Bojujem s neporiadkom. Poraďte, ako to robíte?
Mám dojem že neustále bojujem s horou prádla a to ako čistou tak aj špinavou , po byte mám hojne rozložené kvôpky prádla na zloženie alebo žehlenie a aj usilovne skladám a žehlím ale ony mrchy akokeby sa nezmenšovali ale stále su akési konštantné 😠.Konštantná kopa špinavého prádla v kupelni, konštantná kopa zavesená a konštantná kopa po stoličkách. Pomoooc, ja sa z toho asi fakt nevyhrabem a fakt sa snažím 😖
Ďalší boj zvádzam s mojim bytom , začnem ho trocha z jedného kraja hladkať aby sa upratal a on sa podvolí , ale hnusák jeden prídem na jeho druhý koniec a on sa spolčí s mojim troma deťúrencami a sme tam kde sme boli .
Ja tak závidím niektorým ženám ktoré to dokážu mať aj prádlo v skrini , aj byt učesaný a obriadený, ja som vždy tak na pol ceste. Som jednoducho v tomto neschopná - slová mojej mamy. 😒.Ženy ako to robíte?
A niekedy totálne potom prehrám boj s depkou , ale to je už dôsledok predtým prehratých uvedených vojen.
@miruska15 to mas pravdu ten moj tiez niekedy frfle ale sam vie ze pri malej sa toho vela urobit neda
@maminuska držím sa hesla: Spokojné díte = bordel v byte 😀 Ale fakt najlepším mojím pomocníkom v dome je sušička prádla = odpadlo žehlenie, okrem pár kúskov 😎 Narodením našej malej utrpela naša 100% domácnosť dosť značný zásah čo sa upratovania týka. Ale tak všetko má svoj čas, teraz je prioritou baby. Chceli sme dieťa, tak sa musíme prispôsobiť tomu, že je prvoradá 😀
@ikke môj chlap vysával aj 3x denne, keď sa mu zdalo, že je bordel, prípadne keď sa trochu natrúsilo pri krbe, či o kocúrovi. To vie tiež pekne liezť na nervy, tak pozor na to 😀 Teraz už toľko nevysáva, aby nezobudil dieťa 🙂
ahojte,no ja bojujem len s takym dennym organizovanim,ako zvladnut 4 veci naraz a pritom sa venovat dietatu :D a s tym,ze pri malej su veci vselikde po byte,sa uz zmierujem.
inak mam muza asi unikat a mala by som si ho viacej vazit,raz do tyzdna ma vyhodi s dcerou von,ze sa nemam vracat do dvoch hodin a uprace byt,teda neupratuje,vysava,umyva dlazky a nechce aby to mala dychala. okrem toho vari,pravidelne(denne) on,bavi ho to a ide mu to lepsie a rychlejsie ako mne. aj smeti vynasa bez komentarov,nakupi,vyperie v pracke veci a aj ich vyvesa aj zvesa(zehlit nevie zatial :D )..z casu na cas si to musim takto pripomenut,ze by som sa mala prestat na nho stazovat 😀 vidite,dokonca aj kupelku obcas vydrhnut v poslednej dobe...a pritom ked sme spolu zacali,neupratoval,len ja som mu stale vravela,ze vsetko je na mne a nakoniec to nenapadne skoncilo tak,ze vacsinu veci robi on a ja sa staram o malu..teda stazujete sa dost doma? 😀 skuste viac,lebo u nas to zabralo 😉
ja bojujem kazdy den s ludskou hlupostou...ale zial to je boj, ktory sa neda vyhrat a budem ho riesit do konca zivota 🙂
Baby, veď ale žehliť naozaj nemusíme úplne všetko. Nehovorím, že nič, ale spústu vecí určite nie.
