Čo si ceníte na svokre?

bobula46
24. aug 2019

Keďže stále čítam len hrozné veci na tému svokra, zaujíma ma či je niečo super, za čo ste svokre vďačné ☺️
Tak napríklad moja svokra má vždy v chladničke pre syna jogurty (síce termix ale nevadí, u babky môže)
Pečie koláče častejšie také ktoré mám rada ja a nie manžel 😂
Keď sa malý narodil tak doniesla plnú bedničku domácich výživ 😀
Väčšinou mi podrží stranu ak so mnou manžel nesúhlasí 😂
Vždy na sviatky upečie domácu tortu

A kľudne dole napíšte aj to čo neznášate 😀
Ja nemám rada keď sa snaží presadiť svoje výchovné metódy -daj mu kožku zo slaniny na zuby, pomáha to, ja som uspavala takto, kojila som do štyroch rokov, nepotrebovali sme toľko vecí čo teraz tieto mladé matky, kedy pôjde na týždeň na prázdniny (podotýkam že nikdy s ním.nebola sama 😀)....

ladyflybird
24. aug 2019

@bobula46 ahoj, ja tú moju mám veľmi rada, keď treba pomôže, ale nie je prehnane aktívna, do výchovy nám nekecá, občas poradí,a ak je treba stojí na mojej strane 😊😊😉

nika3136
24. aug 2019

Cením si na nej, že býva 300km ďaleko a nerada cestuje 😂

bobana297
24. aug 2019

Ze prestala pit a chodit vymetat najhorsie spodiny co existuju kvoli svojmu vnukovi mojmu orvemu synovi. Otocila sa o 180 stupnov. Zacala sa o seba starat a vyzera naozaj super. Vyzera na 46 presne na svoj vek. A ze vzdy ked potrebujem postrazi deti a vie sa im venovat lepsie ako sa venovala svojim ked boli maly.

beate1
24. aug 2019

Ja nič. Absolútne. Som rada,že je 120 km od nás..absolutne zlá,falošná,zákerná,hnusná osoba..už ale nič nenarobím 😫😫

mariejenka
24. aug 2019

Ze vzdy pomôže,ked potrebujeme maleho povarovat, ale ze vždy,aj keby mala neviem co naplánované,to posunie. Vela nam tymto pomaha,aj moja mama.
Ze mna ,svokra nemusela, ked sme s muzom začínali to viem, ale tak 10 rokov uz som s jej synom,hadam si zvykla.

kristina2412
24. aug 2019

@bobula46 moja svokra je ten typ že síce nepomôže,ale ani neuškodí. Chodí na návštevu raz do mesiaca,nerozdava rady, pozrie deti donesie ovocie,zeleninu a ide.

fkata
24. aug 2019

Ja mám svokru ako druhú mamu. Vieme sa porozprávať o všetkom, je ochotná, neviem jej povedať také, čo by neurobila, dokážeme spolu stráviť dlhší čas. Ak sme u nich dlhšie, až mi je trápne, že ma snaží až príliš šetriť.
Malý má 2,5 rokov a nemám problém ho nechať u svokrovcov.
Keďže bývajú v Bardejove, ja pochádzam z južného Slovenska, mnoho tradícií a niektoré jedlá som ani nepoznala, tak som sa ich naučila robiť práve u svokry.
Ja sa k nim vždy teším ako domov. Čo je super, vychádzajú spolu dobre aj s mojimi rodičmi.
Takže, za mňa super svokrovci. ☺

midka
24. aug 2019

no predsa to, ze vychovala tak skveleho chlapa,, hodneho toho, aby som ho milovala,,, teda splna moje prisne kriteria na dobreho chlapa,, za to jej dakujem 🙂

sassannka
24. aug 2019

Na svojej svokre si cením najmä vzťah k našim deťom. Je k nim maximálne zodpovedná. Mrzí ma, že si na svoje vnúčatá nevie nájsť viac času a uprednostňuje svoje aktivity aj vtedy, keď pomoc naozaj potrebujeme. Najviac asi to, keď bol manžel po akútnej operácii neschopný pohybu, ja v 1. trimestri, unavená, zle mi bolo, chodila som ešte do práce, starší 1,5 ročný ochorel a všetci okolo strčili hlavu do piesku. Pritom keď potrebuje pomoc švagriná, svokra si berie dovolenku a letí k nim. Ale tak prežili sme 🤷🏻‍♀️

lucinka1988
24. aug 2019

@bobula46 to, že sa ozve raz za dva mesiace- nestará sa a nekritizuje,v živote som od nej nepocula žiadnu kritiku, rešpektuje moje názory, proste bezproblémový vzťah. Tie častejšie kontakty mi ale nechýbajú preto, lebo moja mamina býva cez ulicu, mame super vzťah a aj s malym je veľmi často. Ak by som to nemala u svojej mamy, uvítala by som väčšiu angažovanosť svokry, takto je to ale pre mna úplne idealne.

