icon

Ako sa riešia prípady nenablokovaného tovaru pri samooblužných pokladniach?

29. dec 2024

Ahojte, dnes predomnou platil v Kauflande parik, ktory nakupoval skenovanim tovaru cez appku. Pri nahodnej kontrole predavac zistil, ze 3 ks nemali nablokovane a zavolal ich bokom. Oni sa samozrejme tvarili prekvapene, mali plny kosik nakupu, ale nejdem sudit ci to bolo omylom alebo naschval. Vie mi niekto povedat, ako sa riesi takyto pripad? Rata sa to ako kradez? Ja si appku pre istotu vzdy 2x pozriem ci mam vsetko, ale aj tak mam vzdy “stres” pri nahodnej kontrole 😂 ako ked mam elektricenku a pride revizor

Strana
z3
adri266
29. dec 2024

V tescu nahodia kosik znovu, neberie sa to ako kradez.

janai1
29. dec 2024

V kauflande tie scanery hlavne zle fungujú (Bytča)
Mali sme všetko nablokovane, pri kontrole tvrdila ze nemáme a musíme ísť zaplatiť na pokladňu. Výsledná suma na pokladni taká istá ako na scaneri 🤦🏽‍♀️

3petka
29. dec 2024

Úprimne stalo sa aj mne v tesco. Ale bolo to v začiatkoch keď im ešte system haproval a nenaskenovalo mi aj napriek tomu že som to stukla. A aj ma vtedy akurát kontrolovali. Poslali má na normálnu pokladňu preblokovat tovar. Kým neopustis predajňu nemôžu to považovať za krádež.

lubkavargova1
29. dec 2024

@janai1 inak to je presne, a vela ludi sa na to stazuje. My sme tiez tak mali aj v Trebisove aj v Michalovciach a posledne v Kosiciach a tam som uz urobila neskutocny cirkus na celu predajnu. Vsetko sme naskenovali a ich skener hlasil, ze vraj sme nic neskenovali. No tam mi uleteli poistky a nezdrzala som sa viac...a este jednaju s ludmi ako keby neviem co by som ukradla, ale ine veci prehladaju, no nedavala som si servitku pred usta a isla som ako pila...v Tescu im skor tie pokladne zamrzali, ale uz maju novy program a je to aj rychlejsie....sama som zvedava ako to bude v Lidl, lebo tam bez blocku sa neotvara brana pri odchode to je ina sranda :D

adri266
29. dec 2024

@lubkavargova1 U nas v PO je uz vsade odchod od pokladni len s blockom.

slniecko3108
29. dec 2024

Áno ráta sa to ako krádež. Pracujem pre konkurenciu a aj u nás sa vždy volá polícia...

rude_baby
29. dec 2024

@slniecko3108 a policia to aj reálne rieši? Jednak kým s tým nezaplateným tovarom zákazník neodíde reč, nie je to krádež... A ak to nie je do hodnoty 700 e...

martinka13
29. dec 2024

Preto nikdy nechodím do samoobslužnej pokladne. Nie som tam zamestnaná, aby som si sama blokovala. A ešte aby ma niekto spôsoboval.....

rozculena
29. dec 2024

@slniecko3108 kým neopustí priestor pokladní tak to krádež nie je

rozculena
29. dec 2024

@lubkavargova1 Vlidli fungujú samoobslužky dobre,aj ma tá závora bez problémov pustí von

iwesska
29. dec 2024

No tak hlavne velakrat clovek aj zabudne. Hlavne ked sme dvaja,jeden si mysli,ze ten druhy to nablokoval a nie. Myslim,ze na to maju byt tie kontroly,aby sa na to prislo a nie sa volat policia,co pochopim v pripade,ak pol kosika nie je nablokovaneho. Ale toto?A kde maju dokaz,ze som to urobila za ucelom kradeze a nechcela to zaplatit?

jankalukasova
29. dec 2024

@slniecko3108 no tak mne sa 3x v tescu stalo, že mi polovicu veci scanner nezobral. Resp. neprinieslo sa to na pokladňu. Prvý krát som si povedala, že ok asi Tom urobila zle, druhý krát po mne predavačka jačala, že tam polovicu vecí nemám a mám si to nablokovať ručne a keď sa to stalo tretí krát nechala som celý nákup ako bol na tej samoobslužnej kase a šla preč. Políciu ale nikto nikdy nevolal.... Naproti tomu musím povedať, že v Kauflande chodím zásadne so scanerom a vždy v pohode.

adri266
29. dec 2024

@martinka13 Ja zase neznasam davat tovar do kosika, kde predtym stalo dieta v spinavych topankach, alebo vykladat tovar na pas, aby presiel cez ruky predavacke, ktora uz drzala v ten den kopu dalsich aj spinavych veci.

