icon

Odsťahovali by ste sa?

Včera o 13:39

48 rokov bývate v jednom bytovom dome, po smrti rodičov ste si prerobili byt a žijete tam so ženou a s deťmi. Kvôli susedovi nad vami sa už nevyspíte, ani cez deň - po nočnej, pred nočnou, ani večer keď prídete z poobednej. Rozhovory nepomáhajú, oficiálne nič neporušuje, to, že sú hluční nie je porušovanie pravidiel. Nerobia v byte párty, ani orgie. Napriek tomu váš spánok skončil. Celá rodina ste permanentne unavená, podráždená, frustrovaná. Obrátili ste sa na stavebný úrad, na správcu, na bytové družstvo. Každý dáva od toho ruky preč. Jedinou možnosťou je sa odsťahovať. Ale hodnota nášho bytu klesla, lebo nikto si po 30 min pobyte v našom byte ten byt nekúpi...

Strana
z2
zuzitko74
Včera o 17:53
@matkahelka

Policajtov privolas raz, dvakrat, 5x a na 6x ti uz nepridu, lebo vedia, ze pridu zbytocne. my sme sa (aj) kvoli hluku odstahovali z bytu do domu. pre mna zivot v byte a v dome je neporovnatelne kvalitativne lepsi a s istotou viem, ze do bytu by som sa uz nevratila ani s deviatkou pri hlave.lebo na dome zavriem dvere a okna a nikto mi nedupe nad hlavou, nepocujem konverzacie vsetkych susedov, nemam na balkone popolcek od suseda fajciara, nemam cely dom ako dedinsku kcmu, ako som to mala v byte, ked sa susedovi v zime nechcelo chodit fajcit na balkon a cez stupacky sme mali smrad v celom byte. a tie somariny o grilovani a koseni a pileni pisu taki, co dom videli akurat z toho bicykla.lebo nikto nekosi, nepili ani negriluje 24/7 365 dni v roku, pricom hluk v byte mas realne nonstop.

@matkahelka Ja ti neviem, bývam v paneláku väčšinu svojho života a o susedoch väčšinu času ani neviem, vôbec nie je v byte celý čas hluk. Bývala som aj tri mesiace na dedine a mne to prišlo hlučnejšie.

matkahelka
Včera o 18:04
@zuzitko74

@matkahelka Ja ti neviem, bývam v paneláku väčšinu svojho života a o susedoch väčšinu času ani neviem, vôbec nie je v byte celý čas hluk. Bývala som aj tri mesiace na dedine a mne to prišlo hlučnejšie.

@zuzitko74 diskusie o hluku v panelaku su tu takmer denne. diskusiu o hluku v dome som tu este nezachytila.

autor
Včera o 18:39

Dnes prišli na byt partia z BB. Pivá, ľudia, jedlo, cigarety na balkóne.

mandzula
Včera o 18:40
@matkahelka

@zuzitko74 diskusie o hluku v panelaku su tu takmer denne. diskusiu o hluku v dome som tu este nezachytila.

@matkahelka Zato o hluku a smrade okolo domov ich tu bolo x.

zuzitko74
Včera o 18:44
@matkahelka

@matkahelka Dva najotrasnejšie prípady šikany susedov na Slovensku sa odohrali v rodinných domoch. Prvý bol prípad Oskara Dobrovodského z Malaciek, druhý bol prípad zo Štúrova, kedy pani púšťala celé roky hudbu z reproduktorov na svojom dome.

matkahelka
Včera o 19:02

@mandzula nezachytila som ziadnu. kludne na nejaku posli link. lebo aj pod touto diskusiou su podobne diskusie len staznosti na byvanie v bytoch.

matkahelka
Včera o 19:21
@zuzitko74

@matkahelka Dva najotrasnejšie prípady šikany susedov na Slovensku sa odohrali v rodinných domoch. Prvý bol prípad Oskara Dobrovodského z Malaciek, druhý bol prípad zo Štúrova, kedy pani púšťala celé roky hudbu z reproduktorov na svojom dome.

@zuzitko74 skor najmedializovanejsie. x ludi zijucich v bytoch zaziva horor zo susedovych PAS deti, ktori po nociach kricia a cele dni hadzu kadeco o zem a buchaju po radiatoroch. matka mojej kolegyne sa zo staromestskeho bytu, v ktorom zila 65 rokov bola nutena odstahovat, lebo by skoncila na liekoch alebo na psychiatrii. bola tretia v poradi v danom vchode, ktora to vzdala. len to logicky nikto nema chut medializovat. nikto nikdy nema v ziadnom byte ticho, je to logicky ani nemozne pri spolocnych priestoroch.kazdy ma vsak inu odolnost voci hluku. ti vysoko odolni ako ty, budu tvrdit, ze maju ticho a susedov nikdy nepocuju. ti menej odolni ako ja sa odstahuju.

anonym_35df15
Včera o 19:28
@anonym_autor

Dnes prišli na byt partia z BB. Pivá, ľudia, jedlo, cigarety na balkóne.

