Má škola organizovať drahé výlety pre deti?
Ahojte,
v škole nášho dieťaťa sa rieši niekoľkodňový výlet, ktorý vychádza na niekoľko stoviek eur na žiaka. Chápem, že ceny išli hore a program vyzerá zaujímavo, no rozmýšľam, či by školy nemali viac myslieť aj na rodiny, pre ktoré je taká suma problém.
Chápem, že tie deti budú mať zážitok, len mám tri deti, netuším, kde mám na to brať peniaze.
Viem, že nemusí ísť, ale bude mi ho ľúto. Aj keď pri tej sume asi nebude sám.
@anonym_5f577c nemusíš mi to vysvetľovať, ja len vravím že sú aj deti ktoré nechcú ísť samé a nemusí to byť financiami, ako je tu zhrnuté
@anonym_6df3c7 to je dosť krátkozraké myslieť si že to je pupocna snura. Sú deti s diagnózou, si zdravotnými ťažkosťami, sú deti vyčlenené, sú deti šikanovane. Každé má svoj dôvod prečo ísť nechce.
@ria_sprout Na tieto prípady som nepomyslela, máš pravdu. V synovej triede nie sú deti s diagnozami a zdr .hendikepovaní.
@anonym_5f577c Môj o dovolenke nerozpráva ani naj kamošovi. Vraj preto, že tým, že kamarát žije s mamou sám a nechodí fakt nikde celé prázdniny, tak nechce, aby sa pred ním vychvaľoval a kamarátovi to bolo ľúto. Ale suvenír mu priniesol a potešil ho.
@anonym_6df3c7 to je super a spravne,krasne gesto od syna.Nasho len mrzi,ze vtedy ma jeho ,,kamoska,,uz 18 a nebude s nou.Aj som rozmyslala,ze by isla s nami ale tam by trebalo este splnomocenstvo od rodicov,a ci by ju pustila jej mama.No neviem.Tak mozno buduci rok.Nech synovi uz nic naozaj nechyba a nech si to riadne uzije.
Tak netreba si narobiť toľko detí a potom vyplakávať. To kvôli takým prípadom ako ty, nemajú deti nikam chodiť,? Nech je toto výstraha pre tie, čo sa kotia ako zajace a potom deti ani nemôžu ísť na výlet.
@anonym_229728 a ty si jedna z tých picur co nohy rostahuju len preto aby im chlap dačo kúpil co?! Každej jednej prajem co tu takto píše aby vám piče zdreveneli a nikdy nemali deti. Ty jeblina a co ak jej manžel ochorel zomrel ťahá všetko ale to tvoj mozocek pochopiť nevie lebo ty ho máš schovaný niekde inde však ze chuderka primitívna tvoja mater bola zajac ze ta radšej prehltnúť nevedela.
@anonym_fe762a Tak naco sa zapajas do diskusie, kde autorka ma 3 zdrave deti a nema na vylet? Pre nu je odporucanie o lepsej praci a ak sa neda vysvetlenie detom, ze nemaju na vylet.
Ty mozes robit druhu moznost, vysvetlit, ze na vylet nemate. Ja som nerypala. Ale zapojila si sa do nespravnej diskusie a sama od seba si tu pisala, ci si mala ist na potrat, alebo nechat v porodnici. Taketo otazky su ozaj divne..
@anonym_8a6f0b načo sa zapájame? Reagovala som na príspevok že netreba robiť viac detí...písala som že som mala naplánované jedno dieťa(z finančných dôvodov)ale mám dvojičky. Nasledne mi bolo napísané:
Tak mas dvojicky. Uzivaj si ich. A ak im chces dopriat vylety drahsie, najdi si lepsiu pracu ak mas 2 deti
Jasné som napísala aj to akého dôvodu nemožem ,,makať,, aj to že moje dieťa vie že si drahé výlety nemôžeme dovoliť
Mne sa tiez rozum zastavuje co uz skoly organizuju. My sme chodili na vylety po Slovensku. Najvacsi bol lyziarsky v 7tr a to sa sporilo cely rok. Teraz si deti lietaju hore dole po svete uz na zakladnej.
Baby, nechajte si debilne reci o tom, ze ked na to nemam, tak nebudem mat deti. Nikto tu nepisal, ze deti nemaju co jest, ale, ze ma 3deti a kazdemu predsa nemoze dat 300€ na vylet + vreckove. To uz je pomaly dovolenka pre celu rodinu a nie len pardnovy vylet bez rodicov.