he he aka dobra debata 🙂
@estterka mame doma podobnych muzikov, len ten moj nevari lebo nevie , no a este nezehli, lebo on si na vyzehlene veci nepotrpi 😀 .... ale v niektorych veciach je ako Monk 😀 a s tym zas bojujem ja, lebo ked niekto aj 3x denne ide vytiahnut vysavac ze tu je omrvinka a tu zas smietka a drhne podlahu po malej ako slinta len aby nebol nikde fliacik mi obcas dokaze pekne liezt na nervy 😝
Pradla je u nas tiez stale pozehnane, lebo my si zijeme ako na hoteli, moj partner musi mat kazdy den cisty uterak,proste on sa neutrie po sprchovani dva krat do toho isteho uteraka 😠 .... ale s tym som uz dobojovala
No a este ked ho vidim ako malu vonku kazdu chvilku oprasuje, padne a on ju hned pucuje, na pieskovisku ju stale ofukuje nech nema nikde piesok tak s tym zas bojujem ja, .... teda nie ze by som chcela mat doma maleho ufulanca, ale ja bojujem s tou jeho prehnanou cistotnostou 😅
@miruska15 no keby ma mal este muz gezovat, ze nemam upratane, tak to by som zurila 😠
u nas je problem s tym, ze on praveze vobec nie je narocny na poriadok a preto si ani nevsimne, aky bordel niekedy robi.. ale kedze ja chcem mat cisto a nebavi ma stale po niekom upratovat, tak musim furt napominat, co mi tiez lezie na nervy, sa citim jak vychovavatelka..
a tiez stale bojujem s casom.. ked som chodila do prace, tak to bol vecne prehraty boj.. teraz je to uz lepsie, ale zase bojujem s nezaplatenymi uctami a prievanom v penazenke 😀
baby, čítala som len prvý príspevok a teraz tieto posledné......ja niekedy naozaj neviem, čo všetko mi ženy zvládneme....ale asi preto rodíme deti my, a nie chlapi......a dokonalosť neexistuje..... 😵 ja sama mám syna, muža, a ešte kocúra v byte, ktorý momentálne plzne.....muž robí od rána do večera.....doslova, takže o nejakej velkej pomoci ani reči, aj ked sa snaží....ja ráno vstať, klasika...upratať, obliecť dieťa, dohliadnuť, aby sa najedlo..potom do školky, zo školky behom do práce...v robote sa nezastavím do pol tretej ani na obed, odtial bežím do školky, lebo aj tak je moj synátor posledný...prídeme domov, treba navariť na druhý den, oprať veci, pretože dieťa prišlo ako prasiatko, dať ho do poriadku, poupratovať to, čo uschlo den predtým.....ak je čas aj povysávam....alebo umyjem schody , nachystám niečo na večeru a o šiestej zas pádlujem na výmenu s manželom do práce...prídem o pol desiatej, niekedy skor, nachystám malému veci na ráno, hodím sprchu, spracem riad A pokecám s mužom......ani sa nepýtajte, ako odpadám do postele a to nevravím o tom, že ako každý muž, aj ten moj by ešte niečo chcel....a potom, že s čím bojujem????????no....s časom......doslova..... 😵
super téma 🙂
ja NEZNÁŠAM prádlo, už sa mi o ňom aj sníva. a to mám ešte len jedno dieťa. A všade máme hračky. VŠADE! Nedávno som sa zobudila na bodavú bolesť v lopatke... ležala som na malom plastovom nosorožcovi 🙄
ahoj... no my sme sa nastahovali do noveho domu tesne pred porodom...mame len maly bungalov, nieco ako 5izbovy byt...ja som strasny pedant na poriadok..az niekedy si to vycitam....ked deti vecer ulozim hned idem k pradlu, a hlavne sa snazim vsetko robit priebezne ale este sa mi nestalo aby som nemala nic ani v kosi ani v pracke ani na snuriku, to sa jednoducho neda..deti su deti...z toho si nic nerob...dnes som akurat mala navsevu ani kavu som nemala cas vypit, proste si nedokazem sadnut, ked este nieje od ranajok umyta salka a pod...a potom mam rozlietany den, vecer spadnem do postele ako zabita...takze nesmut, musis predsa aj oddychovat a vecne nahananie za pracou nieje dobre...musim aj ja troska polavit 😀 mala som jeden zaujimavy clanok, pohladam ho a urcite ti vylepsi naladu 😅
Keby som mala čistý a dokonale uprataný byt, bola by som ženou v domácnosti a nie matkou.
