icon

Bojujem s neporiadkom. Poraďte, ako to robíte?

maminuska
23. máj 2011

Mám dojem že neustále bojujem s horou prádla a to ako čistou tak aj špinavou , po byte mám hojne rozložené kvôpky prádla na zloženie alebo žehlenie a aj usilovne skladám a žehlím ale ony mrchy akokeby sa nezmenšovali ale stále su akési konštantné 😠.Konštantná kopa špinavého prádla v kupelni, konštantná kopa zavesená a konštantná kopa po stoličkách. Pomoooc, ja sa z toho asi fakt nevyhrabem a fakt sa snažím 😖
Ďalší boj zvádzam s mojim bytom , začnem ho trocha z jedného kraja hladkať aby sa upratal a on sa podvolí , ale hnusák jeden prídem na jeho druhý koniec a on sa spolčí s mojim troma deťúrencami a sme tam kde sme boli .
Ja tak závidím niektorým ženám ktoré to dokážu mať aj prádlo v skrini , aj byt učesaný a obriadený, ja som vždy tak na pol ceste. Som jednoducho v tomto neschopná - slová mojej mamy. 😒.Ženy ako to robíte?
A niekedy totálne potom prehrám boj s depkou , ale to je už dôsledok predtým prehratých uvedených vojen.

heni79
23. máj 2011

Jáj, skoro som zabudla. Ja momentálne bojujem s našou dcérou, teda s jej jedením.

vodnarky
23. máj 2011

Ahojte...ozaj dobra tema..strasne ste ma vsetky potesili vasimi prispevkami.. 😀 ..

@katy1979 - 😀 😀 😀 .....to mna sa stale pyta...zasa mi to ides prat?ved som si to bral minuly tyzden zo skrine ciste... 😅

bubelko
23. máj 2011

no pri tom toaletaku - uz mame dobojovane. ale naposledy sme bojovali s jonasom, ked sa kupal v zachodovej mise a pritom rozmackal wc-ente disk, narobil koooopec peny, ktorou sa fajne poumyval a mozno aj okostoval, kazdopadne "vonal" katastrofalne. a mojich nervoch nehovorim...

a este bojujem s peniazmi. muz ma vola "somarik otras sa". ja totiz ked siahnem do vrecka, mam tam peniaze, ktore som si tam samozrejme sama vlozila, ako ved potom vytiahnem. ved aj vytiahnem, ale vacsinou tak o par dni, tyzden ci o mesiac. pripadne po polrocnom upratovani najdem obalku s peniazmi na vianocne darceky a pod... 😀

maminuska
autor
23. máj 2011

@bubelko ja bojujem neustále s plnou peňaženkou drobných , jednoducho zamením a do 2-3 dní mám tak plnú peňaženku drobných že keby som to niekomu hodila do hlavy , tak ho asi aj zabijem , jednoducho sa mi to tam kotí.
No ja zisťujem že moja domácnost je vlastne jedno veľké bitevné pole 😠

reanda
23. máj 2011

@bubelko no to by som sa teda vobec nestazovala, keby nachadzam po vackoch obalky s peniazmi 😀 😀 😀

stardust
23. máj 2011

@maminuska mala by si spomalit pri pokladni a platit mincami tak, aby si dostavala co najvacsie mince alebo bankovky...ak sa ti nechce, mozes ich zamenit v automate v banke 🙂

maminuska
autor
23. máj 2011

@stardust ved ja si to uvemomujem a bojujem s tým z plných síl

kvojtanikova
24. máj 2011

ked uz sme pri tom ja ozaj rada zehlim, pre mna je to fakt relax. Bezmocna som ale pri "dokoncovacich pracach" - pozehlana pradlo sa u mna kopi ako u Vas nevyzehlene lebo to akosi neviem upratat do skrine - obcas mam pocit ze skrine su nam na nic. Aj teraz mam za sebou plnu fotelu krasne vyzehlenych veci, skoda len ze tam lezia uz od nedele 😒
A ked hovorite o umyvacke riadu - to iste. Umyvanie riadu ma fakt bavi, ale utieranie... Den bez plneho odkvapavaca v nasej domacnosti nastane len ked je tu na navsteve moja mama. Preco neexistuje UTIERACKA RIADU?????