@anonym_autor bez ohľadu na to čo píšu o zbytočnosti, volaj políciu, vysvetlí situáciu, nezabudni povedať že je to dlhodobý problém. Štátna polícia pošle hliadku, mestská sa nestará, škoda hovoru. A máš 2 možnosti - volať políciu, využiť všetky možnosti alebo to vzdať bez boja. Ale nik nezaručí, že na novom mieste bude kľud a ani dom nie je zárukou.

autor
Včera o 19:37
@anonym_35df15

@anonym_autor bez ohľadu na to čo píšu o zbytočnosti, volaj políciu, vysvetlí situáciu, nezabudni povedať že je to dlhodobý problém. Štátna polícia pošle hliadku, mestská sa nestará, škoda hovoru. A máš 2 možnosti - volať políciu, využiť všetky možnosti alebo to vzdať bez boja. Ale nik nezaručí, že na novom mieste bude kľud a ani dom nie je zárukou.

@anonym_35df15 lenže tam sú stále noví a noví ľudia. Teraz odišla partička rómov a dnes prišla skupina mladých ľudí.

mandzula
Včera o 19:39
@matkahelka

@mandzula nezachytila som ziadnu. kludne na nejaku posli link. lebo aj pod touto diskusiou su podobne diskusie len staznosti na byvanie v bytoch.

@matkahelka Uf, to sa mi zase hladat nechce, no byvaju o stekajucich psoch, aj v lete kuriacich susedoch, vybehoch pre sliepky pri plote atd. Aj ja pravidelne prispievam do tem o "pokoji" na dedine.

anonym_3c2410
Včera o 19:43
@cacianka

repráky pod strop a pustiť niečo kvalitné. pohrebné pochody, mixnúť s techno. bežné decibely a odísť do práce. veď nerobíš párty, iba bežná hudba na bežný deň ...
nech si sused vychutná zrkadlenie. ale vlastne nepíšeš ako sa problém prejavuje alebo prečo. si príliš citlivý, susedia nadmieru hluční, zle riešená konštrukcia domu,
prerobený byt - bez kobercov, závesov, textílií ktoré by tlmili ? sused vyhodil koberce a položil dlažbu bez izolácie ?

@cacianka chudaci ostatní susedia. To čo za hlúposť radis?
Všimla si si, že autor témy doteraz nekonkretizoval o aký hluk sa jedna? Je dosť mozne, že je to bežný prevádzkový hluk rodiny a nič výnimočne

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Včera o 19:45
@matkahelka

martinka17
Včera o 19:48
@anonym_autor

@anonym_35df15 lenže tam sú stále noví a noví ľudia. Teraz odišla partička rómov a dnes prišla skupina mladých ľudí.

@anonym_autor nepísala tu minule tvoja žena? Airnbn ubytko? Volaj, nezáujem že nová partia. A ráno ich skoro treba zobudiť.... Ktosi tu dal minule link ako "nepríjemný sused" zrušil zrub prenajímany v Štrbe pre partie hlasnou metalovou hudbou do 22.00 a následným pílením dreva o 6.00. zle recenzie zrušili záujem o prenájom. Lebo nie len v paneláku máš problém so susedmi, v dome tiež, len je to drahší špás😉

mandzula
Včera o 19:49
@matkahelka

martinka17
Včera o 19:58
@mandzula

@matkahelka A este:

@mandzula ešte si nespomenula betónové ploty, lebo susedia vodia do dvora, okná od susedov do dvora a následne "špehovanie", mačky na záhrade, kamerové systémy ktoré ich sledujú, nočné opekačky pri hlasnej hudbe.... 😉 Je toho veľa čo tu popísali. Ani dom nezaručí pokoj.

mandzula
Včera o 20:01
@martinka17

@mandzula ešte si nespomenula betónové ploty, lebo susedia vodia do dvora, okná od susedov do dvora a následne "špehovanie", mačky na záhrade, kamerové systémy ktoré ich sledujú, nočné opekačky pri hlasnej hudbe.... 😉 Je toho veľa čo tu popísali. Ani dom nezaručí pokoj.

@martinka17 Velmi dobre to poznam, mam to z prvej ruky, byvala som v nom totiz cca 42 rokov a teraz si uzivam pokoj v bytovke😃

domix147
Včera o 20:04

@anonym_autor ja len čudujem ...pozri sa spätne koľko času ste obetovali riešeniu niecoho čo vás trápi...a nepohli ste a tým...a trpíte a určite na jednom mieste...je to vlastne vase rozhodnutie...a uvedom si jedno každý jeden deň si blizie ku smrti....a ty stále ostáva na Tom istom mieste kde trpis...je to ok ? Odpovedz si sám.

martinka17
Včera o 20:14
@martinka17

@martinka17 minule tu ináč bola téma ako sa rodina rozhodla predať dom a odsťahovať pre nepríjemných susedov. Aby ich po neviem akom čase našli v podnájme o 3 alebo 4 dom od ich nového domu, tesne ako si ten dom dokončili. Takže dom alebo odsťahovanie naozaj nie je recept na všetko.

biba_18
Včera o 22:15
@martinka17

@martinka17 minule tu ináč bola téma ako sa rodina rozhodla predať dom a odsťahovať pre nepríjemných susedov. Aby ich po neviem akom čase našli v podnájme o 3 alebo 4 dom od ich nového domu, tesne ako si ten dom dokončili. Takže dom alebo odsťahovanie naozaj nie je recept na všetko.

@martinka17 kks, to poteší…

Strana
z2