Čo robia ľudia v nebi?
Otazka hlavne pre veriacich.Co si myslite ze ludia robia v nebi???Kedze sa tam neda umriet,co tam robia donekonecna???
@h2 rozumieme sa?
žiaden ocistec po smrti neexistuje. Tento náš pozemský život je miesto "očistca", kde máme nájsť odpustenie a nový začiatok priamo u Pána Ježiša,On sam je tá úzka brána a úzka cesta. Nie je tretia cesta. Maj pekný zvyšok večera.
@anaj_janka o ocisci sa hovori v starom zakone .pribeh Judu Machabejskeho z druhej knihy Machabejcov .Alebo v knihe Zachariasa a ine Napr v knihe Sina Sirochovho.. uz je na kazdom comu veri 🤷
A co ked Ťa to jedneho krasneho dna prestane bavit...to nekonecne jestvovavanie..co potom..to bude celkom průser
@anaj_janka Ahá, čiže to malo byť k tomu dedičnému hriechu. Ja som ale písala k tomu, že dieťa nie je bez hriechu, kým nemá krst. To je, bez urážky, nezmysel. Či je, alebo nie je očistec, nebo, peklo... sa neodvažujem tvrdiť. Veď jedného dňa zistíme. 😁 Pekný večer aj tebe.
V nebi sa zije neustala pritomnost. Tu a teraz. Tvoja dusa je plna lasky a neustale ma potrebu velebit a chvalit Boha. To neprestane "bavit", neboj, dusa bola preto stvorena, je to jej tuzba byt pri Bohu. Peklo je spalujuci ohen nenavisti a hlavne beznadeje.Nie je sanca milovat a byt milovany, len nenavist a spalujuci ohen vlastnych vin a hriechov. Nekonecne trapenie, ktore si clovek vybera uz pocas svojho zivota.
😏ach..no Samozrejme ,že ani jedno z toho nieje...ani nebo ani peklo ..zomrieme a už o ničom nevieme,takže nám bude všetko jedno ..proste ako keď spíme .len zrejme bez snov...budeme večne oddychovať...pre mňa je to jednoznačne krajšia predstava,ako byť v nebi a nekonečne byť v kľude a lietať tam 😅
Neviem čo robia, teda, niečo viem, veď sa dá nájsť literatúra kde duše rozprávajú ..a čo rozprávajú? Že naspar by už nikdy nešli, že v ocistci veľmi trpia lebo nemôžu byť s Láskou/Bohom neobmedzene a nekonečné v nebi...
Hawkins povedal ze keby to miesto pre duse existovalo tak by bolo popisane ze kde sa nachadza .Ale na druhej strane nieco vediet mozeme a nieco je pre nas skryte .tak isto ako polarny kruh je asi na 20 percent spoznany .nedostaneme sa do hlbky oceanu .ani do vesmiru .
@elementissa ziada sa mi napisat mala poznamka k tvojim slovam: "Večný život je niečo na čo sa odvolávajú ľudia, ktorí nedokážu spraviť so svojím zivotom nič užitočné, kým žijú. "Veď mám čas, večný život po smrti predo mnou" načo sa snažiť spraviť niečo výnimočné teraz, keď máš nekonecne veľa času pred sebou po smrti? " Mas v tomto trochu skreslenu predstavu. Existuje mnozstvo ludi, aj v minulosti existovalo, ktori verili a veria vo vecny zivot a prave tato ich viera ich pohynala k aktivite a k vynimocnym skutkom. Zriadovali nemocnice, starali sa o nudznych, chorych, trpiacich, siroty... Cez vojnu ukryvali Zidov vo svojich domovoch, pivniciach, pricom riskovali vlastny zivot. Delili sa aj s malom. V koncentracnom tabore dokazali vystupit z radu a ponuknut svoj zivot za zivot ineho. Aj dnes sa vzdavaju svojho volneho casu v prospech inych. Mnohi su alebo boli sikovni vedci, lekari... Alebo si ziju obycajny zivot v pokoji a laske, ale v oblasti, kde im hrozi smrt, ak by sa o nich statna moc dozvedela, ze su krestania. Mnohi pre svoju vieru podstupili a aj dnes podstupuju ponizovanie, tyranie alebo smrt. Takze nie, viera vo vecny zivot sa netyka lenivcov, ktori ledva cakaju na to, ze raz nebudu musiet nic robit. Tyka sa mnohych aktivnych ludi, o ktorych mas skreslenu predstavu.