silvia07
24. máj 2011

ja bojujem tiez kazdy den s horou riadu...bud je plny dres alebo okapavac....moj sen je umyvacka riadu, ale kedze mame mini kuchynu, nemame ju kde dat...
este bojujem so synovou skrinou....dam do nej naskladane pradlo a na druhy den kuknem a tam bordel,ako keby som mu to tam nahadzala neposkladane rovno z pradloveho kosa...a jeho izba....s tou uz ani neskusam bojovat...radsej na nej zavrem dvere 😀

sue
24. máj 2011

@silvia07 @kvojtanikova IKEA má "novinku" - odkvapkávač pod police do kuchynskej linky = odkladáš ešte mokrý riad, rovno na miesto kam patrí a potom len vyleješ odkvapkávač, fantastická vec, ktorá veľmi šetrí čas 😉 (ja som riad neutieralanikdy - mne vadí šmrdlať niečím po tanieroch a pohároch a toto je skvelé, stačí to večer povylievať)

kvojtanikova
24. máj 2011

@sue super, len ako to pouzivas, ked napriklad taniere patria inde nez salky/hrnce/pribor... To by som musela mat 5 odkvapkavacov a neviem kde by sa do mojej panelakovej linky vtrepali. Ale napad je to inak dobry, aspon vidim ze nie som jedina zena v domacnosti s takym problemom🙂

sue
24. máj 2011

@kvojtanikova no ja mám naplánovaný jeden do police s taniermi a jeden do police s hrnčekmi a pohármi. Príbor som neriešila 🙂 Takže len dve police 🙂 Pohľadám to na stránke a dám link 🙂

ivett1
24. máj 2011

aká super téma 😀

alazala
24. máj 2011

@maminuska bojujem s tým istým 🙂) mám doma pubertiakov a bábätko, väčších sa snažím zapájať ako sa dá, ale je to tažké. Periem dva dni v týždni, nežehlím nič, našťastie manžel nenosí košele. Deti si prádlo do skríň ukladajú sami. Umývačka u nás ide aj 3x za deň. Najviac bojujem s dlážkou - tie smeti a prach - nekonečný proces! Ráno vysávam, umývam a večer je to v rovnakom stave. Malá začala loziť, je to na nervy jak sa ten bordel na zemi množí, ja to nechápem. Väčšie deti sú zhruba naučené, že ich veci nemajú čo robiť v kuchyni a obývačke (knihy, šaty, tašky a pod ) , ale aj tak nič iné nerobím len ich napomínam "odlož toto a toto čo tu robí.."
Ešte bojujem s papiermi a manželovým pracovným neporiadkom, ale to je stále prehrané 🙂

alazala
24. máj 2011

A ešte som dobojovala s ponožkami - v bepone predávajú také gumené kolieska, do ktorých sa zastokne pár ponožiek, tak sa aj vyperie a vysuší. Tak som kúpila každému balíček rôznej farby. Tzn. pri koši s prádlom je krabica s kolieskami, každý si tam tie svoje ponožky spojí kým ich hodí do prádla. CHvíľu im trvalo kým sa to naučili, ani teraz to nie 100%., ale aj tak to pomohlo. Inak toto čo tu čítam o chlapoch (slipy s hnedým pásikom a pod) je neuveriteľné, ja keby som mala takého doma, asi by ma porazilo! Ja neperiem nič, čo nie je v koši so špinavým prádlom. A to ešte aj z toho niekedy vyberám keď tam dievčatá hodia čisté nohavice, čo mali raz na sebe (lebo sa im nechce ich uložiť do skrine)