Keby som mala stále v dome poriadok, naučili by sa ho udržiavať aj moje deti, ale nevedeli by, čo je to hrať sa s mamou, naháňať sa po byte, ohadzovať sa loptičkami, nájsť zapotrošnú bábiku.
Láska prehliada špinu, keď hľadá úsmev dieťaťa. Láska najprv vysuší slzy až potom poutiera rozliate mlieko, láska je tu.keď sa dieťa narodí, tmolí sa s batoľaťom, chodí s dorbcom, uteká so školákom a ustúpi do úzadia aby mohol mladý človek dospieť. V živote sú krásne veci a jedni z nakrajších chvíľ sú chvíle, strávené naplno s našimi deťmi, nepríďme o ne kvôli naháňaniu sa za zbytočnosťami !!!
skvela tema, no ja som prestala zehlit, sak aj tak ked sa vlacim s malou na rukach tak je to o chvilu dokrcene, naco zehlit malej tricka ked ich denne vymenime aspon 5, dobre vytrasiem a potom dam so kosa, pradlo mam vsade, vo februari sme malovali a veci zo skrine sme davali do vriec, no este sa mi v spalni povaluje par vriec nevybalenych, na susiaku je pradlo uz asi par dni uschnute, kos so spinavou bieliznou je opat plny.
Hracky v celom byte, alebo aj kuchynske nacinie, @zeleny_cajik ja som sa tak minule zobudila, ze ma tlaci vidlicka do chrbta 🙂 ... a co je najhorsie, ze cim je teplejsie tak nie je cas na upratovanie. Moje dieta si vyzaduje pohyb vonku, lebo doma ma ide zozrat ... tak rano vstat, dat malej mlieko, ranajky (ked ranajkuje tak sa snazit navarit), rychlo apson umyt riad, upratat prvu varku rozhadzanych hraciek, a hybaj von, ked spi tak som sa na upratovanie vykaslala, lebo ta mala chvilka patri len mne a mojej kave alebo spanu, po zobudeni obed a opat von, vecer pranie ... no ale dievcata zajtra som si vybavila strazenie malej a ide sa upratovat tak dufam, ze sa zbavim uz tych vriec v spalni 😀
tak vriec v spalni som sa zbavila ... veci som pichla do vakuoveho obalu,vysala a pichla pod postel ... takze len opat premiestnenie z bodu A do bodu B, ale aspon to nie je na ociach 🙂 ...
Ako si poradím s lepkavou dlažbou v kuchyni?Ked ju umyjem bežnym spôsobom tak po vyschnuti sa lepi
Ja tiez bojujem z neporiadkom. Myslela som si, ze ked zacneme chodit vsetci do skolky a do prace, tak sa to zlepsi. Figu borovu 😒 Dokonca som uz rozmyslala, ze ci nemame nevhodne zariadeny dom. Proste ked pridem niekde na navstevu (porovnavam, len porovnatelne, cize pribytky s malymi detmi) tak vidim, ze su tam rozlozene veci, a hracky, a neumyty riad a neviem co. A nepripada mi to tam, ze som v takom bordeli ako doma. Neviem, ci mi to doma viac vadi, ale normalne som na to strasne alergicka 😠
ja som uz dobojovala.. 😀 😀 raz do tyzdna dam cely byt do poriadku, nema to zmysel robit kazdy den. ved to sa len narobim a nic z toho...
nemam rada neporiadok. niekedy sa vsak neda. deti idu vecer spat a ja som cela rada, ked si konencne mozem trochu sadnut. priznam sa vam, chodi mi raz do tyzdna pomahat upratovat jedna pani. je to strasne fajn, pretoze pekne uprace, hned to tu lepsie vyzera a ja mam lepsiu naladu. radsej jej dam peniaze, ako peniaze za antidepresiva🙂.
jeej ,sa tešim ,že som tu taku temu objavila,lebo aj ja bojujem s neporiadkom afurt upretujem dookola nemá to konca kraja,aked pridem ku kamaratke furt nechapem jak to stíha ,tiež má 2deti ako ja adoma generalny poriadok.
