icon

Čo si myslíte o prípade zavrhnutej matky Beaty?

5. jan 2025

Čo je toto za štát keď to dovolí?

https://plus7dni.pluska.sk/domov/uplakane-viano...

zalka
7. jan 2025

@enmery ako nesledujem, aké deje sa to a najlepšie ak klamajuci manipulujú i rodič ani není trestné stíhaný za krivé obvinenie. Lebo len veril dieťaťu, kt. si to akože vymyslelo.

autor
7. jan 2025

@gab1sol nevieš čítať? Schválne som napísala tuším že má asi 10 mesiacov, alebo to bol zas ďalší prípad pani, čo jej vyjadrovala podporu. Ďakujem, ale stäle niektoré nechápete že nepíšem o sebe a čo tým chcem povedať- že sa to môže v tomto systéme stať každej, že nechápem, ako sa môže diať takáto ohavnosť pod záštitou štátu s ignoráciou žien, matiek.

autor
7. jan 2025

@aurora33 ,,to je jediné čo vie? “ Hm… prepošli mi jeden konštruktívny komentár od teba, chodíš sa do ksždej diskusie len pohádať a riešiť si komplexy.

enmery
7. jan 2025

@zalka Ja som to tiež len tak pomimo zachytila. Aj naňho podala trestné oznámenie a polícia to zmietla po prešetreni zo stola a ostalo ticho.

autor
7. jan 2025

@zalka nedávno sa tu riešilo, aké je vysoké percento zneužívaných deti práve v domácom prostredí a aký vysoký nárast sa ukázal nástupom internetu. Neverím že jedna žena- matka, pôjde dobrovoľne škodiť celej rodine a dobrovoľne sa prihlási že bude jej rodina prežívať traumu, znova a znova ak by sa skutok nestal. Problémom MK tak ako iných fór je, že sa tu nájde kadejaká zberba všetkého a vzdelanostne by ma veľmi zaujímalo o aké vzorky ide. V niektorých diskusiách je to priam do oči bijúce.

autor
7. jan 2025

@zalka

Videl som veľa videí so zneužívaním batoliat, vraví exvyšetrovateľ. Väčšinou je za tým rodina

https://plus7dni.pluska.sk/rozhovory/deti-nieke...

enmery
7. jan 2025

@miracella, poď si teraz prečítaj komenty Tvojej chránenkyne. Odborníčky na všetko, ktorá ľudí nazýva zberbou a rieši ich vzdelanosť. Už ďalšia tu bola psychopatka a mimo a nikto z nás sa nevyzná v problematike. To ostatné škoda komentovať.

zalka
7. jan 2025

Ja neobhajujem pedofilov, ja hovorím co sa deje ak sa žena chce zbaviť chlapa a odstrihnúť ho od dieťaťa.
Je to sakra rozdiel...

autor
7. jan 2025

@enmery prečo ju označuješ a prečo ju vťahuješ do vašich hádok? Mne sa tu s vami nechce baviť, strata času. K téme nula bodov.

enmery
7. jan 2025

@zalka Autorka má od začiatku diskusie problém pochopiť, čo ľudia napísali. Neviem, či vysvetľovanie niečomu pomôže. Ale je to hrozné, priam na vracanie, čoho sú niektorí ľudia schopní. A ako dokážu dvaja "vraj milujúci roadičia" ubližovať týmito vecami nie sebe, ale v konečnom dôsledku len dieťaťu. Chudák deti.

lalenka33
7. jan 2025

Autorka ja som nikdy nenapísala, že som pracovala na kuratele, tak si opäť nevymýšlaj. UPSVaR nieje len kuratela.
Jediná zaujatá si tu ty. Voči chlapom. Opakovane si to vyjadrila tým, že matka bude vždy viac, ako otec.
Ja nie som zaujatá voči nikomu. Ja ti celý čas opakujem, že obaja rodičia sú rovnako dôležití pre správny vyvoj dietata a pre jeho vychovu. Nie je doležitejšia matka preto, že ho porodila. Ja nežijem s pani Beatou ani som nežila a preto si nedovolim tvrdit kto z nich je horší alebo lepší. Už neviem kolky krat opakujem, že existuju vymazane matky aj vymazany otcovia, existuju ženy, ktore manipuluju deti proti otcovi a existuju muži, ktori manipuluju deti proti matke. To len ty si ideš svoje, že matka je viac.
Neodpovedala si , aké máš vzdelanie a kde pracuješ asi preto, že to s touto problematikou nič nemá a si rovnako neznalá , ako ostatné. Len sa hráš , že problematike rozumieš lebo si prečítaš pár článkov. A akože sorry, ale ako náhle niekto nemá rovnaký názor ako ty, tak je neznalý, skorumpovaný, podplatený, diskriminujúci ženy... Ty naozaj niesi v poriadku.

