icon

Jedináčik. Áno alebo nie?

ivka5386
27. jún 2013

ahojte aky je vas nazor mat v dnesnej dobe len jedno dieta alebo pridat surodenca ? s manzelom mame jedno dieta on chce aj druhe ale ja nie. bojim sa ako to budeme zvladat s uverom a splacanim vsetko je v dnesnej dobe nechutne drahe a nikde nie je praca a ked je tak za smiesne peniaze ... Ale na druhej strane jedinacik ??? to nie je velmi ono ci?

cecil36
28. jún 2013

My sme sa rozhodli pre druhe tiez, aj ked ako som pisala, ja by som bola najradsej jedinacik 😀 Ale rozhodli sme sa nie preto, aby mala starsia surodenca, ale preto, ze sme druhe chceli a vtedy az ked som citila, ze je spravny cas. A tak mam medzi detmi rozdiel skoro 13 rokov 🙂

deximix
31. aug 2013

@anexis akoby si o mne hovorila.... ja mám jedno, bude mať 5, miluje spoločnosť, deti,, školku, sama sa ledva zahrá, milujem ju, ale nemám odvahu na viac, mm robí ako kon daleko v zahraničí, mám obavi už teraz o jeho zdravie, jeho podiel v starostlivosti som myslela že bude väčšia, ( ked bola mimi tak sa asi bál-inak si to nevysvetlím)kým sa nenarodila tak s mojou sestrou sme si nevedeli prísť na meno, manželov brat len vtedy zavolá ked dačo chce. A už by som nechcela zažiť to gibicovanie od mojho svokra( je kusok hulvát) dcerku vždy nasilu budil a tak...... kusok ma to akože mrzí lebo tu do mna všetci rípu a robia mi výčitky " jedno dieťa nie je dieťa" vtedy idem vybuchnut... nadarmo poviem ,že je to moje rozhodnutie( mala som traumatizujuci porod) . Nikdy som bohužial nerobila, ja sama by som sa neuživila bez mm. čo ak nebude vladať, čo ak nezostaneme spolu... ja nie som proste silná na dalšie, mna nevzrušuje robiť ťuťulimuťuli nad babetkami... proste nič, moju milujem najviac na svete, nedám ju za nič, je skvelá, len to proste nie je. a ano priznám sa s jedným dieťaťom je život z praktického hladiska lachší, povedať susede či mi ju na hodinku postráži jedno alebo tri to je dosť odlišné. A som kvoli tomu aj dosť prísna na nu, máme svoje pravidlá a hranice, poznám matky čo maju dva, tri a su tak rozmaznané a nevychované,že si neviem predstaviť čo s nimi budú robiť v puberte, možno sa i moja spochabí ale si to budem mocť skorej všimnuť.... som teda zlá matka??? rodič???

anexis
7. sep 2013

@deximix nie, urcite nie si zla matka preto, ze nechces mat dalsie...toto zalezi od toho, ako sa staras o to, ktore uz mas a urcite sa staras ako najlepsie vies
rozmyslas do buducnosti a to je dobre, zivot nieje predsa len o dnesku ale aj o buducnosti a myslim ze prave urobit si 4 deti ak nemas aspon aku taku istotu, nejaky predpoklad zajtrajska je nezodpovedne...ved predsa kazdy by mal chciet pre svoje deti len to najlepsie, no len v dnesnej dobe nic nieje iste a racionalne zmyslajuci clovek musi vidiet kam tento svet speje...uz jedno dieta je na uvazenie bohuzial 😔
zarazil ma nedavno taky nazor, ze by sme si mali vsetci urobit aspon po tri deti, nech nas nasi menej prisposobivy spoluobcania neprevysia akoze poctom...hej, tak uz len preto sa necham prehovorit 😝 😀
poznam maminu s tromi detmi...cele prazdnini cusali doma, lebo jedno zacalo byt chore a samozrejme ze od neho chytili aj ostatni...a tak to slo dokolecka, choroba za chorobou...no co tie deti z tych prazdnin mali?? nic nezazili, nic nove nevideli, nespoznali...ja nazor nezmenim ani keby sa vsetkym okolo mna vsetky chlpy zjezili aj oci pretocili naspak 😀

anjelicek26
7. sep 2013

@anexis - xixi moje boli cele prazdniny zdrave a doma rozhodne necusali 😅 Len tak off topic, co ma pocet deti s chorobnostou 😀 V oktobri nas caka Turecko a potom Francuzko, preco sediet doma?