ivka1603
24. máj 2011

@maminuska
Ahoj, tak toto je naozaj super téma, hneď si ju odkladám medzi moje obľúbené 🙂
Som rada, že nie som v tom sama......je mám okrem malého syna ešte dve staršie dcéry a niekto by si mohol pomyslieť, že mám už veľké pomocníčky v domácnosti, vedia si upratať izbu a pod....ale je to presne naopak 😠
Každý deň musím s nimi bojovať, aby si ustlali posteľ, upratali zbytočnosti a somariny z písacieho stola, prípadne špinavé kusy oblečenia zo stola, zo stoličiek....aby si pozdvíhali zo zeme sponky, korálky alebo iné maličké kúsky, ktoré Rastíka neskutočne lákajú a ja sa bojím, že ich prehltne ☹ Denne bojujem s ostatnými členmi domácnosti, kto pôjde vyniesť plný kôš v kuchyni a plienky v malom kýbli na chodbe, plus dva plné koše v detskej izbe, smeti sa tam kotia závratnou rýchlosťou 😕 o riadoch ani nehovorím, to je kapitola sama o sebe...to isté aj vysávanie 😖
Vždy sa bojím toho dňa, keď k nám príde nejaká nečakaná, neohlásená návšteva a u nás bude ako po výbuchu 😀

kvojtanikova
24. máj 2011

@alazala tak to ti fakt zavidim ze mas doma takych poslusnych clenov rodiny. Ja by som mohla mat koliesok aj plny kybel ale nikto by to nepouzival - stary si dava dole jednym tahom trenky aj ponozky a vsetko to v jednej guci hodi do kosa na pradlo... No ale ako to tu citam, tiez sa nemam co stazovat, lebo aspon to je v tom kosi na pradlo a nie dakde pod postelou🙂

lenocka23
24. máj 2011

skvela tema toto..
ja tak isto bojujem s pradlom... to co nie je v kosi na pradlo ignorujem.... 😉 zehlenie z duse neznasam, takze sa snazim pradlo skladat uz do pracky a aj ho narovnat pri vesani, potom je to ovela lepsie... u nas tiez pracka poziera ponozky, neviem preco jej chutia vzdy s ineho paru, keby si obcas zobrala dve rovnake, nevadilo by mi to az tak... 😉 dlazka a prach su asi vsade, tak to riesim "vo velkom" len ak ma prist navsteva, inak sa drzim hesla, ked vidim spinu, odpracem...
no a este dve veci s ktorymi bojujem, su domaci rozpocet (strach a hruza pred vyplatou) a nedostaok fantazie pri dennom vareni.... 😉 🙂 😀
ale hlavne ze su deti a manzelikovia spokojni, no nie...? 😀 🙂

garicka
24. máj 2011

ahojte ja som tiež mamina bojovnička 😀 ale už som dobojovala so žehlením pre miška, žehlím už len košele a tenké nohavice, nám už nežehlím dávno len to čo treba zobrať na seba von do mesta alebo k dokimu. 😵 tiež nepochopím ako sa to stane ked včer popratám a do obedu mám byt zasa hore nohami 🙄 tak kým ma to baví tak skladám a mišu búra až nakoniec rezignujem 😀 ale dúfam že raz budem taká šikulka ako niektoré maminy ktoré stíhajú pri drobcovi navariť, popratať, požehliť atď... ak ma dovtedy neporazí 🙂

tofik
24. máj 2011

som sa skoro pocikala od smiechu 😀 .
Ja som sa už poučila. Tiež som na začiatku bola stále nervózna z toho, že nemám všetko super. Prešla som obdobiami horlivého vysávania 3x denne a žehlenia do polnoci. Potom som od vyčerpania a frustrácie na všetko kašľala a snažila sa do toho zapojiť mm. To sme sa s mm bili o posledný čistý pohár a pár ponožiek. Potom som mala jednu izbu, kde sme všetok bordel schovávali. No a teraz je to asi tak niekde v strede. Večer upratane a na druhý deň viem o tom už iba ja. Ale už to beriem športovo.
Ja najviac bojujem s vysávaním a umývaním zeme. Keď vytiahneme vysávač, z nepochopiteľného dôvodu náš pes začne zavýjať a kocúr mňaučat. Trvá to počas celého vysávania. A to nehovorím o šťavnatých komentároch nešťastníka ,ktorý vysáva, nakoľko máme pokazenú hadicu od vysávača. A potom keď chcem umyť zem, tak musím oba zvery zavrieť do izby s deťmi a mm, ale samozrejme, každý raz musí niekto ísť nutne na wc a , najlepšie obe deti naraz a kocúr a pes sa v ten moment začnú po plávačke naháňať. A dorazí ma ako sa vždy pán tvorstva príde po mokrej dlážke naboso v tých svojich úžasných 45 , opýtať, či už môže chodiť po byte.
A tiež bojujem s časom. Chcem chodiť behať, venovať sa drobcom, venčiť dlho psa, variť úžasné jedlá, mať upratané, navštíviť rodinu a kamošov a ešte si aj oddýchnuť. Nemám šancu. 🙂

