5 mesačne dieťa na rokovaní národnej rady
Pridala som tuto temu, aby sme nespamovali inu, kde sa tato tema začala ,,preberat,, tazke, kto cíti potrebu vyjadriť svoj nazor, tu ma priestor. V krátkosti - iste ste postrehli ten ,,mega škandál,, ako poslankyna Petrík(ová) nebola pustená do rokovacej sály NR SR s 5 mesačným batolaťom. Sta za? Ste proti? čo si o tom myslíte?
@mojkamojka juj, ideme sa dotahovat? Ok...pisala som: Myslite, ze ked nieco nefunguje hore, bude fungovat dole? a tvoja reakcia bola: a ked nieco funguje hore (platy poslancov) preco to nefunguje dolu?. Cize ja hovorim nieA => nie B a ty ma obvinis z naivity a zmenis to na A=>B, co nie je spravne. Lebo obmena toho vyroku je B=>A. Cize si sa mala pytat: To si naozaj tak naivna, ze si myslis, ze ked nieco funguje dolu bude aj hore?
Ja nechapem jednu vec. Ake deti sa daju nosit do prace. Lebo ja mam dve,ale obidve chceli viac ako byt cely den v satke. Neviem si predstavit ten pracovny vykon, hoci mam intelektualnu pracu, ked popritom musim prebalovat,kojit,krmit, uspavat a take ine veci co deti potrebuju. Kolko teda realne z toho casu sa da robit popri dietati? CI ine deti cusia cely den v satke?
@mojkamojka - no zrejme keby si to zabezpečiť na tých 20 minút vedela (sestra, suseda, mama a pd.), asi by to urobila, nie? 😀 Keďže sama to považuje za mimoriadnu situáciu 😉 TO sa Vám, ženy, fakt nestalo, že zrazu ste potrebovali NÁHLE na nejakú polhodinu postrážiť dieťa, a nebolo ozaj nikoho na okolí, a museli ste ho zobrať proste so sebou? Plus to, že možno jej proste nenapadlo, že by ju tam nepustili so spiacim dieťaťom v šatke, tak jej proste nenapadlo tam volať keď sa to hádam môže opýtať aj na mieste. Ja neviem, mne sa to vôbec nezdá čudné. Proste potrebujem si splniť pracovnú povinnosť, vypadlo mi "hlídaní", dieťa spí, je pokojné, nebude rušiť mňa ani okolie, tak ho proste na 20 minút vezmem so sebou. Čo je na tomto také nepochopiteľné, aby z toho musela byť celonárodná aféra? Veď nie je chirurg, nešla na operačnú sálu, ani na javisko štátnej opery, ani sa liepať po vysokozdvižných vozíkoch. To ten SBS-ár je taký "vôl", že teda nemohol on ísť do tej sály zavolať Bugára, aby teda on rozhodol na mieste o tom, ako to riešiť? To si to tam nemohli vydiskutovať na mieste ako ľudia, idú sa tam handrkovať o nejakých predbežných žiadostiach - aj s pečiatkami a 3 okolkovanými žiadosťami? Mne to pripadá úplne divné, že tak na ňu zareagovali. Veď sa, prepánajána, nič nestalo. Čo také hrozné urobila? Chcela vôjsť do sály na rokovanie s dieťom, ktoré nikoho neruší. Úprimne, keby ste boli na rokovaní (resp. na hodine otázok v pléne), a vošla by žena so spiacim dieťaťom, ktoré nikoho nerušía začala by pracovať, na 20 minút, čo by ste robili? Pokračovali normálne v práci? Či čo? Ja nedokážem pochopiť tú pointu toho, čo konkrétne im - poslancom - vadilo na tejto skutočnosti (okrem toho, že takmer teda mimoriadne porušila rokovací poriadok - aj to ho neporušila, lebo jej to vlastne znemožnili 😀 ). Keby tam aj pes ticho pod stolom spal, mne by to teda bolo jedno - keď neruší nikoho... Buď pracovať chcem, alebo sa zaoberám somarinami.
