Čo so psami pri sťahovaní?
Dobry den. Teta sa sťahovala z domu do bytu. 27.8. budú odovzdávať byt. Chcela by som sa spýtať,čo s ich 2 psami (majú nejaj 13 rokov). Lekár neutratí, Do útoku nechcú vziať, nikto známi psov nechce. Jediná možnosť je, vyhodiť psov na ulicu, aby ich predsa niekto zachránil.
@0silvia0 1. Maco-hluchý, otec bol vlčiak, je tučný, huňatý a rád papá. 2. - Pegy - Bojazlivá (nemá rada nových ľudí), ale ak si zvyknem, tak je veľmi mila, na hlave má jazvu od narodenia.
@zazvorka87 fakt som smutná a sklamaná, čo sa túto vyvolalo
@zazvorka87 veď toto.. ona by si ich inak vzala, ale nejde to.
@cuculiatko88 keby ste išli do 2 izbového bytu, zobrali by ste si so sebou 2 veľkých psov +kocura?
@luba41 A kocura by tie psy zjedli, však? 15kg psi v dvojizbovom byte, wow
inak, pardon. Preklikla som sa. Odovzdávať byt, budú 27.7 🙂
Prečo sa riešia psy na poslednú chvílu? Ved teta musela vedieť, že sa bude sťahovať a určite kúpa bytu a predaj domu trvali dlhšiu dobu. Ak sa spoliehala na nejalého kupca, ako spomínaš, tak to vnímam skôr tak, že na psov sa vôbec nemyslelo, vlastne, že sa rátalo s tým, že psov starých, neschopných sa postarať o seba, vykopnú na ulicu a nech sa postará niekto iný. Otrasný prístup.
@zdrsjsjiwwi preco nie? Poznam ludi co maju v byte aj velke psy dokonca aj dogu..su to len vyhovorky a vdaka takymto ludom su plne utulky. Ach
@zdrsjsjiwwi A to tetka zo dna na den zistila ze sa ide stahovat do bytu a nema co robit s psami? Preco to nezacala riesit skor? Spoliehat sa na to ze si novi majitelia len tak nechaju cudzich starych psov, to ako vazne? 🤦♀️
A skusala najst domov macke a tym padom si moct vziat psy so sebou? Jednej macke sa domov najde mozno lahsie.
A vy ako rodina nemozete pomoct ? Aspon docasne, nech ziska cas. Ved to neexistuje, ze by ste nedokazali nieco vymysliet a proste pride den stahovania a koniec.
Chore temy... 15 rocne decko nema co robit na MK. Chod si radsej citat knizku.
@danielinaa ja neverím,že toto niekto urobí.. Ale však čo..jedna guľka asi vyjde na pár drobných narozdiel od eutanázie.
@solange7 Ako vidím, tak ani podaktorí dospelý 😁
Podľa zákona každý pes musi mať teraz čip.Vyhodi psov na ulicu nikoho pohryzu policia ich odchyti dajú veterinárovi aby zistil majiteľa a milá tetuška má pruser ako delo všetko bude musieť dať dotyčnemu k náhrade sranda to nieje.A ako pišu ostatne tvoja teta večer ľahla večer ráno sa zobudila že sa ide z domu sťahovať do bytu to nemysliš vážne.Ked viem viac ako mesiac dva že idem preč tak si dám inzerát, alebo oslovím útulok aj ked sú preplnene že či by ich nevzali a nie ja sa idem sťahovať a psy ktore mi slúžili 13 rokov vyhodim na ulicu ako dajaké plyšáky halo,halo je to živý tvor. Kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod a tvoja teta asi fakt nechce lebo ináč by to už urobila.Veterinár utratiť zdravých psov aj ked sú 13 ročný nič im nieje podľa teba normálne no podľa mňa nie a ani pre takého čo má 5 tried základnej školy.Tvoja teta možno má umysel pustiť psov ale nech nezabuda že si môže narobiť kopec problémov až väzenie takže tvoja milá tetuška ked podcenila situáciu musi znašať následky.Vyhodiť psa na ulicu teraz nieje len tak ked sú čipy.Je to na zamyslenie aby jej sa niekto časom v starobe neobratil chrbtom myslim dom dôchodcov.
@dilino "Tvoja teta fakt nechce", vy ste vsetci takí múdrí. 🙂 Nič neviete o mojej tete, o mojej rodine, o celej situácii.
@zdrsjsjiwwi Je to verejne forum či si si myslela že pochvalime tvoju tetu že aka je úžasna.Take veci sa riešia aj dva mesiace vopred tak obhajoba že nič o tom neviem , je výhovorka ja som pisala že čo môže nastať ked výhodi psov na ulicu že si narobi problémy to jej povie aj veterinár, aj hoci kto obyčajný človek.
@zdrsjsjiwwi No iste, že nevieme nič o tvojej tete a tvojej rodine. Akurát tolko, že sa tvoja teta chce zbaviť zodpovednosti za svoje zvieratá tým že ich chce vyhodiť na ulicu, aby sa o ne postarala ulica. Aj to je divné, že ty ako 15 ročná riešiš problémy za ňu. Kolko rokov má tvoja teta? Podla tvojho veku predpokladám, že tvoja teta ešte nebude velmi stará, aby sa nemohla riadne postarať o budúcnosť svojich zvierat. Za predpokladu, že je spôsobilá a pri vedomí. Tieto záležitosti by nemalo riešiť dieťa.
@zdrsjsjiwwi ulicu vazne nie. Proste ich dajte na vodiko a odneste do utulku. Hotovo. Fotky si zverejnila, som zvedava, ci sa niekto ozval. Hlucheho psa uz nezoberie nikto a bojazliveho agresivneho uz vobec nie. Hlucheho by veterinar mohol utratit. A keby ostal len jeden, tak ani toho by si teta nevedela zobrat?
