icon

Ako riešiť susedove mačky na našom pozemku?

Včera o 18:08

Sused chova asi 3 macky. Na brane ktora nema ani 2 roky su macacie skrabance ako sa snazila vystverat hore. Pravidelne nam spi na terase. Dnes rano sedela na kapote auta!! Macince v zahrade na travniku...Ked som sa mu stazovala vravel ze ich nemoze predsa zavrietv dome. Ako mam postupovat?

Strana
z3
anonym_50ea8e
Včera o 18:11

Kúp si psa a nauč ho sa s mačkami nekamaratit. Veľmi rýchlo to tie mačky prejde

anonym_c255b8
Včera o 18:16

A čo si myslela že ich dá do voliéry ako psa, alebo nebodaj na obojok.
Mačky nepoznajú kde končí pozemok majitela - je im to v podstate jedno.

anonym_c255b8
Včera o 18:18

len nechoď na obecný úrad - lebo ťa vysmejú.

anonym_ee631d
Včera o 18:24

Môj sused chova 10 maciek, ak nie viac, a co mam robiť? V rodinných domoch to tak býva 😉

anonym_d82c70
Včera o 18:25

Zial, absolutne nijak. Niekedy pomoze pes, ale ani to nie je zaruka uspechu.

anonym_8e1b77
Včera o 18:27

Mám psa NO a žiadnu zo susedových mačiek

marci9
Včera o 18:28

Zákon 39/2007 o veterinárnej starostlivosti § 22 ods. 8: "Držiteľ zvieraťa je povinný zabezpečiť opatrenia na zabránenie úniku zvieraťa." Takže vzhľadom na to, že ústny dohovor nepomohol, išla by som za právnikom a napísala by som milému susedovi predžalobnú výzvu. Keď chce chovať mačky, nech ich má v dome, alebo nech im v záhrade urobí voliéru.

ku_uk
Včera o 18:30
@anonym_ee631d

Môj sused chova 10 maciek, ak nie viac, a co mam robiť? V rodinných domoch to tak býva 😉

@anonym_ee631d Tak ak si porovnam bývanie na dedine(moje rodisko) tak tam mi mačky neprekážali, nemali sme nejaké záhradné sedenie drahé, vonku bola terasa s plastovými stoličkami a podsedakmi. A teraz u nás doma mame terasu s sedením za 3k, hojdacku za 500 a teda vadi mi to, že so každý krat nájdem pozatrhavane nitky!!! Muž to vyriešil rucne stručne. Sedel na terase s hadicou a oblieval… prestali

anonym_c255b8
Včera o 18:32
@marci9

Zákon 39/2007 o veterinárnej starostlivosti § 22 ods. 8: "Držiteľ zvieraťa je povinný zabezpečiť opatrenia na zabránenie úniku zvieraťa." Takže vzhľadom na to, že ústny dohovor nepomohol, išla by som za právnikom a napísala by som milému susedovi predžalobnú výzvu. Keď chce chovať mačky, nech ich má v dome, alebo nech im v záhrade urobí voliéru.

@marci9 Bože. za právnikom. Už som čítala asi všetko. 😀😀

wolf_
Včera o 18:32

Žiaľ, toto je typický (a pre mňa nepochopiteľný) problém. Pochybujem, že niekde pochodíš (polícia, úrady, právnik apod). Čo viem tak jedine voda môže pomôcť (či už vy oblievať alebo zavlažovací systém apod). Možno plašička na mačky (ale asi to nejak extra nefunguje). A hej, pes - ale ak človek psa nechce kvôli sebe, tak kupovať vyslovene len kvôli susedovým mačkám je za mňa veľké NIE.

ku_uk
Včera o 18:35

A dali sme si na terasu zipscreen rolety, aby sme chránili terasu, akože nie kvôli mačkám, ale takto aa tiež odnaučili podľa mna chodiť

marci9
Včera o 18:36
@anonym_c255b8

@marci9 Bože. za právnikom. Už som čítala asi všetko. 😀😀

@anonym_c255b8 Myslím, že keby mu prišla predžalobná výzva, hneď by robil s mačkami poriadky.

anonym_c255b8
Včera o 18:43
@marci9

@anonym_c255b8 Myslím, že keby mu prišla predžalobná výzva, hneď by robil s mačkami poriadky.

@marci9 predžalobná výzva. prosím ťa a kto by ju napísal. Sa tu smejeme s mm že čo ešte nevymyslíte. právnik, predžalobná výzva... 🙄

bosorkabb
Včera o 18:43
@marci9

@marci9 pochybujem. Povie že nie sú jeho. Tak to na dedine chodí.
Účinné sú postrekovače a pes.

anonym_a443e9
Včera o 18:45
@marci9

@marci9 neviem aké poriadky.. čo ich má utopiť alebo niekde odviezť a vypustiť? Mačku nedokážeš udržať ako psa. Musel by ich jedine zatvoriť doma na 24/7 a to si nie som istá, či by spravil. Či aké poriadky by si spravila ty? Fakt, žiadne iné ,,dedinské" riešenie neexistuje pre niektorých ľudí. Nehovorím, že môj príklad, iba uvažujem

rachel36a
Včera o 18:48

Polievali ich svokrovci toľko krát, že prestali chodiť..tiez im vadilo ze sa im vlaaju po terase a spinia po travniku

anonym_c255b8
Včera o 18:50
@anonym_a443e9

@marci9 neviem aké poriadky.. čo ich má utopiť alebo niekde odviezť a vypustiť? Mačku nedokážeš udržať ako psa. Musel by ich jedine zatvoriť doma na 24/7 a to si nie som istá, či by spravil. Či aké poriadky by si spravila ty? Fakt, žiadne iné ,,dedinské" riešenie neexistuje pre niektorých ľudí. Nehovorím, že môj príklad, iba uvažujem