@katrinka8 takze po prve: Ak sa mi stane mimoriadna situacia, tak kvoli nej neocakavam zmenu rokovacieho poriadku. Ci ty v praci bezne kvoli tvojim malichernym somarinam ziadas zmenu stanov firmy? Po druhe na Úrade Vlady nepracuju sbs-kari a kvoli babe (co sa chce zviditelnit' a naslednehmu poruseniu pracovnej discipliny predsa neohrozia svoju karieru. Po tretie: Dieta nie je stroj a neho spanok a pokoj dopredu zabezpecit nevies.
@jatva a ty ai ako myslíš, ze ona je tam v ine dni len 20 minut? V kancli je s dietatom aj par hodin...vid jej Fb. Pozri, ak si slobodna matka alebo na tom financne zle, tak chapem ze sa traseš pracovat, ak si na to neni odkazana, ale chces silou mocou tak to bolo tvoje rozhodnutie a ty sama si sa tak rozhodla, ze uprednostníš pracu pred dietatom. Ale zase viem, ze niektorí zamestnavatelia vyvolavaju, ze kedy sa mamička vrati....a mnohe podlahnu lebo sa boja o pracu, je to pochopitelne.
Opakujem nie je problém si zobrat dieta do prace ak to situácia dovoluje. Vy si tiež beriete dieta na dolezite rokovania, stretnutia s klientom, schodze??? No neberiete, len tu nas budete presviedčať o tom ako to nevadi.
Viete kolko ludi si niečo musi zmenezovat aby mohli ist sami na rokovanie, schodzu, poradu? Keby sa kazdy na to viac menej vydlábo,l tak maju z toho holubik. Moja svokra by si tam priviedla dementnu babku - lebo ju nema kde nechat, iny psa lebo by doma bez neho skučal a iny neviem koho alebo čo.
@katrinka8 prepáč a prečo by bol SBSkár vol?? On tam straži vchod do dveri - zatial čo on tam bude niekoho zhanať, tak sa prešmykne do saly niekto kto tam nema byt a bude mat koli tej ,,krave,, akurat tak problémy a vyhadzov. Ja osobne tiez nemozem svojvolne opušťať pracovne miesto - ak sa za ten čas niečo stane tak mam pruser. U nas vratnik to iste - nemoze odchadzat. Telefonom vola ludi dole k vratnici. Uz ste fakt niektoré ,,nemlátot,,??
Ide o vytlčenie politického kapitalu lebo aj ta Nicholsonova je tehotna tak potrebuje upratať cestičku - tu niejde o dieta, tu ide o karieru a dieta sa prisposobi a aj všetci naokolo.
@jatva ano dcera je v skolke a syn (16m) sa vie zahrat aj sam. Napriklad tak,ze si privrie prsty do dveri,nahadze mi do zachoda vsetko co najde,pripadne vylezie na stolik a spadne. Predpokladam,ze tvoje 16m. dieta uz lusti sudoku. Aj ja som isla od dcery v 15m do prace.A nelutujem,ze som ju nemala pri sebe. Lutujem,ze som od nej odisla prave vtedy,ked ma najviac potrebovala. A rovnaku chybu uz neurobim. A uprimne nepoznam 16m. dieta a mensie /ani vacsie min.do 2/ rokov,co by sa samo hralo taku dlhu dobu,aby mama mohla pri nom v pohode robit a sustredit sa na to,co robi. Neodsudzujem matky,co idu do prace od malych deti,ale je mi luto ak taka matka vlaci naozaj tie deti do kancla. Deti sa potrebuju hrat,byt na cerstvom vzduchu, behat a nie sediet niekde kym mama dopracuje. Ak to nemoze zabezpecit mama, ma si najst niekoho,kto to zabezpeci. Poviem Ti z vlastnej skusenosti- stavalo sa mi ked mala dcera dva roky,ze som nestihala papiere a po skolke som sa musela vratit dorobit robotu s nou na kolenach. Ked sa to opakovalo, zmenila som radsej pracu. Nemala som z toho dobry pocit,ze dvojrocne dieta sedi pri mne a kuka ako tukam do pocitaca,zatial co ona sa chcela hrat vonku. Ale to je o prioritach,tie si kazdy nastavi ako mu vyhovuje.