enmery
7. jan 2025

Ja si môžem označiť aj Ježiša Krista. Ak je môj koment nevhodný, bude zmazaný. Nezaložila si túto diskusiu u Teba v obývačke, ale na verejnom fóre. Tak sa môže každý vyjadriť. A ty sa o odbornosti a problematike ani nevyjadruj. Odkazovala si tu jednu babu na odbornú literatúru, ohľadom toho, že matka má navrch. Matka má väčšie právo na dieťa. Matka je dôležitejšia ako otec a iné skvosty. Nikdy si neodpovedala na otázky, ani argumenty, len fabuluješ. Matka je pre dieťa dôležitejšia v prvých pár mesiacoch života a to z evolučnúho hľadiska. V žiadnej odbornej literatúre sa nedočitaš, že matka je viac a má väčšie právo na dieťa a otec je podradný. Rodič rovnakého pohlavia je naším vzorom, opačného je tým, aké vzťahy budeme mať, akých partnerov si budeme vyberať atď. Dieta v ideálnom svete potrebuje presne rovnakú porciu lásky od oboch. Ani že každá matka je milujúca sa tam nedočítaš, ako to tu prezentuješ. Zhodou okolností som pred par dňami počúvala psychiatra a rozoberala sa téma materstva a otcovstva. Nič také tam od neho nezaznelo-že matka má väčšie právo na dieťa, je viac, má navrch, je lepšia, lebo je matka. Ale aj on je isto len neznalý problematiky. A toxický rodič ubližuje dieťaťu, či je to matka, či otec. Ideal sú zdravé laskyplné vzorce. Nielenže nenávidíš mužov, ale aj ženy, ktoré len chlp nesúhlasia alebo položia otázku, majú argument a ty nevieš odpovedať, len fabulovať. Je pre Teba hneď "mimo" a neznalá problematiky. Zamysli sa nad tým.

lalenka33
7. jan 2025

Autorka čo tvoj ďalší koment, to ďalšia perla. Chodí sem kadejaká zberba? A ty si čo? Kadejakého vzdelania, ktoré by ťa zaujímalo? Ja som sa ťa viac krát opýtala na vzdelanie a prácu, odpoveď žiadna. Ty tu chodíš načo? Vytvárať anonymné diskusie, kde nie si ochotna diskutovať len si ideš dokolečka svoj názor a keď niekto vyjadrí svoj iný, tak je neznalý, zaujatý, diskriminujuci, tliacha do tmy, fabuluje. Pritom to celý čas robíš ty.
Už si tu viac krát rôznym uživatelkam napisala , že sa chodia hádat do roznych diskusii. Tak čo je tvoja denna napln pisat anonymne diskusie u ktorych vopred vieš, že vyvolaju burlivu diskusiu? Asi áno, ked vieš, ktoré co kde píšu. Ale oni to píšu pod svojim nickom. Ty ako anonym. Nechápem prečo, keď sa ťa táto téma nijako netyka. Prečo sa hanbíš za svoj aj tak anonymný nick.

lalenka33
7. jan 2025

A už keď sa snažíš byť opäť odborníčka na tému zneužívania detí a opäť klasicky tvrdíš, že žiadna matka by si to nevymyslela ( opäť tvoj chorý, klasický vzorec-matka má vždy pravdu, otec nie) , tak si poriadne preštuduj prípad Molnárová/ Malachovský. Ale predpokladám, že opäť sa budeš držať svojho a budu skorumpovani psychologovia, znalci a všetkych Malachovsky podplatil.

autor
7. jan 2025

Vypla som si upozornenia, lebo nemám žalúdok čítať ako je podľa niektorých tu normálne keď rodič odstrihne druhého rodiča, ktorý je zdravý a neholduje žiadnej zavislosti. Nemám žalúdok ani čítať vyslovene hlúpe komentáre, že dieťa sa matky bojí, lebo ma zlý prejav, pretože dieťa sa matky boji, lebo mu to niekto povedal - druhý rodič. Keď sa tu objaví nové meno, rada si prečítam komentár k téme ak by bol k veci. Rútime sa zlým smerom.

