icon

Má škola organizovať drahé výlety pre deti?

Včera o 07:43

Ahojte,

v škole nášho dieťaťa sa rieši niekoľkodňový výlet, ktorý vychádza na niekoľko stoviek eur na žiaka. Chápem, že ceny išli hore a program vyzerá zaujímavo, no rozmýšľam, či by školy nemali viac myslieť aj na rodiny, pre ktoré je taká suma problém.

Chápem, že tie deti budú mať zážitok, len mám tri deti, netuším, kde mám na to brať peniaze.
Viem, že nemusí ísť, ale bude mi ho ľúto. Aj keď pri tej sume asi nebude sám.

Strana
z8
bcrow1307
Dnes o 17:36
@kofa77

mali sme kopu skolskych vyletov po Europe, vsetky oznamene na zaciatku sk.roka. platilo sa na tretiny, pocas roka. kto chcel, isiel, kopa deti nesla. aj ti, co na to mali isli na jeden, max dva vylety. na terajsej skole su vylety typu Cina, Bali, Patagonia a pod. decko samozrejme nejde, lebo na to nemame momentalne, nikto z toho nema ziadnu ujmu.
je to zivot.

@kofa77 to je aká škola prosím, keď robia takéto výlety?

senta_sofia
Dnes o 17:59

@anonym_autor bohuzial, skoly sa dnes predbiehaju a superia o ziakov aj tymto sposobom. Mozno do buducna uvazuj nad tym, ze budes mesacne odkladat nejake peniaze bokom, aby si nemala na platenie toho naraz vela. U nas aj na plavecky, lyziarsky alebo skolu v prirode zbierali po castiach. Cize aj to je moznost, ze skola by umoznila tento sposob financovania. A nie, nie je to nevyhnutnost, ale mnohi rodicia sa neuspokoja s tym, aby na koncorocny vylet isli deti do mesta na zmrzlinu alebo si spravili piknik v parku.

macko1983
Dnes o 18:31
@anonym_229728

@anonym_639f0b Matematika nepustí, 3 deti stoja viac ako jedno
@tiezjednababa Trafila som klinec po hlavičke? Tiež rodíš ako jabloň a potom tu budeš nariekať, že nemáš prachy?

@anonym_229728 hlavne ty sa nemnož.

anonym_5fb729
Dnes o 18:46

Ja som na výlety nechodila.Mama bola na náš sama a tým pádom peniaze na nejaké školské výlety neboli ani náhodou.Skoly by si mali uvedomiť že niektoré rodiny sú radi ak majú na stravu a nájom

blackcat8885
Dnes o 18:46

Mňa by mrzelo keby moje dieťa nemohlo ísť a chcelo a viem že tiež to bude o pár rokov u nás problém. No rozmýšľam začať keď bude v 5-6tom rocniku šetriť na taky výlet, u nás sa robia tak v 8-9tom ročníku približne tie drahšie ako Londýn, Paríž apod. A úplne chápem ak niekto na to nemá je to veľmi veľa peňazí aj pre nás. V zime napr uz idem šetriť na letný tábor lebo ceny su okolo 350 a chcem mu tábor aspoň 1 leto dopriať keďže starší syn bol tiež. Možno by školy mohli skôr upozornit na také drahšie výlety aby sa dalo trochu našetriť vopred

anonym_2b5560
Dnes o 18:47
@evkatk

Ja som opísala svoje vyše 40 - ročné skúsenosti v školstve. Za posledných 20 rokov je to úplne iné. Naše deti môžu byť chápavé, empatické, ale 90 % ostatných prispôsobuje svoje názory nezdravým postojom bohatých jedincov. A nevedno prečo, ale ostatní aj chudobnejší ich nasledujú. Je to nezdravý trend, no citlivé obete to mnohokrát ťažko znášajú. Mali sme prípad, keď chlapec, ktorý nešiel z finančných dôvodov na lyžiarsky zájazd, pokúsil sa o samovraždu po nevhodných poznámkach spolužiakov. Keďže sa hanbil priznať, čo mu robia, nemohli sme mu pomôcť. Obete väčšinou mlčia a trápia sa s tým vnútorne.

@evkatk Otrasné, chudák chlapec. Malé deti nie sú zlé len arogantí zbohatlícky rodičia ich naučia že sú dačo viac a ostatní sú socky a odpad. Skutočne úspešní ľudia dajú deti na súkromné školy alebo ich rovno pošlú na internátnu školu do zahraničia. To len malomešťáci ala modrý kôň nevedia od dobroty čo so sebou keď sa dostanú k prachom. Furt sa musia ukazovať, vystatovať v štýle ná veď sedláci závidte a keď egohoniče ako instagram plný fotiek z dubaja alebo drahé auto cez 3 parkovacie miesta nestačí vymýšlajú drahé pitchoviny ako wellness pre učiteľku a jej rodinu do tretieho kolena či školský výlet do tramtárie aby tých čo majú nižší príjem ztrápnili. Teraz sa tomu hovorí porucha osobnosti narcistického spektra, keď sa ešte veci mohli volať pravým menom sme tomu hovorili jeb...tosť.

anonym_5f577c
Dnes o 18:47

Ale stale sme sa od autorky nedozvedeli aka je ta hrozne vysoka cena.Ta sa uz ale isto neozve.

kristina2412
Dnes o 19:07

Ja sama som zo ZŠ bola v Paríži a zo SŠ v Španielsku. Keď sme mali ísť do Paríža , otec bol asi 2- 3 krát na nejakej fuške. Ja mám ten pocit, že čo som dostala, to musím vrátiť. Takže ak pôjde o nejakú európsku destináciu urobím čo je v mojich silách, aby tam deti išli. Cestujeme spolu ako rodina, ale čo sa týka týchto školských výletov , často sú to miesta mimo oblasti nášho záujmu a s nami by sa tam možno nedostali. Určite to rozšíri ich obzory...

gerrwie_girl
Dnes o 19:13
@anonym_90f984

@anonym_autor tak to je vasa chyba ze na to nemate. Ludia ktori na to maju sa velmi potesia, ze ich dieta moze ist pocas skolskeho roka s kamaratmi na vylet. My sme davali za Londyn 700€ teraz a velmi si to deti uzíli. Bohuzial. Ja ked som bola decko, nemali sme ani na lyziarsky a ako jedina som sedela doma, tak co uz 🙂

@anonym_90f984 A bola to chyba tvojich rodičov ze nemali peniaze. Znie to fakt blbo 🤔

anonym_fcd675
Dnes o 19:23
@anonym_c9a311

@anonym_fe762a ano stalo sa kamoske mala 2 deti este planovala jedno posledne a to boli zrazu trojcata takze namiesto 3ks ma deti 5 🤩🤣 aj take sa stava aj ked trvalo dost dlho kym to oredychali s muzom 🫣

@anonym_c9a311
Oha a nebýva náhodou niekde v okolí PU, PB,TN?? Lebo o tejto rodinke som od jamošky aj ja počula 😃. Má aulikovneho zručneho manžela, teda ak píšeme o tej istej maminke 🙂.

Strana
z8