@zdrsjsjiwwi a čo si čakala? Je iné keď človek doslova za pár hodín skončí v nemocnici či pár dní v DOS,ale určite netrvalo týždeň či dva čo vedela ,že ide do bytu.. A aj vy ako rodina ste mohli myslieť na to kam zo psami.. áno nepoznáme vás,ale nič to nemení na Tom ,že bol kopec času nájsť psom domov..A neverím ,že nový majitelia by sa len tak v sekunde rozhodli,že si ponechajú psov ,ktorých ani nepoznajú..
@zdrsjsjiwwi nemas sa preco hnevat, agresivnejsie odpovede su najma pre tvoju vetu: " Jediná možnosť je, vyhodiť psov na ulicu, aby ich predsa niekto zachránil" ..... lebo tvoja teta to podcenila, bud sa s kupcami nedohodla poriadne, alebo nepochopila, alebo sa na to skratka vykaslala ...... je X moznosti. a napisat, ze psy skoncia na ulici je strasne. da sa ist do utulkov, dohodnut sa, ze psiky budete v utulku financovat, chodit vencit, ..... dohodnut sa s niekym z obce, neverim, ze sa neda dohodnut. a uvedom/uvedomte si, ci si vezmete na zodpovednost, keby ste psov vyhodili niekde, mozu sposobit dopravnu nehodu, alebo sa zatulaju, umru niekde od hladu ... vyhodit na ulicu slepeho psa??? ano, mas 15, nemusia ti dochadzat vsetky dosledky toho, co napises, ...
@zdrsjsjiwwi ahoj kocka, uvodom dovol aby som ti podakovala!Aj ked sa ti to nebude pacit, mas viac rozumu ako tovoja rodina dokopy, i tvoja teta, ktora je asi moja rovesnicka. Hanbim sa...To je holy fakt. To, ze sa v tvojom veku snazis kade tade hladat pomoc je uctihodne a dava mi tochu viery, ze svet nie je tak skazeny ako ho po 13 rokoch zachrany zvierat vidim. Som na teba pysna! Dalsi bod je, ze tvoja teta psy rada nema, je leniva, lebo pes v byte musi byt venceny a treba mu dat nejake vybitie. Na druhej strane tak stare psiky toho vela nepotrebuju, bohuzial len tvoju tetu. Ked sa ich zbavi vyrve im srdce. Nejedneho stareho psa som mala v svojej pritomnosti dlhsi cas, ked sa ho zbavil majitel. Ver mi je to velmi tazke... Ku psom v byte, mala som 10 rokov nemeckeho ovciaka krizeneho s huskym v byte, teraz je to krizenec belgickeho ovciaka-4 rok, toto vsetky su rasy velmi narocne na pohyb a vychovu, i tak sme ich zachranili, lebo by uz asi nezili...Su s nami v byte viac v mojom blogu https://tapka.blog.pravda.sk/2018/11/19/predvia...
Po dalsie takmer na 100 percent tvrdim, ze ak vyhodite tie psy na ulicu caka ich velmi kruta smrt, nikto ich nezachrani lebo utulky su preplnene, nemaju peniaze lebo sa im zastavili 2 perc, z dani tak su vsetci zufali. AK by aj NAHODOU tieto krizence ovciakoidneho plemena, ktore chce vyhodit prezili, tak si ich z utulku uz nikto nevezme, lebo utulky su plne tychto plemien. Nikto ich nechce, lebo z nasej kultury tieto plemena patria na retaz a su dobre na strazenie ako zvoncek. ROZHODNUTIE TVOJEJ TETI zavrazdi dva nevinne zivoty! Jej lahostajnost a lenivost (ak ma vazne zdravotne problemy ospravedlnujem sa jej.) Budem rada ak das toto tvojej tete precitat, moza mi napisat sukromnu spravu rada jej zavolam. Slovensko je zaostale, presne tak ako tvoja teta, pomoc by som hladala v Cechach ci Nemecku, hlavne pre hendikepovaneho psika-t.j. toho hlucheho. Prosim ta napis mi spravu, skusim spravit aspon album na facebooku a budem sa modlit sa aby niekto psom pomohol. Napis mi. DAKUJEM TI!!!!
@betulinka1 to možno.
Ďakujem všetkým za normálne odpovede 🙂. Tie hlúpe, si môžete niekde strčiť...na túto tému už odpovedať nebudem, keď chcete píšte si čo chcete, budem čítať. Dovidenia.
@sissy27 doga nie je na dvor? 😂 Bože... Podla jedneho suseda hovoríš? Môj sused ma dogu a je o ňu tiež uuuuzasnr postarané, tiež chodí von a je to kludny pes (pokým nestretne iného psa, alebo pan nie je na blízku...). A čuduj sa svete je na dvore... Neviem si predstaviť ze sa mi to 60+ kilove teliatko vtreoe do panelákovej obývačky 😂 ale dá sa. Ale uecite mu je lepšie na dvore.
@luccy89 to ze je pes na dvore neznamena že v byte bude nevychovany... A áno citová väzba... Pes je člen rodiny s ten co si to neuvedomuje, by si ho ani nikdy nemal zaobstarať.
no tak ich vezmi ze si ich nasla pri ceste... a chod do utulku.. co uz... ze si ich nemozes nechat
@teleskop prosím ťa , keď sa budeš už modliť za tých psíkov, prosím pomodli sa aj za postihnuté deti, ktoré tak isto nikto nechce.... Sú ich plné ústavy, detské domovy a tí rodičia čo ich majú doma tak sú z nich už riadne unavení - pretože nikto ich do školy nechce resp. je málo týchto škôl pre tieto deti. Však aj to sú živé tvory či nie?????.... 😉