enmery
7. jan 2025

Zbytočný postreh, ale poukazujúci na tvoju neschopnosť pochopit napísaný text. Ani JEDNA ženu v komentároch netľapkala otca po pleciach a ani JEDNA tu nenapísala, že je ok odstrihnúť dieťa od rodiča. Opäť prekrúcaš a fabuluješ. 😳

aurora33
7. jan 2025

Autorka, ty už si maximálne zrútená. Som rada, že sa tu našli aj iné ženy, ktoré vidia ako si tu vymyslas a domyslas a neodpovedáš na otázky.

lalenka33
7. jan 2025

@enmery ona nevie čítať s porozumením, ona má v hlave len jeden vzorec matka = sa Boh a všetko, otec= diabol a nič... Je to vidno v tom komente, že žiadna matka by si v živote nevymyslela zneužívanie dieťaťa a nesposobila mu traumu a pritom je takych žien viac.
Ona bud reálne má skusenost z minulosti , že ich opustil jej otec a matka jej vtlkala tie hluposti o tom, že matka je vždy viac alebo je ako Beata, ma muža, ktory ma peniaze a konexie a ona nema nič a boji sa , že dopadne rovnako.
Alebo tu len chodí zakladať anonymné prispevky na taketo temy, ktore budu burlive a MK bude mat aktivitu. Keďže má taky prehlad o tom, kto, kde, ako diskutuje.

autor
7. jan 2025

Mňa len udivuje, že pointa témy nie som ja ale vzrušujem vás viac ako fakt, že štát priklepne malinké dieťa naviazané na dennú starostlivosť matky otcovi a matka sa desaťročie nevie viac dostať k dieťaťu. Dieťa je nenávratne zničené, ale verejnosť je ľahostajná. Navyše vás asi ani netrápi, že vymožiteľnosť práva nie je pre všetkých rovnaká.

autor
7. jan 2025

Mám za sebou ťažký rozvod. Manžel mi odniesol deti (2 a 3 roky) a dal si to potvrdiť predbežným opatrením, ktoré bolo plné klamstiev. Ja som bola takmer pol roka bez detí – až teraz krajský súd uznal, že sa stala chyba a že rozhodnutie okresného súdu bolo nedôvodné. Nikto mi medzitým nepomohol, všetko stálo, sociálka sa tvárila, že problém neexistuje, a keď nie je určený styk, vlastne môžem k deťom kedykoľvek. Že ma k nim bývalý muž a jeho matka nepustili, im neprekážalo. Aspoň dvadsaťkrát som ich prosila, aby sa prišli pozrieť, ako stojím pred domom a nepustia ma dnu. Nikdy za toho pol roka neprišli. Len skonštatovali, že starostlivosť je dobrá a deti majú vlastnú izbu. U mňa majú tiež izbu, no u mňa celý ten čas neboli. Súd ma stál veľké peniaze. Kto mi zaplatí takúto škodu? Môžem sa súdiť s úradom práce?

autor
7. jan 2025

Prípady sa množia ako huby po daždi, len tak ďalej…

enmery
7. jan 2025

Aj sa nám príde niekto ospravedlniť? Keďže sme odhadli brutálne správne, kde má traumu a ergo automaticky nenávidí mužov a každú ženu, ktorá len náznakom prejaví názor inklinijúci aj k tomuto pohlaviu.?Tipujem, že nie. Nikto iný to nezažil, len ona. Všetci muži sú svine, zlí otcovia a matky sú top a bezchybné. Smer terapeut. Ako už bolo povedané. Evidentne to sama spracovať nevie.

autor
7. jan 2025

@enmery tu sú deti odnímané v rannom detstve a ty vidíš seba?

gab1sol
7. jan 2025

Áno, viem čítať a “tuším 10 mesiacov” a takmer 5 rokov je sakra rozdiel. Len tých 10 mesiacov hrá viac na emócie. Preto trvám na svojom, overuj si fakty. A tu je len dôkaz toho, že reaguješ agresivne. Ak si aj v bežnom živote agresívna ako tu, pod rúškom anonymity, tak čo odovzdávaš svetu? Len agresiu a nenávisť.
Evidentne máš nejaký problém a človek by ti aj pomohol, ale s tvojim prístupom ti niet pomoci.