Skvelá téma. Chodím do práce a tak už nežehlím. Prach utriem asi tak 1x za 2-3 mesiace. Manžel vysáva 1x do týždňa. Podlahu pretriem 1x do mesiaca. Kúpeľňu a WC čistím non-stop. Deti sú už vačšie a izby si upratujú sami. Prvoradé je pre mňa, aby deti boli naučené, bolo nakúpené a opraté. Keď sa nemôžem na tú špinu v byte pozerať, tak schytím deti a ideme von napr. na bicykle. Dievčatá a okná som naposledy umyla minulý rok v lete. Vôbec nič mi nevychádza. :( Už sa teším na prázdniny, keď sa nebude treba učiť s deťmi na žiadnu písomku, ústnu odpoveď, alebo test. Vyženiem ich vonku a ja sa pustím do toho upratovania. 🙂
@ivkapon ty si moj clovek... 😝 😀 ja zvacsa upratujem, ak ma prist navsteva.... 😉 ale vacsinou chystame obed alebo nejake jedlo a to potom mozes upratovat ako chces a roztahane riady... o detskej ani nehovorim, chalani raz za cas upracu, ale dospela som do stadia, ze musia mat upratane postele aby mali kde spat, starsi musi mat poriadok na pisacom stole koli uloham a popripade ak v noci vstanu napr na WC aby sa na nicom nepodkli... 😉
@betka48 ja umyvam uz len octovou vodou... neviem presny pomer, vacsinou do lavora splechnem ocot od oka.. ono to vobec nesmrdi po octe, toho sa bat nemusis, pouzitie je univerzalne, aj na plavajucu podlahu (lamino aj drevo) aj dlazba... este aj dezinfikuje.. no a o cene sa ani bavit nemusime.. 😉
@lenocka23 ocot na všetko výborný. Ja ním umývam napr. okná, hrnce, kuchynskú linku, čistým rýchlovarnú konvicu. Je vhodný aj ako aviváž. 🙂 Deti som viedla k poriadkumilovnosti od malička a tak ich ani nemusím napomínať, že si niečo neupratali. Len keď otvorím ich šuflíky, tak hrôza. Až budú cez prázdniny v tábore, tak sa už teším ako sa v tom budem prehrabovať, triediť, ale najradšej by som to všetko rovno vysypala do koša. A ešte nechápem to ich škrečkovanie, že si všetko odkladajú. Kadejaké papieriky od cukríkov, rôzne vstupenky a tak pod..
@lenocka23 aj papieriky z ktorých to odlepí - to nemá chybu. 🙂 Ja osobne ten ocot ako aviváž nepoužívam. Ale moja mama áno. Myslím, že tak 1,5 dcl na pranie, ale dáva to pred plákaním rovno do bubna. Aj práčku si môžeš s octom vyčistiť. Do prázdnej práčky dáš 1-2 l octu a potom to pustíš na 90 stupňov.
@lenocka23 mne sa napríklad dá cyklus prania nastaviť tak, aby skončil pred plákaním a žmýkaním. Vleješ to tam a prepneš na program plákanie a žmýkanie. Určite to máš aj ty. Napr. ja niečo operiem aj ručne, hodím do práčky a dám už len to plákanie a žmýkanie. Áno, aj ja im šuflíky upratujem iba keď nie sú doma. Inak by mi nedovolili nič vyhodiť, ale to moje šuflíkové upratovanie vydrží max. 2 dni.
@lenocka23 ty si to hneď aj zrealizovala? Šikovná si. Prádlo by malo byť mäkké ako po aviváži. Daj potom vedieť. Ty si teraz s mladším synom na materskej? Nemáš po byte rozlezené hračky? Ja som minulého roku vyhodila 4 vrecia hračiek a 6 vriec som odniesla do súkromnej materskej škôlky.Hneď sa mi v byte lepšie dýchalo.

@katka888 zabudni my sme sa prestahovali do vatšieho že deti budu mat svoje izby a akurat mi pribudla dalšia izba na vyše.Bordel mam stale.Ale mam to v paži špina tu nieje že deti rozhadžu šak su deti kedy budu rozhadzovat ked nie teraz no nie?