janciqa
24. aug 2019

@bobula46 ja mam super svokru. Byvame na jednom dvore a vychadzame super. Jasneee ze ma svoje muchy, ale kto z nas nema? Vzdy pomoze, ked treba. Postrazi deti, uvari, upecie, ide do mesta a vzdy detom kupi nieco na oblecenie. Vobec sa nam nestara do vychovy. Ani sa nemiesa do toho co a ako robime. A takisto ak mame s muzom obcas nezhody, drzi stranu mne 😆.
Fakt som Panbozkovi za nu vdacna.

katulkagajdos
24. aug 2019

...že má vlastnú reštauráciu a ja vďaka tomu nemusim varit 😂 ale nielen to... v živote si veľa vytrpela, ale napriek tomu je to veľmi milá a dobrosrdečna žena- vôbec nie zatrpknutá. Vie vypočuť, poradiť, ale nikdy netlačí na pílu. A môjho muža vychovala ukážkovo, za to som jej najviac vďačná. Priala by som každej žene mať takú svokru ako je tá moja 😉

oli18
24. aug 2019

super téma, vždy tu bývajú len opačné 🙂 Koľko dobrých svokier je, škoda, že tu zaťovia nechodia, bolo by o jednu viac😉

loginexistuje
24. aug 2019

ja som vdacna mojej svokre ze v 18 nastke vysikovala mojho manzela do BA a staraj sa ak chces studovat sam a toto sposobilo ze je z neho super chlap na rozdiel od jeho bratov co doma ostali
ale teda nie sme so svokrou v kontakte je to toxicka osoba

lula313
24. aug 2019

Čo mám najradšej na svokre, že býva 4km od nás a od svadby som ju nevidela😀
Za čo ju neznášam: že môjho muza ako 8 ročného opustila a nechala na krku starym rodičom a odisla si založiť novú rodinu s novým chlapom a dodnes mu nezavolá ani k sviatku. Že miesto toho, aby sa muž mohol venovat ďalšiemu studiu, staral sa o svoju babku(svokrinu matku), ktorá bola dlhé roky v bdelej kóme, zatiaľ čo svokra sa na ňu vykaslala.
A ešte mi lezi v krku za to, že na svadbe robila pred všetkými hosťami sceny, ako ju bolia nohy, že ona nikam(na hostinu) nejde, ale na hostine nezliezla z parketu.. a take veci, že dcere k narodeniu ani hrkalku nedala, či nám k svadbe ani kyticu, už spominat ani nebudem.. vďaka Bohu, že ju nevidim..

galioska
24. aug 2019

Za vychovala môjho manžela podľa mojich predstáv😍 a dovolila mi jej tykať, na čo si nikdy nezvyknem😂🙈

jany149
24. aug 2019

@bobula46 ja najviac to,ako vychovala svojho syna....mojho muza
Mame komplikovany vztah, je to na dlhsie,nebudem to tu rozpisovat....
Pomoze v tom,ze nam dava domace ovocie,zeleninu a zavarí aj pre nas.....
Co sa tyka strazenia vnucat 0bodov a takych "tych veci" ako stari rodicia robia 0 bodov nikdy ich nekocikala,nezobrala co ja viem na zmrzlinu..

dzejsik
24. aug 2019

dá sa s ňou skvele podebatiť, je láskavá, pomôže ako vie, vo všetkom nás podporuje a celkovo je zlatá žena ♡

spisanka
24. aug 2019

@nika3136 tak som sa dávno nezasmiala 😂

pribinak
24. aug 2019

Ze vychovala môjho skvelého muza a este nezabila svokra

kakawah
24. aug 2019

Ja som mojej svokrusi vdacna za vela, vela veci.Ona je taka láskava a mila zena....Zije daleko od nás, ale aj tak stale pomaha. Posiela nam kurierom 3x do roka svoje zaváraniny😀 ja si s nou stale super pokecam cez telefón. Nikdy sa mam do ničoho nemiesala, nekecala ani ziadne svoje mudre rady na nas neaplikovala. Najviac si ju vazim za to, ze keď moja mamka umierala, povedala jej, ze mňa ma ako svoju dceru, a ze nech sa ona neboji. A vobec je toho vela, sama mala hroznu svokru a vraj si vtedy povedala ze ona taka nikdy nebude.

lili201275
24. aug 2019

@bobula46 Z mojou svokrou sme si určili pravidlá hned od začiatku. Moja svokra bola ako moja najlepšia kamarátka. Bolo aj výmena názorov ale všetko sa dá vyriešiť..Bola ako moja druhá mamina. Len bohužiaľ už tu nieje. Rakovina je sviňa ale vždy som pri nej stála aj v poslednej chvíli 😔,tak ako ona mne vždy bola oporou.

jana_eyre_2
24. aug 2019

ja si na svokre cenim to, ze ocenuje ako sa staram o svoje deti (neviem len od nej samej, povedala mi to aj svagrina), ze mi niekedy vravi veci, ktore asi hocikomu nepovie,..

ze sice nebyva s mojimi detmi casto, lebo ma plne ruky svojich problemov a vnucat od dcer, ale aj tak sa moje deti pri nej citia milovane a rozmaznavane ako pri babke byt maju.. a hoci nie vzdy so sebou suhlasime, akceptuje ma a vzdy sa snazi pozerat aj na moj nazor, dokonca si ho aj pyta..