lalenka33
7. jan 2025

Aj tvoj exmanžel bol papaláš, ktorý každého podplatil? Volala si políciu, keď ťa nechceli pustiť k deťom? Čo ti nato polícia povedala? Hovory sú nahrávané.
Keby si od začiatku neklamala, tak táto diskusia mohla vyzerať inak. Každý jeden videl, že máš v sebe nespracovanú traumu. Fakt vyhladaj pomoc odborníka. Mojej kamoške to veľmi pomáha.
My máme v blizkej rodine podobnú skúsenosť s kuratelou, ale matka nechcela dávať dieťa otcovi, vždy si niečo vymyslela, odpoved od kurately volajte policiu. A až to následne pomohlo. Neviem, ako to dopadlo u teba, ale tu bola odpoveď od kurately, že ich je málo, majú veľa roboty a nemôžu byť pri každom, komu druhý rodič nechce dať dieťa, že nato je polícia. To som sa pytala ako ,,kolegyna" z ineho oddelenia. Ja fakt netušim, čo všetko je naplnov pracovnikov na kuratele, nikdy som to naštastie nepotrebovala, ale až sa nemýlim, tak tiež majú pracovnú dobu od do a keď im zavoláš, že ti nechcu dat dieta v piatok o 17, tak sa jednak nedovolas a jednak by nikto vo svojom volnom čase nesiel. Nato je policia.

enmery
7. jan 2025

@lalenka33 Každý jeden nie, minimálne 2 nicky to nevideli, ešte sme aj boli najhoršie, keď sme jej napísali, že je chorá a má nespracovanú traumu. Ja si myslím, že ju to musí už dosť brutálne obmedzovať v živote, keďže aj tu sa to ukázalo neskutočne, aké je s ňou ťažké komunikovať. Kiežby tú pomoc vyhľadala, lebo ju tá nenávisť zožerie.

lalenka33
7. jan 2025

@enmery súhlasím s tvojím nazorom. Z jej komentárov ide strašná nenávisť voči mužom , sudcom, socialke. Ako som napisala, že som pracovala na úrade práce hneď šla do mňa, že som zaujata voči ženám, matkám. Od začiatku som vedela, že má traumu z detstva, alebo manželstva. A fakt dúfam, že vyhľadá pomoc a nebude teraz ona tou manipulátorkou, ktorá bude deti vychovávať v tom, že otec je nič , otec je zlý. Ja som vás vychovala, porodila, obetovala sa. Lebo nato doplatia len tie deti. A teda neviem, ako by jej pripad dopadol, keby si súd a kuratela prečitali túto diskusiu a jej názory, že matka je vždy viac , ako otec. Pre mňa keď sa ktokoľvek povyšuje nad iného, tak mi blika kontrolka, že ten človek nie je OK. Autorka teraz dostane deti a bude ich manipulovat proti otcovi lebo ona ich porodila, ona sa obetovala a on je ten zly... Lebo jej ich nedal, lebo jej ich vzal. Mňa by fakt zaujimalo, či ich autorka otcovi bude davat, alebo ich bude manipulovat proti nemu. Ale podľa jej reakcii som si na 95% istá, že z ich otca sa stane vymazany otec. A autorka bude detom cely život vykrikovat, že ona ich porodila, riskovala život, prišla o peniaze a karieru. A deti jej maju byt zato vďačné lebo ona je viac, ako otec. Ten ich len splodil a financoval.

twinflame
8. jan 2025

Podla mna ten prispevok z 21:31 nie je o autorke. Je to skopirovane z clanku z linku pridaneho o 21:32. A clanok je viac ako 11 rokov stary

enmery
8. jan 2025

@twinflame To je možné. Nič to ale nemení na fakte, že ona má fakt hlbokú traumu. A to by mala riešiť. Ľudia s takýmto nastavením, traumami, nenávisťou napr ku všetkým mužom/ ženám, ľuďom s iným názorom, určite zdraví nie sú a určite ich to obmedzuje aj v bežnom živote a v interakciách s okolím. Vlastne si sami sťažujú živiť neriešením problému s odborníkom.