icon

Čo so psami pri sťahovaní?

zdrsjsjiwwi
17. júl 2020

Dobry den. Teta sa sťahovala z domu do bytu. 27.8. budú odovzdávať byt. Chcela by som sa spýtať,čo s ich 2 psami (majú nejaj 13 rokov). Lekár neutratí, Do útoku nechcú vziať, nikto známi psov nechce. Jediná možnosť je, vyhodiť psov na ulicu, aby ich predsa niekto zachránil.

pribinak
17. júl 2020

@zdrsjsjiwwi skúste útulok v inom meste, ak ten vo vašom je plny.

miskooo1987
17. júl 2020

@pribinak nemyslím... kľudne jej to aj do oči poviem...

pribinak
17. júl 2020

@miskooo1987 si fakt trápny. Možno je to stará žena, ktorá už nedokáže situáciu riešiť
Miesto toho aby si pomohol, dal návrh konštruktívneho riešenia tu urážaš ľudí ktorých ani nepoznáš .... to je take konikovske

jaskolka
17. júl 2020

Daj na fb, bazos a podobne inzerát ze darujete psov, pripadne viaceré útulky osloviť, ešte mate cca mesiac čas podľa toho. Pripadne keď teta žila na dedine, nejaký sused tam by si nevzal tie psíky?13 ročne psy sú už dosť staré, možno by si ani ne zvykli v byte, keď mali predtým voľnosť pohybu na dvore.

margaretka_
17. júl 2020

@zazvorka87 ze su stare neznamena, ze su chore. Myslis, ze vetom je prijemne utracanie? Preco by mal vet mat na svedomi zivot zdraveho psa?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
margaretka_
17. júl 2020

@zazvorka87 ale rovnako aj dr ma pravo sa rozhodnut zakrok nevykonat. A som rada, ze v tomto pripade natrafili na normalneho veta 🙂

stanzi
17. júl 2020

Zeny, nechapem tie z vas ktore sa ohanaju tym ze mozno je pani stara a uz nevladze. A? Tak ked si kupujem psa (alebo dokonca dvoch) napr v 50-tke, tak logicky pocitam s tym ze sa o nich budem musiet starat aspon do 65-tky... Fakt nie je normalne dat kvoli tomu utratit zviera, a uz vobec nie kvoli tomu ze sa niekto stahuje a vopred si nepremyslel veci. Spoliehat sa na to, ze si novi majitelia nechaju cudzich starych velkych psov? Smiesne... Ale co, toto zase len dokazuje ze Slovaci su bohuzial stale z velkej casti sedlac a nemaju moresy 😕

jvasenka
17. júl 2020

@zdrsjsjiwwi tak to by vas mal niekto nahlasit uz iba za take zmyslanie, ze vyhodit..hanba!!! Zjavne boli stale iba vonku a tak ako to na dedine byva...Smutne...my sme mali v 2izb byte 2 pittbulov a zvladli sme to... Kto chce hlada proste sposoby... Dufam ze sa vam to raz vrati

betulinka1
17. júl 2020

@zdrsjsjiwwi ako ktory. Treba hladat. Ked sa im vysvetli, ze ich utulok nezoberie a mozu ostat na ulici, bud pomoze alebo uspi.

betulinka1
17. júl 2020

@zdrsjsjiwwi kolko mudrych tu je. Daj foto psov, mozno si ich tu niekto zoberie.

miskooo1987
17. júl 2020

@jvasenka no podľa mna z toho ako to spomenula autorka a popisala aktuálny postoj predpokladám ešte horšie... teda nielen vonkajší psy (to si na byt zvykne...) ale skôr asi to budú retazove psy... ten postoj majiteľky nasvedčuje, tomu že to bol len doplnok na záhradu... pes je spoločenské zviera a nie keramický záhradný trpaslík...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
miskooo1987
17. júl 2020

@zazvorka87 áno ideme sa poserkat pre zvery... a nie väčšina z nás nie je ľahostajná k ľuďom... preto sa snažím pomáhať aj ľuďom aj zvieratám kedy môžem... a koľko môžem... som ľahostajný len k ľuďom čo si za svoju situáciu môžu sami, k ľuďom čo sa vnucujú a ničia životy inym(komunisti, alebo bigotní katolíci) a s ľudmi čo vyhodia zvieratá na ulicu...

