup povoluje riaditel, a vybavene.

@simca06022011 u nas v Ba to bol mestsky šport,zabrzdili to.Nepisem,ze sa neda,ale urcite nie pre bezne dieťa.