Ale k teme, pocet deti je na kazdom z nas, ja si viem predstavit mat aj stvrte... moje deti su slusne a vychovane, mozno trochu hlucne, ale to preto, lebo je ich viac 😅 Rovnako neodsudzujem niekoho, kto ma dietatko len jedno, on presne vie, preco to tak je. Mam kamosky s jednym dietatkom, väcsinou sa stazuju, ake je to strasne narocne a dalsie by nezvladli, ja sa len usmievam, lebo viem svoje, ze je to stale lahsie a lahsie. Aj ked rozum nepusti, casovo je to rozvazanie narocne, starostlivost pre vsetky narocnejsia, peniazkov to stoji hodne... ale ta odmena trojiteho usmevu na dobre rano je pre mna zadostucinenim po kazdy raz 🙂 Ale to si kazdy musi rozhodnut sam za seba, kolko je ochotny makat a ci si to neulahci 🙂

oktobermimi
7. sep 2013

@ivka5386 lepšie je ak sa má dieta ským hrať a najlepšie je zo surdencom 🙂 já mam 3 sestry 🙂 já som najstaršia a dalo my to vela lebo som musela z mladšímy pomáhať takže od malička prebalovat sestry,tierat prach, vysávať, umývať riady... delenie s ao hračky o sladkosti... prosto super príprava do budúcnosti 🙂 ak bolo sichravo a musely sme bi´t doma tak bolo skím sa hrat vymíšlať báznit sa ... 🙂 a hlavne ak sme jedna mala daky problém tak vždy sa druhá postavila 🙂 teda my staršie najmaldšia ma 6 a tym pádom má super SBS- ku :D

sasa227
7. sep 2013

Mi mame jedno aj by som chcela este jedno ale mm nie naozaj v tejto dobe mat dve deti je na uvazenie. A to mm celkom slusne zarobi na dnesnu dobu a nemame ani hypoteku ani ziadne splatky. Deticky su radost ale naozaj treba aj s niecoho zit a mat nejaky standart nie mat viac deti a potom plakat ze to nevychadza pretoze ja si myslim ze rodicovsktvo je niekedy potrebne aj naplanovat nie len ze kedy ale budeme na to mat aby sme mohli obom detom dat dostatok vsetkeho a nemuseli si odriekat alebo im nieco nedopriat. A nikde neni zaruka ze naozej budu surodenci vychadzat spolu a ze tu budu jeden pre druheho.

anexis
7. sep 2013

@anjelicek26 pocet deti s chorobnoustou ma tolko...ked mas tri tak urcite vies...ze sa nakazia jeden od druheho, alebo ty si sa s tym nestretla?
ja osobne vydim aj v tomto nevyhodu, pretoze uz aj s jednym dietatom je problem sa zamestnat ( niektori zamestnavatelia pozeraju na cloveka ako by mal doma lepru, nie dieta) a uz aj to jedno je problem, ze komu hodit na krk v pripade choroby, prazdnin atd...a kde este 2-3
no ale ak sa niekto rozhodne mat 10 deti, nech ma..nieje to moj problem, nijak sa ma to netyka..takze kazdy podla vlastneho uvazenia, ale nie podla toho, ze co hovoria ini ved kazdy mame svoj rozum a rozdielne podmienky predsa

anjelicek26
7. sep 2013

@anexis - nie u nas doma, aspon zatial, dcerka ma zelezne zdravicko, ju neskoli nic... a krpec je este chraneny materskym mlieckom. Takze ak je niekto chory tak ja a prostredny syn haha. Ale uz aj ten dobre 9 mesiacov nebol okrem soplov ci hnacky nic... Co sa tyka zamestnania, nielen zamestnavatelia, ale vyberat deti zo skoly, skolky a mat full time robotu je dooost narocne, nechcem pisat "o hubu" ale je, ved som si to uzila takmer cely rok posledny 😝 Ja viem ja viem, ma to kopu nevyhod, vykryvat prazdniny, kazdemu dietatu plnohodnotny program... ale mne to prijde prirodzene, clovek sa do toho dostane postupne... ja si tie deticky uzivam, nemam ich pokope, ale pekne 4 a 3 roky rozdiel, to je ina kava..