bambi2
24. máj 2011

ja bojujem momentalne s nakupmi... vzdy si poviem, ze uz nic nekupim a nakupujem a nakupujem... 😠 a este so spanim, uz x krat som si povedala, ze pojdem aspon pred 24.hod spat a neeeejde to... 😠 😠 😠 a o upratovani ani nehovorim...

katka888
24. máj 2011

ja moj boj s pradlom na zehlenie zhrniem asi takto: nasa 15 mes dcera uz par tyzdnov spava s nami v posteli, lebo postielka je permanentne plna pradla na zehlenie.

andrejka1974
24. máj 2011

nic si z toho nerob ze nie je upratane ze je vela pradla vsade ja som dnes poskladala pradlo z balkona a ked som kukla na kopu v pradle ach zase isli dve pracky zajtra opat skladanie pradla hracky tie su vsade mala ich rozhadze v priebehu par minut a v detskych izbach hroza stale dokola p.s. ak zehlit nemusim tak nezehlim nemam to rada

bambi2
24. máj 2011

@andrejka1974 moja ma zvlast izbu na hracky plus detsku izbu a hracky su po celom byte ☹ uz som ich aj par krat vytriedila ale ona po jednej dvoch donasa naspät zo skladu ci ako sa miestnost vola..

miruska15
24. máj 2011

Ja bojujem doma asi so všetkym.Tri deti +Manžel=vybuch.Ja si o sebe myslim že som asi nemožna že si neviem nič usporiadat:U nas vydrži byt upratane chvilku.Moj M mi stale vyčita že je doma bordel ale proste jedna osoba to nemože stihat všetko aby bolo tip top.Aspon ja to nestiham.Všade handry bud čiste s balkona alebo špinave v koši.Dokola kolotoč ide ma šibnut.Toto by si mali vyskušat naši MM a potom by som chcela vydiet ten poriadok.

andrejka1974
24. máj 2011

@bambi2 moja ma hernu aj na chodbe ale aj tak to ponosi vsade ale ked je poviem ze si to ma upratat tak sa snazi to upratat

@miruska15 nic si z toho nerob ja mam doma 4 chlapov bordelarov jeden den poriadok urobim ja doobeda pridu zo skoly a vyzera to ako by som ho ani nerobila

katka888
24. máj 2011

ja si inac stale fandim, ze pri 2 detoch a mm ked saprestahujeme do vacsieho bytu, ze ho budem udrziavat krasny, cistucky priam sterilny, bez spinaveho pradla, s krasne vonavou a chutnou vecerou kazdy den a popri tom budem stihat vymyslat aj skvele vikendove aktivity a sit detom doplnky do detskej izby 😀 😀 😀
zabudla osm este vazu s cerstvymi kvetmi na kuchynskom stole 🙂

katka888
24. máj 2011

@miruska15
to som zazivala ako pubertiacka, prisla osm zo skoly, popratala, prisiel brat oco a kym dosla mama, tak bordel a mama ze co nepopratam 😀

miruska15
24. máj 2011

@andrejka1974 presne ako aj u nas a chlap mi neuzna a to ma vytača.Oni si myslia že ked si doma na MD že maš mat vyluksovane,deti obriadene a čakat na Manžela s usmevom na tvari a ešte samozrejme navarene. 😠

ivka1603
24. máj 2011

@katka888
Ahoj Katka, no pekne si si to naplánovala 🙂 no neviem, či sa ti to aj splní - pri dvoch deťoch to bude asi ťažšie, ako pri jednom 🤐