Chodila do v 90 rokoch do dedinskej školy a každý rok organizovali zájazdy do zahraničia, určite Paríž, Taliansko.
Nikdy som nikde počas školy nebola, proste sme boli chudobní.
Ale toto ma v živote veľmi naštartovalo žiť inak, vzdelávať sa, makať na sebe... Som toho názoru, že chudoba nie je privilégium, výsada. Je to frustrácia a ak môžem, urobím maximum pre lepší život.
Tak netreba si narobiť toľko detí a potom vyplakávať. To kvôli takým prípadom ako ty, nemajú deti nikam chodiť,? Nech je toto výstraha pre tie, čo sa kotia ako zajace a potom deti ani nemôžu ísť na výlet.
@anonym_229728 ty si iny primitiv
Ja si myslím že je to super. Školské výlety do zahraničia sú vždy finančne výhodné, dieťa už nikdy nebude mať príležitosť ísť na rovnaké miesto za takú sumu.
Ja som na základnej škole bola v Taliansku, Nemecku a bol to úžasný zážitok. Rodičia sa vždy snažili aby nám mohli dopriať. Peňazí mali vždy akurát ale aj napriek tomu som z ich úst nikdy nepočula nemáme, nedá sa. Keď trebalo otec zobral nadčas, mama zbehla na brigádu, vždy spravili tak aby sme mohli ísť. Tak isto chcem dopriať aj ja svojmu dieťaťu.
Ja si vždy myslím svoje keď vidím diskusie kde sa píšu hlúposti ako sa uživí v rodine xy detí a ako deťom nič netreba. Mať dieťa nie je len o strave, oblečení .... treba myslieť aj na fakt že vekom prichádzajú aj iné omnoho vyššie výdavky.
Sú situácie kedy rodina za svoju finančnú situáciu nemôže a nemá šancu ju zlepšiť. Tam ale nič iné ako úprimne dieťaťu vysvetliť situáciu neostáva.
@anonym_229728 ty si úboha, lebo ľudia si robia deti kvôli školským výletom 🙄 si predstav, že mám deti čo nesedia doma, majú kopa zážitkov, ale na výlety so školou do tramtarie už nevychádza. Ty si pošli dieťa aj ku rovníku, ostatných nechaj na pokoji a neurazaj tu viacdetne matky.
Mne nikdy nikto nevysvetľoval, skrátka mi bolo povedané nejdeš a hotovo. Na lyžiarskom som nikdy nebola, ale na tie koncoročné výlety sa už nejak nazbieralo.
Počas roka sa tých výletov organizuje viac, tak ho pošlite aspoň na ten ktorý si dovoliť môžete.
Mne nikdy nikto nevysvetľoval, skrátka mi bolo povedané nejdeš a hotovo. Na lyžiarskom som nikdy nebola, ale na tie koncoročné výlety sa už nejak nazbieralo.
Počas roka sa tých výletov organizuje viac, tak ho pošlite aspoň na ten ktorý si dovoliť môžete.
@anonym_78e49a u nas este ani sk.rok nezacne poriadne a uz v oktobri idu tam a tam a to vzdy na rodicku prvom,hlavne platiacom,kde si vzdy beriem aspon 200eur,nech je cim skor vsetko poplatene tak sa to rozobera a hned to tam aj zaplatim.
Tak ako zaciatok tak aj koniec roka rodicia musia ratat s tym,ze to bude fin.narocnejsie mesiace
@anonym_autor Mala by organizovat take vylety aby si to mohlo dovolit co najviac rodicov/deti.
Skromnosť nie je hanba, ale dieťa zostane lúzrom v očiach spolužiakov navždy. Spôsobíš mu újmu na duši, akú si nevieš ani predstaviť. Ak mám deti, musím rátať s nákladmi na ne alebo zvážiť počet detí v rodine, nie ich len robiť a oni potom za to musia tvrdo trpieť.

@anonym_6df3c7 tak dovolenka je kapitola sama o sebe,deti pridu do skoly po prazdninach co zazili,kde boli.Mnohe deti povedia len doma.U nas sa este aj skoro 18r tesi na dovolenku s nami do Turecka.Je to cas straveny s rodinou,oddych,zazitky.Uz len to letiet je zazitok pre deti samo o sebe.
@anonym_5f577c Môj o dovolenke nerozpráva ani naj kamošovi. Vraj preto, že tým, že kamarát žije s mamou sám a nechodí fakt nikde celé prázdniny, tak nechce, aby sa pred ním vychvaľoval a kamarátovi to bolo ľúto. Ale suvenír mu priniesol a potešil ho.