Ako zvládnuť letné horúčavy bez klimatizácie?
Neviem ci som iba ja taka, ráno keď je chladnejšie varím už aj o 5 hod, lebo viem ze poobede cez to teplo nebudem vládať, strašne zle znášam toto teplo fyzicky aj psychicky, v robote ventilátor a keď prídem domov ľahnem si a pustím ventilátor, kým sa zase večer neochladi aby som niečo zrobila, klíma u nás nehrozí....
@lakebabe ale ani to nevyvraciam, sesternica zije 20 rokov na sardinii, klimu doma nema...ja ked som tam bola v maji pred par rokmi tak tam bolo teplo ako tu v auguste, ja viem ze sa otepluje, nie som si ista ci klima je to spravne, ked niektori odbornici vravia ze je to vplyvom zivota cloveka,tak este väcsia spotreba energie,este väcsia spotreba na vyrobu klimy, na distribuciu atd a neskor likvidaciu...nech sa kazdy zariadi ako uzna za vhodne...
Dievčatá, ktoré ste zaryto proti klíme, lebo fúka atď., my máme v práci stropné chladenie (niečo, ako podlahové kúrenie, len namiesto teplej vody v podlahe je studená v strope) a je to úplne najlepšie. Nič nefúka, žiadny prievan... Len je problém to dodatočne inštalovať. Ale ak by som ešte niekedy v živote mala stavať novostavbu, toto by som určite dala.
A koľko stoji klíma cca do 3 izbového bytu, treba ťahať nejaké káble cez steny a podobne?

@alofinka ja som tiez dlho odmietala klimu, ze deti budu viac chore, ale uz som rokmi ani ja to teplo nedavala a dva-tri roky dozadu sme si ju dali namontovat.
A vies co? Vobec nie su castejsie ani horsie chore (mam tri, to uz je dobra vzorka 🤭).
Klimu mame sparovanu s aplikaciou, viem zapnut i ked sme v meste, na ceste z dovolenky ci navstevy... a pridem domov a mame prijemne v byte. Nedala by som ju uz prec za nic. A nehuci cely den, ked vychladi vypnem a hotovo. A da sa smer fukania nastavit, takze to tiez nie je tak, ze Ti fuci rovno do tvare ci na krize. Teplotu si takisto nastavis, aku chces.