evamataseje
10. sep 2013

no musim s tebou suhlasit,ja mam tiez jedneho syna ma 10 rokov a asi by sa mi uz aj tazsie zvykalo na take male babo, TA HYPOTEKA POZNAME AJ MI TAKU MAME ,JE TO V DNESNEJ DOBe das is hruza,sesterka ma teraz babo,a ked bola u mna tak pozicaj ale vecer si to prid zobrat,a este ked chces dat dietatu poriadnu skolu to uz teraz na nu setrime.moj manzel sa prisposobil mojmu nazoru.a ked sa prekonvalistikujem,tak aj on.

evamataseje
10. sep 2013

a musim suhlasit so sasa227,to je vyborne ze nemate uver,jasne moja rec nie je problem narobit deti,ale sa o ne postaeat to uz je problem

lila69
10. sep 2013

Ja som chcela vzdy jedno dieta, ale postupne som zmenila nazor a to z roznych dovodov:
1. mala som moznost chodit s jedinacikom 🙂 a aj ked to bol velmi slusny chlapec "sen kazdej buducej svokry" povedala som si nikdy viac, jednoducho bolo tam citit ze je jedinacik, ktoremu sa vsetko prisposobovalo... a o naviazanosti na rodicova a matku ani nehovorim.
2. Zrekonstruovali sme si domcek ktory je troska bokom od "civilizacie" je tam asi 5 domov z kde byvaju starsi ludia a ak chcem aby sa malo moje dieta s kym hrat, tak jedina volba bola zbudovat mu surodenca 😀
3. Mala som moznost sledovat chlapceka ktory je jedinacik, ma asi 7 rokov a povedala som si ze nechcem aby takto moje dieta vyrastalo. On by tak potreboval nejakeho partaka, kamosa = surodenca s ktorym by sa hral, klbcil, vymyslal, az mi ho je niekedy luto.
Tiez som zastanca - radsej menej deti a zabezpecit standard, ale 2 deti su myslim aj v dnesnej dobe zvladnutelne.

katecameron
10. sep 2013

no ja by som 1nechcela jedno dieta to uz potom radsej ziadne samozrejme v vacsim poctom deti prichadzaju vacsie starosti ale aj radosti casom mozno pochopite ze niej vsetko aby jedno dieta malo kazdu hovadinu alebo aby kazdi rok bolo na dovolenke toto je v zivote nepodstatne ale to chce cas dozriet

katecameron
10. sep 2013

som presvedcena ze 2deti zvladne kazda rodina a niekto mozno aj viac

angelina1003
14. sep 2013

ja som vyrastala ako jedinacik, dá sa tak povedať kedže mám brata o 14 rokov staršieho a ako dieťatu mi to veru neprekážalo 😀 nikto ma netlkol, bola som samostatná, vedela som sa sama zahrať atd. skôr som ako dievča chcela mladšieho súrodenca ked som mala 10 rokov , aby som mala doma živú bábiku 😀 ale inak mi fakt ako dieťaťu nejak nechýbal, druhá vec je že súrodenca mám a staršieho, teraz je to fajn, kedže spolu v pohode vychádzame a som tomu nášmu vekovému rozdielu rada....a ja sama tiež neviem kedy zatúžim mať druhé dieťa, či zatúžim....možno to príde tiež o 10-15 rokov....ktovie....

nefertitka
11. okt 2013

A ako sa vyrovnat s tym, ze mate jedinacika, pritom by ste chceli minimalne dve, ale nejde to? My by sme strasne chceli pre malu surodenca, ale akosi sa nedari, nie tak, ze nemozme otehotniet, ale proste ked otehotnieme, tak nastane problem dotiahnut to az do konca...a na toto mi uz trpezlivost dochadza. Neda sa to donekoncecna skusat, preto ma aj mrzia niektore prispevky typu "to by som svojmu dietatu nikdy neurobila". Najprv som bola za jedneho aj ja, ale len pre zdravotne problemy, ktore sa akosi zial ale nedaju preklenut, asi nam to osud nepraje.

m.i.r.i
11. okt 2013

@nefertitka ved to...ja tiez velmi chcem pre maleho surodenca...ale...nepaci sa mi ked sa nepekne a zaskatulkovane pise o jedinacikoch....ked tu presne citam to, ze to by som dietatu neurobila...je to od rodicov sebecke...jedno dieta je len pre strach...bude to sebec..nebude sa vediet delit...atd atd...Niekedy si holt nevyberies a kolki su radi, ze maju aspon to jedno dietatko..ja viem, ze je rozdiel ci z vlastnej vole ci nie, ale nie je to povzdbudive pre mamicky, ktore by aj chceli mat viac deticiek, ale proste sa neda...vtedy presne by som aj ja hladala skor povzbudenie, ze aj jedinacikovia mozu mat uzasny zivot..a ze zalezi hlavne a hlavne na vychove a nie na tom ci je jedinacik ci nie
Tebe velmi drzim palce aby to tentokrat dobre dopadlo a dotihali ste to do uspesneho konca...

