icon

Čo robiť so starými vecami po deťoch?

lega35
24. sep 2024

Ahojte dievcata, prosim Vas co robíte s tou haldou veciciek co sa vam za tie roky naskladaju po detoch, ale aj po vas?
ja sa snazím to aj tu na konikovi predat, ale ved viete, to tak 1vec predate za 2 týzdne mozno-
a to musim furt fotit alebo topovat.
mne je to skratka luto len tak hodit ku kontajneru, ja icch vzdy poperiem , nazehlim a je mi ich luto len tak vyhodit, a popravde sa nam to kopi a furt to len prekladam a ...zararozujem si skrine
najlepsie ak by som vedela predat to vo viacerých kusoch ale kupuje si to tak niekto, mate s tým skusenosti?

Strana
z2
alison11
24. sep 2024

@lega35 Sú tu aj darovacie skupiny za poštovné,prípadne skupiny za 1eu +pošta a za 3eu plus poštovné.Prípadne dať na charitu alebo do detských domovov.

katie253
24. sep 2024

@lega35 ja som podostávala od rodiny aj známych zadarmo veci pre chlapcov a tiež to zadarmo posúvam ďalej v rodine. Veľmi nám to pomohlo a viem že tie veci pomôžu ďalším rodinám, ktorým ich dám. Napriklad zachovale topánky som odniesla do detského domova,veľmi sa potešili, ze ich môžu posunúť rodinám, ktoré majú deti v náhradnej starostlivosti. Odevy nechceli, ale topánkami sa potešili.

andrejka1974
24. sep 2024

Ja dávam do dss kde si to podelia a oni zase mne dajú takže kolobeh

domak2
24. sep 2024

Ja vzdy kupujem len balíky na ebay (som v uk), lebo po jednom tricku sa mi to fakt nechce. Aj keď predávam tak najrýchlejšie mi idú balíky.

slatinka27
24. sep 2024

@lega35 Mne napr. bazár už vôbec nejde a nemám ani chuť sa tomu venovať. Občas sa niekto ozve a aj tak nezoberie. Nechala som si na predaj len veci, ktoré neviem darovať, sú značkové a je mi ich ľúto len tak niekomu dať. Ale celú zvyšnú haldu oblečenia po deťoch posúvam kamarátkam a nech ony zasa posunú niekomu ďalšiemu. Tiež mi to bolo ľúto len tak vyhodiť do kontajnera, keď niekto z okolia sa tomu poteší.

lega35
autor
24. sep 2024

@domak2 ahoj, a ako prosim funguje ebay?

lega35
autor
24. sep 2024

@katie253 super tiez dobry napad do detskeho domova

katie253
24. sep 2024

@lega35 len tam odevy nechceli, ze tých majú veľa, ale topánky berú ak nie sú veľmi zničené.

tessa165
Odpoveď bola odstránená
lega35
autor
24. sep 2024

@tessa165 ano asi mate pravdu porobim komplet balicky za rozumnu cenu a snad sa to preda a samozrejme ze aj ja posuvam, len niektore aj rada predam, potom zase ja mozem detom nieco za to kupit

lega35
autor
24. sep 2024

dakujem vám za rady, pekny den vam prajem

tessa165
24. sep 2024

@lega35 skuste vyradiť pár najlepších kúskov ktoré predáte po maličkých balíčkoch za viac a potom väčší balík za symbolickú cenu. Ale mne sa viac páčilo vziať väčší balík ozaj sa už potom viac oplatí výpredaj a mám nové ako keď dáte za polovičnú cenu to čo je už trošku obnosené aj keď stále funkčné a pekne

lucka_ke
24. sep 2024

skús do mestskej skupiny, skôr si niekto príde v rámci mesta ako platiť poštovné, ja som tiež ponúkala balíčky a zbavila som sa toho, aj na FB sú mestské skupiny

lega35
autor
24. sep 2024

@tessa165 Ano mate pravdu, tak to urobim ked budem mat cas
Dakujem Vam za radu

basska_b
24. sep 2024

Treba darovat, predat sa mi podari len znackove veci v top stave. Baliky z bazaru nekupujem, lebo vzdy balik obsahuje polku veci, ktoru vlastne nechcem a platim aj za ne. Prave ze tych veci je tolko, ze uz to nik ani zadarmo nechce :( tiez mam s tym problem. Je mi luto vyhodit, ale dakedy len zavriem veci a vyhodim... lebo sa to uz neda skladovat a nema to zmysel

lega35
autor
24. sep 2024

@basska no ved, kopa veci....

