Cítia sa štíhle ženy utláčané?
Ahojte, dnes som čítala príspevok, kde pani písala, že je štíhla a cíti sa byť utláčaná ženami s kilami naviac. Podľa nej sa takéto ženy tlačia do popredia a štíhle ženy začínajú byť kvôli tomuto "nereálne". Aký máte pohľad vy? Mne popravde odpálilo dekel :D
@panelacikova ja si ale myslim, ze to nebola chyba tych peknych zien. Muzi sa k nim spravali az nehodne slizko - neustale im pochlebovali, robili caviky a akonahle nieco spravili blbo, tak sa nikdy nic nedialo. A zvysok zien mal pocit, ze keby sa to stalo im, tak dostanu po rypaku. Problem bolo spravanie muzov, a nie krasa zien.
vždy sa nájdu nejaké precitlivelé pipky, ktoré sa budú cítiť utláčané v zmysle, aký si tu spomenula. Ale nemajú ani šajnu, čo je to naozajstný útlak, kedy ženy nemajú právo na vzdelanie, volebné právo, právo rozhodnúť sa samé za seba a rozhodovať o sebe, nemajú prístup k financiám atď. Ja si ako žena môžem dopriať čo len chcem, rovnako tak svojej dcére, a či mám kíl viac alebo menej ako priemer, tak to je len a len moja vec a nech si o tom myslí každý čo chce, je mi to v podstate jedno.
@liljana to je sen mnohych zien v celej nasej europskej spolocnosti (aj dalsich). 🙂
a mnohe to aj maju do cca 30-35. potom sa to zvykne zlomit a kila sa nabaluju aj z dychania. 🙂
Ak nehovoríme o extrémoch (anorektička alebo extrémna obezita), tak ak sa niekto cíti utláčaný kvôli postave, tak má problém v hlave. Takéto veci sú totiž len a len o hlave.
V tomto suhlasim, nadvaha je vo vseobecnosti prijimama ako standard, normal. Ak je clovek viav stihlejsi tak je to vnimane negatvnejsie ako ked je s nadvahou. U muzov, absolutne.
Ja som v podvahe, jemnej, odmala počúvam reči ako nič nejem, nech sa najem, že takto neporodim deti. Že som kostlivec. Tučnejšie ženy, či už bývalé kamarátky si stále do mňa kopali. Na strednej som sa bála až jesť, lebo nedajbože som niečo jedla tak prišli spolužiačky a začali mi vyčítať, že "žeriem a nepriberam". Baby s kg naviac majú dojem, že som vyhrala jackpot. Realita je taká, že radšej by som bola tučná a zdravá. Ja som štíhla, ale žalúdok mám na tom tak, že stále mám s ním nejaký problém... Tučné ženy sa mi sťažovali, že nikto ich nechce a, že chlap si také nevšíma. Čo je neskutočná blbosť. Ak si tučná žena neverí a už je obezna. Tak tam áno, tam už môže byť problém od zdravia až po všetko. Každá tucnejsia žena s ktorou som sa rozprávala mi tvrdila ako je nereálne schudnúť. Čo si myslím, že keby chceli a zabrali, je to ľahšie než byť chudá a mať pokazene telo. Ja pribrať neviem, ale radšej by som sa vymenila s babou s kg naviac a schudla a makala na sebe než takto. Ale všetko je v hlave. Ale áno cítila som sa z toho taktiež šikanovaná, poznám viac dievčat, žien s nadváhou. Ale to bolo preto lebo boli prepnute. Ak im nevyhovuje nadváha, stačí zabrať a nie šikanovať iné ženy od nich.
@ivkazba nesuhlasim. Lebo ked niekto pocuva 30 rokov kazdy den niekolko krat, tak je to extremne otravne. Ja nemam problem so svojou postavou a som vo svojom tele happy ale ked pocujem v dany den uz desiaty krat ,, vy ste aka chuducka, robite modelku? A kolko meriate? Hrate basketbal? Vy asi nenosite opatky ze? Uz nedrz tolko dietu, najedz sa poriadne. Vase deti budu poriadne vysoke....atd tak uz mam chut tym ludom plestit panvicou po hlave. Lebo ked je niecoho vela, tak je to hrozne otravne. A ludia nemaju uctu, nepoznaju mieru, dovoluju si.. mna by nikdy nenapadlo vypytovat sa cudzich ludi na ulici ci sportuju alebo kolko vazia/meraju😳
ja sa cítim utláčaná vysokými :D pri mojich 160 sú aj dnešné 14tky vyššie než ja 🙈
len taky rychly priklad. Mala som 84kg, na svoju výšku 165cm to bolo dost. Nehovorim,že som nemala napadnikov, kedze sa neskladam len z kosti mäsa a tuku ale mám aj vnutorne hodnoty. Od malička som bola ja tá tučná, tučibomba, pri čom som nemala az taku velku nadvaha, len som bola buclatejsia. Chlapci ma použivali ako uražku (napr. haha nie ty si do nej, haha nie ja som do nej ale ty - fuuuuj) a pod. zalezitosti. Ked som mala 13 stala sa zo mna vychrtlina, mala som sice napadnikov (staršich) ale od rovesnikov som dostavala neustale ponizovania ako lata, anorexicka, plocha a pod. Co je naozaj skvele pocuvať pre dievča v puberte. Podarilo sa mi priprať v 17ich, tak, ze som nebola ani chuda ani tučna, vtedy mi nachvilu dali ludia pokoj, ale v 18 som prepadla