zienky, uz som na tuto temu povedala vsetko co som chcela, teraz sa do mna uz len navazate a osocujete, takze zelam krasny den a v realite budme na seba milsie ;)
@jatva vieme, vieme...došli ti argumenty, prípadne sa ti ,,stuplo na otlak,,. Ja osobne som realite taka ista ako som tu a kludne nemam problém ti do očí povedat, ze proste uprednostnila si pracu a dieta sa muselo prisposobit. Chapem to v pripade slobodnej matky aj existenčných problémov - učty treba platiť.
@sardinka335 ja osobne si myslim, ze je uplne v potriadku, ked sa zena realizuje aj inak, ako matka a zena v domacnosti, aj ked nemaju existencne problemy.
toto je osobne rozhodnutie kazdej jednej zeny.
comu vsak nerozumiem a rozumiet nebudem je to, preco potom ziada specialne ulavy a vyhody.
Ked sa raz rozhodnem, ze budem ZAMESTNANA a je to moje slobodne rozhodnutie, nemozem za to ocakavat bonus len preto, lebo som sa z vlastne vole vratila do zamestnania.
Pritom pri hladani zamestnania je priam protizakonne zistovat (aj uvadzat) rodinny stav a pocet deti. Tak toto mi vysvetlite...raz chcem byt priznana matka, druhykrat to zamlcim...
@sardinka335 nech moje dovody boli akekolvek, teba do toho nic a nic ti nedava pravo sudit, ked o tom prd vies. A nerozumiem co to ma spolocne s 5-mesacnym dietatom v parlamente...
@jatva ty robíš to iste čo tu druhým vyčitaš. A vidim že som mala pravdu - stupla som ti na otlak. Ake dovody si mala? Bud existenčne alebo si proste chcela...toť vsjo. Ine asi ani nie su. Či to ty vnimaš ako sudenie alebo nie mne je u vyfuku - tu kto povie pravdu tak sudi. Mne je jasne ze budeš tu ,,skakať,, na tých čo povedia iny nazor ako pes po udenom.
A asi si stojiš vazne na vedení lebo nechceš pochopit, ze dieta na vazne rokovanie, schodzu, emzetko, konferenciu nepatri. V iných pripadoch ked o nič nejde pre mna za mna nech si do prace dotyčna zoberie aj celu rodinu. 5 mesačne dieta ak spi dajme tomu, ak nespi tak skor či neskor začne rušiť, mrnčať, dozadovat sa neviem čoho a bude rozptylovat minimálne tu matku. Kto chcel pochopil....
k tejto teme asi len tento clanok, zda sa, ze nie vsetky matky si mozu brat deti do prace ako by rada mila poslankyna, evidentne vynimocna zena, na ktoru by sa mali vztahovat vynimocne prava! My ostatne tak vynimocne nie sme a o ustretovosti zamestnavatela voci nasmu statusu matky mozme zabudnut.
@jabadaba keď už ste povedali A skúste doplniť aj B http://domov.sme.sk/c/20152858/beblavy-presadzu...
@buckeye súhlasím s tebou a nemám nič proti tomu, aby deti boli s mamou v práci, pokiaľ to dovoľuje charakter práce. Bolo by to krásne a určite by to všetky mamy veľmi rady prijali. Ale žiaľ, v tomto konkrétnom prípade ide len o veľmi hlúpy ťah, ktorý vôbec nemá riešiť situáciu žien na Slovensku, ale iba situáciu pani poslankyne a zrejme aj budúcej matky Nicholsonovej. Údel bežných žien pracujúcich niekde v pásovej výrobe je týmto dvom srdečne ukradnutý a ako veľmi trefne niekto poznamenal, pre slovenské ženy je to len čistá provokácia, keďže veľké percento je nútené odchádzať od svojich detí na týždňovky do Rakúska a to aj ženy s VŠ titulom. Nie je to o závisti, ale o odpore k elitárstvu a o celkovom odpore k politickým figúrkam a nefunkčnému systému. Iba veľmi hlúpa hus, sa môže v aktuálnych podmienkach na Slovensku rozčuľovať nad tým, že v budove parlamentu nie je jediný prebaľovací pult. Áno, chová sa ako krava. Vlastne nie. Krava je sympatické zviera 🙂 Pozitívne na tom je len to, že si ľudia opäť raz uvedomia, čo vlastne naši politici v skutočnosti riešia. Svoj osobný prospech. Ona len priložila ďalšie polienko do ohníka nespokojnosti, ktorý sa pomaly mení na poriadnu vatru.
