Čo robiť s dieťaťom, ktoré chce jesť často?
Dobry vecer maminky, idem sa spytat, syncek je prevazne na UM, prsniky zacal odmietat tak vacsiu cast dna davame UM, problem je ale, ze tam ma byt 3 hodiny rozostup medzi davkami, mne ale maly nie vzdy zaspi niekedy ani nie po 1,5 hodine, kym ho neuspim nosenim, a potom zaspi na 20 minut a zobudi sa a ja mam este teda 1,5 hodiny pockat do dalsej davky, lenze on stale place a place a neda sa uz ulozit, predtym ked sa este chcel kojit tak som mu dala prsnik na upokojenie, lenze pri UM ho nemozem krmit kedy sa mi zachce a kedy pyta, takisto mne to nevychadza len na 5 davok do dna, on potrebuje minimalne 6, a neviem co s nim medzitym robit ked sa mi zda ze uz je po 2h hladny, prosim ma niekto takuto skusenost?
Ja som malému dávala bežne po 2 hodinách.
@anonym_autor Dúfam, že i vy doma jete pekne len 5 krát denne. To si ho takto o dojčila?
Daj mu bud vacsiu davku alebo kludne skrat okno🙂 tie tabulky su orientacne, ako odrazovy mostik. Ale inak sa riad svojim pocitom a babatkom❤️ neboj, zladite sa
No samé útočné komentáre ... UM nie je materské mlieko, takže za mňa, skús mu dať viac ml na jednu dávku ... ak vyvráti, pokojne po dvoch hodinách daj UM zas ... neboj, zladíte sa ❤ ... aj u nás to tak bolo 🙂
@anonym_autor daj mu jest kolko chce a prestan ho terorizovat
@anonym_autor si starostlivá mamička. Ale s kľudom môžeš po 2 hodinách. Aj môjmu som tak dávala, lebo bez toho to neslo- neklud, plač, buntošenie...daj na svoj inštinkt.
@anonym_autor dieťa nie je tabuľka. Keď je hladné treba mu dať jesť. Keď na poradni dr povie že moc prudko priberá a rastie vtedy sa bude hľadať iné riešenie ale pokiaľ chce nech je. Ver mi že opačný problém je horší problém.
@anonym_autor Dúfam, že i vy doma jete pekne len 5 krát denne. To si ho takto o dojčila?
@abbey1 tak mne v nemocnici striktne povedali že po 3 h skôr kojiť ani oblúkom. Smutne , aj preto mi mlieko odišlo do ani neviem kam ...
@anonym_autor dieťa nie je tabuľka. Keď je hladné treba mu dať jesť. Keď na poradni dr povie že moc prudko priberá a rastie vtedy sa bude hľadať iné riešenie ale pokiaľ chce nech je. Ver mi že opačný problém je horší problém.
@anonym_05e824 a toto som nenapísala útočne vôbec nie. Ani ja som nevedela či robím dobre ale spokojné najedene dieťa je základ.
Ja som dávala každé dve hodiny .Pri prvom dieťati som bola v tomto tiež zmätená a musela som si na to prísť sama či je hladné alebo je vtom niečo iné .Niekdy keď sa mi zdalo že mu bolo málo tak som ešte dorobila trebars 30 ml a keď vypila bola spokojná a už som vedela že treba zvyšovať dávky mlieka
@anonym_autor Ukaz kde je napisane, ze NESMIE. Zena, je to len odporucanie, nie prikaz. Skus cumlik. Mozno potrebuje sat a nie pit.
pre utocne komentare, maminy ja chcem pre dieta to najlepsie, som prvorodicka a zeny v mojom okoli koja, nedavaju um, preto mi nevedel nikto poradit z blizkeho okolia ako casto, riadila som sa tym co je na krabici… nechcem ho prekrmovat aby mu bolo tazko na brusko potom… samozrejme zeby som ho nechcela nechat hladovat, len kojenie mm je nieco ine nez tazsie stravitelne um… preto som sa spytala 🙂
No je to blbé, že ešte nevie povedať čo mu je a ty si vystresovaná, unavená a nedali ti k nemu návod... Resp. dali, ale dieťa ho nečítalo 😁
To je iba odporúčanie, daj viac. Áno, niekedy budete vylievať, a bude naďalej plakať, ale takto postupne vieš zistiť, čo mu je, presnejšie vylúčiť, čo mu nie je.. Skús zvýšiť dávku, neviem koľko má... Alebo vymeniť velkost cumlika na fľaši, moju štvalo, že ma slaby prietok. Proste skúšať. Neboj sa, ono sa to utrasie a bude to dobre 🍀 drž sa
pre utocne komentare, maminy ja chcem pre dieta to najlepsie, som prvorodicka a zeny v mojom okoli koja, nedavaju um, preto mi nevedel nikto poradit z blizkeho okolia ako casto, riadila som sa tym co je na krabici… nechcem ho prekrmovat aby mu bolo tazko na brusko potom… samozrejme zeby som ho nechcela nechat hladovat, len kojenie mm je nieco ine nez tazsie stravitelne um… preto som sa spytala 🙂
@anonym_autor starostlivosť o také malé dieťa je často pokus omyl.
Ak ti dieťa plače od hladu proste mu daj jest. Skôr ti spokojne zaspí ako by mu malo byt zle.
Moje doeta jedlo UM často a veľa. Doktorka nám to zatrhla ze ju bude bolieť bruško. Kaslali sme na to, lebo sme neboli ochotni nechať ju plakat od hladu...čuduj sa svete bruško nikdy nebolelo a Mali sme doma spokojne dieťa.
Ak ho nahodou bude bolieť bruško. (Nemusí sadnúť UM, alebo XY iných dovodov) to budeš potom riešiť, v prvom rade nech je sýte.
Mojim trom som všetkým dávala menšie dávky a častejšie. Grcali skôr výnimočne. Tie dve hodiny sú úplne v pohode. Aj tá maximálna denná dávka je skôr orientačná. Niektoré deti vypijú viac, niektoré menej. Ja som mala drobcov, takže pili skôr menej. Podstatné je, aby bábo priberalo.
Nerozumiem tym sprostym komentarom
Mne pediatricka povedala,ze nemam presahovat dennu davku. A to ona nie je ani stara skola,ani nema zastarale nazory a postupy. Davala som o jednu davku viac dlhodobo, inak to neslo. Je pravda ze dcera bola dlho velmi baculate babatko, uz to vyrastla, ale stale je velka na svoj vek.