depresiam, ktore som si začala kompenzovať jedlom a zase som bola tam kde som bola v detsve. Krasne sa to nabalovalo a zo 63 kg som v 27. rokoch mala ucithodnych 92 kg. Vtedy som sa napocuvala, ale asi aj pravom.. ako vyzeram, samozrejme nikto do mna ani nekopol a ked som ani nic nerobila, len som existovala, sedela, pozerala pred seba, vzdy sa nasiel nejaky kkt. co mi pripomenul to ze som tlsta. Potom som schudla velmi tvrdou pracou a hladovaním na 83 kg, to si nikto nevsimol samozrejme, a dalsi rok som schudla pomocou LC stravy na 65 kg. Odrazu sa chlapy, co ma urazali, isli potrhať o mňa (už som mala ale davno priatela), iba jedine moje najblizsie kamosky ma chválili, samozrejme ostatné známe nič, ale ked som bola pribrata tak to mi vedeli velmi ochotne chrstnut do ksichtu. KONECNE som mala 65 kg a mohla som si obliect saty, rifle, sukne, topíky ktoré som si od 17 rokov nemohla dovoliť a tesila som sa z nich a okamzite som sa dozvedela, ze sa zo mna stala namyslena pizda a ktovie co si myslim o sebe a som este k tomu aj k*rva. Teraz som pribrala 4 kg a znova ma streetavaju s tym, ze som nejak pribrata. Ja len tolko k tomu, ze ludská závisť a škodoradosť su nekonečné. Je uplne jedno, ci si chuda, tucna, nizka, vysoka, VZDY si na tebe neprajnici najdu nieco na kritizovanie. Bola som utlacana aj ako 93kg aj ako 65kg.
@snazilka_bio_mamka tak pravdivo napisane! tlieskam
Ja som štíhla a necítim sa byť utláčaná. Skôr ide o skinny shamming..s čím som sa stretla aj tu na MK. Hlášky typu: "zjedz niečo", "môj muž/známy/švagor hovorí, že je to súložiť ako so sáčkom kostí", atd. Ale to vidno, že závidia také ženy a väčšinou majú obéznejšiu postavu..."Normálne telo" sa vytratilo úplne. Buď je to obezita alebo ultra chudosť.
Odpoved na tvoju otazku je ano, ale len od zakomplexovanych zien. Pomerne casto pocuvam alebo skor som pocuvala napr.: Preco si taka chuda? A ty chces byt taka chuda? A tebe sa to oaci? A ty nic nejes? A preco nic nejes? Vzdy som slusne odpovedala, ze jem vsetko a v normalnych mnozstvach, navyse som dost aktivny typ cloveka. Ale toto samozrejme nebrali vazne a este predo mnou komentovali ako urcite nic nejem. Nehovoriac o konikovskych komentaroch "aspon muzovi pri sexe nehrkocem", "aspon ma ma za co chytit" a podobne. Ja nikoho neriesim, je mi jedno aku ma kto postavu a ako vyzera, tak nechapem, preco zakomplexovane zeny riesia tie stihle. Myslim si,ze takychto je mensina, ale prijemne to nie je. Je to v podstate to iste, akoby som sa ja tych pri sebe pytala "a preco tolko jes?" "A myslis si,ze je to pekne?" A tak dalej... Kludne sa do mna pustite, ze to nie je to iste.
@snazilka_bio_mamka ano presne takto nejako to bude. A hlavne sebavedomy clovek spokojny sam so sebou nebude riesit inych.
Dámy, toto peklo zo života si robíte samé. Nikdy som nepostrehol, že by s v mužskom kolektíve muži navzájom takto posudzovali, ohovárali a závideli si. Zatiaľ čo kolegyne si vždy išli oči vyškriabať a závideli si aj nos medzi očami. Budete to tu mnohé brať ako útok, ale bohužiaľ, najväčšie mindráky si robia ženy navzájom.
Čestne prehlasujem že nie som z tých najchudších ale neutláčam štíhlejšie kolegyne ani si o nich nemyslím že sú nejakým spôsobom menejcenné
@snazilka_bio_mamka je to pravda, uplne s tebou suhlasim.. niektori ludia ponizuju neustale a najdu si cokolvek, je jedno ci mas 50 alebo 90 kil. Poznam to, na strednej skole som si vytrpela pre okuliare, niekedy aj pre vtedajsi vyzor.. dost to na mne zanechalo nasledky, vyrovnavala som sa s tym roky, pritom som vzdy bola upravena, ale moje sebavedomie dostalo od 16 do 18 rokov poriadny kopanec.
Vdaka tomu ale neodsudzujem ludi podla vyzoru a vahy.

ludom nevyhovies bud si moc chuda, alebo by si mala schudnut, pripadne aspon stiahnut brucho na fotke....stalo sa mi ze som mala zakomplexovanu nadriadenu, ktora mi dala vyzrat svoje vlastne komplexy furt zazera chce sa vas zbavit....sak to poznate a teda nie len mne chude baby nemohla ani vidiet a do svojho ekonomickeho sektoru ani ziadne neprijmala....ale to je jedna osoba....v skutocnosti mi je jasne ze utlacane su tie plnostihle clovek sa nemoze ani odfotit v plavkach a pochvalit ze bol na dovolenke bez blbych komentarov ako ze velryby patria do vody a pod.....cize chudi ludia to maju lahsie a i ked sa nejaky utlak vyskytne, stale to moze byt horsie ak by pribrali.