nefertitka
11. okt 2013

@m.i.r.i presne tak, dakujem, aj ja ti prajem, aby vam to vyslo...aby ste sa obaja tesili z dvoch deticiek,,,neviem, ci to dopadne dobre, uz mam tretiu chorobu za mesiac, momentalne zapal stredneho ucha, tak sa bojim, hrozne

denisalm
13. nov 2013

@ivka5386 Ahoj, najprv si rozhodni či to naozaj tak cítiš, že sa bojíš o druhé bábo kvôli finančnej strany, alebo...je to iba dobrá výhovorka. Keď to budem jasne vedieť, tak vtedy sa rozhodni. Keď vnútorný hlas ti šepká, že NIE , tak rozum hladá rozmuné vysvetlenie, tzv výhovorky. Ale keď matka TÚŽI po druhé dieťa, tak o takejto veci sa nerozmýšla. Pri druhom aj finančne je to kus lepšie, predsa kopu veci máš po prvý.

kiki68
5. dec 2013

ja som jedinacik, ako z financneho pohladu je to vyhodnejsie,mensia zataz, dieta ma vacsi luxus, co sa tyka hraciek, vsetko ma len pre seba. Na druhu stranu,to skor pre dieta nevyhoda,ze travi viac casu samo,ale skor v dospelosti je to vacsi problem,ked dieta ide z domu a ma problem s rodicmi,tak je na to,ak nema fakt dobreho partnera ochotneho samo a musi si poradit,co apriklad s chorou mamickou vo vyssom veku...no ma to proste svetle aj tieniste stranky. Ja som ako decko strasne chcela surodenca, potom ked nasi vysvetlili ze to nepojde,tak som sa s tym zmierila, ale zase ked vidim ako niektori kamosi maju strasne zle vztahy so surodencami,tak si hovorim,ze toto mi treba nie je. Ono ked su deti,tak sa to este da,ale ked su dospeli a iba sa vadia, nestretavaju,neznasaju sa a musia spolu riesit majetky,tak to som rada aj ako jedinacik 😉
Mam aj kamarata jedinacika, on uz ma 40 a je to dost uspesny chlapek,ale asi si dobre rozumieme aj preto,lebo riesime podobne veci...obidvaja sme nechali rodicov doma,v inej krajine,bez nas, kamos uz ma decka,tak ako maju vnucata,ale hovori,ze aj tak mu rodicia stale volaju,ze im ako chyba. Moja mama je pre man skor taka kamoska,ale viem,ze jej tiez chybam,len si nastastie utriedila vlastny zivot. Horsie je,ze ked jedinacik sa musi tak nejak chystat na tu zodpovednost za rodicov,ale ako surodenec tiez nezarucuje to,ze on bude ten nezodpovedny a proste nepomoze. Ale inak je zivot jedinacika pekny, ako ja sa stazovat nemozem 😉 mam kamosku,co mi je ako sestra, veru sme to raz aj spravili pokrvne sesterstvo na styl winnetou, ked sme mali asi 14 rokov, nic lepsie nas nenapadlo...mam dojem,ze veru sa to nejak zadarilo,naozaj sme ostali ako sestry...aj sa sem tam povadime,ale stale sme si strasne blizke,ked nieco hned sme pri sebe ako rodina. 😉

majkalaborcova
21. júl 2014

Mám kamarátku ktorá ma jedináčika. Je to vytúžené dieťa. Väčšinou mu rodičia viac doprajú a ťažko si hľadá kamarátov. Môj názor je že 2 detičky sú lepšie lebo jedináčik sa nudí.