Autor: prestalo ta doteraz baviť existovať keď sa ti darilo a mohol si tvoriť nové a nové veci? 🙂
Lebo večnosť je aj o nekonečnosti možnosti a kombinácii. Nie nuda. 🙂
Tak toto som teda nikdy neriesila, kedze nebo je stav duse. Su tam, su dokonale stastne a nerobia podla mna nic, len proste su stastne.
@mackamizjedlaskrec tak Hawking uz vie ako to je.......a mozno nevie ked nie je 😉😉😉
@nicicka Keď zomrieme nechávame tu fyzické telo aj mozog ktorý produkoval a pamätal si myšlienky. Keďže zanikne fyzické telo, aj myšlienky, aj pamäťový nosič našich spomienok, tak by s ním malo zaniknúť aj naše vedomie. A keď zanikne vedomie zanikneme aj my. Naše ja. To je logická vec. Ako keď vypneme počítač alebo robota. Každý neurochirurg operujúci mozog vie že človek sa pri operácii správa niekedy ako robot. Dotýkanie sa niektorých časti mozgu mení spravanie tela. Vyskočí ruka noha zmení sa reč atd. Ako keď opravár opravuje nejaký śpotrebič. Psychologovia zas poznajú v našom mozgu viacej osôb. Ja, zlé ja, sudca, tyran, našepkavajuci hlas …. Pri niektorých poruchach sa dokonca rozpolti osobnosť na viac osôb navzájom sa nepoznajucich. Stále je ale v tomto človeku niečo čo sa v ňom zobudí každe ráno a nemôže z tela von. Ja to duša. Duša je niečo viac ako len to ja. Podľa mňa je to cestovateľ, ktorý zažíva v našom mozgu neopakovateľnú skúsenosť. Nevieme odkiaľ je ten cestovateľ a či si berie niekam potom svoje spomienky. Ale môže to byt kľudne aj iba vedomie tá duša a so smrťou zanikne.
našťastie nie ľudia .... ale duše sú v nebi 🙏 navždy
Je pekné od Teba, že odpoveď hľadáš tu na MK, ale skús si prečítať knihu Predstavte si nebo od Johna Burkea. Možno Ti to dá odpoveď.
@dzulli1980 presne!!!!
@zoro9836 Akože, kamoško, už ma s tým mazaním správ trochu štveš. Ja upratujem, k mobilu si len kde-tu odbieham, keď si chcem aspoň na minútku sadnúť. Keď mi niečo napíšeš a chceš, aby som si to aj prečítala, buď taký dobrý a nechaj to napísané. Či si za svojím slovom nestojíš? Meníš názor každú minútu? A toto nie je u teba prvýkrát. Ani druhý, ani dvadsiaty. Nevidím v tom zmysel.
Ja verím že radujú sa so všetkými umrekymi blízkymi zo zeme a Našim Bohom, svätými..ti čo zažili klinickú smrť opisujú nádherné farby,lúku kvety nádheru od ktorej sa nechce ísť spať na zem🤗🙏Juj verím že raz ma tam Boh prijme🙏
Ja si to predstavujem tak že zaspím a proste spím tak ako aj spím v noci no už sa nezobudil spím stale
@lukino2000 Bohu vďaka, že máme takú fantáziu. 🙂 Veľa ľudí má zážitok z klinickej smrti. Mnohým ľuďom sa objavili stygmi na tele. To je všetko fantázia? Prečo práve stygmi?
ja si ten stav neviem predstavit,nekonecno je mi velmi nesympaticke.
@dzulli1980 toto by sa mi pacilo,asi by som prijala este raz sa narodit ako niekde v raji zit.Alw celkovo zicot je kratky,mohol by byt dlhsi,cas plynie velmi rychlo.

@dzulli1980 preto boh zosiela na zem vojny hladomor a lebo trpime on vlastne len chce aby sme si uvedomili ze nezijeme tak ako by sme mali...napriklad vojny...tie vznikaju pre nasu chamtivost stale chceme len viac viac nahravat sa pocas pozemskeho zivota...A podla mna nebo aj peklo jestvuju...kazdy si ho predstavuje inak ja ako nekonecnu lasku.pokoj a nieco uzasne ,samozrejme jestvujes nekonecne teda tvoja dusa a prosto si .V pekle si je to nekonecne utrpenie.A este je tu ocistec...to ties neni nic pekne