@jatva tu nejde o zavist, urcite nie. Milostivej z nasich dani platime asistentku, ktora jej vlastne robi opatrovatelku, kym ona (hadam) plni svoje pracovne povinnosti. Myslim si, ze milostoiva ma dost penazi na to aby si zaplatila opatrovatelku a asistentka nech robi to co ma, uraduje pani poslankyni k ruke a nie vymiena plienky jej dietatu. Kazda z mam, ktora sa rozhodnu ist do roboty si plati jasle, opatrovatelku, skolku (ak nemaju babku k dispozicii), len tejto Matke roka a volebneho obdobia platime opatrovanie my, danovi poplatnici. Platime opatrovatelky aj ostatnym poslancom, ktori maju male deti? Platime ich vsetkym zamestnanym matkam? Mne tato multifunkcna asistentka, pride ako zneuzitie verejnych prostriedkov. Viem, ze verejne peniaze sa presustruju kade tade, a ine sumy... Ale dama to robi tak okato, ze az mi noze z kredenca vyskakuju. A este ju mame aj lutovat, ked nezvlada ani jednoduchy manazment casu a zdrojov? Keby blbost nadnasala, pani poslankyna po parlamente poletuje. Keby drzost kvitla, tak po parlamente poletuje ruzovy kricok. 😝
@zita19 uz to tu padlo? To kuzelne slovicko zavist? Ja sa vonkoncom necudujem, ze to v tomto state vyzera ako vyzera. Vzdy sa najdu blbci, ktori dobrovolne budu politikom tolerovat extra privilegia. Este osocia inych zo zavisti. Podla tejto logiky sa daju oznacit za zavistlivych aj vsetci ti co jacali proti Ficovi, ze je zlodej. Asi mu zavidia a chudackovi nedopraju... fakt zabavna tato spolocnost! Aki sme my len prajny narod!
@jabadaba uz padlo, niekolkokrat.
Ale nas najdobrotivejsi sudruh uz zas pan premier aspon pri odchode zo "standardneho" spitala, kde sa mu dostalo "standardnej" starostlivosti ako kazdemu inemu pacosovi Vseobecnej zdravotnej poistovne, podakoval za kompoty 😀 Joj ci ma len pobavil 😀 😀 😀
Aj Matka roka a volebneho obdobia ziada len a iba "standardne" podmienky ake maju tisicky matiek, ktore sa staraju o malych obcanov, buducich danovych poplatnikov tohto statu. 😝
@nyusika vsetko jej zavidim. Aj ten prd zo sobotnejsej fazulovice 😀 😀 😀 Uplne najviac jej zavidim poslanecky plat a poslanecku pracovnu dobu, poslanecke prazdniny a vsetky vyhody, ktore jej prinasa staus poslanca. Aj ten poldecak za par eurocentov v Castej - Papiernicke a drzkovu za neceleho euraca v poslaneckom bufete. To jej uplne najsprostejsie zavidim 🙄

@jatva v com som sa v tomto vlastnom vyroku zmylila? "a ked nieco funguje hore (platy poslancov) preco to nefunguje dolu? To si naozaj tak naivna, ze si myslis, ze ked nieco funguje hore bude aj dolu? Alebo zeby sa dolu tvorili zakony?" Normalne otazky som ti polozila....Aj ked odoivede som sa nedockala.