babulka82
21. júl 2014

ja mam 2 deti a jedinačka by som nechcela

lalinko2010
21. júl 2014

Ja by som brala druhé dieťa, ale nie s mojím ešte manželom! takže syn zostane jedináčik, ako som aj ja. a pritom sa hovorí že jedináčik sa s ničím s nikým nepodelí! nie je to pravda, ja by som dala aj posledné ale môj manžel má dvoch súrodencov a nepodelí sa s ničím a s nikým!!!! ☹

m.i.r.i
28. júl 2014

@lalinko2010 ja si nemyslim, ze sa jedinacik s nikym nepodeli...na toto ma vplyv vychova..ved delit sa moze doma aj s rodicmi napriklad..a aj s detmi v skolke a podobne....ja co vnivam zatial na jedinacikoch a mnohi mi to aj sami potvrdia je casto chybajuca empatia..a teda celkovo schopnost mysliet aj na niekoho ineho...je to v takych banalitach zivotnych viditelne, kedy jedinacika casto ani nenapadne, ze v danej situacii by niekto iny mozno chcel nieco ine, potreboval nieco ine a ma tiez nejake tuzby...urcite nechcem zovseobecnovat, ale je vela jedinacikov co si to sami pripustaju, ze ich to proste ani nenapadne, ze v prvom rade myslia na to ako sa citia oni ..moj muz je tiez jedinacik a nebol ani zdaleka rozmaznavany ani nemal vsetko..skor naopak..kazdopadne vidim na nom, ze sa ucil kompromisom a empatii az v manzelstve...a to je potom velmi tazke niekedy...lebo surodenecka rivalita napriklad uz sama o sebe dava velmi vela do buducna..kazdy clovek sa skor ci neskor stretne s ludmi ktori mu budu robit zle, ktori mu ublizia, ale aj s ktorymi treba hladat riesenia a robit kompromisy..u surodencov to ide od malicka prirodzene..aj tie bitky, aj tie hadky....ale potom moznost mysliet na druhych...ked sa to clovek ucit az v partnerstve napriklad, tak je to o dost tazsie...
Preto ja by som nechcela mat jadinacika, aj ked vsetko ma svoje vyhody a nevyhody...zial, asi sa tomu nevyhnem..a neviem sa s tym zmierit.....

17042010
13. aug 2014

@rebeka7501 presne tak 🙂

sarinka2012
13. aug 2014

@ivka5386 Nečitala som ostatne prispevky,ale my mame tiež len jednu dcerku a tak to aj ostane,po druhom netužime ,v trojici je nam svetovo a dcerka nas uplne naplna 🙂 samozrejme nikdy nehovor nikdy,mozno ak niekedy zatuzim po babatku tak ako pred rokmi po dcerke,tak bude aj druhe,ale zatial to vyzera že skor nebude,okrem toho manzel je jedinacik a nevie si to vynachvalit 🙂 nikdy netrpel ze nemal surodenca,ma uzasnych priatelov zo školky a zakladnej školy z ktorymi je v kontakte dodnes a neutrpela tym ani jeho povaha alebo psychika,je to uzasny milujuci manžel ktory by nam aj posledne na svete dal 🙂 Jednoducho nebudem mat druhe dieta len z principu aby dcerka neostala sama,lebo ani to to nezarucuje,poznam take katastrofalne surodenecke vztahy ze až,okrem toho mam mlade tety a ujov,mam 7 bratrancov a sesternic a najstarsi ma 11 rokov a najmladši bude mat len teraz 2 🙂 všetci su s dcerkou super partaci 😉 sice nikdy nehovor nikdy ale vyzera to tak že okrem mojho mažela bude aj dcerka jedinačik

sarinka2012
13. aug 2014

Aha trošku som si nevšimla rok založenia temy :D nevadi,tak som pridala nazor hadam pre niekoho ineho 😉