lenka_xy
17. júl 2020

@zazvorka87 tí, ktorým vadí krutosť ku psom v drvivej väčšine prípadov nie sú ľahostajní ani k ľuďom. Pretože to sú ľudia, ktorí majú empatiu a nejakú úctu k živým tvorom, nie takí necitliví chudáci ako napríklad ty.
Nechať zavraždiť zdravého psa, ktorý jej bol celý svoj život verným spoločníkom sa ti zdá v poriadku? Pekná vizitka, dúfam, že nemáš žiadne zvieratá ani nič živé.

dianaana
17. júl 2020

@zdrsjsjiwwi Pytam sa Vas druhykrat, aky utulok ste oslovili??? PROSIM ODPOVED. Dakujem

danielinaa
17. júl 2020

@zdrsjsjiwwi a nemate znameho polovnika, ze by ich odstrelil? Aj ked mi to samozrejme srdce trha ale tak by umreli rychlo

0silvia0
17. júl 2020

@danielinaa boze, nepohodlne psy sa strielali pred 30timi rokmi, ale v dnesnej dobe? 🤷‍♀️

miskooo1987
17. júl 2020

@0silvia0 v dnešnej dobe žijú bežne ľudia mentálne na úrovni stredoveku... a ty sa čudujes nad 30 ročným posunom???

karpina
17. júl 2020

@danielinaa dám odstreliť nepotrebného psa,, ja som vlastne dobrý človek, lebo inak mi to srdce trhá...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
17. júl 2020

@miskooo1987 tieto praktiky si fakt pamatam ako decko, na dedinach bezna vec. Hej, niekde asi k mentalnemu posunu este nedoslo...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lenka_xy
17. júl 2020

@zazvorka87 ahaaa, takže miluješ všetky zvieratká, ľudí, len psov si pokojne môžu zabíjať nezodpovední majitelia.
A ako ty vieš či som alebo nie som vegán alebo aký mám postoj k interrupciám?
Si riadne mimo 😄

miskooo1987
17. júl 2020

@zazvorka87 by som si vzal... mal som už jedného takého na dožitie doma... prežil so mnou 3 roky... ale k deťom by som dedinského reťazového psa neriskoval...

marsmykkok
17. júl 2020

@zazvorka87 ja napríklad nemám pozemok na to kde by som ich chovala, dnu predpokladám že nie sú socializovane a nezniesli by sa s mojimi. Pes je záväzok a jednoducho si treba uvedomiť čo to obnasa, nie si zobrať a potom chcieť utratiť, lebo sa niekomu nehodí. Ja byť v jej situácii že fakt neviem si psov zobrať do bytu napríklad zo zdravotných dôvodov že ich už nevládzem venčiť, tak ak by boli vonkajšie, skúsim nájsť niekoho na ten kvázi psi hotel, niekto kto má veľký nevyužitý pozemok, že by im tam časť ohradil za nejakú mesačnú finančnú odplatu a ja by som ich chodila pozerať a nosila im krmivo. Ale tu to vidím tak že záujem tej pani o psov bol nulový predtým a teraz nechce do nich už nič vrážať.

danielinaa
17. júl 2020

Urcite lepsie odstrelit ako vyhodit na ulicu. My sme takto dali nasho 19. rocneho vlciaka lebo skuvinal od bolesti celu noc. A to mal 2 porazky, veto dal ho dokopy, ledva chodil, zadok spadnuty, kym boli bolesti obcas, nechali sme ho, ale potom uz sme museli, bolo to strasne skuvinanie, nikdy tak neskuvinal ani ked sa obesil o volieru ako prehryzol pletivo a chcel utiect za "frajerkami". Chudacik visel na pletive obojkom, chvalabohu ze sme boli doma.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
danielinaa
17. júl 2020

Kedysi sa psy brali za nic, ale teraz je opacny extrem, ze ho beru ako cloveka a to je este horsie. Pes je pes. Nas tiez je pol dna v dome na prizemi vedla kotolne maznak jeden a pol dna na dvore, volieru ma len na noc ake stale je to len pes, aj ked ho mame radi.