jvasenka
24. sep 2024

ja mám skúsenosť že už to nie je ani komu darovať 😂 detského textilu je naozaj už kvantum všade a je možné ho zohnať za ozaj nízke ceny…ja dávam aj za 1€ ale aj tak nič 🫣 dala by som aj za menej ale to už aj ta cesta na poštu stojí viac… značky ako pepco či kik dávam rovno na handry

heln
24. sep 2024

@lega35 zalezi na tom, ci sa tych veci chces zbavit a nechces ich len tak vyhodit, alebo ich chces predat za dobru cenu.
ja predavam cez aplikaciu, ktora sa tu nemoze pomenovat, veci v super stave jednotlivo, veci v dobrom stave ako balicek za symbolicku cenu a veci ktore nepredam davam do materskeho centra do darovacky.

domak2
24. sep 2024

@lega35 netuším ci vôbec funguje na Slovensku. Ale asi podobne ako u nás iné predajne platformy, len mi príde bezpečnejšie platenie, peniaze sú zadrzane u nich kým neprebehne predaj. Ale pravda ze teraz je fakt útlm ako baby pisu.

lega35
autor
24. sep 2024

@heln ok, dakujem moc

janka_266
24. sep 2024

@lega35 predávam cez v....d, neviem či to tu môžem priamo napísať :D na tom sa mi páči, že je tam ochrana ako predávajúceho, tak kupujúceho. a je to rýchle a veľa možností doručovateľských spoločností

pohodacka03
24. sep 2024

@lega35 Po dcerke posuvam kamoske, par kusov obcas predam, charitny kontajner. Po chlapcovi som darovala vsetko oblecenie, este nejake hracky ostali. Neznasam skladovanie, cize rovno sa rozhodujem ze co s vecami, fak minimum skladujem

lucia13022023
24. sep 2024

Ja triedim postupne, najmenšiu veľkosť akú doma mám je 74, syn teraz nosí 86. Predávam na jednej nemenovanej stránke, alebo potom na Fb v skupinách. Co je flakate ide na darovanie. Niekomu možno nevadí malý oranžovy fľak na tričku, no tske veci už nepredávam. Topánky dávam ku kosu hneď, ale ostatne veci co sú v top stave a dosť ma vyšli predávam 🙂

diewcatqoo
24. sep 2024

Hodnotnejsie veci (napr. zimne bundy, kombinezy, topanky, fusaky) som predala cez fb v ramci mesta s osobnym odberom, zvysok, ktory je este nositelny rozdavam po susedoch a co nie je nositelne hadzem do kontajnera na textil.
Musela by to byt naozaj hodnota vec, aby som to fotila, merala a odosielala niekomu. Na toto nemam nervy a cas.

alickapusinka
24. sep 2024

Ja odkupujem na vreca ale len Martin a okolie obce Sučany a okolite obce okolo MT.

kiki68
24. sep 2024

Ja som dala pre detsky hospic

lega35
autor
24. sep 2024

dakujem vam dievcata za rady

evansova
24. sep 2024

V Trnave (a mozno i v inych mestach) byva Zóna bez penazi. Odnesieme tak vsetko co uz nepotrebujeme a je to v pouzitelnom stave. Ludia, ktori tam pridu, si zadarmon odnesu, co potrebuju. Ked temou bol napr. zaciatok skolskeho roku, boli tam skolske tasky, peracniky, oblečenie, pastelky a pod. Nase deti su davno dospele, ale ten napad ma chytil za srdce, tak sme nakupili a odniesli to tam
Organizuju to dobrovolnici, mesto poskytuje priestory. Mozno by sa nasli dobrovolnici aj v inych mestach...

moninah
24. sep 2024

@andrejka1974 Dobry den, do ktoreho dss? Zoberu aj detske oblecenie a hracky?

ena1903
24. sep 2024

Ja co sa da, posunuem v rodine. Co sa neda (chlapcenske), posuvam manzelovmu znamemu pre syna. Manzel napisal na svoj facebook, ci niekto mechce a ten znamy sa ozval, ze oni nemaju po kom dedit a radi vezmu. Davam im to zadarmo, on nam obcas supne cokoladu akebo co. Co je uplne znicene, pouzivam ako handry. A to medzitym, co uz nie je vhodne darovat v rodine/znamemu, nosim ciganom. Mame tu v okoli zopar takych echt osad, ze tam poberu cokolvek. Kolko z toho ozaj vyuziju, to uz neviem, no uz ked to odovzdam, uz ma pre to srdce neboli.

Strana
z2