m.i.r.i
14. aug 2014

@sarinka2012 super mate to, ze ste s tym obaja stotozneni a spokojni..a to je hlavne..kazdy nech ma tolko deti kolko by chcel a na co sa citi...ked vas naplna mat jedno tak super..a manzel ze bol spokojny jedinacik, tak to bol aj ten moj..tychto ale nie je vela...urcite su v mensine, lebo drviva vacsina jedinacikov cely zivot tuzila po surodencoch.......na mojom manzelovi ale dost cititi ze bol jedinancik...tiez pre nas vela robi, to ano, syna miluje najviac na svete, je az privelmi uzkostlivy co sa maleho tyka napriklad...ale velmi vela veci nechape, nemysli na druhych, strasne tazko robi kompromisy...na jednej strane je vela veci co aj pre syna mozu byt do zivota dobre, ktore mu manzel vstepuje..je sebavedomy a cielavedomy, tym ze aj malemu sa vela venujeme, tak ma predpoklady, ze moze byt uspesny raz v zivote..ale moj manzel ho vedie k tomu, ze treba byt priebojny, nebojacny, sebavedomy, lebo len taki ludia v zivote nieco dosiahnu...co ja samozrejme chapem a je to pravda, ale ja tam musim zasahovat co sa tyka toho, ze treba mysliet aj na druhych, ze sa treba prisposobit, co moj muz napriklad nechape..ze naco sa prisposobovat druhym..zijes svoj zivot, nikto ti nic neda len tak, musis sa prebijat sam..ludia, ktori nas v zivote zatazuju, tak s tymi sa netreba stykat, ktori nam nevyhovuju, vyhodit zo zivota...najst si ozajstnych priatelov iba atd...Preco by sa nas maly mal prisposobovat surodencovi keby bol, ked on moze seba rozvijat, chodit na kruzok, rozvjiat talent, ale pri surodencovi by na to nebol cas...atd atd...Strasne to je citit z neho, ze nikdy nemusel riesit taketo veci, ze okrem rodicov mu nik do nicoho nekecal, nik ho nevyrusoval a nasiel si tiez kopec priatelov sam, tych ktori mu sedeli a z ktorymi si rozumel a nie musiet vychadzat so surodencom, ktory je povahovo uplne iny ( kedze vieme, ze deti su vzdy kazde ine) a musiet ho akceptovat aj ked si s nim nerozumie a nezdiela rovnake nazory na zivot len preto, ze je z jednej krvi a maju spolocnych rodicov...znie to mozno surovo, ale stale hovori, ze kamarata si vyberies ale surodenca nie...a tiez hovori o zlych vztahoch v rodinach, ktorych je zial okolo nas viac ako tych dobrych...ze nikde nie je zaruka, ze si deti budu rozumiet..ono tych pozitiv v tom je dost, ale neviem naozaj co je lepsie do zivota pre nas, ci proste sa snazit prezit a tym padom makat na sebe a venovat sa len sebe a snazit sa prerazit, alebo sa uskromnit ale mat okolo seba ludi, pre ktorych som musel nieco obetovat, ale ktori ma mozno podrzia ked mi bude zle a ja podrzim ich.....ja sa neviem stotoznit s tym aby som mala syna jedinacika...a stale vidim viac vyhod v tom mat viac deticiek...ale moj muz vravi, ze ja myslim citmi a on rozumom, tak preto.....

sarinka2012
14. aug 2014

@m.i.r.i Presne ako pišeš,ak sme obaja spokojní a naplnení jednym dietatom tak je to uplne v poriadku,problem je ked na to maju manzelia iny nazor 😒 ja by som mozno tiež zvladla dve detičy 🙂 ale u nas je to tak ako pises,obaja myslime skor rozumom,chapem že to niekto nazve sebecke,ale my to jednoducho tak citime,ak by sme mohli to iste čo dcerke dopriat aj druhemu dietatu tak už je asi na svete,ale zatial nemozeme a neviem ci budeme niekedy moct,znova sa vraciam k tomu ze to niekto može brat ako sebecke,ale jednoducho nam nestaci ze mame kde byvat ,co jest a co si obliect a vidime to tak obaja,čiže v našom prijpade je to tak spravne,problem by nastal keby jeden z nas tužil po druhom dietatku...a k tomu manzelovi,ja sa musim podakovat mojej svokre,ktora z neho vychovala uzasneho cloveka a napriek tomu ze je jedinacik,vie sa podelit,prisposobit aj ustupiť vo vela veciach a tak vedieme aj dcerku ,ktora sa bezproblemov podeli,požičia a vie sa prisposobit ovela viac ako niektore detičky co maju jedneho alebo viacerych surodencov,vela robi aj vychova a ak aj dcerka ostane sama,tak viem ze z nej bude uzasna empaticka osobka 🙂

zuzuliennka1
22. jan 2020

@sarinka2012 ahoj, len sa chcem opytat, ci ste teda stale ostali pri “dcere-jedinacik”? 😊

sarinka2012
27. jan 2020

@zuzuliennka1 Ano, mam jednu za týždeň osemročnú dcerku 🙂 milujem ju najviac na svete, zbožnujem byť s ňou, už ma ani vylety ani dovolenky ani iné akcie bez nej ani nebavia, mať ju bolo to najlepšie čo sa mi v živote stalo :D napriek tomu po druhom vobec netúžim