Brr...vdaka Bohu za samoobsluzne pokladne. 🙏

Ale kazdemu co vyhovuje 😎

katulienocka999
29. dec 2024

My chodievame najčastejšie do kauflandu kde používame skener...raz sa nám stalo,že našiel co nebolo neblokovane a pritom určite bolo ale asi to skener nezobral..žiadna tragédia, nablokovalo sa to a šli sme,nebralo sa to ako krádež 🙈 ...zatiaľ som nikdy nevidela,žeby volali políciu a to chodím aj do tesca, aj do lidl aj keď tam co viem nemajú zatiaľ nikde scenery...tak neviem kde pracuje pani ktorá píše,že vždy volali políciu 🤷‍♀️

kiki68
29. dec 2024

Podla mna to nevzal scanner. Toto pri velkom nakupe moze byt. Nie su profi, toto je taky neduh tych pokladni, ze to nemusis odhadnut. Mne zas naopak vzalo hned ako dve polozky a 10 min som cakala na obsluhu. Co mne pride tiez blbost, ze to sama neviem stornovat. Ale chapem, ze je to ako klasicka pokladna a tu funkciu to ma blokovanu. Len je to pre niekoho ako napr moja svokra uplne ze peklo. Lebo ona tiez takto nevedela nieco nascanovat, pomohla som jej. Uz tam chytala nervy

kiki68
29. dec 2024

@lubkavargova1 Bude tam musiet niekto neustale stat a pomahat ako u nas v Bille v Rakusku. Lebo ked tam stoji 30 ludi na tie kasy je to peklo. Takze pomahaju a riesia

martinka13
29. dec 2024

@adri266 ano, každému co vyhovuje. Ja odmietam robiť prácu, za ktorú nie som platená. Obzvlášť, keď mam full košík a som sama....

mondolina
29. dec 2024

keď prejdeš pokladňou resp. závorami

slniecko3108
29. dec 2024

@rude_baby jedine zápisom si myslím

micicka
29. dec 2024

V Kauflande pouzivam scaner, pri nakupe vacsich nakupoch robia namatkovu kontrolu. Raz sa mi stalo, ze pri tejto kontrole vybrala polozku, ktoru som nemala nascanovanu(myslim, ze som zabudla).ja som chytila stres, pani predavacka povedala, nic sa nedeje, asi to scaner nezobral. Priratala ju k nakupu, zaplatila som a hotovo. Ziaden krik, ziadna kradez.

slniecko3108
29. dec 2024

@jankalukasova všetko záleží aspoň u nás či si to všimne sbs... Keďže u nás je šikovný a vidí aj to čo netreba 😁.... Kolegyňa minule nenablokovala nákup za 80€ a len zvyšok za 30€ priateľovi. Dostala okamžitú výpoveď.

slniecko3108
29. dec 2024

@rozculena áno to som zabudla dopísať

mondolina
29. dec 2024

a hlavne ti pri krádeži musia preukázať úmysel. keď niekto povie, že zabudol tak mu nič nemôžu.

oli18
29. dec 2024

A co, ak je to opacne? Lebo mna Kaufland okrada pri kazdom nakupe. Lenze ja si starostlivo kontrolujem blok este v predajni a pamat na ceny mi funguje tiez. Vcera som uz nakupovala s letakom v ruke, aby som im na pokladni hned mohla ukazat. Vcera olej v letaku 1,29€, na pokladni 1,87€. Ani to nevedeli v systeme opravit, lebo nebol kompetentny pracovnik. V Lidli som kupovala len jednu vec, aj na tej sa pomylili. Tak kto okrada? Ked si predstavim to mnozstvo pobociek a zakaznikov, to nie je zanedbatelna suma.

mondolina
29. dec 2024

@oli18
pri krádeži musí byť úmysel. z jednej aj druhej strany.

lilinka88
29. dec 2024

@martinka13 ja napr keď vidím ako mi tí pokladnici trieskaju vecami, hádžu ovocie pri presúvaní, tak si to veru radšej sama scanarom a práve pri tých veľkých nákupoch, kde si jednak viem hneď odsledovať aj cenu, aj si ho rovno ukladať do tašiek a nemusím dávať do vozíka, vykladať na pás a potom znova do vozíka a do tašiek. Pri takejto manipulácii, kým prídem domov, banány sú čierne. Nehovoriac o tom, že minule sa so mnou brigádnik hádal,že nemám zablokované citróny, pritom ich sám preložil cez pokladňu a na bloku boli a jablká som vraj nemala najprv odvážeme, potom našiel nálepku, prešiel pokladňou, vybral z nich polovicu, vraj sú iné ako som odvážila, tak ma poslal odvážiť znova, ok, zas tvrdil,že to nemám správny druh, čo už som sa neudržala a ukázala mu na každom jednom nálepku s odrodou a ako vrchol mi ich blokol 2x. To bol môj posledný nákup cez pokladňu.

tom_i
29. dec 2024

@rude_baby to sa narátava ... Dnes 50€, zajtra 100€ a dostaneš sa k 700€ potom už je je to TČ

papaya308
29. dec 2024

@adri266 ten tovar sa vyloži sám podľa teba? Plus kadejaki smradlavi neumytí zákazníci ti ho fajne obchytaju ešte predtým ako si ho v rukavičkách naložiť a naskenuješ

maranco
29. dec 2024

@tom_i to sa už zrušilo zmenou trestného zákona, posunie sa to len ako priestupok, nespočítavajú to do trestného činu

bielasovicka
29. dec 2024

Týmto dosiahnu len to, že ľudia nebudú platiť v samoobslužnej pokladni. Ako ja 😄

Strana
z3