@anonym_a443e9 uviaže mačku na obojok a o chvíľu bude klopať Ochrana zvierat na bránu.

marca12
Včera o 18:54

Moji susedovci maju hadam aj 10 - 15 maciek. Nema zmysel sa im stazovat,macku nenaucis nechodit na susedov pozemok. Ale stvu ma poriadne. Vsade nakadene v zahonoch vsade. Terasa poobstiavana,po stole na terase chodia,na sedeni sa vyvaluju. Co sa da zakryvame. Pes nepomoze,lebo oni chodia v noci,ked on spi v bude,take su vychcane. Tento rok idem skusit nejaky ultrazvukovy plasic maciek zohnat.

isis234
Včera o 18:54

Mačky a veľmi boja metly, Keď ju uvidíš, zober metlu a zažeň sa na ňu. Utečie. Skús aj tú hadicu s vodou .
Mali sme veľkú záhradu. Mačka má rada slobodu. Šla sa susedom vykadiť do záhrady. Ale zahrabala to. Nebolo to vidno. Do hlbky urobila jamu a potom zahrabala. Pritom sme mali aj my prekyprenú pôdu. Volali sme ju. Nešla. Oni mali psa vlčiaka. V tom čase asi zatvorený. Inak by ju roztrhal.

anonym_c255b8
Včera o 18:57
@marca12

Moji susedovci maju hadam aj 10 - 15 maciek. Nema zmysel sa im stazovat,macku nenaucis nechodit na susedov pozemok. Ale stvu ma poriadne. Vsade nakadene v zahonoch vsade. Terasa poobstiavana,po stole na terase chodia,na sedeni sa vyvaluju. Co sa da zakryvame. Pes nepomoze,lebo oni chodia v noci,ked on spi v bude,take su vychcane. Tento rok idem skusit nejaky ultrazvukovy plasic maciek zohnat.

@marca12 mačka si vždy vyhrabe jamku a potom zahrabe.

anonym_a443e9
Včera o 18:58
@anonym_c255b8

@anonym_a443e9 uviaže mačku na obojok a o chvíľu bude klopať Ochrana zvierat na bránu.

@anonym_c255b8 fakt si neviem predstaviť aké ,,poriadky" má na mysli.. presne či má na mysli, ze si ich dá na reťaz kdesi ku kôlni alebo čo... veď mačka nie je pes, jej nepovieš fuj nesmieš, ani jej nepostavíš volieru ako psovi..

anonym_968847
Včera o 18:58

Mám podobný problém. Majitelia vôbec nerešpektujú to že zo zákona sú povinný zabezpečiť si pozemok aby im domáce zvieratá a teda aj mačky neušli. Ale teda už som pekne naštvaná že mám chuť im naservírovať na obed tie vykali a že mi spia na terase to už mi príde ako vrchol hlavne keď sa uvelebia v kočíku to už je ozaj cez ciaru

isis234
Včera o 18:59

Predávajú pletivo , sieť proti mačkám, ktoré je ohnuté na pozemok, aby mačka nepreliezla von. Modrá strecha
https://www.google.com/search?q=pletivo+proti+m...

tetapetra
Včera o 19:00

Páči sa mi ako všetky píšete,že vám mačky kadia do záhrady. Ja som sa na FB "posekala" s jedným, ktorý tvrdil,že mačičky určite nekakaju len tak do trávi lebo jeho to doma nerobia. Reku tebe doma nie,ale u suseda určite. Je to hrozné, u nás máme mačaciu magistrálu 🤦🏻‍♀️

anonym_c255b8
Včera o 19:00
@anonym_a443e9

@anonym_c255b8 fakt si neviem predstaviť aké ,,poriadky" má na mysli.. presne či má na mysli, ze si ich dá na reťaz kdesi ku kôlni alebo čo... veď mačka nie je pes, jej nepovieš fuj nesmieš, ani jej nepostavíš volieru ako psovi..

@anonym_a443e9 žienky asi prišli z bytu do domu na dedinu kde behajú mačky kade- tade. Vadí im všetko. Za chvíĺu budú nadávať aj na vtákov.

anonym_c255b8
Včera o 19:01
@tetapetra

Páči sa mi ako všetky píšete,že vám mačky kadia do záhrady. Ja som sa na FB "posekala" s jedným, ktorý tvrdil,že mačičky určite nekakaju len tak do trávi lebo jeho to doma nerobia. Reku tebe doma nie,ale u suseda určite. Je to hrozné, u nás máme mačaciu magistrálu 🤦🏻‍♀️

@tetapetra mačka si spraví jamku ktorú potom zahrabe.
to nie je sliepka čo sa vykadí hoc kde, aleže ozaj hoc kde. aj na terasu.

isis234
Včera o 19:02

navrhni susedovi, aby kúpil takúto sieť. Nech má mačky doma.
Ale,, ona môže prejsť aj cez bránu, na ulicu von...

tetapetra
Včera o 19:02
@anonym_c255b8

@anonym_c255b8 jasné, presne o týchto jamkach tu píšu všetky 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Ja som aj nafotila a dotyčnému poslala foto.
Môžem poslať aj tebe

0silvia0
Včera o 19:03
@anonym_c255b8

@anonym_c255b8 ked je mokro, do mokreho nehrabu, vykadia sa na travu.

isis234
Včera o 19:06

Naše boli zvyknuté i v dome. Mali mačacie WC. Keď bolo mokro, von nešli. Do trávy nekadili. Museli hrabať.

Strana
z3