mam dobru svokru, sice urobila par veci ktore ma sklamali (napr. ked sme od nej 2x potrebovali pomoc, tak jej do toho prislo nieco, preco nam nepomohla.. ale zase vdaka tomu sme si dokazali, ze si poradime vzdy sami a tak sme sa s muzom naucili spoliehat sa hlavne jeden na druheho co sa tyka nasich deti) prehana udalosti a je infantilna, musim povedat, ze ju mam naozaj rada..

nikto nie je dokonaly, ani nevesty, ani svokry.. sme zeny a ked dokazeme byt kamaratky aj napriek rozdielnym nazorom v niektorych temach, je to najlepsie co moze byt...

jenny257
24. aug 2019

@kristina2412 to ako keby si písala o tej mojej 😅 do bodky sedí

sandri
25. aug 2019

V prvom rade som tej svojej vdacna, ze ma prijala do rodiny. Kedze muz je jedinacik, mala som z toho strach, ci na nom nebude prilis visiet, ale nastastie nie.
Dalej to, ze nam pomaha - najma s varenim. Minuly rok sme prisli neskoro vecer z dovolenky, este bol aj statny sviatok, vsetko zavrete a doma ma cakala chladnicka plna jedla 🙂 (zial, moju mamu taketo ani nenapadne spravit)
Nestara sa mi do vychovy. Ale ja sa riadim zasadou, ze ked su deti u nej a ja tam nie som, vychovava ona a tiez sa jej do toho nestaram.
Miluje nas aj nase deti a dala by im vsetko na svete.
A co na nej nemam rada? Ze dokaze jednu temu dookola omielat cely vecer a neustale sa k nej vracat... Napr nejaky zazitok z obchodu - dokaze to riesit v 15 min intervaloch aj 3 hod v kuse. 😁

pieksamaki
25. aug 2019

@bobula46
Hm...uz to mam ine....uz mame prestarlych rodicov...ale cenim si ze existuje....byva daleko....ale ked tam prideme..tak navari a znesie nas. Uz aj to je obdivuhodne....lebo nas je vela....
S detmi sa priznala ze nechce..ze radsej vari....kazdy sme nejaky.

ali0706
25. aug 2019

Ja to, že aj keď možno úplne nesúhlasí s tým, že sa snažím aby sme sa ako rodina stravovali zdravo, lebo vidím, že aj manželovi to robí dobre na zdravi, tak svokra, nám vždy donesie navarene podľa mojich predstáv, aj polievky začala kvôli nám tak variť a ostatný ak majú potrebu si viac prisolia a pridajú rôzne ochucovadla..vsade pridáva veľa zeleniny, ak má k dispozícii tak domáce mäso. On rada vari, aj veľmi dobre ale nie vždy to boli ľahké jedla a veľmi si cením že kvôli nám je ochotna variť aj ináč ako im chuti

simona_letova_b
25. aug 2019

Tak napriklad moja svokra je taka aka je, ale mam ju rada už len za to,že je manželova mama..da sa s nou aj normalne porozpravat, ked k nim prideme vidno na nej vzdy,že sa teši,že sme tam, malu zbožnuje rovnako ako prve vnuča,aj ked je medzi nimi len 5tyzdnov rozdiel..Ale ona medzi nimi nejako rozdiely nerobi... Keby chcem pride aj k nam a pomoze mi, ale netreba mi to, som v tomto samostatna jednotka co sa tyka domacnosti a starania sa o malu..A aj ked frflem kolko x a nemam chut ist k nim, ale uz ked pridem,alebo pridu oni som rada ❤ Myslim,viem ze keby potrebujem hocikedy sa mozem na nu obratit... 🤗❤ a nie je to jedna s tych "zakernych,hnusnych svokier ktora robi pekla,rozdeluje rodinu a podobne"..proste nas ma vsetkych rovnako rada,nerobi rozdiely..a to si cenim najviac ze vieme spolu pekne fungovat❤ Dufam ze sa to nezmeni a bude nam to az do konca fungovat aspon tak ako doteraz 🤗

weronca22
25. aug 2019

Konecne normalna tema 🙈 ja si okrem vela ineho na nej cenim ze miluje svoju vnucku, buduje si s nou krasny vztah a spravi si cas na strazenie vzdy ked ju o to poprosim😊

majcika
25. aug 2019

Moja svokra je skvelá, pomôže vždy, a i jeden jediný raz nás nesklamala, nezabudla. Vždy sa spolu na smejeme, pokecame, ak obeduje mnou navaréne, vždy pochváli aj tanier vylize. Ak niečo neviem uvariť ako ona raz dva ma to naučí štýlom, že ma nepoučuje. Vždy keď príde, dôjde nabalena. Co ma štveje, že málokedy obsedi, nedokáže relaxovať a hresi. Jej slovník síce je ako z 5 cenovej a pri deťoch a jej preslove mam vlasy v 90st.uhle ale rozdá sa srdcom. Skvelá žena🧡